Masca fericirii nu îți poate dărui fericirea. Dacă zâmbești ca să înfluențezi caractere slabe, în vreme ce tu ești gol pe dinăuntru, îți accentuezi suferința.

Masca fericirii nu îți poate dărui fericirea

Masca fericirii nu îți poate dărui fericirea. Dacă zâmbești ca să înfluențezi caractere slabe, în vreme ce tu ești gol pe dinăuntru, îți accentuezi suferința. Tu nu trăiești cu inima, nu îți uzi rădăcina. Ești ca o floare ofilită, vopsită cu spray. Astăzi a sosit timpul să te ocupi puțin de tine, eu te aștept pe Facebook și te încurajez.

Un om nu îți poate dărui fericirea, fie el un prieten, un iubit, un copil. Părinții! Nu îți lega fericirea de ceva ce nu poți controla sau deține. Un lucru obținut nu îți poate dărui fericirea, fie el o casă, o mașină, o sumă de bani, imaginea și cariera, un loc pe care îl vizitezi nu îți poate dărui fericirea. Independența este fericire, detașarea de dorințe și nevoi îți provoacă o stare de bine. Senzația se trăiește pe moment.

Fericirea este acea stare de bine care nu depinde de circumstanțe exterioare. Totuși ea poate fi influențată de ele în proporție de 20%. În rest fericirea ta este decizia ta, fiindcă tu te poți lupta cu o situație neplăcută însă tot tu o poți accepta și astfel îi vei diminua intensitatea.

Starea de bine se găsește în capacitatea de a stopa fluviul gândurilor care nu îți permit să trăiești liniștit. Exteriorul îți influențează interiorul dar nu ți-l poate aresta sau supune.

Toate lucrurile materiale sunt bune, atâta vreme cât le împărțim cu cei care au nevoie de ele, și nu le confundăm cu scopul unei vieți. Atâta vreme cât nu ne mândrim că le deținem sau că, altora le lipsesc, lucrurile rămân bune. Dacă întreaga lume va deveni un oraș luxos, în interiorul căruia oamenii se vor îmbrățișa, sincer, confortul este bun. Dacă întreaga lume va deveni un oraș luxos în care oamenii se vor urî sau ignora, putem arunca la gunoi luxul ori lumea.

Nu îți poate dărui fericirea cineva nici dacă ar vrea dar există oameni care te iubesc și care adoră să te înveselească. Obținerea unei iubiri după care tânjești nu îți garantează fericirea, ci așa ți-ai imaginat tu și te încăpățânezi să crezi că știi ce e mai bun pentru tine. Dacă obții acea iubire este posibil să rămâi cu un gust amar, căci de cele mai multe ori practica bate teoria.

Personal am tânjit după o iubire care s-a dovedit a nu fi așa cum îmi imaginasem. Fericirea era doar în mintea mea! Eu îmi creasem filmul căruia îi dădusem prea multă valoare, îi dăruisem viața mea. Nu poți controla sentimente. Nu poți modela oameni. Îndrăgostește-te de viață, nu te lega de oameni, iubește toate etapele ei.

O dorință împlinită nu îți poate dărui fericirea, iar, oamenii nu pot să ne aparțină. Este de ajuns ca cei dragi să fie în preajma noastră. Este de ajuns să fim atenți cu ei. Pe Pământ totul este provizoriu, iubirea e fragilă, relațiile la fel.

Un bucket list bifat nu îți poate dărui fericirea, ce te face să crezi că fericirea se definește prin viața perfectă care se promovează în filme? De ce să fugi atât de tare de o boală? Acceptă viața așa cum îți este dată însă ai grijă să nu îți provoci bolile cu mâna ta.

Cum îți explici faptul că un om care s-a născut fără mâini și fără picioare a devenit mentor? El încurajează milioane de oameni perfect sănătoși, arătoși, bogați dar care nu s-au bucurat vreodată cu adevărat. Adevărat îți spun, cel mai puternic om de pe planetă este Nick Vujicic. Tot el este și cel mai sincer și mai fericit.

Nefericirea te împresoară de fiecare dată când vrei să îți asiguri (a se citi limitezi) viața, familia, iubitul, sănătatea și forma corpului, hainele și lucrurile, atunci vine nemulțumirea. E greu pentru un om să nu fie acceptat sau să creadă cineva despre el ceva ce nu este adevărat. Acum vine minunea cea mare, tocmai asta îți oferă valoare.

Sunt convins că o parte din tine adoră situația în care trăiești. Viziunea negativă, prăpastia ori scepticismul. Trauma a devenit oarecum cool în rândul lumii. Ceva te împinge să contraargumentezi tot ce citești. Vrei să îți dau dreptate, atunci când te îndoiești. Oare dacă ți-aș spune că totul este cenușiu, ți-ar dispărea nefericirea? Nu asta este soluția!

Vulnerabilitatea îți poate dărui fericirea

Stăteam împreună cu niște prieteni pe terasa locuinței mele, erau descurajați. Aveau vârstele cuprinse între 21 și 31 de ani. Erau sănătoși, înalți, lucrați bine la sală și nu aveau chef de nimic, nu se mai ocupau cu nimic, nu aveau bani de buzunar. Nu mai ieșiseră pe afară de două săptămâni și nu mai zâmbiseră de mai bine de doi ani.

I-am îndemnat să iasă și să se plimbe, să salute un vecin sau să abordeze o fată. În viață ai nevoie să te lași inspirat. Mi-au spus că nu am minte, că nimic nu are rost, că o plimbare nu te poate face fericit. Mă învățau să fiu mai matur, adică deprimat, precum erau ei.

Prin fața terasei a trecut un tânăr care se deplasa cu ajutorul a două cârje. Îi fusese amputat un picior și nu era atât de frumușel în ceea ce privește aspectul, însă, întâmpina cu un zâmbet uriaș pe toată lumea. Se bucura atât de tare că reușește să iasă de unul singur la plimbare că, râdea când mergea. Trecând pe trotuarul de sub terasa de pe care priveam, prietenii mei s-au rușinat, un om care își pierduse un picior și nu o ascundea își găsise fericirea, ei nu.

Tu ești perfect. Tu ești frumos și sănătos, ai toate șansele ca să obții ceea ce îți dorești sau poți să te odihnești dacă voiești. Trebuie doar să fii pregătit să îți folosești energia pentru a construi ceva în viața ta sau ți-o poți irosi pentru a denigra totul.

Secretul e să înveți să te bucuri și pe parcursul călătoriei, dar și atunci când ajungi la destinație. Acum ești nefericit călătorind din cauză că ai nevoie de garanția că o să ajungi. Și o să ajungi, nimeni nu este dat afară din trenul vieții decât dacă coboară el. Simte liber.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Când întâlnesc un om a cărui intenție este să îi ajute pe cei care au nevoie de ajutorul său,
Îl întâlnesc pe Dumnezeu. Încântat de cunoștință.
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments