Simte liber, nu simţi încătuşat, nu trăi legat și detaşează-te de ceea ce nu te respectă ca fiinţă.

Simte liber, nu simţi încătuşat, nu trăi legat

Simte liber, nu simţi încătuşat, nu trăi legat și detaşează-te de ceea ce nu te respectă ca fiinţă. El este sloganul care va face înconjurul lumii, o ştiu. Din ce în ce mai mulţi oameni au sesizat faptul că au fost îmbolnăviţi. Și nu, nu este o jignire, este o conştientizare, întoarcerea la valorile Hristice, ale omului neîntinat aşa cum a fost creat.

Te-am făcut curios, o simt. De această dată nu fac critică, scriu. Nu dau cu parul, te mustru cu pixul, îţi ofer ajutor şi îndrumare, ai nevoie de încurajare. Nu te las, mi-e dor de tine. Începem!

1). Încetează să mai încerci să impresionezi oamenii ca să ajungi la inimile lor. Lasă-i pe ei să decidă alături de cine doresc să îşi petreacă dimineţile, serile sau sfârşitul de săptămână. Simte liber şi trăieşte la fel, observă valoarea ta căci nu tu eşti cel care pierde, cei care nu au ocazia să te cunoască te pierd, fără să aibă habar măcar.

2). Oamenii a căror încredere în ei este aparentă te vor percepe ca pe o ameninţare atunci când vei veni în preajma lor, indiferent de intenţiile tale. Pentru ei ai devenit un rival înainte să realizezi.

3). Încetează să te mai comporţi ca şi cum ai putea pierde o ființă la care ții, simte liber, nu trăi şantajat, nu te simţi ameninţat. Oamenii nu pot fi pierduţi și nici nu se evaporă, iar când pleacă nu înseamnă că au dispărut, ei rămân în inima ta pentru totdeauna, amintirea lor este veşnică. La fel este şi energia care se reîncarnează în trupuri, ca să se reîntâlnească, să iubească.

4). În viaţă, nu alerga după oameni ori după lucruri, tu lasă oamenii să vină la tine alergând și primeşte-i cu braţele deschise chiar dacă te-au rănit cândva. Îngroapă trecutul şi devino liber, simte liber și dovedeşte-le că eşti puternic ori că au pe cine se baza. La fel vor face şi ei la rândul lor cu cei pe care îi iubesc, să fii sigur de asta.

5). Oamenii se nasc cu bunătatea înăuntrul lor dar nu şi-o dezvoltă, oamenii nu o fructifică. Mediul în care trăiesc îi determină să creadă că bunătatea este chiar o slăbiciune şi trăiesc cu garda ridicată ca fricoşii. În realitate răutatea sau indiferenţa este neputinţa de a fi bun şi iubitor. Te naşti în lume cu acest scop, însă te întorci din drum la prima pietricică de care te împiedici.

Astăzi mă aflu într-o terasă, pe malul mării, unde am venit ca să îţi scriu acest mesaj. Plouă torenţial, bate vântul și am început să tremur. Mă încântă pacea care îmi aminteşte de anii din copilărie, petrecuţi la ţară. Mă aflu pe Insula Corfu în localitatea Agios Georgios, un sătuc mic a cărui atracţie turistică este un resort uriaş. Majoritatea turiştilor, sunt englezi. Am întâlnit câţiva nemţi şi puțini francezi. Iubesc să întâlnesc oameni diferiţi cu care să interacţionez, chiar dacă o fac doar printre picături, la serviciu.

6). Detaşează-te de ceea ce te nelinişteşte, speră la mai bine dar nu în aşa fel încât să deteşti prezentul. Tu acceptă toate etapele din viaţa ta şi fii conştient de faptul că ele te-au ajutat să te dezvolți. Călătoreşte și cunoaşte oameni noi, colecţionează amintiri nu lucruri. Simte liber, nu fii limitat nici nu trăi legat de oameni, de obiecte, de obiceiuri sau locuri. Oricât de greu ţi-ar fi să ştii că speranţa nu moare niciodată. Totuşi în unele zile o negăm, spunem că nu mai este, în realitate noi murim înaintea ei.

7). Importanţa ta ca fiinţă e de necontestat căci tu eşti preţios chiar dacă oamenii intenţionează să îţi demonstreze opusul. Eşti puternic, ai depăşit toate obstacolele şi ai ajuns la mal. Ai descoperit eroul din interiorul tău, te-ai unit cu el. Aţi luptat alături pentru o vreme, înainte să îl cunoşti te-ai împotrivit lui. Te admir şi te felicit.

8). Nu ai de ce să te temi, în viaţă nu are ce să ţi se întâmple, că te bucuri, că te îmbolnăveşti, că eşti părăsit sau că părăseşti, totul face parte din ceea ce ai venit în lume ca să experimentezi. Apoi plecarea, ea este evadarea. Atunci revii la putere, dobândeşti rangul cel mai înalt, pentru că iubeşti tot ce întâlneşti. Tu nu mai poţi să fii înşelat, rănit sau dezamăgit, fiindcă tu eşti tot ceea ce există iar fără tine nu este nimic.

Eliberarea spiritului prizonier

9). Nu te compara cu nimeni, nu intra în competiţii, nu alerga după nimic, fii unic și unit. Simte liber ca să fii fericit! Opreşte-te şi realizează că în viaţă nu e nimic de câştigat dar nici de pierdut. Acordă libertate spiritului prizonier și lasă-l să zburde. Nu îl întemniţa, nu te persecuta, nu îţi cere imposibilul.

10). Când voi reveni în ţară îmi voi amenaja o bibliotecă mare pe care o voi umple cu cărţi dintre cele mai alese, vi le voi povesti sau le vom citi împreună. Vom posta. Vom discuta subiectele. Vom împărtăşi idei la o cafea, pe Calea Victoriei, afară va ploua, frunzele îngălbenite vor cădea, păsările vor zbura. Îţi voi povesti dar cum adunam castane la fiecare început de toamnă ori cum mă plimbam, cum mă îndrăgosteam, mă bucuram, visam, experimentam.

11). Ştiu că viaţa s-a dovedit a nu fi aşa cum ţi-ai imaginat să fie. Tot ce ştiu e că este perfectă aşa cum este. Simte liber ca să poţi trece peste. Iubeşte și te vei vindeca, tratamentul este gratuit.

12). Fiecare apus de soare este o minune, parcă ţi se deschide cerul. Cerul ne îndeamnă să vedem ceea ce omul nu poate vedea. Atunci realizezi că nu mai ai nevoie de nimic. În această seară, cerul mă încântă cu culoarea roşiatică, umbrele norilor pufoşi sunt conturate cu violet, galbenul aproape că dispare în zare.

Bărcile se leagănă, valurile vin spre ţărm, marea este vie, pietrele la fel, picăturile de ploaie cad cântând. Ce peisaj frumos, el îmi aduce pacea de care am nevoie. Atunci când mintea tace Dumnezeu îmi vorbeşte fiindcă mă iubeşte. Citeşte cărţile Vorbind cu Dumnezeu şi vei câştiga viaţa pe care nu ai cunoscut-o încă, aceea de care eşti capabil şi nu ştii. Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Dacă vrei să Mă auzi, încearcă să îţi imaginezi ce crezi tu că ţi-aş spune dacă M-ai putea auzi.
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x