sinceritatea

Sinceritatea, putere sau slăbiciune?

Sinceritatea, putere sau slăbiciune? Ea e întrebarea pe care am primit-o şi la care nu am ştiut să dau răspuns. Acum ştiu, iar odată cu mine îl vei identifica şi tu citind acest articol. Nicolas Camfort spunea că plăcerea se poate sprijini pe iluzie, dar fericirea se întemeiază pe adevăr. Nu uita să mă urmăreşti pe Facebook. Începem!

Tot ceea ce există, ceea ce cunoaştem și facem, există cu un scop, nimic nu este la întâmplare. Orice aș face aleg să îmi împlinesc scopul meu cel mai înalt. Cu toate acestea îmi manifest şi partea umană. Slăbiciunea și neîncrederea, poate sinceritatea. Alberto, dacă ești sincer oamenii te pot răni ușor, noi știm deja deoarece ne-am fript înaintea ta.

Am zile în care tot ce pot să ascult este muzica lui Sişu Tudor. Nu aştept aprobare de la nimeni în legătură cu ce am scris. Și totuși consider din punct de vedere personal că este cel mai bun compozitor (scriitor de versuri) care a trăit vreodată aici. Mulţi ani am hoinărit cu căştile la urechi ascultându-i melodiile. Ele m-au făcut să devin mai puternic.

Capacitatea de a înţelege şi de a explica ceea ce ai înţeles în aşa fel încât să înţeleagă un savant însă şi un copil de şase ani, este înţelepciune. Restul sunt artificii, însoţite de nevoia de afirmare care ne hrăneşte egoul.

Atunci când merg pe stradă sunt atent pe unde păşesc ca să nu calc pe furnici. Sunt grijuliu, ea a devenit aproape o obsesie, la fel ca sinceritatea mea. Eu nu concep ideea ca pur şi simplu păşind pe trotuar să distrug o lume, precum ar putea un asteroid să o spulbere pe a noastră.

Când eram copil o femeie grăbită a strivit un melc cu tocurile ei, fără măcar să o observe. Îmi amintesc faptul că nu am putut să dorm mai bine de două săptămâni. Nu susţin că trauma m-ar fi ajutat cu ceva, dar tot ce vreau e să îmi exprim liber sinceritatea. Sinceritatea este calitatea care emană puterea. Nu există vulnerabilitate în sensul pe care il dau oamenii, vulnerabilitatea e renunţarea la frică, curajul de a ieşi de sub pătură şi a înfrunta necunoscutul.

Mă îndrăgostesc instantaneu, consider că aceasta este slăbiciunea mea și totodată este puterea. Poate sunt instabil emoţional sau iubesc prea mult. Admir, poate din acest motiv sunt singur mereu. Of, sinceritatea.

Poveşti adevărate şi sinceritatea

În majoritatea cazurilor sfârşesc prin a fi afectat sau descurajat. Și totuşi, am învăţat să fiu fidel. Mă rotesc ca într-o tornadă care mă înalţă şi mă trântește la pământ. Și tot ea mă ţine în viaţă. Din empatie îmi extrag entuziasmul. El îmi oferă energia necesară pentru a mă trezi a doua zi. Dacă aş putea aş strange la piept toți oamenii.

Mă sacrific pentru alţii, sunt dedicat lumii, nu îmi mai rămâne timp pentru viaţa mea personală. Trăiesc bine, nu mă plâng, sunt recunoscător pentru fiecare secundă trăită. Iubirea face parte din mine şi e ceea ce sunt. Azi mă relaxez într-o terasă de pe malul mării și răspund cu drag la mesajele voastre.

Încetează să fugi de ceea ce găseşti rău în viaţa ta şi vei realiza că răul nu există. Ceea ce te ameţeşte e teama care se joacă cu mintea ta şi confortul, ai devenit un sclav al oamenilor. Controlul prin frica de moarte a fost şi încă este cea mai de temut armă şi totuşi, e cea mai absurdă. Creştinii şi religioşii nu sunt robii lui Dumnezeu, sunt victimele sistemelor umane, cele care au fost inventate de oameni după legile regilor, ale dictatorilor şi asupritorilor și astfel v-aţi păcălit.

Oamenilor care au încercat să mi se opună deschizându-mi Biblia în faţă, le-am dărâmat babilonul printr-o singură convingere. Libertatea este de la Dumnezeu, nu de la diavol, fiindcă nu există diavol, doar Dumnezeu. Şi au amuţit! Omul este Dumnezeu iar Dumnezeu este omul, prin sângele Mielului. În cazul acesta facă-se Voia Ta“ înseamnă că este aşa cum vreau eu, fiindcă noi doi suntem Unul. Aceiaşi oameni mi-au spus apoi că în felul ăsta nu a mai vorbit nimeni de la Isus Hristos încoace. Şi aveau dreptate.

Sinceritatea, curaj şi înţelepciune

Nu trebuie să reprezinte o ruşine pentru cineva faptul că nu a ştiut sau că, nu a înţeles. Nici eu nu am înţeles totul, nici pe departe. Noi învăţăm de când ne naştem în lume până plecăm din ea. Învăţăm din greşelile noastre ori prin experienţele altora. Voi învăţaţi de la mine, iar, eu învăţ de la voi. Sinceritatea ne leagă, ea ucide egoul din noi. Am eşuat în viaţă ca şi om, o spun cu zâmbetul pe buze, dar ştiu că spiritul meu este Universul. El este succesul.

Atunci când eşti bun nu eşti luat de prost, eşti luat de proşti, adică eşti înconjurat de către ei. Ei, sunt oamenii care habar nu au ce fac și de ce fac ceea ce fac. Nu sunt responsabili pentru faptele lor, ci trăiesc în mod inconştient, pe pilot automat, sunt mânaţi şi controlaţi de alţii, fie de tirani sau de concepte ori chiar de către minţile nesănătoase ale lor.

Nu ma interesează să primesc laude de la edituri, librării cu renume, de la ziare ori posturi de radio, cu toate că am primit dar nu le-am răspuns la mesaje. Dar m-am emoţionat până la lacrimi în schimb când am auzit din gura unui pacient diagnosticat cu schizofrenie paranoidă, un sedat căruia îi curgea scuipat din gură, coleg de salon al fratelui meu, că sunt cel mai bun om de pe Pământ.

Atunci am plâns de fericire tot drumul, tocmai auzisem acest adevăr din gura lui Dumnezeu. Căci, aceşti oameni au minţile sedate și îmbolnăvite, ei nu vorbesc cu mintea ci rostesc cu sufletul. Ea este sinceritatea divină. Iar când se întâmplă acest lucru Dumnezeu ţi se adresează prin ei, direct şi personal, de la mai puţin de un metru distanţă.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Sinceritatea este o dovadă de curaj. Fiind sincer încetezi să te mai ascunzi,
ieşi în faţă dezarmat şi spui eu ăsta sunt, loviţi-mă sau îmbrăţişaţi-mă.
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments