Simte liber, nu simţi încătuşat, nu trăi legat

Simte liber, nu simţi încătuşat, nu trăi legat

Simte liber, nu simţi încătuşat, nu trăi legat

Simte liber, nu simţi încătuşat, nu trăi legat, detaşează-te de ceea ce nu te respectă ca fiinţă. El este sloganul care va face înconjurul lumii. O ştiu, din ce în ce mai mulţi oameni au sesizat faptul că au fost îmbolnăviţi. Nu e o jignire, este conştientizarea, întoarcerea la valorile Hristice, ale omului neîntinat aşa cum a fost creat.

Te-am făcut curios am simţit. Nu te speria, de această dată nu fac critică, scriu, nu dau cu parul, te mustru cu pixul. Îţi ofer ajutor şi îndrumare, ai nevoie de încurajare. Nu te las, mi-e dor de tine. Începem!

1). Încetează să încerci să impresionezi oamenii ca să ajungi la inimile lor. Lasă-i pe ei să decidă alături de cine doresc să îşi petreacă dimineţile, serile ori sfârşitul de săptămână. Simte liber şi apoi trăieşte la fel. Fii conştient de valoarea ta, nu eşti tu cel care pierde, cei care nu au ocazia să te cunoască te pierd, fără să aibă habar măcar.

2). Oamenii a căror încredere în ei este doar aparentă, te vor percepe ca pe o ameninţare atunci când vei veni în preajma lor, indiferent care ar fi intenţiile tale. Pentru ei ai devenit un rival înainte să conştientizezi aceasta.

3). Încetează să te comporţi ca şi cum ai putea pierde pe cineva. Simte liber, nu trăi şantajat, nu te simţi ameninţat. Oamenii nu pot fi pierduţi, oamenii nu se evaporă iar dacă mor nu înseamnă că au plecat, ei rămân în inimile celor iubiţi pentru totdeauna. Amintirea lor este veşnică, la fel este şi energia care se încarnează în trupuri ca să se reîntâlnească, să iubească.

4). În viaţă nu alerga după oameni sau după lucruri, lasă oamenii să vină la tine alergând şi primeşte-i cu braţele deschise, chiar dacă te-au rănit cândva. Îngroapă trecutul şi devino liber, simte liber, dovedeşte-le că eşti puternic şi că au pe cine se baza. La fel vor face şi ei la rândul lor cu cei pe care îi iubesc, să fii sigur de asta.

5). Oamenii se nasc cu bunătatea înăuntrul lor dar nu şi-o dezvoltă, oamenii nu o fructifică. Mediul în care trăiesc îi determină să creadă că bunătatea este chiar slăbiciune şi trăiesc cu garda ridicată ca fricoşii. În realitate, răutatea sau indiferenţa este neputinţa de a fi bun şi iubitor. Te naşti în lume cu acest scop însă te întorci din drum la prima pietricică de care te împiedici.

Acum mă aflu în terasă, pe malul mării, unde am venit ca să îţi scriu acest mesaj. Plouă torenţial, bate vântul, am început să tremur. Mă încântă liniştea care îmi aminteşte de anii din copilărie, petrecuţi la ţară. Mă aflu pe Insula Corfu în localitatea Agios Georgios, un sătuc mic a cărui atracţie turistică e un resort uriaş. Majoritatea turiştilor sunt englezi. Am întâlnit câţiva nemţi şi foarte puţini francezi. Iubesc să întâlnesc oameni diferiţi şi să interacţionez cu ei, chiar dacă o fac doar printre picături, la serviciu.

Detaşarea de negativ

6). Detaşează-te de tot ce te nelinişteşte. Speră la mai bine însă nu în aşa fel încât să deteşti prezentul. Acceptă toate etapele din viaţa ta şi fii conştient de faptul că ele te-au ajutat să creşti, apoi să devii conştient. Călătoreşte, cunoaşte oameni, colecţionează amintiri nu lucruri. Simte liber, nu fii limitat nici nu trăi legat de oameni, de obiecte, de obiceiuri sau locuri. Oricât de greu ţi-ar fi să ştii că speranţa nu moare niciodată, totuşi în unele zile o negăm, spunem că nu mai este. În realitate noi murim înaintea ei.

7). Importanţa ta ca fiinţă e incontestabilă. Eşti preţios, chiar dacă de cele mai multe ori oamenii intenţionează să îţi demonstreze opusul. Eşti puternic, ai depăşit toate obstacolele şi ai ajuns până aici. Ai descoperit eroul din interiorul tău și te-ai unit cu el. Pentru o vreme aţi luptat alături, înainte să îl cunoşti te-ai împotrivit lui. Te admir şi te felicit.

8). Nu ai de ce să te temi, în viaţă nu are ce să ţi se întâmple. Că te bucuri, că te îmbolnăveşti, că eşti părăsit ori că părăseşti, totul face parte din ceea ce ai venit aici ca să experimentezi. Apoi plecarea, plecarea este eliberatoare. Atunci revii la putere, îţi redobândeşti rangul cel mai înalt, iubeşti tot ce întâlneşti. Atunci, nu mai poţi să fii înşelat, rănit sau dezamăgit, fiindcă tu eşti tot ceea ce există iar fără tine nu este nimic.

9). Nu te compara cu nimeni, nu intra în competiţie cu nimeni şi nu mai alerga după nimic. Simte liber ca să fii fericit! Opreşte-te şi realizează că în viaţă nu este nimic de câştigat, nici de pierdut. Acordă libertate spiritului tău, lasă-l să zburde. Nu îl întemniţa, nu te persecuta, nu îţi cere imposibilul. Nu te mânia pe tine, iubeşte-te şi îţi va fi bine.

Eliberarea spiritului

10). Când voi veni în ţară îmi voi amenaja o bibliotecă mare pe care o voi umple cu cărţi dintre cele mai alese, despre care vă voi povesti sau pe care le vom citi împreună. Vom posta, vom discuta subiecte, vom împărtăşi idei la o cafea pe Calea Victoriei. Afară va ploua, frunzele îngălbenite vor cădea iar păsările vor pleca. Atunci îţi voi povesti cum adunam castane la fiecare început de toamnă ori cum mă plimbam, cum mă îndrăgosteam, mă bucuram, visam, experimentam.

11). Ştiu că viaţa s-a dovedit a nu fi aşa cum ţi-ai imaginat să fie. Tot ce ştiu e că este perfectă aşa cum este. Simte liber ca să poţi trece peste. Iubeşte, este gratuit.

12). Fiecare apus de soare este o minune, parcă ţi se deschide cerul. Cerul ne îndeamnă să vedem ceea ce omul nu poate vedea. Atunci realizezi că nu mai ai nevoie de nimic. În această seară mă încântă cu culoarea roşiatică. Umbrele norilor pufoşi sunt conturate cu violet, galbenul aproape că dispare în zare.

Bărcile se leagănă, valurile vin la ţărm, marea este vie, pietrele la fel, iar picăturile de ploaie cad cântând. Uau ce peisaj, el îmi dăruieşte liniştea de care am nevoie. Atunci când mintea tace Dumnezeu îmi vorbeşte fiindcă mă iubeşte. Citeşte cărţile Vorbind cu Dumnezeu şi vei câştiga viaţa pe care nu ai cunoscut-o încă, aceea de care eşti capabil şi nu ştii. Nu uita să mă urmăreşti pe Instagram. Simte liber!

Dacă vrei să Mă auzi încearcă să îţi imaginezi ce crezi tu că ţi-aş spune, dacă M-ai putea auzi.
Alberto Bacoi

Lasă un răspuns