Când te îndrăgosteşti de viaţă şi viaţa te iubeşte înapoi

Când te îndrăgosteşti de viaţă şi viaţa te iubeşte înapoi

Când te îndrăgosteşti de viaţă şi viaţa te iubeşte înapoi

Atunci când te îndrăgosteşti de viaţă începi să vezi, observi beneficiile sau consecinţele alegerilor tale din trecut şi realizezi că ai devenit ceea ce ţi-ai dorit. Din fericire, dacă ai ales strâmb încă te mai poţi corecta, dacă ai ales bine astăzi te poţi bucura. A sosit momentul să savurezi roadele tale, tu eşti fenomenul care are loc acum, nu lipsi de la petrecerea ta. Devino conştient de faptul că eşti sărbătoritul, privilegiatul, investiţia şi rezultatul. Începem!

Când te îndrăgosteşti de viaţă să îţi condamni copiii să trăiască într-un mediu nesănătos doar ca să îţi păstrezi familia unită, nu este sacrificiu, este inconştienţă din partea ta şi o ştii. Cei care nu iubesc viaţa le fac rău celor apropiaţi crezând că le fac bine. Habar nu au cât de dulce este eliberarea, te mângâie liniştea, te emoţionează în mod plăcut singurătatea şi te copleşeşte iubirea.

De cele mai multe ori oamenii se tem de schimbare, ei se folosesc de orice scuză ca să îşi nege dependenţa. Pe o floare nu torni acid dacă doar asta ai de oferit, pe motiv că floarea trebuie să fie udată. Dacă nu ai apă nu mai torni nimic, cauţi altă sursă ori dăruieşti floarea celor care s-au dovedit a fi capabili să o îngrijească într-un mod sănătos.

Când vei înceta să te mai compari cu ceilalţi nu îi vei mai invidia, invidia doare. Atunci nu te va mai durea, ci te vei preţui pe tine iar pe ei îi vei admira. Când te îndrăgosteşti de viaţă devii conştient de toate aceste lucruri.

Ai nevoie să accepţi un lucru, acela că sentimentele minunate vin la pachet cu cele mai grele încercări, aşa funcţionează psihicul uman. Tot ce eşti nevoit să faci este să reuşeşti să identifici frumosul şi să îl preţuieşti.

Când te îndrăgosteşti de viaţă eşti pus la încercare. Când nu eşti pus la încercare nu poţi fi satisfăcut, nu poţi trăi acele senzaţii minunate prin care te descoperi. Şi nimic nu se întâmplă, trăieşti o viaţă neutră, nici măcar una confortabilă, ce să mai vorbim de realizări?

Unii oameni sunt preocupaţi cu ceea ce nu pot schimba, aceasta le provoacă tristeţe. Tu caută să dezvolţi ce depinde de tine. Înţelegerea trecutului îţi schimbă viitorul, atunci călătoreşti în timp. Rămâi tu şi totul va veni de la sine. Fii un om frumos pe interior şi vei străluci la exterior.

În viaţă ai atâtea locuri frumoase de vizitat, există atâtea lucruri minunate pentru care poţi să alegi să trăieşti. Când te îndrăgosteşti de viaţă începi să trăieşti cu adevărat, indiferent că ai cinci ani sau cincizeci şi cinci de ani. Evită cercurile de cunoştinţe care te împiedică să te dezvolţi şi obiceiurile care te ţin la statutul de om. Tu eşti spiritul a cărui dorinţă este să se ridice acolo de unde a coborât.

Selectează-ţi cercurile, dar nu pentru că te temi că nu vei putea înfrunta provocările, ci pentru că acolo ai fost deja, ai trăit precum trăiesc ei, iar astăzi nu îţi mai foloseşte. Nu bate pasul pe loc, stabileşte-ţi noi obiective. Când te înrăgosteşti de viaţă priveşti către cele mai înalte culmi.

Pentru mine fericirea înseamnă să beau o cafea cremoasă, cu lapte şi topping de caramel, la mine pe balcon, de unde admir răsăritul şi scriu acest mesaj. Frunzele copacilor au îngălbenit, plantele roşiatice mă fac să mă simt ca într-o poveste. De fapt viaţa mea este o poveste pe care mai întâi am scris-o, acum o citesc, o trăiesc, şi o savurez aşa cum vine către mine. M-am îndrăgostit!

Săptămâna trecută am pus nişte legume la borcan cu sare, astăzi prepar o dulceaţă de gutui, mâine particip la o şedinţă de fotografie. Am fost invitat la radio ca să vorbesc despre tinerii creativi şi despre Cărţile care mi-au schimbat viaţa. Am primit cel mai frumos cadou de la surioara mea Rebeca, o excursie de trei zile în Toulouse, Franţa. Următoarea întâlnire despre care nu vă pot povesti prea multe va avea loc în Tel Aviv, Israel.

Stuttgart este un oraş minunat. Sunt recunoscător cititorilor care ulterior mi-au devenit prieteni, pentru onoarea de a mă primi cu braţele deschise. Am trăit clipe memorabile alături de ei, vizitând Germania pentru câteva zile.

Prima jumătate a verii mi-am petrecut-o în Grecia, pe Insula Corfu. Acolo m-am simţit ca în Paradis. Lucram şi mă răcoream pe înserat în apa cristalină, luna mă mângâia, îmi amintesc scufundările, îmbrăţişam cerul! Când te îndrăgosteşti de viaţă admiri mai mult natura.

Când te îndrăgosteşti de viaţă devii simplu

Iubesc parcurile din Bucureşti, îmi place să trăiesc simplu şi frumos. Nu am timp să fiu supărat, să mă enervez sau să trăiesc cu regret. Nici tu nu ai. Între timp scriu următoarea mea carte. Sunt foarte multe lucruri minunate pe care astăzi le trăiesc deoarece mai întâi am crezut şi apoi am acţionat. Nu poţi să acţionezi fără să crezi în reuşită mai întâi. Atunci de ce ai face-o? Atunci nimeni nu ar mai face-o.

Viaţa mea este acum minunată. Reţine, viaţa mea este minunată, asta nu înseamnă că e şi uşoară. Eu nu am ales calea uşoară sau cea confortabilă. Sunt binecuvântat. Când te îndrăgosteşti de viaţă realizezi că greutăţile cu care te-ai confruntat au fost cântărite şi trimise către tine pe măsura capacităţii tale de a zbura peste ele.

Nimic nu ţi se dă peste puterile tale, chiar dacă în unele zile simţi că nu mai poţi, când renunţi să te mai lupţi, te stingi uşor şi încerci să mori. Ea este doar o senzaţie, e cea mai înşelătoare unealtă a opusului fericirii, cea de a te minţi că te vei simţi astfel tot restul vieţii.

Eu nu îţi scriu ca să ai încredere în mine, te îndemn să te bazezi pe tine, caută să te cunoşti. Experimentează orice, încearcă toate metodele şi creează-ţi stilul propriu cunoscând modul în care funcţionezi. Nu amâna nimic pe mâine, nici nu alerga ca un descreierat după rezultat. Simte, gândeşte, crede şi acţionează, ea este ordinea. Întâi simţi, apoi gândeşti, crezi şi acţionezi. Şi astfel, reuşeşti. Chiar cuvântul „imposibil“ îţi confirmă faptul că nu există imposibil. El este compus din im+possible, i+am+possible, care înseamnă eu sunt posibil.

Dacă ţi-a plăcut articolul recomandă-l şi prietenilor tăi pe Facebook. Mă bucur că te inspir.

„Numai cei care s-au ajutat singuri cunosc cum să îi ajute pe ceilalţi“.
George Bernard Shaw

Lasă un răspuns