20 de lucruri pe care vreau să le fac

20 de lucruri pe care vreau să le fac înainte să mor

Ora 06:05, bună dimineaţa. M-a trezit din somn un sentiment plăcut, însoţit de dorinţa de a scrie lista cu 20 de lucruri pe care vreau să le fac înainte să mor. Bucket list. Despre asta urmează să citeşti trecând prin conţinut. Mă bucur că te inspir şi că mă urmăreşti în fiecare zi aici.

E o dimineaţă răcoroasă. Iubesc dimineţile! Cerul devine roşiatic la răsărit. Am realizat că nu mai timp pentru nimic. Postasem în urmă cu câteva zile mesajul viaţa, cu cât suntem mai ocupaţi trece mai repede şi vai cât e de adevărat. Mi-am dorit să dezvolt proiectul VCD în aşa fel încât să mă năvălească mesajele şi comentariile, propunerile şi întrebările cititorilor, să nu mai fac faţă să răspund tuturor, şi aşa se întâmplă. Ei bine, începem!

1). Vreau să salvez un copil sau un animal de la un dezastru, de la un posibil accident, apoi să mă pierd în mulţime, nimeni să nu îmi afle identitatea.

2). Vreau să construiesc o casă din lemn, de la zero, pentru o familie. Fundaţie, structură din lemn, cu pereţii realizaţi din plăci OSB şi izolaţie de polistiren la exterior. Pereţi din gips carton, cu vată minerală ca izolaţie la interior. Încălzire în pardoseală, compartimentare realizată din popi de lemn dublu placaţi. Finisaje realizate în stil rustic şi modern, o scară din lemn, placare cu piatră naturală în baie şi bucătărie. O terasă mare la etaj şi, un frigider plin cu bere, o vedere către pădure, o petrecere de rămas bun.

Voi realiza două dormitoare mansardate, cu geamuri skylight instalate în tavan şi cu ieşire pe acoperiş. În felul acesta cei mici să îl poată accesa seara şi să privească cerul.

3). Vreau să fac un miracol, un real miracol, nu o magie, nici vreo iluzie, nicidecum un show demn de aplaudat. Vreau să fac un miracol!

4). Vreau să îmi cumpăr o rulotă veche, pe care să o recondiţionez şi în care să îmi petrec ultimii ani.

5). Iubesc toamna şi iarna. În aceste două anotimpuri îmi doresc să călătoresc mai des. Vreau să schiez într-o staţiune renumită din Europa, iar seara să o petrec în aer liber, într-un hot tub (jacuzzi) cu câţiva prieteni buni, unde să ne spunem poveşti şi experienţe. Să ningă uşor, să întâlnesc cerbi.

6). Vreau ca seria „Vorbind cu Dumnezeu“ să ajungă la urechile tuturor oamenilor, chiar dacă nu toţi le vor citi, chiar dacă unii vor avea altă părere. Vreau cărţile mele să ajungă la toţi oamenii. El îmi este scopul aici.

7). În viaţa mea actuală, vreau să îmi văd fratele sănătos sau fericit, măcar pentru o zi.

8). Vreau să o întâlnesc pe cea mai frumoasă femeie din lume şi să fugim împreună în Insulele Hawaii.

9). Vreau să am trei copii.

10). Vreau să vizitez Alaska şi Arizona şi să privesc Marele Canion dintr-un elicopter.

11). Vreau să învăţ să pilotez un elicopter.

12). Vreau să zbor cu balonul.

13). Vreau să îmi cumpăr un Porsche Carrera 911 Targa din 1972, recondiţionat. Galben!

14). Vreau să iubesc oamenii mai mult şi să fiu recunoscător mai des.

15). Vreau să vă inspir în fiecare zi prin ce scriu şi prin felul cum trăiesc.

16). Majoritatea oamenilor îşi doresc să vadă lumea. Eu am nevoie ca lumea să mă vadă.

17). Vreau să clădesc o lume în care oamenii să nu se mai contrazică, să nu se mai rănească fizic, psihic, sub pretextul păcii sau al dreptăţii. Visez la o lume în care co-participanţii la viaţă să nu mai concureze unii cu alţii. Să înţeleagă dar că scopul lor nu este cel de a demonstra unii altora, ci acela ca fiecare să se întreacă pe sine însuşi. Uau!

Un cititor mi-a spus că nu se va lăsa „desconsiderat“, mai ales atunci când ştie că are dreptate. Totuşi, vezi tu, micuţule, nu poţi să te contrazici când ştii că nu ai dreptate, îţi susţii ideea doar în cazul în care crezi că ai. Dar nimeni nu deţine dreptatea absolută, nu a fost definită încă. Omul puternic cedează în faţa celui care cunoaşte mai puţin şi îi acordă şansa să îşi înveţe lecţiile treptat. Cei slabi se laudă cu diplomele şi cu înţelegerile lor învechite, limitate.

18). Vreau să îmi traduc cărţile în limba engleză, ca mesajul lor să facă înconjurul lumii.

19). Vreau ca oamenii să realizeze că sunt privilegiaţi pentru simplu fapt că trăiesc. Ea este adevărata fericire, restul sunt detalii.

20. Vreau să mângâi sufletele oamenilor cât trăiesc.

Te întrebi de ce listez dorinţe de natură materială? Unul ca mine ar fi bine să fie preocupat de natura spirituală a lucrurilor, de cele nevăzute. Ei bine pe toate acestea le-am împlinit deja, le-am hotărât şi le-am experimentat.

În general, oamenii funcţionează pe dos. Mai întâi aleargă să obţină micile plăceri materiale şi mulţi bani, iar la bătrâneţe îmbrăţişează atenţia pentru sănătate şi grija pentru viaţa de apoi. Ei reflectează la vieţile lor, la cine sunt şi de ce sunt acum aici, la deciziile pe care le-au luat ori la cele pe care le-ar fi putut lua. Poate ar fi putut schimba ceva în bine.

Eu pe toate acestea le-am rezolvat din tinereţe. Sunt un gânditor. Am îndepărtat convingerile care se hrăneau cu inocenţa mea, obiceiurile care îmi iroseau energia şi ego-ul care îmi ucidea spiritul, minţindu-mă că fericirea constă în a obţine totul pentru tine. Tot ce vreau acum e să mă odihnesc, să simt şi să iubesc. Astăzi mă bucur că trăiesc şi sunt conştient de faptul că viaţa mea este meritul meu şi darul lui Dumnezeu.

„Unii sunt de părere că timpul schimbă lucrurile, în realitate tu eşti cel care trebuie să o facă”.
Andy Warhol

Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments