Când te îndrăgosteşti de viaţă începi să vezi.

Când te îndrăgosteşti de viaţă şi viaţa te iubeşte înapoi

Când te îndrăgosteşti de viaţă, începi să vezi, observi beneficiile și consecinţele alegerilor tale din trecut şi realizezi că ai devenit ceea ce ţi-ai dorit. Din fericire dacă ai ales strâmb încă te mai poţi corecta, dar dacă ai ales bine astăzi te poţi bucura. A sosit momentul să savurezi roadele tale. Nu lipsi de la petrecerea ta, devino conştient de faptul că tu eşti sărbătoritul, privilegiatul, efortul şi rezultatul. Începem!

Când te îndrăgosteşti de viaţă, să îţi condamni copiii să trăiască într-un mediu mai puțin sănătos numai pentru a îţi păstra familia unită, nu este un sacrificiu, este inconştienţă din partea ta şi o ştii. Cei care nu iubesc viaţa le fac rău celor apropiaţi crezând că le fac bine. Habar nu au cât de dulce este eliberarea, te mângâie liniştea, te emoţionează în mod plăcut singurătatea şi creşte în tine iubirea de tot.

De cele mai multe ori oamenii se tem de schimbare, însă se folosesc de orice scuză ca să îşi nege dependenţa. Pe o floare nu torni acid, dacă doar asta ai de oferit, pe motiv că floarea trebuie să fie udată. Dacă nu ai apă nu mai torni nimic, cauţi altă sursă ori dăruieşti floarea celor care s-au dovedit a fi capabili să o îngrijească în mod sănătos.

Când vei înceta să te mai compari cu ceilalţi nu îi vei mai invidia. Invidia doare. Atunci, nu te va mai durea, tu te vei preţui pe tine iar pe ei îi vei admira. Când te îndrăgosteşti de viaţă devii conştient de toate aceste lucruri.

În viață ai nevoie să accepţi un lucru, acela că sentimentele minunate vin la pachet cu cele mai grele încercări. Căci aşa funcţionează psihicul uman, tot ce vei fi nevoit să faci este să identifici frumosul şi să îl preţuieşti.

Când te îndrăgosteşti de viaţă, eşti pus la încercare. Când nu eşti pus la încercare nu poţi să fii satisfăcut, tu nu poţi trăi acele senzaţii minunate prin care te redescoperi. Şi nimic nu se întâmplă, trăieşti o viaţă neutră, nici măcar una confortabilă nu trăiești, ca să nu mai vorbim de realizări.

Unii oameni sunt preocupaţi cu ceea ce nu pot schimba, iar aceasta le provoacă tristeţe. Tu dezvoltă tot ce depinde de tine. Înţelegerea trecutului îţi schimbă viitorul, atunci călătoreşti în timp. Rămâi tu şi totul va veni de la sine! Fii un om frumos pe interior şi vei străluci la exterior.

Există multe locuri frumoase de vizitat, când te îndrăgosteşti de viaţă începi să trăieşti cu adevărat, indiferent că ai cinci ani ori cincizeci şi cinci de ani. Evită cercurile de cunoştinţe care te împiedică să te dezvolţi şi obiceiurile care te ţin la statutul de om. Tu eşti spiritul a cărui dorinţă este să se ridice acolo de unde a coborât.

Selectează-ţi cercurile, însă nu pentru că te temi că nu vei putea înfrunta provocările, ci pentru că acolo ai fost deja și astăzi nu îţi mai foloseşte. Nu bate pasul pe loc, stabileşte-ţi noi obiective. Când te îndrăgosteşti de viaţă priveşti către cele mai înalte culmi și le cucerești.

Pentru mine fericirea înseamnă să beau o cafea aromată, cu lapte şi topping de caramel, pe o terasă, unde să admir răsăritul şi să-ți scriu acest mesaj, nu îmi trebuie nimic. Frunzele copacilor aproape au îngălbenit, plantele roşiatice mă fac să mă simt ca într-o poveste. De fapt, viaţa mea este o poveste pe care mai întâi am scris-o și acum o citesc, o trăiesc şi o savurez aşa cum vine către mine.

Ieri am pus nişte legume la borcan, astăzi prepar o dulceaţă de gutui. Mâine, particip la o şedinţă de fotografie. Am fost invitat la radio, să vorbesc despre tinerii creativi şi despre Cărţile care mi-au schimbat viaţa. Am primit cel mai frumos cadou de la sora mea Rebeca, o excursie de trei zile în orașul Toulouse, Franța. Următoarea întâlnire despre care nu vă pot povesti prea multe va avea loc în Tel Aviv, Israel.

Stuttgart este un oraş minunat. Sunt recunoscător cititorilor care ulterior mi-au devenit prieteni pentru onoarea de a mă primi cu braţele deschise. Am trăit clipe memorabile alături de voi, vizitând Germania pentru câteva zile.

Când te îndrăgosteşti de viaţă devii simplu

Prima jumătate a verii mi-am petrecut-o în Grecia, pe Insula Corfu, unde m-am simţit ca în Paradis. Mă răcoream pe înserat în apa cristalină iar luna mă mângâia. Îmi amintesc scufundările ori cum îmbrăţişam cerul, eram îndrăgostit.

Iubesc parcurile din Bucureşti, îmi place să trăiesc simplu şi frumos. Eu nu am timp să fiu supărat, să mă enervez și să trăiesc cu regret, nici tu nu ai. Atunci când mai cad, mă pun repede pe picioare. Între timp scriu următoarea mea carte. Sunt foarte multe lucruri minunate pe care astăzi le trăiesc deoarece mai întâi am crezut şi apoi am acţionat. Nu poţi să acţionezi fără să crezi în reuşită mai întâi.

Viaţa mea este acum minunată. Reţine, viaţa mea este acum minunată, aceasta nu înseamnă că e uşoară. Eu nu am ales calea uşoară, cea confortabilă, sunt binecuvântat. Când te îndrăgosteşti de viaţă realizezi că greutăţile cu care te-ai confruntat au fost cântărite şi trimise către tine pe măsura capacităţii tale de a zbura peste ele.

Nimic nu ţi se dă peste puterile tale, chiar dacă în unele zile simţi că nu mai poţi, când renunţi să te mai lupţi și te stingi uşor, încerci să mori. Ea este doar o senzaţie, este cea mai înşelătoare unealtă a opusului fericirii, cea care te minte că te vei simţi așa tot restul vieţii.

Eu nu îţi scriu ca să ai încredere în mine, te îndemn să te bazezi pe tine. Caută să te cunoşti. Experimentează orice! Încearcă toate metodele şi creează-ţi stilul propriu, cunoscând modul în care funcţionezi și nu mai amâna nimic pe mâine. Nu alerga ca un descreierat după rezultat. Lasă viața să curgă, apa să se limpezească, inima să se trezească.

Simte, gândeşte, crede şi acţionează, ea este ordinea. Întâi simţi, apoi gândeşti, crezi şi acţionezi, iar astfel reuşeşti. Chiar cuvântul imposibil îţi confirmă faptul că nu există imposibil. El este compus din i’m + possible, și înseamnă eu sunt posibil. Mă bucur că te inspir.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x