Trecem peste, trăim, plecăm şi venim

Trecem peste, trăim, plecăm şi venim

Trecem peste, trăim, plecăm şi venim

Trecem peste, trăim, plecăm şi venim, este ceea ce ştim să facem şi e ce alegem. Am devenit artişti. Suntem profesionişti. Majoritatea dintre noi plecăm din lume trişti, cu regretul că puteam trăi mai simplu şi mai liber. De aceea folosesc sloganul simte liber, fiindcă nici eu nu reuşesc să o fac. Scopul neputinţei mele este ca atunci când mă motivez să te ridici şi tu odată cu mine, iar împreună să trecem peste. Începem!

Dacă oamenii sunt trişti încearcă să îi înveseleşti. Dacă vor refuza ajutorul vezi de treaba ta şi nu îi controla, e dreptul tău să fii fericit. Treci peste, pleacă din jurul celor pe care îi deranjezi cu prezenţa, ca în ei să crească dorul şi să apară iubirea. Fii tu însuţi, nu te schimba pentru nimeni.

De când te-am văzut am observat că eşti isteţ, frumos şi încrezător în tine, că gândeşti pozitiv şi critic şi că nu te laşi influenţat atât de uşor. Te felicit pentru evoluţia ta şi te întâmpin cu o întrebare, tu cum iubeşti oamenii? Dacă îi iubeşti ce faci ca să le-o arăţi?

Fiindcă deştept poate fi oricine. Informat, faimos şi bogat poate fi oricine. Însă de iubit nu putem iubi chiar toţi. Ei bine, acolo se ascunde puterea, iubirea este destinaţia. Şi nu te strădui să fii bun, încearcă să fii tu însuţi în orice situaţie şi vei realiza că eşti bun deja. Treci peste, eşti cel mai potrivit fenomen pe care cei apropiaţi ţie au avut privilegiul să îl cunoască.

Împreună trecem peste, obiectivul nostru este independenţa emoţională. Detaşează-te de toţi şi de toate apoi învaţă să le respecţi libertatea. Nu mai încerca să controlezi oamenii şi evenimentele, fiindcă în felul acesta vei îmbătrâni, te vei îmbolnăvi şi vei muri singur. În schimb controlează-ţi emoţiile. În viaţă, ai nevoie să ierţi şi să treci peste, să laşi trecutul în urmă, să îţi depăşeşti limitele. Fiindcă asta facem noi oamenii, trecem peste.

Ne naştem, cădem, ne ridicăm şi trecem peste orice obstacol. Trecem peste neputinţa noastră şi peste lumi şi minţi şi trupuri. Şi rămânem. Noi nu murim, alegem să plecăm şi venim.

Nu mai urmări toate prostiile de pe internet sau de la televizor, vipurile, trendurile, scandalurile, politica. Caută informaţii care te-ar putea ajuta să trăieşti mai bine. Nu îţi mai bate joc de tine venerând pe altcineva, oferindu-i energia ta şi timpul tău ca pe tavă. Trăieşte pentru tine nu pentru alţii. Susţine-i pe cei care au nevoie de ajutor nu pe aceia care nu au nevoie de prietenia ta.

Prezentatori, fotbalişti şi femei care se dezbracă pentru bani, crezi că dând cât mai multe like-uri vor veni la tine acasă ca să te cunoască? Îţi iroseşti timpul. În realitate ai nevoie să fii tu pe scenă. Investeşte în tine, ridică-te, preţuieşte timpul, transformă fiecare moment într-un monument.

Eu sunt îndrăgostit de lacuri, de ploaie şi de nori. Ele sunt ce contează pentru mine. Iubesc să privesc soarele prin ceaţa dimineţii. Marea are misterul ei, parcă îţi spune o poveste. Ea se aseamănă cu lumea, e marea de oameni care a trăit aici cândva. Fiecare viaţă de om este o picătură iar fiecare val e o generaţie. Eu trăiesc ca să clădesc virtuţile oamenilor. Cea mai sfântă stare cunoscută de om este libertatea. Împreună trecem peste, coborâm în lume şi ne întoarcem la ea.

Trecem peste, mintea şi controlul

Nu tot ceea ce îţi înaintează societatea este bun pentru tine. În majoritatea cazurilor formarea ta este bună pentru ea. În felul acesta instituţiile rămân şi se dezvoltă, tu doar contribui la creşterea politico-religioasă sau corporatistă în schimbul supravieţuirii. Apoi ţi se naşte copilul, creşte şi este îndrumat să facă acelaşi lucru. Conştientizarea ne ajută să oprim cercul iar în jur se prăbuşesc imperii, împreună cu tiranii îngroziţi pe care îi aşteaptă reglarea.

Mulţi tineri sunt atât de ancoraţi în societate încât luptă ca să apere sistemul pe care îl cunosc, chiar dacă a fost dur cu ei, chiar dacă i-a minţit şi le-a demonstrat că nu dă doi lei pe priceperea lor. Chiar dacă le-a promis un viitor sigur şi prosper dar i-a lăsat cu ochii în soare. Chiar dacă şi-au finalizat studiile superioare dar sunt nevoiţi să plece ca să lucreze în condiţii grele, prin ţări străine, ca să îşi întemeieze o familie.

Nu tot ceea ce îţi înaintează societatea este bun pentru tine. Acceptă situaţia, îmbrăţişează adevărul, ajută-ne să trecem peste. Dezvoltă-te tu, bazează-te pe tine şi pe nevoile oamenilor. Explorează-le lipsurile şi umple-le golurile, iar oamenii te vor răsplăti. Ei imploră o schimbare dar nu deţin o variantă mai bună încă, fiindcă nu poţi să dărâmi un sistem atâta vreme cât nu deţii altul cu care să îl înlocuieşti. Contribuie la clădirea unuia bazat pe libertate sau pe independenţă, unul moral şi sănătos, care a fost înrădăcinat în inimile oamenilor. Ajută-i să şi-l descopere, răspândeşte mesajele mele sau creează-le tu pe ale tale. Nu sta cu ochii în soare!

Trecem peste, detaşarea de ego

Trecem peste, trăim, plecăm şi venim. Şi cum ar fi să fii cel care a contribuit, care a luptat pentru libertate şi pentru virtuţile oamenilor? Cum ar fi să fii eroul şi adevărul, sâmburele care a încolţit şi care a înverzit Pământul de mulţi pustiit? Cum ar fi ca Cerul să îţi ţină pe buze numele iar lacrimile celor care nu s-au putut apăra singuri să curgă pentru cel care i-a apărat?

Cum ar fi să îţi poţi iubi imaginea mai puţin însă să te preţuieşti pe tine mai mult, pe adevăratul tu atunci când te cunoşti? Atunci ai transforma lumea. Dar nu ştiu dacă ai putea, fiindcă ego-ul tău e balon şi tu eşti nacela, şi de prăbuşit te vei prăbuşi odată cu ea, aşa cum scria Sişu Tudor în melodia sa.

Ne naştem, ne bucurăm, creştem, suferim şi trecem peste, ne întoarcem la esenţă, plecăm şi revenim. Valorile unui popor sunt copiii lui, ci nu strămoşii lui. Eroii sunt cei care au luptat pentru oameni nu pentru instituţii. Sfinţii sunt cei care au apărat libertatea nu religia. Morţii nu se pot ridica din mormintele lor ca să salveze neamul sau economia, urmaşii tăi o pot face. Prin urmare, ei reprezintă soluţia, au devenit valoarea.

Noi trecem peste munţi şi îi mişcăm cu privirea, mutăm stele cu inima şi cu dorinţa de a elibera umanitatea de sub tirania celei care a otrăvit lumea.

Dumnezeu nu este separat de creaţia Sa, este Una cu ea. Este materie şi energie, este în afara creaţiei şi este în interiorul ei. Să trăieşti în afara lui Dumnezeu înseamnă să trăieşti în uitare, să crezi că esenţa ta este străină de tine și nu Una cu tine, şi să te comporţi conform acestor convingeri eronate. Atunci, percepţia ta asupra vieţii coboară, iar realitatea se transformă într-un război.

Lumea nu e rea, e cel mai perfect mediu în care îţi poţi arăta bunătatea.
Alberto Bacoi

Lasă un răspuns