Atunci când te îndrăgosteşti de viaţă începi să vezi, observi beneficiile și consecinţele alegerilor tale din trecut şi realizezi că ai devenit omul care ţi-ai dorit.

Atunci când te îndrăgosteşti de viaţă

Atunci când te îndrăgosteşti de viaţă începi să vezi, observi beneficiile și consecinţele alegerilor tale din trecut şi realizezi că ai devenit omul care ţi-ai dorit. Din fericire dacă ai ales strâmb încă te mai poţi îndrepta, dacă ai ales drept astăzi te poţi bucura. A sosit momentul să savurezi roadele tale. Nu lipsi de la petrecerea ta, devino conştient de faptul că tu eşti sărbătoritul, privilegiatul, inițiatorul şi rezultatul.

În viață, să îţi condamni copiii să trăiască într-un mediu mai puțin sănătos doar pentru a îţi păstra familia unită, nu este un sacrificiu, este inconştienţă din partea ta. Cei care nu iubesc viaţa le fac rău celor apropiaţi crezând că le fac bine. Habar nu au cât de dulce este eliberarea psihică, cum îi emoţionează în mod plăcut solitudinea care face să crească în inimile lor iubirea.

De cele mai multe ori oamenii se tem de schimbare, dar se folosesc de orice scuză ca să îşi nege dependenţa. Pe o floare nu torni acid dacă nu ai altceva mai bun de oferit, pe motiv că floarea trebuie udată. Dacă nu ai apă curată cauţi altă sursă ori dăruieşti floarea celor care sunt capabili să se îngrijească de ea în mod sănătos.

În clipa în care vei înceta să te mai compari cu ceilalţi nu îi vei mai invidia. Invidia doare. Atunci nu te va mai durea, ci te vei preţui pe tine iar pe ei îi vei admira. Când te îndrăgosteşti de viaţă devii conştient de toate aceste lucruri.

În realitatea relativă sentimentele minunate vin la pachet cu cele mai grele încercări. Aşa funcţionează psihicul uman, tot ce ești nevoit să faci este să identifici frumosul şi să îl preţuieşti.

Atunci când te îndrăgosteşti de viaţă eşti pus la încercare, când nu eşti pus la încercare nu poţi fi satisfăcut. Fără a căra povara în spate un timp nu poţi trăi acea senzaţie minunată de eliberare, prin care te descoperi și te uimești. În schimb nimic nu se întâmplă, trăieşti o viaţă neutră.

Unii oameni sunt preocupaţi cu ceea ce nu pot schimba, aceasta le provoacă tristeţe. Tu investește în aspectele care stau în puterea ta. Analizarea trecutului fără să îl judeci îţi poate schimba viitorul. Atunci călătoreşti în timp.

Pe pământ există multe locuri frumoase de vizitat. Atunci când te îndrăgosteşti de viaţă începi să trăieşti cu adevărat, indiferent de faptul că ai împlinit cinci ani sau cincizeci şi cinci de ani. Ieși din cercul de cunoştinţe care îți afectează dezvoltarea şi renunță la obiceiurile care te ţin la statutul de om. Tu eşti spiritul a cărui dorinţă este să se ridice acolo de unde a coborât.

Selectează-ţi prietenii, dar nu pentru că te temi că nu vei putea înfrunta provocările lor, ci pentru că acolo ai fost deja, iar astăzi nu îţi mai foloseşte la nimic poziția. Nu bate pasul pe loc, stabileşte-ţi noi obiective. Atunci când te îndrăgosteşti de viaţă priveşti spre cele mai înalte culmi și găsești puterea să le cucerești.

Știi ce este mai nociv pentru o minte decât munca depusă în zadar și eșecul? Lipsa identificării unui scop în viață și plictiseala. Dacă încă mai trudești la împlinirea visului tău înseamnă că ești viu și că scopul te ține în viață.

Pentru mine fericirea înseamnă să beau o cafea aromată, cu lapte şi topping de caramel, pe o terasă de pe care admir răsăritul şi îți scriu acest mesaj chiar acum. Frunzele au îngălbenit, ploaia măruntă mă face să simt că trăiesc într-o poveste.

Ieri am pus câteva legume asortate la borcan. Astăzi prepar o dulceaţă de gutui. Mâine particip la o şedinţă de fotografie cu tema autumn outdoor. Am fost invitat la radio ca să vorbesc despre tinerii creativi şi despre cărţile care au puterea să schimbe destine, vieți. Am primit cel mai frumos cadou de la surioara mea Rebeca: o excursie de trei zile în orașul Toulouse din Franța. Următoarea întâlnire despre care nu vă pot povesti prea multe va avea loc în Tel Aviv, Israel.

Stuttgart este un oraş minunat. Sunt recunoscător cititorilor care ulterior mi-au devenit prieteni pentru onoarea de a mă primi cu braţele deschise în Germania. Am trăit clipe memorabile alături de ei.

Viața te iubește înapoi

Prima jumătate a verii mi-am petrecut-o pe Insula Corfu, în Grecia, unde m-am simţit ca în Paradis. Mă scufundam pe înserat în apa cristalină, iar luna îmi transmitea sentimentul că suferința se termină.

Eu nu am timp să fiu supărat, să mă enervez sau să trăiesc cu regret. Nici tu nu ai. Atunci când cad îmi adun puterile și mă pun pe picioare, căci există foarte multe lucruri uimitoare pe care astăzi le trăiesc datorită faptului că am crezut şi am acţionat. Nu poţi să acţionezi fără să crezi în reuşită mai întâi.

Viaţa mea este astăzi minunată. Reţine, viaţa mea este minunată, aceasta nu înseamnă că este și uşoară. Eu nu am ales calea confortabilă, de aceea mă simt binecuvântat. Atunci când te îndrăgosteşti de viaţă realizezi că greutăţile cu care te-ai confruntat au fost cântărite şi trimise către tine pe măsura capacităţii tale de a zbura peste ele.

Și nimic nu ţi se dă peste puterile tale, chiar dacă în unele zile simţi că nu mai poţi și renunţi să te mai lupţi, te stingi uşor și încerci să mori. Ea este cea mai înşelătoare senzație, care te minte că va persista tot restul vieţii.

Eu nu îţi scriu ca să ai încredere în mine, te îndemn să te bazezi pe tine, caută să te cunoşti. Încearcă toate soluțiile şi creează-ţi stilul propriu, cunoscând modul în care funcţionezi. Nu mai amâna decizia de a schimba ceva în viața ta, nici nu alerga ca un descreierat după rezultat. Lasă viața să curgă, apa să se limpezească, inima să se trezească.

Crede şi acţionează, aceasta este ordinea. Gândul tău creativ, care izvorăște dintr-o inimă pură, este ucis de celelalte gânduri secundare care se formează după apariția lui și îl sufocă. Cauza care naște rezistența este neputința de a trăi în prezent. Dar chiar cuvântul imposibil îţi confirmă faptul că nu există imposibil. El este compus din i’m + possible, care înseamnă eu sunt posibil.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments