Trecem peste, trăim, plecăm şi venim, este ceea ce ştim să facem şi ce alegem.

Trecem peste, trăim, plecăm şi venim

Trecem peste, trăim, plecăm şi venim, este ceea ce ştim să facem şi ce alegem. Astăzi am devenit artişti, noi suntem profesionişti. Majoritatea dintre noi plecăm din lume trişti, cu regretul că puteam trăi mai simplu, apoi mai liber, de aceea folosesc sloganul simte liber, căci, nici eu nu reuşesc să o fac. Scopul neputinţei mele este ca atunci când mă motivez să te ridici şi tu odată cu mine. Împreună trecem peste.

Dacă oamenii sunt trişti, caută să îi înveseleşti. Dacă vor refuza ajutorul vezi de treaba ta şi nu îi controla, e dreptul tău să fii fericit. Treci peste, pleacă din jurul celor pe care îi deranjezi cu prezenţa ca în ei să crească dorul, să apară iubirea. Fii tu însuţi și nu te schimba pentru nimeni.

De când te-am văzut am observat că eşti isteţ, frumos şi încrezător în tine, că gândeşti pozitiv și critic, că, nu te laşi influenţat atât de uşor. Te felicit pentru evoluţia ta şi te întâmpin cu întrebarea, tu cum iubeşti oamenii? Dar dacă îi iubeşti ce faci ca să le-o arăţi?

Căci deştept poate fi oricine. Informat, faimos şi bogat poate fi oricine, dar de iubit nu putem iubi chiar toţi. Ei bine, acolo se ascunde puterea, iubirea este destinaţia. Și, nu te strădui să fii bun, încearcă să fii tu însuţi în orice situaţie şi vei realiza că eşti bun deja. Treci peste, eşti cel mai potrivit fenomen pe care cei apropiaţi au avut privilegiul să îl cunoască.

Împreună trecem peste, obiectivul este independenţa emoţională, detaşează-te de toţi şi de toate, apoi învaţă să le respecţi libertatea. Nu mai încerca să controlezi oamenii și evenimentele, pentru că în felul acesta vei îmbătrâni, te vei îmbolnăvi şi muri. În schimb stăpânește-ţi emoţiile. În viaţă, ai nevoie să ierţi şi să treci peste, să laşi trecutul și să îţi depăşeşti limitele. Fiindcă asta facem noi oamenii, ne împiedicăm și trecem peste.

Nu mai urmări toate prostiile de pe internet sau de la televizor. Vipurile, trendurile, scandalurile sau politica. Caută informaţii care te-ar putea ajuta să trăieşti mai bine. Și nu îţi mai bate joc de tine venerând pe altcineva, oferindu-i energia ta şi timpul tău ca pe tavă. Trăieşte pentru tine nu pentru alţii. Susţine-i pe cei care au nevoie de ajutor, nu pe aceia care nu au nevoie de prietenia ta.

Prezentatori, fotbalişti și femei care se dezbracă pentru bani. Tu crezi că risipind cât mai multe aprecieri vor veni la tine acasă ca să te cunoască? Îţi iroseşti timpul. În realitate, ai nevoie să fii tu pe scenă! Investeşte în tine, ridică-te, preţuieşte timpul, transformă fiecare moment într-un monument.

Eu sunt îndrăgostit de lacuri și ploaie, ele sunt ceea ce contează pentru mine. Iubesc să privesc razele soarelui prin ceaţa dimineţii. Marea are misterul ei, parcă îţi spune o poveste. Și se aseamănă cu lumea, e marea de oameni care a trăit aici cândva; fiecare viaţă de om este o picătură, fiecare val este o generaţie. Eu trăiesc ca să clădesc virtuţile oamenilor. Cea mai sfântă stare cunoscută de om este libertatea.

Nu tot ceea ce îţi înaintează societatea este bun pentru tine. În majoritatea cazurilor, formarea ta, este bună pentru ea. În felul acesta instituţiile rămân şi se dezvoltă, tu doar contribui la creşterea politico-religioasă sau corporatistă în schimbul supravieţuirii, apoi ţi se naşte copilul și creşte, însă este îndrumat să facă acelaşi lucru. Conştientizarea te ajută să oprești cercul iar în jur se prăbuşesc imperii, împreună cu tiranii îngroziţi pe care îi aşteaptă reglarea.

Mulţi tineri sunt atât de ancoraţi în societate încât luptă să apere sistemul chiar dacă a fost dur cu ei, chiar dacă i-a minţit şi le-a demonstrat că nu dă doi lei pe priceperea lor, chiar dacă le-a promis un viitor sigur şi prosper, însă i-a lăsat cu ochii în soare. Chiar dacă şi-au finalizat studiile superioare dar sunt nevoiţi să plece în ţări străine, ca să îşi întemeieze o familie.

Bazează-te pe tine şi pe nevoile oamenilor. Explorează-le lipsurile şi umple-le golurile, apoi oamenii te vor răsplăti. Ei imploră o schimbare, însă nu deţin o variantă mai bună încă. Fiindcă nu poţi să dărâmi un sistem atâta vreme cât nu deţii altul cu care să îl înlocuieşti.

Contribuie la clădirea unuia bazat pe libertate și pe independenţă, unul moral ori sănătos, care a fost înrădăcinat în inimile oamenilor. Ajută-i să şi-l descopere, răspândeşte mesajele mele ori creează-le tu pe ale tale. Nu sta cu ochii în soare, împreună trecem peste.

Trecem peste, detaşarea de ego

Trecem peste, trăim, plecăm şi venim. Cum ar fi să fii cel care a luptat pentru libertate şi pentru virtuţile oamenilor? Cum ar fi să fii eroul şi adevărul, sâmburele care a încolţit ori care a înverzit Pământul de mulţi pustiit? Cum ar fi ca Cerul să îţi ţină pe buze numele, iar, lacrimile celor care nu s-au putut apăra singuri să curgă șiroaie pentru cel care i-a apărat și iubit?

Cum ar fi să îţi poţi iubi imaginea mai puţin și totuși, să te preţuieşti pe tine mai mult, pe adevăratul tu atunci când te cunoşti? Atunci ai transforma lumea. Totuși nu ştiu dacă ai putea, fiindcă egoul tău e balon şi tu eşti nacela şi de prăbuşit te vei prăbuşi odată cu ea, aşa cum scria Sişu Tudor în melodia sa.

Ne naştem ca să ne bucurăm. Creştem, suferim şi trecem peste. Ne întoarcem la esenţă, plecăm şi revenim. Valorile unui popor sunt copiii lui, ci nu strămoşii lui. Eroii sunt cei care au luptat pentru oameni, nu pentru instituţii. Sfinţii sunt cei care au apărat libertatea, nu religia. Morţii nu se pot ridica din mormintele lor, ca să salveze naționalitatea sau economia, urmaşii tăi îți pot salva rasa. Prin urmare, ei reprezintă soluţia, ei au devenit valoarea.

Noi trecem peste munţi şi îi mişcăm cu privirea. Mutăm stele cu inima şi cu dorinţa de a elibera umanitatea de sub tirania celei care a otrăvit lumea.

Dumnezeu nu este separat de creaţia Sa, El este Una cu ea, e materie şi energie și se află în afara creaţiei şi este în interiorul ei. Să trăieşti în afara lui Dumnezeu înseamnă să trăieşti sub efectul amneziei, să crezi dar că Esenţa ta e străină de tine, nicidecum Una cu tine, apoi să te comporţi conform acestor convingeri eronate. Atunci, percepţia ta asupra vieţii coboară și realitatea ta se transformă în război.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lumea nu e rea, e cel mai perfect mediu în care îţi poţi arăta bunătatea.
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments