Viaţa ta nu este perfectă pentru că ai fost convins să crezi acest lucru despre ea ori despre tine.

Află de ce viaţa ta nu este perfectă

Viaţa ta nu este perfectă pentru că ai fost convins să crezi acest lucru despre ea ori despre tine. În realitate, viaţa ta este perfectă şi tu eşti perfect, prin perfect înţelegând mai degrabă potrivit decât exagerat de bun. Am scris şi rostit cea din urmă expresie până am obosit. Află cum poţi atinge cea mai înaltă înţelegere cu privire la acest aspect.

Viaţa ta nu este perfectă din cauză că tu consideri că termenul perfect înseamnă drept, corect sau bun. Perfecţiunea nu înseamnă drept, corect și bun, ci înseamnă potrivit. Piesele care alcătuiesc un ceas nu sunt rele, nici exagerat de bune, ele sunt potrivite, adică perfecte, tot aşa cum sunt evenimentele care îţi alcătuiesc viaţa.

Pe lângă perfecţiune viaţa ta mai este și frumoasă și palpitantă. Nu îmi spune că ai datorii ori greutăţi, că ai pierdut pe cineva drag, că eşti nevoit să trăieşti singur. Aminteşte-ţi că cel care a scris articolul pe care îl citeşti, a dobândit aceste convingeri după două tentative de suicid. Nu te teme de viaţă, ieşi în faţa şi fii liber, evadează din cochilia ta.

Viaţa ta nu este perfectă din cauză că nu ştii să priveşti. Tu nu cauți să fii fericit, ci vrei să ai dreptate, vrei să ordoni iar lumea să execute; totuși lucrurile nu funcționează astfel, ai fost păcălit. Noi creăm iluzia, dezamăgirea, suferinţa, realitatea este liniştea.

Viaţa ta nu este perfectă pentru că nu investeşti în înţelegerea evenimentelor pe care le trăieşti, în schimb lupţi dar cu suferinţa şi vrei cu orice preţ să te eliberezi de ea. Aceasta a devenit obsesia ta. Tu ai de-a face cu reflexul minţii. Acest instinct îţi ocupă tot timpul şi te seacă de toată energia. Debarasează-te de el.

Eu, atunci când eram în genunchi şi scrâşneam din dinţi, nu am cerut să nu mă mai doară. Ba am cerut să mă doară, dar am vrut să înţeleg scopul durerii pe care o trăiesc ca experienţă. Odată cu înţelegerea durerea s-a oprit. Aşa am devenit profesor. Şi tu o poţi face.

Viaţa ta nu este perfectă din cauză că obişnuieşti să intri în conflicte. În viață, dacă vrei să câștigi toate bătăliile, nu intra în conflict cu nimeni. Încearcă să trăieşti o viaţă frumoasă și nu intra în conflictele pe care oamenii slabi caută să le deschidă. Liniştea nu trebuie câştigată, ea este a ta și te aşteaptă.

Nu vei trăi o viaţă frumoasă dacă te vei strădui să îţi faci dreptate de fiecare dată. Dreptatea e unealta egoului, care te târăşte de colo colo. În schimb dragostea este de la Dumnezeu și iertarea vine de la Dumnezeu. Atunci când ierţi devii Dumnezeu, precum au devenit cei care au iertat înaintea ta. La fel este şi cunoştinţa şi înţelepciunea.

Viaţa ta nu este perfectă din cauză că încerci să mulţumeşti pe toată lumea. Nu poţi să mulţumeşti toată lumea dar nici nu trebuie. Trăieşte pentru tine şi ajută-i pe cei care îţi preţuiesc eforturile. Îndrumă-i pe cei ce îţi pun întrebări şi lasă-i liberi pe aceia care cred că ştiu totul. Ei nu ştiu nimic însă nici nu a sosit încă timpul să înveţe. Învaţă de la mine fiindcă nu scriu pentru mine, eu ştiu deja toate aceste lucruri.

Când ai nevoie de ajutor ajutorul nu vine către tine fiindcă tu te opui lui. Și îl primeşti abia după ce te pui singur pe picioare. Lucrurile evoluează astfel deoarece ai nevoie să te întinzi la capacitate maximă, să te descoperi, apoi să îţi dezvolţi individualitatea. Dacă crezi că viaţa ta nu este perfectă mai analizează-te odată.

Patru zile în oraşul Toulouse, Franţa

Există anumite etape în desăvârşirea umană și liberul arbitru trebuie respectat. Nu poţi interveni în viaţa cuiva fără voia sa indiferent cât de benefică e intervenţia ta, ai nevoie de acordul şi de cererea sa, tu trebuie doar să îi arăţi că eşti acolo pentru el. Când neînţelegerile îl vor trânti la pământ, apoi va reuşi să învingă în lupta cu orgoliul, va cere ajutorul şi i se va da.

Cere şi ţi se va da, bate şi ţi se va deschide. Nu ţi se va deschide nicio uşă dacă nu baţi, pentru că dacă nu baţi nu ai nevoie să intri sau ai nevoie să intri dar nu eşti conştient de nevoia ta. Chiar şi rătăcirea e benefică creşterii noastre. Conştienţa ne ţine acolo până când va veni timpul să experimentăm şi altceva.

Vizitând oraşul Toulouse, parcă m-am întors în timp. Mă aflu în secolul 19. Les 3 Brasseurs e restaurantul care învie spiritul medieval. Mi-am comandat o tartă cu cartofi, ou şi brânză franţuzească tradiţională. În faţă, a fost parcat un camion bătrân neutilizabil, în remorca căruia au fost amenajate locuri de luat masa.

Mânânc într-o fostă fabrică de bere, transformată astăzi în restaurant. Aici porţiile sunt extra largi. O halbă de bere are 1,5 L. Este un all you can eat buffet. Însă, acest lucru îmi aminteşte de serialul american Married With Children! Servesc desertul într-un alt restaurant, de această dată într-unul decorat în stil american. Iubesc America anilor ’60.

Oraşul vechi emană o atmosferă istorică. Pont Neuf e punctul de atracţie pentru toți turiştii pasionaţi de fotografie. Îndrăgostiţii îl privesc seara la amurg. M-am ambiţionat să îl vizitez pe tot cu bicicleta și pedalez pe marginea unui canal artificial, care leagă Oceanul Atlantic de Marea Mediterană. Canal du Midi se întinde pe 300 de kilometri.

Realitatea nu este neagră, e strălucitoare la fel ca adevărul. Minciuna este neagră, cea care s-a deghizat în realitate şi te păcăleşte cu amărăciunea. Am văzut o fotografie pe Instagram zilele trecute care îl reprezenta pe un om stând singur pe o stâncă în vârf de munte, descrierea ei era „some times you must escape from reality“, adică din viaţa de oraş, job, trafic, taxe, conflicte sau clişee. Care consideri că era realitatea reală de fapt şi care era iluzia? Mulţumesc că m-ai citit.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments