Viaţa ta nu se învârte în jurul unei relaţii, există și alte aspecte care te împlinesc ca ființă.

Viaţa ta nu se învârte în jurul unei relaţii

Viaţa ta nu se învârte în jurul unei relaţii, există și alte aspecte care te împlinesc ca ființă. Fericirea ta nu depinde de o persoană indiferent cine ar fi sau ce ai avea de împărţit cu ea, el este mesajul pe care ţi-l fac cunoscut în acest început de călătorie. Am plecat în Toulouse, Franţa, ca să îmi vizitez surioara, Rebeca.

Acesta nu este un articol sponsorizat de firma Lufthansa, este primul meu zbor cu această companie și primul articol scris în aeroport. Airbus A320-200, Eco Light Class, scaunul 11A la fereastră, lângă uşa de evacuare, locul salvatorului. Începem!

Viaţa ta nu se învârte în jurul unei relaţii, pleacă din preajma celor pe care îi deranjezi cu prezenţa. Tu nu mai ai nimic de împărţit cu trecutul tău. În viaţă ai nevoie să înveți să pierzi ca să învingi eşecul. Abia atunci ieși la lumină și te maturizezi.

Nu perfecţiunea imaginată de tine stoarce bunătatea din oameni, imperfecţiunea o face. Iubeşti mai tare atunci când eşti ignorat, învingi abia după ce ai acceptat înfrângerea, te ridici după ce ai căzut şi nu invers. Nu te poți ridica înainte să cazi căci nu ai de unde. Vindecarea nu înseamnă să uiţi că ai suferit vreodată, înseamnă că rănile de ieri au încetat să îţi mai influenţeze comportamentul de astăzi.

Joi dimineaţă, ora 03:30, mi-am făcut ghiozdanul şi am plecat spre aeroport, e frig de crapă pietrele. Stau ghemuit în maşină şi mă bucur de Bucureştiul liber noaptea. M-am îmbarcat, sunt în avion, comand o cafea cu lapte și public primul meu articol scris în timp real.

Aici micul dejun şi cafeaua sunt oferite gratuit. Scaunele sunt confortabile, personalul este amabil, zborul e mai lin. Se văd mici orăşele luminate printre nori. Big thumbs up for you Lufthansa. Închei acest scurt review şi revin.

Servesc cafeaua la zece mii de metri altitudine, privind răsăritul de deasupra norilor și cad pe gânduri. Viaţa ta nu se învârte în jurul unei relaţii, bucură-te de toate experienţele pe care ea ți le așază în cale și fii deschis. Toţi oamenii care apar în viaţa ta au rolul lor în desăvârşirea ta. Ştiu, nu prea eşti interesat de progresul sufletesc, mai degrabă cauţi confortul şi siguranţa, cu toate că inima are altă părere.

Eu sunt un adult matur şi responsabil, toate deciziile mele sunt atent strecurate prin filtrul propriu iar tot ceea ce deţin am obţinut prin merit. Totuşi în interior rămân un copil şi voi avea grijă ca nimeni să nu reușească să mă schimbe. Mintea îmbătrâneşte şi moare, spiritul nu.

Devii sceptic față de toți oamenii în clipa în care îți pierzi încrederea în tine, căci societatea perversă se pricepe al naibii de bine să te clatine. Dar când ești conştient că indiferent de comportamentul celorlalți fericirea ta este stabilită de tine, te deschizi. Galileo Galilei spunea că nu îl poţi învăţa nimic pe omul matur, dar îl poţi ajuta să găsească răspunsul în interiorul lui şi avea dreptate.

Când o persoană pe care o iubeşti a ales să mergeţi pe drumuri separate, nu dispera. Oamenii nu se evaporă, nici nu poţi pierde pe cineva drag deoarece nimeni nu ţi-l poate scoate din suflet. Nu este obligatoriu să convieţuiţi împreună, poţi să iubeşti şi la distanţă, chiar şi în absenţă, admirând şi veselindu-te pentru fericirea lui, dacă va veni asupra lui.

Viaţa ta nu se învârte în jurul unei relaţii, bunăstarea nu este dependentă de cineva. Iubirea nu înseamnă două trupuri lipite, ci două suflete care rămân legate indiferent pe unde rătăcesc trupurile lor.

Partenerii care dorm în camere separate şi se detestă, învinuind soarta pentru nefericirea lor, nu au avut curajul să ia decizii pentru ei atunci când a fost timpul. Ei au stat, pur şi simplu, judecând oamenii şi împrejurările.

Femeia care a depășit suferința este puternică, strălucește și râde de ziua de mâine. Ea nu se mai îngrijorează pentru nimic, este încrezătoare și le întinde o mână tuturor celor la nevoie.

Viaţa ta este responsabilitatea ta

De multe ori liniștea înseamnă tristețe la început, o tristeţe care trebuie înfruntată. Spaima de a sta cu tine însuți şi fuga după o fericire inventată de alții nu este cea mai sănătoasă soluție. Există o diferenţă uriaşă între goana după lucruri şi goana după fericirea reală, dar oamenii de astăzi le confundă. Mulți își pun chiar sănătatea sau libertatea în pericol ca să achiziționeze. Nu pune lucrurile pe primul loc, pune-te pe tine.

Pentru mine succesul în viaţă constă în a face lumea un loc mai bun odată cu apariţia mea în ea. Iar ceea ce simt cu privire la împlinirea personală mă priveşte. În continuare îmi doresc toate lucrurile frumoase şi bune, dar nu voi fi niciodată capabil să îmi vând libertatea, demnitatea sau sănătatea pentru ele.

Pacea nu înseamnă inactivitate, latență, ea înseamnă împlinire personală. Ca să fii împlinit ai nevoie să obții satisfacția mai întâi. Ca să experimentezi senzaţia de satisfacţie ai nevoie să îţi atingi scopul. Ca să îţi atingi scopul ai nevoie să treci prin tot felul de experienţe. În tot acest timp de descoperi și te urmezi.

Viaţa ta este responsabilitatea ta, iubirea este mai mult decât o îndrăgosteală care ține două luni. Iubirea de tot ţi se descoperă mai târziu, este minunată și rămâne. Indiferent de înţelegerile noastre şi de măsura în care ne iubim, dragostea rămâne. Chiar şi cele mai cenuşii experiențe sunt colorate frumos, noi trebuie doar să învăţăm să le privim.

Dacă afară e rece, posomorât şi plouă, iar situaţia nu depinde de tine, aminteşte-ţi că în sufletul tău tu faci regulile. Fericirea ta depinde doar de tine. Timpul este preţios, vieţile pe care le-am primit, la fel. Ceea ce facem cu vieţile noastre şi cum trăim depinde de noi.

Este o plăcere ca pe durata scurtei vacanţe să te încânt cu câteva fotografii pe care le voi posta pe Instagram. Toamna aduce recunoştinţa şi iubirea, în această perioadă mi-am dorit să călătoresc mai mult şi am reușit. Am primit cele mai preţioase cadouri de la voi şi vă mulţumesc. Mai am de aşteptat trei ore în Munich, Germania, până la următorul zbor. Mă bucur că te inspir.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

1 Comentariu
Vechi
Noi Cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Georgeta Cărămidă
6 noiembrie 2019 12:40

Rezonez cu ce ai scris și cu ceea ce simți, fericirea este în noi. Noi suntem responsabili de cum ne trăim viața. Să te bucuri de călătorie și de toate călătoriile viitoare.