Fericirea nu depinde de o relaţie, există și alte aspecte care te împlinesc ca ființă. Fericirea nu depinde de o persoană, de un lucru sau de un loc, indiferent ce te-ar lega de ele.

Fericirea nu depinde de o relaţie

Fericirea nu depinde de o relaţie, există și alte aspecte care te împlinesc ca ființă. Fericirea nu depinde de o persoană, de un lucru sau de un loc, indiferent ce te-ar lega de ele. El este mesajul pe care ţi-l fac cunoscut în acest început de călătorie. Am plecat în Toulouse, Franţa, ca să îmi vizitez surioara, Rebeca.

Acesta nu este un articol sponsorizat de compania de zbor Lufthansa, ci prima mea experiență cu aceasta și primul articol scris și publicat în timpul călătoriei. Airbus A320-200, Eco Light Class, scaunul 11A de la fereastră, lângă uşa de evacuare, locul salvatorului.

Fericirea nu depinde de o relaţie, pleacă din preajma celor pe care îi deranjezi cu prezenţa. De ce te-ai neferici din cauza oamenilor care refuză să se schimbe? De ce ai ține alături o persoană pentru care nu însemni iubire? De ce să alergi întreaga viață după lucruri în speranța că ele te vor umple? Dacă poți fi fericit atunci când stai cu tine însuți, în solitudine, te vei putea bucura și în doi.

Nu perfecţiunea închipuită de lume stoarce bunătatea din oameni, imperfecţiunea o face. Iubeşti mai mult atunci când eşti ignorat, învingi abia după ce te-ai abandonat, te ridici după ce ai căzut şi nu invers. Nu te poți ridica înainte să fii doborât. Vindecarea nu înseamnă să uiţi că ai suferit, înseamnă că rănile de ieri au încetat să îţi mai influenţeze comportamentul de astăzi.

Este joi dimineaţă, ora 03:30, o zi obișnuită. Mi-am făcut ghiozdanul şi am plecat spre aeroport. Sunt îmbrăcat bine, afară e frig de crapă pietrele. Stau ghemuit în maşină şi mă bucur de Bucureştiul liber. M-am îmbarcat, sunt în avion, îmi comand o cafea cu lapte și public primul articol scris în timp real.

Aici micul dejun şi cafeaua sunt oferite gratuit. Scaunele sunt confortabile, personalul este amabil, zborul este mai lin. Zăresc câteva orăşele luminate printre nori. Thumbs up for you Lufthansa.

Servesc cafeaua la zece mii de metri altitudine, privind răsăritul de deasupra norilor și cad pe gânduri. Fericirea nu depinde de o relaţie, bucură-te de toate experienţele pe care viața ți le pune la dispoziție și fii deschis. Toţi oamenii care apar în viaţa ta au rolul lor în desăvârşirea ta. Ştiu, nu eşti interesat de progresul sufletesc, mai degrabă cauţi confortul şi siguranţa, cu toate că inima ta are altă părere.

Eu sunt un adult matur şi responsabil, toate deciziile pe care le iau sunt atent strecurate prin filtrul propriu și tot ce deţin am obţinut prin merit. Cu toate acestea în interior rămân un copil şi am grijă ca acest aspect să rămână neschimbat. Mintea îmbătrâneşte şi moare, spiritul rămâne.

Devii sceptic în clipa în care îți pierzi încrederea în sine, căci societatea perversă se pricepe al naibii de bine să te clatine. Dar dacă ești conştient de faptul că indiferent de comportamentul celorlalți fericirea ta este stabilită de tine, te deschizi.

Atunci când persoana la care ții alege să mergeţi pe drumuri separate și ți-o spune fără reținere, nu dispera. Oamenii nu se evaporă, nici nu poţi pierde pe cineva deoarece nimeni nu ţi-l poate scoate din suflet. Lipsa convieţuirii nu are puterea să îți stingă iubirea. Tu poţi iubi şi la distanţă, chiar şi în absenţă, veselindu-te pentru fericirea ei dacă va izvorî din interiorul ei.

Căci fericirea nu depinde de o relație, ea vine din interior și colorează aspectele vieții la exterior. Dragostea dintre un bărbat și o femeie nu poate fi definită prin două trupuri care stau lipite, ci prin două suflete care rămân unite indiferent pe unde rătăcesc trupurile lor.

Partenerii de viață care dorm în camere separate şi se detestă, învinuind soarta pentru nefericirea lor, nu au avut curajul să ia decizii pentru ei. Ei au stat, pur şi simplu, judecând oamenii şi împrejurările. Femeia care a depășit suferința este puternică, ea strălucește și râde de ziua de mâine. Și nu se mai îngrijorează pentru nimic, ci este încrezătoare și le întinde o mână de ajutor celor aflați la nevoie.

Fericirea este responsabilitatea ta

De multe ori liniștea înseamnă tristețe la început, ca o stare pătrunzătoare de singurătate și dor. Frica de a sta cu tine însuți şi fuga după fericirea inventată de alții nu este o soluție bună pentru o viață trăită frumos. Există o diferenţă uriaşă între goana după lucruri şi fericirea reală, pe care oamenii le confundă. Mulți își pun chiar libertatea sau sănătatea în pericol ca să achiziționeze. Tu nu pune lucrurile pe primul loc, pune-te pe tine.

Pentru mine succesul constă în a face lumea un loc mai bun odată cu prezența mea în ea, iar ceea ce simt cu privire la împlinirea personală mă priveşte. În continuare îmi doresc toate lucrurile frumoase şi bune, dar nu voi fi niciodată capabil să îmi vând libertatea, demnitatea sau sănătatea pentru ele.

Pacea nu înseamnă inactivitate sau latență, înseamnă împlinire personală prin pasiune și stăruință. Ca să te împlinești ai nevoie să te satisfaci mai întâi. Ca să fii satisfăcut ai nevoie să te îndrepți către scop. Ca să îţi atingi scopul ești nevoit să trăiești tot felul de experienţe. În tot acest timp de descoperi și te urmezi.

Fericirea nu depinde de o relație, iubirea înseamnă mai mult decât o îndrăgosteală de două luni. Dragostea de tot ţi se descoperă mai târziu, atunci când ajungi la maturitate. Indiferent de înţelegerile noastre limitate şi de măsura în care ne iubim, dragostea rămâne. Chiar şi cele mai grele încercări au rolul lor.

Dacă afară e rece, mohorât şi plouă, iar situaţia nu depinde de tine, aminteşte-ţi că în suflet tu faci regulile. Fericirea depinde doar de tine. Timpul este preţios, la fel și vieţile, ceea ce facem cu ele şi cum trăim ne privește.

Este o plăcere ca pe durata scurtei vacanţe să te încânt cu câteva fotografii, pe care le voi posta pe Instagram. Toamna aduce recunoştinţa şi iubirea. În această perioadă mi-am dorit să călătoresc mai mult şi am reușit, am primit cele mai prețioase daruri de la voi, pentru care vă mulţumesc. Mai am de aşteptat trei ore în aeroportul din Munich, Germania, până la următorul zbor. Mă bucur că te inspir.

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Georgeta Cărămidă
6 noiembrie 2019 12:40

Rezonez cu ce ai scris și cu ceea ce simți, fericirea este în noi. Noi suntem responsabili de cum ne trăim viața. Să te bucuri de călătorie și de toate călătoriile viitoare.

Pop Loredana
9 decembrie 2020 15:01

Foarte frumos!