În zilele în care ești dezamăgit și parcă nimic nu te mai motivează, amintește-ți faptul că alții se luptă pentru o șansă la viață.

În zilele în care ești dezamăgit

În zilele în care ești dezamăgit și parcă nimic nu te mai motivează, amintește-ți faptul că alții se luptă pentru o șansă la viață. Ține minte că în viață nu te va salva nimeni niciodată. Niciun om nu îți va oferi fericirea și independența pentru simplu fapt că nu poate să o facă, ești nevoit să te ridici prin puterile tale. Devino conștient de puterea care a fost ascunsă în interiorul tău, click aici.

Dacă ți-ai finalizat studiile de specialitate și stai cu fundul în canapea crezând că totul ți se cuvine sau aștepți ca oamenii să te aplaude, ești un prost, tu nu ai învățat nimic despre viață. Atunci când ești dezamăgit de rezultatele tale reînscrie-te în clasa întâi, niciodată nu este prea târziu.

Maturizează-te, ești puternic nu atunci când oamenii se comportă așa cum îi determini tu, ci atunci când comportamentul lor nu te poate clătina. Aceasta este adevărata putere, nu acea atitudine falsă pe care o abordează cei care prin intermediul banilor și al fricii reușesc să manipuleze mulțimea.

În zilele în care ești dezamăgit de evenimentele la care te supune viața, amintește-ți faptul că o viață perfectă nu înseamnă una lipsită de mister și de greutăți, ci una în care înțelegi scopul fiecărei provocări pe care o întâlnești. Obstacolele sunt de fapt oportunități. Ele te-au făcut să crești și astfel ai dobândit curajul să iei decizii pentru tine, când pentru oameni decid alții.

Dacă ești dezamăgit de felul în care reacționezi în raport cu evenimentele pe care le întâlnești, cunoaște faptul că mintea ta nu este stăpânul tău. Nu te identifica cu mintea ta sau cu trupul tău, deoarece în clipa în care mintea și trupul vor îmbătrâni și vor muri vei înceta să mai exiști. Și chiar dacă vei continua să exiști în formă, nu vei fi conștient de acest lucru. Mintea și trupul sunt unelte de care te folosești în călătoria ta, tu ești ceea ce a fost înainte și ceea ce rămâne după ele.

Omul nu este doar ce bagă în gură, cu ce se îmbracă, ce mașină conduce ori de câte ori pe săptămână face sex și cu cine. Dacă te comporți ca și cum ar fi așa, iubitule, ai nevoie de ajutor. În zilele în care ești dezamăgit de viață recitește afirmația mea. Habar nu ai ce este frumusețea, tu nu mai simți emoția de a fi viu și atât.

În viață, realitatea îți joacă feste dacă nu știi să o supui. Nu e loc de fabule sau de o altă teorie, este despre cum decizi tu să trăiești. Nu e despre ceea ce nu reușești să obții, este despre măsura în care ești recunoscător pentru ceea ce deții. Dacă ești dezamăgit de cariera ta observă cum te tot compari cu ceilalți, competiția este sursa tuturor frustrărilor tale.

În lume există două tipuri de gândire pozitivă, prin intermediul cărora îndrumătorii te amăgesc cu fericirea. Cea care încurajează ignoranța vinde ușor, de cea care constă în a deveni responsabil majoritatea dintre oameni se feresc. Prima te îndeamnă să fii preocupat cu fericirea ta, pe motiv că nu îți stă în putere să schimbi lumea. A doua îți amintește faptul că nu poți fi fericit atât timp cât cei pe care îi iubești sunt nefericiți.

În zilele în care ești dezamăgit, crezând că ai pierdut, de fapt ai câștigat. Ca să ajungi cât mai sus, în adevăr, ai nevoie să cobori în prăpastia minciunii. Omul crește în cunoștință în mod egal în ambele situații, la final conștiența lui alege unde să rămână.

De la tatăl meu am învățat disperarea, pacea și iubirea. Dacă viața m-ar fi împovărat cu boala de care a suferit eu nu aș fi putut să fac un pas, totuși el a întemeiat o familie. Astăzi iubesc viața, iar viața mă iubește înapoi așa cum e firesc. Atunci când devin conștient de acest lucru mă surprinde în mod plăcut și mă mângâie.

M-am împrietenit cu liniștea. Medalia mea este mulțumirea. Singura soluție umană este iertarea. M-a învăluit acceptarea. Tată, am ajuns acolo unde tu mi-ai spus că voi urca. Și nu sunt mai presus ca ceilalți, fiindcă odată cu mine am înălțat și lumea.

Dezamăgirea și iubirea

Am reușit să văd ceea ce tu nu ai putut vedea ori înțelege. Împreună este cheia, dragostea este soluția, iubirea este răspunsul la tot. Căci ura te face dependent de cel pe care îl urăști, succesul te face să te oprești, banii te împiedică să simți că iubești iar faima te face să uiți cine ești. Mândria îți diminuează valoarea, dar modestia te înalță până la cer.

Dacă vrei să schimbi lumea și acționezi în acest scop, nu ești un om nebun, adevărata nebunie este ignoranța, anihilarea gândirii și a simțurilor, prostia în care a fost scufundată turma. Somnul ei este rușinea și totuși celor care dorm le-a fost dăruită aroganța, eu aduc lumina.

Tată, te iubesc, tu ai fost mai bun decât mine. Astăzi mă plimb prin locurile în care mă duceai atunci când eram copil și lăcrimez, dar nu sufăr. În schimb învăț ce înseamnă lacrimile vărsate de bucurie, pentru că nu am știut să fiu fericit până nu am murit, până nu s-a stins acea parte din mine care adora teama, care venera tragedia, care transforma într-o prăpastie fără fund fiecare vale.

Tu mi-ai demonstrat faptul că suferința nu este reală, chiar dacă ai fost nevoit să scrâșnești din dinți ca să o demonstrezi. Tot ce sunt am devenit mulțumită ție. Astăzi am devenit tată pentru cei șaizeci de mii de oameni care mă citesc lunar. Dăruiesc rândurile păcii noii generații pe care o ajut să nu își uite în totalitate esența, frumusețea și independența.

Înțelepciunea nu se găsește la colț de stradă sau în toate magazinele. Acolo găsești consumabilele și ambalajele pe care au fost imprimate promisiunile. În interior găsești puterea. Să fii bărbat nu înseamnă să te temi de propriile sentimente. Nu credeam că voi rosti aceste cuvinte vreodată, tată, ai rămas cel mai bun prieten al meu.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Credit foto freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments