Viaţa ta nu se învârte în jurul unei relaţii

Viaţa ta nu se învârte în jurul unei relaţii

Viaţa ta nu se învârte în jurul unei relaţii

Viaţa ta nu se învârte în jurul unei relaţii, reţine acest criteriu. Fericirea ta nu depinde de o persoană indiferent cine ar fi aceea și ce ai avea de împărţit cu ea. El e mesajul pe care am simţit nevoia să ţi-l fac cunoscut în acest început de călătorie. Am plecat în Toulouse, Franţa, ca să îmi vizitez surioara, Rebeca.

Acesta nu este un articol afiliat companiei de zbor Lufthansa, nu am fost sponsorizat. E primul meu zbor cu această companie şi sunt bucuros să vă ofer câteva detalii. Airbus A320-200, Eco Light Class, pe scaunul 11A la fereastră, lângă uşa de evacuare, locul salvatorului. Începem!

Viaţa ta nu se învârte în jurul unei relaţii. Pleacă din preajma celor pe care îi deranjezi cu prezenţa. Eu nu am de împărţit nimic cu nimeni. În viaţă trebuie să pierzi, tu ai nevoie să fii învins ca să învingi eşecul. Abia atunci maturizarea are loc, ai ieşit la liman.

Nu perfecţiunea imaginată de noi stoarce bunătatea din oameni, ci imperfecţiunea o poate face. Iubeşti atunci când eşti ignorat, învingi atunci când accepţi înfrângerea, te ridici după ce ai căzut şi nu invers. Vindecarea nu înseamnă să uiţi că ai suferit, înseamnă că rănile din trecut au încetat să îţi mai influenţeze comportamentul.

Joi dimineaţă. M-am trezit la ora 03:30, mi-am făcut ghiozdanul şi am plecat spre aeroport. E un frig de crapă pietrele. Stau ghemuit în maşină şi mă bucur de Bucureştiul liber noaptea. M-am îmbarcat şi m-am aşezat pe scaunul meu de la fereastră. Mi-am comandat o cafea cu lapte. Public primul meu articol scris în timp real.

Servesc cafeaua la zece mii de metri altitudine şi privesc răsăritul deasupra norilor. În vreme ce citeşti acest articol sunt în avion. Dacă îl citeşti, el este cadoul meu pentru tine. Viaţa ta nu se învârte în jurul unei relaţii, o şti. Bucură-te de toate experienţele, fii deschis!

Aici micul dejun şi cafeaua sunt oferite gratuit. Scaunele sunt mai confortabile, personalul e mai amabil, zborul mai lin. Se văd mici orăşele luminate printre nori. Big thumbs up for you Lufthansa. Închei acest scurt review şi revin.

Eu sunt un adult matur şi responsabil. Toate deciziile pe care le iau sunt atent strecurate prin filtrul propriu iar tot ceea ce deţin am obţinut prin merit. Totuşi în interior rămân un copil şi voi avea grijă ca nimeni să nu poată schimba asta. Oricum nimeni nu ar putea să o facă, mintea îmbătrâneşte şi moare, spiritul nu.

Eşti sceptic în privinţa tuturor oamenilor atunci când nu ai încredere în tine. Când devii conştient că indiferent de comportamentul lor fericirea ta e stabilită de tine, te deschizi. Fiindcă „nu îl poţi învăţa nimic pe omul matur, dar îl poţi ajuta să găsească răspunsul în el însuşi“, spunea Galileo Galilei şi avea dreptate.

Când o persoană pe care o iubeşti a ales să mergeţi pe drumuri separate nu dispera. Oamenii nu se evaporă, nici nu poţi pierde pe cineva drag deoarece nimeni nu ţi-l poate scoate din suflet. Nu e imperios să convieţuiţi împreună, poţi să iubeşti şi la distanţă, chiar şi în absenţă, admirând şi veselindu-te pentru fericirea lui.

Viaţa ta nu se învârte în jurul unei relaţii, bunăstarea nu depinde de o persoană. Iubirea nu înseamnă două trupuri lipite, ci două suflete care rămân legate indiferent pe unde rătăcesc trupurile lor. Fericirea este linişte, atât.

Dar de multe ori liniștea înseamnă tristețe, o tristeţe care trebuie înfruntată la un moment dat. Spaima de a sta cu noi înşine şi fuga continuă nu este sănătate. Goana după agonisire, la fel. Abia atunci când vom renunţa la noi ne va întâmpina fericirea.

Linistea nu înseamnă inactivitate, somn, ea vine din împlinire. Ca să fii împlinit trebuie să te satisfaci mai întâi. Ca să experimentezi senzaţia de satisfacţie, ai nevoie să îţi îndeplineşti scopul. Ca să îţi poţi împlini scopul, ai nevoie să treci prin tot felul de experienţe ca să îl identifici şi să îl urmezi. În tot acest timp de descoperi.

Viaţa ta nu se învârte în jurul unei relaţii

Viaţa ta nu se învârte în jurul unei relaţii, iubirea este mai mult de atât. Iubirea de tot ţi se descoperă în tot, ea nu poate fi doar ceva anume. Indiferent de înţelegerile noastre şi de măsura în care ne iubim, un lucru e cert, dragostea rămâne. Chiar şi cele mai cenuşii clipe în realitate sunt colorate frumos, noi trebuie doar să învăţăm să le privim. Acceptarea este soluţia.

Spuneam că nu perfecţiunea imaginată de noi de noi stoarce capacităţile creative şi speranţa de mai bine din noi, ci intenţia. Ea ne alimentează atunci când credem că nu mai putem înainta. Timpul este preţios, vieţile pe care le-am primit la fel. Ceea ce facem cu vieţile noastre şi cum trăim depinde de noi.

Este o plăcere ca pe durata scurtei vacanţe să te încânt cu câteva fotografii pe care le voi posta pe Instagram, aceasta ca să nu fiu nevoit să umplu pagina de Facebook cu fotografii. Toamna aduce recunoştinţa şi iubirea! În această perioadă mi-am dorit să călătoresc mai mult şi am făcut-o. Am primit cele mai preţioase cadouri de la voi şi vă mulţumesc pe această cale.

Am retipărit MIKEL, cartea mea de suflet şi am trimis câteva zeci de colete, vezi despre ce este vorba. Eu mai am de aşteptat trei ore şi jumătate în Munich, Germania, până la următorul zbor. Mă bucur că te inspir!

Indiferent de înţelegerile noastre şi de măsura în care ne iubim, dragostea rămâne.

Alberto Bacoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.