Nu trăi supărat, bucură-te de experienţă

Nu trăi supărat, bucură-te de experienţă

Nu trăi supărat, bucură-te de experienţă

Nu trăi supărat, bucură-te de călătorie şi trăieşte din plin experienţa, fereşte-te să te implici mai mult decât e cazul acolo unde oamenii au dovedit că îşi urmăresc interesul şi atât. Nu rămâne blocat în trecut. Nu te ancora prea mult în viitor, fii autentic. Dacă te împrieteneşti cu viaţa şi o accepţi aşa cum vine către tine vei fi fericit, dacă reuşeşti să o înţelegi vei cunoaşte liniştea.

În unele zile simţi că te prăbuşeşti, te saturi să faci ceea ce trebuie să faci și parcă ceva se rupe în tine. Acel ceva te face să te opreşti şi să hotărăşti să schimbi ceva în viaţa ta. Acel moment a venit, mă bucur că te afli acum aici.

Vrei să fii sănătos mental, să te dezvolţi la nivel spiritual, ca să trăieşti într-o stare de bine? Alege să trăieşti o viaţă simplă, în care să iubeşti oamenii, să preţuieşti momentele ori să te foloseşti de lucruri. Reţine cei trei paşi, iubeşte oamenii, preţuieşte clipele şi foloseşte-te de lucruri, nu invers.

O viaţă simplă şi trăită într-o stare de bine, nu înseamnă una plictisitoare în care nu se întâmplă nimic. Înseamnă o viaţă de calitate în care renunţi, treptat, la obiceiurile nefolositoare şi la cercurile care te ţin pe loc ameninţându-ţi creşterea. O viaţă simplă este o viaţă trăită cu bucurie, una în care munceşti din pasiune şi eşti recunoscător pentru realizările pe care le-ai obţinut până la această vârstă.

Nu trăi supărat când o persoană se poartă urât cu tine, pe nedrept. Nu o urî. Poate viaţa te pune la încercare atunci. Poţi să îi răspunzi înapoi cu aceeaşi monedă sau poţi să o ierţi şi să ieşi învingător, astfel mergi mai departe. Odată ce ai promovat testul nu vei mai fi pus în situaţii similare. Dacă cineva va dori în mod special să te pună, ele nu vor mai avea efect asupra ta, atunci ai devenit imun. Răspunzând cu aceeaşi monedă, te vei împiedica de dezamăgiri la fel cum se izbeşte o muscă de geam.

Folosim expresii populare în vorbire, ne îmbrăcăm toţi la fel, ne e jenă să fim sinceri, căutăm să ne integrăm, dorim să fim în rând cu turma, însă ne străduim să ne convingem cunoştinţele că suntem diferiţi, nu unici. Cele mai multe dintre idei se împărtăşesc pe Facebook, dimineața sorbind din cafea.

Alergăm după lucruri şi ne plictisim de ele, ne folosim de oameni şi apoi îi aruncăm. Susținem că ne pasă și trecem indiferenţi prin viaţă. Adevărul este că nu ne pasă, noi ne gândim numai la noi fără să avem habar că eu sunt eu iar în aceeaşi măsură sunt aproapele meu. Restul înţelegerilor sunt fabule dovedite științific sau adăugiri.

Dă frâu liber veseliei, nu trăi supărat. Atunci când viaţa îţi adresează o provocare, egoul tău te răneşte cel mai tare! Permite-i vieţii să curgă și ia o pauză de la tot, nu mai impune oamenilor să îţi spună ceea ce îţi place să auzi, dacă ceea ce îţi place să auzi nu este chiar adevărul. Mă urmăreşti?

Spuneam că atunci când negi adevărul, el te loveşte crunt. Și tot adevărul te transformă şi te ridică. Nu trăi supărat, nu fii resemnat, fii tu însuţi. Oricine ai fi, fă ceea ce ai venit aici ca să faci.

Afacerile, facturile, grijile, serviciul ori banii, conflictele apărute în familie din cauza neajunsurilor aproape că te-au pus la pământ. Te cerţi cu sora, cu fraţii. Eliberează-te de orice responsabilitate, tu uite-te la cer. Nu vorbesc despre nicio teorie, nu e nicio şmecherie, uite-te la cer!

Aşează-te la masă şi savurează mâncarea, nu o înghiţi şi fugi. Fii recunoscător pentru ea, nu din cauză că trebuie și că procedând astfel Universul te va premia, ci pentru că gratitudinea este minunea, fii mulţumirea.

Omenirea s-a îmbolnăvit. Tu eşti leacul care a venit şi a însănătoşit rasa. Tu nu te încrede în oameni, bazează-te pe tine. Pe oameni iubeşte-i, dacă poţi. Nu trăi supărat căci în clipa când te vei cunoaşte nu te va mai putea dezamăgi nimeni, vei trăi liber, apoi vei simţi la fel. Te vei detaşa de vechiul tu şi îi vei ajuta pe cei ce caută să îşi depăşească condiţia.

Suferinţa nu există pentru voi înşivă, ca indivizi, dar este cât se poate de reală în cazul celorlalţi, din exterior, ei pot fi afectaţi. Gândind şi procedând astfel fiecare, vicisitudinea va deveni o carte închisă pentru umanitate. Vorbind cu Dumnezeu vol. I

Nu trăi supărat, zâmbeşte puţin

Oamenii pasionaţi trăiesc mai mult, mai frumos şi mai sănătos. Pasiunea le oferă energia ca să capete fericirea. Nu trăi supărat, supărarea şi mânia îţi ucid visurile. Înaintează pe calea ta, dezvoltă-ți mintea și înalţă-ţi spiritul.

Eu te învăţ să gândeşti pozitiv, însă nu în sensul de a te feri de orice provocare care te scoate din starea de confort, eu te încurajez să trăieşti fără frică. Nu trăi supărat, adulmecă viaţa din plin şi observă beneficiile care se ascund în fiecare nereuşită.

Vorbesc de rezistenţa de a accepta adevărul. Căci cei mai mulţi dintre oameni, de fiecare dată când se confruntă cu o dificultate, caută o minciună cu care să se amăgească. Ei nu sărbătoresc împreună cu adevărul, în schimb se alină cu minciuna, de aceea pier.

Eu nu scriu ca să devin faimos, eu scriu pentru că simt şi pot şi vreau să te ajut, și nu am nevoie de suport de la cei care sunt convinşi că nu dragostea este soluţia, ci indiferenţa. Vouă vă transmit că aţi trăit degeaba. Tot ceea ce aţi experimentat în cincizeci sau într-o sută de ani trăiţi, eu simt într-o singură zi. Apoi, oricât de tare m-aţi întrista cu neştiinţa pe care o dovediţi, dragostea îmi aminteşte că şi voi sunteţi iubiţi.

Răspunde cu un gest cald răutăţii lumii, zâmbind, ştiind că tu nu poţi să fii rănit. Orice altă reacţie ai avea, fie că te răzbuni, că urăşti sau că ignori pe cineva, vine din teama care îţi controlează viaţa. Frica este neputinţă şi frustrare. Nevoia de apărare este o confirmare a faptului că eşti dezgolit şi că poţi să fii rănit.

Te invit să fii simplu, sincer şi autentic, şi să trăieşti frumos. Cravatele şi etichetele mă fac să mă îndoiesc de rezultatele tale.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.