Cadouri de Crăciun, fie electronice sau electrocasnice, îmbrăcăminte, preparate și alte produse de consum pe care le iubim, sunt parte din fenomenul care a stârpit plăcerea de a sta cu familia în această perioadă.

Altfel de cadouri de Crăciun

Cadouri de Crăciun, fie electronice sau electrocasnice, îmbrăcăminte, preparate și alte produse de consum pe care le iubim, sunt parte din fenomenul care a stârpit plăcerea de a sta cu familia în această perioadă. Nu e rău să ai lucruri, în sine, dar să te plictisești rapid de ele și să îți dorești altele este.

Nu ai nevoie de alte cadouri de Crăciun atunci când nu îți lipsește nimic de pe masă, din dulap sau din parcare, cadoul tău este viața. Toate lucrurile sunt frumoase și bune dacă le recunoaștem valoarea reală. Noul om se folosește de lucruri și iubește oamenii, niciodată invers. Cadourile pot fi călătoriile în cuplu sau în familie.

Personal simt o satisfacție mai mare atunci când ofer cadouri de Crăciun decât când primesc. De cele mai multe ori reușesc să bucur oamenii cu prezența, așa cum mi-ați scris că s-a întâmplat la evenimentul pe care l-am susținut la Constanța.

În discuțiile cu oamenii prioritatea este să le oferi informații care i-ar putea încuraja, nu să te pui pe tine într-o lumină bună, povestind doar vârfurile experiențelor tale. Întâlnirea cu voi a fost cel mai minunat dar pentru mine, cadouri de Crăciun îmi fac singur, eu știu cel mai bine ce îmi trebuie.

Nu căuta să îi spui partenerului tău ceea ce îi place să audă, dacă ceea ce îi place să audă nu este chiar adevărul, în speranţa că astfel lucrurile vor funcţiona. Chiar ea este confirmarea faptului că ele nu funcţionează, un adevăr pe care refuzi să îl accepți. Aşa cum în interior vei găsi o sursă de energie de care să te foloseşti ca să înaintezi şi în exterior vei găsi o soluţie pentru orice problemă pe care o vei întâmpina.

În perioada în care oamenii aleargă ca să pregătească mesele și își împodobesc căminele, tu ocupă-te și de inima ta, ca după trecerea agitației să nu rămâi gol și să te simți singur. Căci nu o sută de bunuri achiziţionate îţi oferă starea de bine după care tânjeşti, ci o îmbrăţişare sinceră primită de la persoana pe care o iubeşti. Bunurile sunt utile dar nu sunt vitale, fără căldura persoanei dragi te ofilești ca o floare.

Viaţa trăită pe Pământ nu este o luptă, este un prilej de bucurie pentru sufletele care cu ocazia fiinţării îşi demonstrează iubirea. Nu există o satisfacție mai mare după trăirea experienței în trup decât măsura în care ai oferit lumii din dragostea și înțelepciunea ta.

Dacă pe parcursul existenței în trup ai investit doar în minte și în trup, după moartea trupului și a minții rămâi fără nimic. Dacă te-ai folosit de minte și de trup ca să oferi lumii ceea ce ești, spiritul tău rămâne până la sfârșit în inimile celor pe care i-ai iubit.

În viaţă, nu te privi ca şi cum ai avea o problemă, priveşte-te ca şi cum ai o soluţie sau mai multe, frumosul există peste tot. Ceea ce te înconjoară devine cenușiu sau se colorează în funcție de percepția ta. Dacă ești bun, ești bun ca să îți mulțumești inima, nu ca să schimbi lumea sau să devii superior altora.

Uneori eşti nevoit să laşi garda jos, să încetezi să mai opui rezistenţă vieţii, deoarece viaţa nu merge ca un tren pe linie. Așa cum dădeai la o parte legumele din castronul cu ciorbă ca să sorbi doar zeama, în copilărie, procedezi astăzi cu viața. Dar legumele conțin sărurile necesare pentru o dezvoltare sănătoasă. Gândirea limpede este cadoul pe care ți-l faci tu.

Dacă iubești o persoană demonstrează-i, dacă te deranjează cu ceva spune-i. Dacă este sinceră răsplătește-o, dacă minte dă căldura mai încet. Dacă a greșit iart-o, dar dacă repetă greșeala restricționează-i acest drept. Nu irosi cuvinte prețioase pe oamenii surzi emoțional. Nu împărți daruri scumpe celor care trăiesc de bună voie în mocirlă. Nu arunca perle la porci. Cunoaște cât este capabil fiecare să primească și aplică teoria.

O vacanță de Crăciun

Călătoriile în familie pot fi cadouri de Crăciun, cei dragi sunt darul pe care l-ai primit de la viață. Nu toate lucrurile care te scutesc de eforturi și elimină riscul sunt bune, corecte ori îți aduc noroc. Oamenii reci nu sunt puternici, sunt slabi, ei nu au avut puterea să rămână calzi până la sfârşit.

Dacă treci prin viață cu convingerea că eşti ghinionist şi nu îţi merge nimic, nu îţi merge. E greu să te convingi că nu ai nevoie de nimic atât timp cât realitatea spune altceva, dar nu renunța. Eu te laud, te admir și te inspir, și nu voi înceta să cred în capacitatea ta de a te reprograma.

Dacă m-ar întreba cineva ce am învăţat câtă vreme am trăit ca om, pe Pământ, i-aş răspunde că am învăţat să mă ridic de ori de câte ori am căzut. În viață poți lupta pentru dragostea cuiva, poți lupta împotriva corupției și a sărăciei ori pentru cauza ta, dar nu te lupta niciodată cu viața. Viața este prietenul tău, iar în ciuda aparențelor toate câte ți se întâmplă se întâmplă spre binele tău.

Așa că nu permite căldurii care izvorăște din tine să se risipească. Dacă ai fost alături de mine în acest an cunoaște faptul că ești un om bun, iar indiferent de aparențe oamenii buni au de câștigat. Dacă m-ai susținut în proiectele pe care le-am inițiat ești fericit, căci ai contribuit. Dacă ai recomandat și altora cărțile și articolele înseamnă că ai dăruit cadouri pe tot parcursul anului.

Eu visez la o societate în care ura este identificată și sancționată, nu încurajată. Ura este mai contagioasă decât cel mai răspândit virus. Atunci când cinstea și omenia ocolesc inima, iar omul nu iubește din proprie inițiativă, apar constrângerea și condamnarea.

Îți urez un sfârșit de an minunat, petrecut alături de oameni dragi și de calitate. Nu numai ce îți cumperi ca să bagi în gură, ci și ceea ce iese din gura ta poate fi la fel de strălucitor ca luminițele din bradul de Crăciun.

Subscribe
Notify of

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Doru ilii
28 decembrie 2020 7:19

Îți mulțumesc frumos și te iubesc sincer!