Viaţa începe în fiecare zi, nu îți pierde speranța.

Viaţa începe în fiecare zi

Viaţa începe în fiecare zi, nu îți pierde speranța. Totuși lumea veche trebuie să moară, antichitatea nu mai serveşte nimănui ca scop. Fii curajos, citeşte articolul până la sfârșit şi te voi premia cu o insignă morală în piept. Te voi onora cu virtutea care îţi pune gândurile în ordine și clădește în tine un spirit neînlănțuit. Înălţarea viziunii şi dezvoltarea intelectului sunt câteva dintre beneficiile de care te vei bucura.

Dacă soarele a răsărit, dacă păsările cântă și copacii se leagănă mângâiaţi de vânt, înseamnă că eşti special și că a ta contribuţie în lume este un privilegiu. Viaţa începe în fiecare zi. Ca și copiii, fiecare dimineață ascunde o poveste care va fi rostită la vremea ei.

Nu intra în jocurile oamenilor, nu te întrista din cauza mofturilor lor, adresează-ţi provocări tu însuți ca să îți dovedești cine ești. În viață, chiar dacă vei reuşi, oamenii te vor invidia, nu te vor admira. Dacă prezentul nu te mulţumeşte amintește-ți că viaţa începe în fiecare zi şi că fiecare zi este o oportunitate pentru a te îmbunătăți.

Nu te simţi vinovat datorită faptului că eşti pozitiv şi vesel, în timp ce toată lumea se plânge. Tocmai faptul că nu permiţi negativităţii să se manifeste prin tine încă ţine această civilizaţie vie. Probleme avem cu toţii.

Orice ţi s-ar fi întâmplat ieri nu uita faptul că astăzi este o nouă zi şi că fiecare zi este un nou început. Nu te lăsa oprit de niciun cuvânt, de niciun gând, lasă toate greutăţile în trecut. Dacă te simţi obosit mental extrage-ţi conştienţa din gânduri şi priveşte-le detașat. Nu toate gândurile care îţi alcătuiesc fluxul mental vor deveni forme, aşadar curăţă-te de cele inutile!

În clipa în care durerea care te apasă persistă şi nu poţi rezolva problema care o alimentează, realizează faptul că nu doar rătăceşti prin gândurile tale, tu ai devenit prizonierul lor. Ele te trag în trecut şi în viitor şi te fac să deteşti prezentul. Dacă gândirea te-a îndepărtat de linişte, prezenţa ţi-o va înapoia. A fi prezent este o stare cunoscută de toţi.

Evident, după adevărata cunoaștere nu aleargă nimeni, dar fiecare caută să obţină ceea ce crede că îl împlineşte. Viața nu este despre dreptate sau nedreptate, despre educaţie sau corupţie, bogăţie sau sărăcie; nu este despre etnie, politică sau religie, este despre iubire, atât. Cu cât dispare iubirea din ea lumea se năruie.

Alergăm după iluzii și fugim de adevăr. Îngropăm adevărul despre noi cât mai adânc, ca să nu îl găsească nimeni. Îi evităm pe oamenii care au nevoie de ajutor spunând Doamne fereşte, dar tânjim să ne lipim de cei care nu au nevoie de noi şi o arată. Îl lovim pe cel lipsit de apărare ca să ne demonstrăm puterea. Nu vrem libertate, noi avem nevoie de bani. De fapt ne-am vândut libertatea în acest scop şi am primit în schimb un catalog cu minciuni.

Îi judecăm pe amărâții care trăiesc din mila trecătorilor, dar îi stimăm pe cei care ne golesc buzunarele și risipesc bugetul de stat. Îi votăm, ne fotografiem alături de ei ca proștii. Confundăm frumuseţea fizică cu cea a sufletului atât de uşor. Suntem sceptici, ignorăm omagiile care ni se aduc și înrămăm dezamăgirile. Am plantat negativismul în grădina sufletului propriu și ne plângem că soarele apune.

Suntem puşi să mergem pe o cale greşită încă din născare. În clipa în care viaţa ne aduce pe calea potrivită credem că suntem ghinionişti, că ni s-a întâmplat ceva rău ori că Dumnezeu nu există. Dar viaţa începe în fiecare zi şi fiecare zi este unică.

Zbierăm nemulţumiţi, zicând că totul se întâmplă din cauza lui Dumnezeu și că El ne pedepseşte. În realitate totul se întâmplă mulţumită lui Dumnezeu, iar ceea ce trăim este o binecuvântare.

Suntem ca nişte morminte văruite frumos, căci ne ocupăm doar de imagine. Purtăm măşti colorate cu fericire, în spatele cărora ne ascundem caracterele de nimic. Oamenii rănesc oameni pentru bani deoarece banii le oferă imagine în faţa oamenilor şi tot ei le întrețin imaginea. Sărăcia ne apasă, credem că lipsa banilor este singura noastră problemă și vrem să îi adunăm pe toți, în realitate lăcomia este problema.

Natura se apără de oameni

Natura se apără de emoțiile negative cu care marea de oameni poluează planeta. Și totuși unii cred că îi pedepsește Dumnezeul care le-a dăruit totul, inclusiv pe Sine. Dezastrele sunt modul în care reacţionează natura, distrugerea finală este consecința dezinteresului uman față de viața pe care a primit-o.

Cu toate acestea omului i s-a dat să trăiască, pentru el viaţa începe în fiecare zi indiferent de fapte. Faptul că prin intermediul lui se exprimă Spiritul creator este cea mai strălucitoare podoabă primită. Sâmburele supremului diamant a fost sădit în fiecare inimă.

Destinaţia finală este incomprehensibilul, veşnicul și bogatul. Caruselul de aur a cărui abundenţă izvorăşte din tot, cu de toate pentru toţi, aduce binecuvântări fără margini.

Mă chinuie nepuţinţa de a explica în cuvinte ceea ce nu ai văzut și simţit niciodată, ce aproape am uitat că este real. Iubirea ne atrage înapoi la ea. Există cineva care luptă pentru oameni, ca viaţa să înceapă în fiecare zi. Chiar în timp ce mănânci sau dormi cineva moare pentru tine ca tu să te întorci la esență. Ai fost iubit prea mult.

Omul, prin puterea divină pe care a primit-o, a judecat îngerii şi i-a condamnat. Pe alţii i-a iubit şi le-a căzut la picioare pentru faptele care au fost săvârşite pentru el. În felul acesta omul a devenit Una cu Atotputernicul și Neînfricatul, şi Frumosul, şi Bogatul. Luminătorul cel mai mare s-a unit cu cea mai mică fiinţă pe care a creat-o. Te iubesc omule, deoarece cineva te-a iubit înaintea mea.

La finalul vieții, o bătrânică a dorit să sară cu paraşuta, iar cei dragi i-au făcut posibil acest vis. Ce inimă puternică! Imaginaţi-vă expresia feţei ei, în cădere, privind înmărmurită la lumea minunată pe care o părăsea. Dar cerul îi şoptea bine ai venit, căci viața abia începea. Viaţa începe în fiecare zi, mi-ar plăcea să vedeţi ce văd eu, în ochii mei este Paradisul.

Credit foto freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments