Cum să nu fii păcălit cu spiritualitatea

Cum să nu fii păcălit cu spiritualitatea sau cum să nu devii o victimă, fiind îndepărtat, considerat ciudat, iar, într-un final să fii părăsit de toţi, vei afla citind articolul pe care l-am scris la cerere. Sunt recunoscător că mă urmăreşti pe Facebook şi că faci cunoscute mesajele care ţi-au schimbat viaţa.

1). În lumea aceasta mare toţi oamenii sunt minunaţi, toţi am venit aici cu scopuri bine definite, iar acela magistral este să ne bucurăm de experienţele pe care le asimilăm. Nu ştiu dacă există un om mai spiritual decât mine, la fel de gânditor şi profund. Dar nu scriu cu prilej de laudă, nu este chiar o calitate, este mai degrabă o disfuncţie căreia am reuşit să nu îi devin victimă, pe care am fructificat-o în aşa fel încât cu ea aş putea schimba lumea.

Spuneam că nu am întâlnit un om mai spiritual decât mine, cu toate astea pe anumiţi spiritualişti îi evit până şi eu. Un adevărat lider spiritual nu va lăsa niciodată impresia că este superior altor oameni. Să nu fii păcălit de cei care abordează o atitudine de lider spiritual consacrat. Acea abordare este un mit, o minciună, atât.

2). Să nu fii păcălit de cei care în loc să se coboare la nivelul celui care înţelege mai puţin, ca să se ridice împreună, zâmbesc ironic, afirmând că în realitate nu există probleme şi că doar cei iluminaţi pot izbăvi; oare Dumnezeu râde de oameni pe motiv că oamenii nu înţeleg nici 1% din cum funcţionează Universul, că nu ştim nici cum funcţionăm noi sau de ce?

3). Să nu fii păcălit de cei care citesc mult și experimentează puţin, care, apoi te învaţă despre viaţa despre care nu ştiu (a se citi nu simt) mare lucru. Adevărata spiritualitate este despre experienţele tale, despre lecţiile omeneşti şi despre informaţiile căpătate explorând lumea în afara corpului şi a minţii. E calea ta, e despre cum să te descoperi şi să serveşti celor care încă nu au ajuns acolo unde te afli tu.

4). Să nu fii păcălit de cei care îţi vând cursuri contra cost, aceia care îţi prezintă spiritualitatea ca pe o teorie bună de reţinut, ca pe o ierarhie deja scrisă, ca pe o biblie. Ei vor să te convingă că eşti treaz, ca nu cumva să te trezeşti. Spiritualitatea nu poate fi scrisă într-un manual, prin ea fiecare om se scrie pe el însuşi.

5). Spiritualitatea se aplică, ea nu este o himeră. Dacă ai primit darul de a vedea, odată cu el ai primit şi sarcina pe care ai ales să o împlineşti ca să fii util lumii cu ceva. Dacă de ziua ta primeşti un ciocan sau un fierăstrău, fii sigur că ai nevoie să construieşti ceva. Să nu fii păcălit de practicanţii care se laudă cu uneltele şi atât.

6). Cei care contrazic totul trăiesc într-o mare tulburată de gânduri. Minţile lor sunt confuze iar egoul este deranjat oricum sau oricând, prin orice mijloace. Să nu fii păcălit de cei care te îndeamnă să crezi că ceea ce te înconjoară e o iluzie, The Matrix, Maya, un program pe calculator sau o hologramă, lumea nu este o minciună.

Un copac poate fi mai real decât tine atunci când nu ştii cine eşti. În realitate, iluzia, e lumea care a fost construită peste lumea care a fost construită. Mai simplu nu puteam să scriu. Reciteşte afirmaţia, iluzia este lumea/societatea care a fost construită peste lumea/natura care a fost construită.

7). Cei care îţi vorbesc despre fiinţele hidoase, cu antenuţe în loc de ochi, despre extratereştri numiţi anunnaki sau reptilieni, nu au nimic în comun cu spiritualitatea.

8). Cei care îţi vorbesc despre superstiţii, despre ghicitori, despre religii, tradiţii ori horoscop, nu au nimic în comun cu spiritualitatea, nici cu înțelepciunea, nici cu adevărul, nici cu lumina, nici cu viața și nici cu Dumnezeu.

9). Cei care se oferă să te iniţieze ca să îţi deschidă al treilea ochi, nu au nimic în comun cu spiritualitatea.

10). Spiritualitatea înseamnă să poţi cântări valoarea conţinutului după ce ai rupt ambalajul.

11). Spiritualitatea nu înseamnă să ai admiratori, ci să înveţi să admiri oameni.

12). Spiritualitatea nu este despre competiţie, este despre creştere şi colaborare. E despre furtună şi linişte, despre curaj, despre oameni şi vieţile lor. Este despre simplitate, unitate, căldură şi iertare. Spiritualitatea este toleranţă şi acceptare. E despre menajarea micilor vieţi pe care le trăim în formă şi în afara ei. E recunoaştere și recunoştinţă.

Căci omul slab vede slăbiciunea lui în ceilalti, hoţul îi bănuieşte pe cei din jur că l-ar putea fura, orbul nu ştie că ar putea vedea. Aceasta este spiritualitatea.

Să nu fii păcălit cu visele tale

13). Discernământul te ajută să strecori orice informaţie prin filtru propriu. Din amalgamul şi din ceaţa care se lasă iei ceea ce e bun şi folositor şi porneşti la drum. Îi admiri pe cei care te inspiră dar nu venerezi pe nimeni. Să nu fii păcălit de oamenii care influenţează uşor, care te îndeamnă să îţi pui baza în învăţăturile lor, mai degrabă decât să te bazezi pe convingerile tale dobândite prin experimentare.

14). Explorând lumea în afara corpului, primind informaţii de la sinele tău și crescând spiritual, realizezi că nu poţi vorbi orice şi cu oricine. Pentru majoritatea oamenilor simţirile tale nu sunt altceva decât bazaconii, simple poveşti înfiorătoare, rostite de unul care a suferit mult. Acesta fiind motivul pentru care pari că ţi-ai pierdut minţile. Odată devenit profesor vei simţi fiecare om atunci când te vei apropia de el, vei cunoaşte la ce nivel se află sau cât poate să audă.

15). Să nu crezi niciodată că dacă ai aflat ceva ce până astăzi nu ai ştiut, eşti primul care a ajuns în vârf și meriţi să fii primit cu aplauze. În viaţă înveţi până pleci din ea şi după ea, oameni luminaţi au trăit şi înaintea ta şi vor trăi şi după tine. Nu te compara cu nimeni, fii tu însuţi şi mergi până la capăt.

16). Să nu fii păcălit de cei care te amăgesc cu fericirea. Fericirea nu are definiţie, cu siguranţă nu înseamnă starea în care nu îţi pasă de nimic, aceea în care nu te doare nimic ori nu mai simţi nimic. Dimpotrivă, fericirea îi învăluie pe cei care simt mai intens, care au primit privilegiul de a cădea şi a se ridica, singuri. Aceia care nu se plâng până trece furtuna, ei îndrăznesc să danseze în ploaie şi sunt recunoscători.

17). Spiritualitatea nu te va ajuta să câştigi mai mult și să trăieşti mai bine, ea te face să devii recunoscător pentru ceea ce deții. Atunci vei realiza că nu trebuie să ajungi undeva anume şi că, nu ai nevoie de miracole în viaţa ta, ai nevoie de tine.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments