Simte liber, nu trăi legat, detaşează-te de ceea ce nu te respectă ca fiinţă! El este sloganul care va face înconjurul lumii.

Simte liber, nu trăi legat

Simte liber, nu trăi legat, detaşează-te de ceea ce nu te respectă ca fiinţă! El este sloganul care va face înconjurul lumii. Din ce în ce mai mulţi oameni au sesizat faptul că au fost îmbolnăviţi. Aceasta nu este o jignire, este un moment de conştientizare care readuce la viață valorile Hristice, adică spiritul omului neîntinat aşa cum a fost creat.

Te-am făcut curios, știu. De această dată nu fac critică, doar scriu. Nu dau cu parul, te mustru cu pixul. Îţi ofer ajutor şi îndrumare, tu ai nevoie de încurajare. Nu te las, mi-e dor de tine, nu te-am mai văzut din ziua în care ai uitat de tine.

Nu mai încerca să impresionezi oamenii ca să te aprobe sau să ți se alăture, lasă-i pe ei să decidă alături de cine doresc să îşi petreacă dimineţile, serile sau sfârşitul de săptămână. Simte liber şi trăieşte la fel, prețuiește-te mai întâi de toate pe tine. Nu te mai umili pentru nimeni.

Oamenii a căror încredere în ei este doar aparentă te vor percepe ca pe o ameninţare atunci când vei veni în preajma lor, indiferent de faptul că intenţiile tale sunt pure iar tu ești un om sincer. În ochii lor ai devenit rival de la prima apariție.

Stima de sine devine fragilă atunci când este clădită pe aprobările oamenilor, mai degrabă decât pe cunoaşterea de sine. Un caracter construit pe o fundaţie solidă rămâne integru chiar şi după o mie de refuzuri.

Nu te teme, în viață nu poți pierde o ființă. Oamenii nu se evaporă, ei rămân pe locurile lor, doar relațiile dintre ei se schimbă. Nu te sabota crezând că ai pierdut pe cineva definitiv. Cei care pleacă din lume rămân în inima ta pentru totdeauna, căci amintirea lor este veşnică.

Nu alerga după oameni, lasă oamenii să vină la tine alergând și primeşte-i cu braţele deschise chiar dacă te-au rănit în trecut. Îngroapă trecutul şi simte liber, fii un om iubitor ca să îți dovedeşti puterea. La fel vor face şi ei la rândul lor cu cei pe care îi iubesc.

Oamenii se nasc cu bunătatea înăuntrul lor dar nu şi-o dezvoltă, nu o fructifică. Mediul în care trăiesc îi determină să creadă că bunătatea este o slăbiciune şi stau cu garda ridicată ca fricoşii. În realitate răutatea este neputinţa de a fi bun şi iubitor. Te naști în lume cu acest scop, dar te întorci din drum la prima pietricică de care te împiedici.

Ai venit în lume ca să o faci mai bună, nu să o judeci şi urăşti. Acestea din urmă sunt practicate de mii de ani de cei care trăiesc în ea, nu este nevoie şi de intervenţia ta.

Atunci când eşti copil ai încredere oarbă în oameni. Pe parcurs ce experimentezi viaţa şi eşti dezamăgit aceasta se diminuează uşor. Pacea vine împreună cu cunoaşterea faptului că nu ai nevoie de încredere în cineva. Tu îţi poţi iubi aproapele şi fără să îţi încredinţezi viaţa sau averea în mâinile lui.

Nu te opri să speri la mai bine, dar fă-o în așa fel încât să nu deteşti prezentul. Cunoaște faptul că greul pe care îl tragi acum este doar o etapă. Și toate etapele din viața ta sunt bune, ele te-au adus la conștiență și au făcut din tine omul care ai devenit.

Nu ai de ce să te temi, în viaţă nu are ce să ţi se întâmple. Că te bucuri sau ești trist, că eşti părăsit sau că părăseşti, totul face parte din ceea ce ai venit aici ca să experimentezi. Simte liber pe plan emoțional, nu îți închide inima căci s-ar putea să pierzi cheia.

Uneori este de ajuns să te conectezi chiar şi o secundă la pacea divină ca să fii fericit o viaţă întreagă de om. Este de ajuns să faci un gest nobil ca persoana alături de care îţi vei petrece restul zilelor să ia decizia. Un cuvânt de încurajare oferit unui adolescent confuz în clipa în care toată lumea îl critică poate fi liantul care îi va construi caracterul.

Astăzi stau pe o terasă, la malul mării, de unde îţi scriu acest mesaj. Plouă torenţial și bate vântul. Ador liniștea de aici. Mă aflu în sătucul Agios Georgios, pe Insula Corfu, unde am hotărât să lucrez pe perioada verii. Majoritatea turiştilor din resort sunt englezi. Am întâlnit câţiva nemţi şi un grup restrâns de francezi. Iubesc să interacționez cu oameni noi, chiar dacă o fac printre picături în timp ce îi servesc.

Eliberarea spiritului

Nu te compara cu nimeni, nu alerga după nimic, fii unic și unit. Simte liber ca să fii fericit. Opreşte-te şi realizează că în viaţă nu există ceva de câştigat sau de pierdut. Oferă-i timp și spațiu spiritului tău prizonier, lasă-l să zburde.

Pe lângă un aspect frumos, atrăgător şi îngrijit, care denotă sănătate, oamenii se mai îndrăgostesc şi de atitudine. Un suflet vesel face cât o mie de gene false. Dacă te bucuri din lucruri mărunte nu înseamnă că nu ai suferit, înseamnă că eşti un om matur care a lăsat povara din spate.

Ştiu că viaţa s-a dovedit că nu e aşa cum ţi-ai imaginat-o, tot ce ştiu este că e perfectă aşa cum este. Simte liber ca să poţi trece peste. Iartă și vei fi vindecat, iubește și vei fi fericit. Nu mă crede pe mine, testează tu, dar implică-te cu toată ființa.

Atunci când voi reveni în ţară îmi voi amenaja o bibliotecă mare pe care o voi umple cu cărţi dintre cele mai alese, pe care le vom citi împreună sau vi le voi povesti. Vom posta fragmente din ele și vom împărtăşi idei la o cafea pe Calea Victoriei. Afară va ploua, frunzele îngălbenite vor cădea, păsările vor cânta.

Fiecare apus de soare este o minune. O minune te face să realizezi că ești una cu totul și că nu ai nevoie de nimic. În această seară cerul mă încântă cu culoarea roşiatică, umbrele norilor pufoşi sunt conturate cu violet, galbenul aproape dispare în zare.

Bărcile se leagănă, valurile vin spre ţărm, marea este vie, picăturile de ploaie cad fredonând. Atunci când mintea tace Dumnezeu îmi vorbeşte, fiindcă mă iubeşte. Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments