În zilele când ești dezamăgit ori nemulțumit și parcă nimic nu te mai motivează, amintește-ți faptul că alții se luptă pentru o șansă la viață.

În zilele când ești dezamăgit, amintește-ți

În zilele când ești dezamăgit ori nemulțumit și parcă nimic nu te mai motivează, amintește-ți faptul că alții se luptă pentru o șansă la viață. Ține minte că în viață nu te va salva nimeni niciodată. Niciun om nu îți va oferi fericirea sau independența pentru simplu fapt că nu poate să o facă. Ești nevoit să te ridici tu prin puterile tale. Devino conștient de tine, puterea a fost ascunsă în interiorul tău. Descoperă eroul din interiorul tău, click aici MIKEL.

Dacă ți-ai finalizat studiile de specialitate și stai cu fundul în canapea așteptând să fii fericit și vrei ca oamenii să te aplaude, crezând că tot ce este mai bun pur și simplu ți se cuvine, ești un prost. Tu nu ai învățat nimic. Nu știi nimic despre viață. Când ești dezamăgit de rezultatele tale reînscrie-te în clasa întâi, niciodată nu e prea târziu.

Maturizează-te, ești puternic nu atunci când oamenii se comportă așa cum îi influențezi tu să o facă, ba atunci când comportamentul lor nu te poate clătina. Ea este adevărata putere, nu acea atitudine falsă pe care o abordează falșii care prin intermediul banilor și al fricii reușesc să manipuleze pe cineva.

În zilele când ești dezamăgit de evenimentele la care te supune viața, amintește-ți, că o viață perfectă nu înseamnă una lipsită de mister și de greutăți, ci, una în care înțelegi scopul fiecărei provocări pe care o întâlnești. Obstacolele sunt de fapt oportunități. Ele te-au făcut să crești și astfel, ai dobândit curajul să iei decizii pentru tine, când pentru oameni decide altcineva.

Atunci când ești dezamăgit de felul cum reacționezi la evenimentele pe care le întâlnești, înțelege faptul că mintea nu este stăpânul tău. Nu te identifica cu mintea ta sau cu trupul tău, căci atunci când mintea și trupul vor îmbătrâni și vor muri, vei înceta să exiști și chiar dacă vei continua să exiști, nu vei fi conștient de acest lucru. Mintea și trupul sunt unelte de care te folosești în călătoria ta, tu ești ceea ce a fost înainte și ceea ce rămâne după ele.

Omul nu este doar ceea ce bagă în gură, cu ce se îmbracă, ce mașină conduce ori de câte ori pe săptămână face sex ori cu cine. Dacă te comporți ca și cum ar fi așa, iubitule, ai nevoie de ajutor. Când ești dezamăgit de viață, recitește afirmația mea. Tu habar nu ai ce este frumusețea, nu mai simți emoția.

În viață, realitatea îți joacă feste dacă nu știi să o supui. Nu e loc de fabule sau de o altă teorie, e despre cum decizi tu să trăiești. Nu e despre ceea ce nu poți să obții, este despre măsura în care ești recunoscător pentru ceea ce deții. Atunci când ești dezamăgit de cariera ta, observă-te cum te tot compari cu ceilalți, comparația este rădăcina tuturor frustrărilor tale.

Există două tipuri de gândire pozitivă prin care îndrumătorii te amăgesc cu fericirea, cea care încurajează ignoranța vinde ușor, de cea care constă în a deveni responsabil majoritatea dintre oameni se feresc. Prima te îndeamnă să te ocupi de fericirea ta, pe motiv că nu îți stă în putere să schimbi lumea, a doua îți reamintește că nu poți să fii fericit câtă vreme cei pe care îi iubești sunt nefericiți.

De la tatăl meu am învățat disperarea, însă și pacea, iubirea, puterea. Dacă viața m-ar fi împovărat cu boala de care a suferit nu aș fi putut să fac un pas, totuși el îmbolnăvit a întemeiat o familie. Azi iubesc viața iar viața mă iubește înapoi așa cum este firesc. Când devin conștient de acest lucru mă surprinde în mod plăcut.

M-am împrietenit cu liniștea, medalia mea este mulțumirea, cea mai puternică armă este iertarea, căci m-a învăluit acceptarea. Tată, am ajuns acolo unde tu mi-ai spus că voi ajunge. Și nu sunt mai presus de cineva, fiindcă odată cu mine am ridicat și lumea.

Când ești dezamăgit, iubește

Am reușit să văd ceea ce tu nu ai putut înțelege. Împreună este cheia, dragostea e soluția, iubirea este răspunsul la tot. Ura te face dependent de cel pe care îl urăști. Confortul e cel mai mare dușman al omului, căci succesul te face să te oprești, banii te împiedică să simți că iubești și faima te face să uiți cine ești. Mândria îți diminuează valoarea dar modestia te înalță până la cer.

Dacă te hotărăști să schimbi lumea și acționezi dar în acest scop, tu nu ești un om nebun. Căci adevărata nebunie e ignoranța, anihilarea gândirii ori a simțurilor, prostia în care a fost scufundată turma. Somnul ei este rușinea, totuși celor care dorm le-a fost dăruită aroganța. Eu aduc lumina.

Tată, te iubesc, ai fost mai bun decât mine. Mă plimb prin locurile unde mă duceai când eram copil și lăcrimez, însă nu sufăr. Învăț ce înseamnă lacrimile vărsate de bucurie, pentru că nu am știut să fiu fericit până nu am murit, până nu s-a stins acea parte din mine care adora teama, care venera tragedia și transforma fiecare vale într-o prăpastie.

Tu mi-ai demonstrat că suferința nu este reală, chiar dacă ai fost obligat să scrâșnești din dinți ca să o demonstrezi. Tot ce sunt am devenit mulțumită ție. M-ai altoit prin absența ta. Astăzi, am devenit părinte pentru cei șaptezeci de mii de oameni care mă citesc pe Blog. Nu scriu aceste mesaje pentru mine, le dăruiesc noii generații, pe care o ajut să nu își uite în totalitate esența, frumusețea și independența.

Atunci când ești dezamăgit, crezând că ai pierdut, de fapt ai câștigat. Ca să ajungi cât mai sus, în adevăr, ești nevoit să cobori cât mai adânc în prăpastia minciunii. Fiindcă omul crește în cunoștință în mod egal în ambele situații, iar la final conștiența lui alege unde să rămână.

Înțelepciunea nu se găsește la fiecare colț ori în toate magazinele, acolo găsești consumabilele, ambalajele pe care au fost imprimate promisiunile negarantate. Adevărul este că în tine găsești esența. Să fii bărbat nu înseamnă să te temi de exprimarea sentimentelor. Nu credeam că voi rosti aceste cuvinte vreodată, așa că, ține-te bine, astăzi sunt fericit, ai rămas cel mai bun prieten al meu.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un comentariu