Iubirea e în noi, tu nu o căuta altundeva.

Iubirea e în noi, nu o căuta altundeva

Iubirea e în noi, nu o căuta altundeva. Nu fugi tu după ea, încercând să îţi asiguri viaţa sau să îţi programezi viitorul fiindcă vei eşua. Puterea e în noi. Nu aştepta ca cineva să apară în viaţa ta şi să te salveze de singurătate, de muncă sau de sărăcie. Nu ai nevoie să fii salvat, dar ai nevoie să devii conştient că tu eşti ajutorul de care ai nevoie. Decide pentru tine, nu permite altora să facă experimente pe viața ta. Începem!

Încrederea în noi se află în noi, ea nu se naşte în urma reuşitelor şi aplauzelor. Încrederea vine în urma eşecurilor şi a încercărilor efectuate în mod repetat. Atunci, începi să te cunoşti, eşti satisfăcut de tine. Că îţi foloseşte sau nu, că citeşti ori că treci mai departe eu continui să îţi scriu, aleg să fac asta.

O viaţă superficială ne este de folos un timp. Prima parte din viaţă asimilăm, ne încărcăm, imităm. E bine să testăm cât mai mult, să explorăm şi să simţim pe pielea noastră. Am devenit adevăraţi psihologi, studiem caractere umane în urma dezamăgirilor de când ne ştim. Trăim cu garda ridicată ca fricoşii.

Ne băgăm pe sub pielea unora dar pe alţii îi îndepărtăm, în funcţie de interesele noastre sau de ceea ce simţim. Ne folosim de oameni pentru a căuta iubirea, alinarea o găsim în a ne achiziţiona lucruri. Căutăm plăceri, dar fugim de provocări. Am devenit atât de egoişti şi de iresponsabili, e dureros.

Suntem doctori în chirurgie plastică. Ne-am pansat sufletul de atâtea ori și după atâtea răni încât nu mai găsim loc cât un deget în care forma netedă şi primordială a lui să iasă la iveală. Investim în a ne apropia de oameni, apoi ne chinuim să ne detaşăm. Iubirea e în noi şi nu ştim, căutăm alinare altundeva, mereu în altceva.

Dragostea e în noi, iertarea e în noi, iar soluţiile pentru fiecare problemă apărută au fost sădite în interiorul nostru! Acceptarea e în noi, ea vine în urma iubirii care izvorăşte din inima mea şi a ta şi tot aşa. Singura modalitate spre a realiza lucruri mărețe este să iubești lucrurile pe care le faci.

Acum stau într-o terasă, lângă mare. Am laptopul la mine şi scriu acest articol pentru tine, deoarece nu am internet în cameră. Beau un frappe delicios, cu lapte şi gheaţă. Din oră în oră trece autocarul care duce turiştii în port sau în oraş. Iată cum îmi petrec puţinul timp liber.

Marea Ioniană e genială, briza este blândă iar serile fermecătoare în care nu lipsesc luna şi stelele te forțează să te îndrăgosteşti pe loc. Licuricii aduc romantismul. Trandafirii, la fel. Alte câteva tipuri de plante, pe care nu le cunosc, parfumează aerul și mă bucură, atunci când mă întorc pe înserat la cameră. Aleile pavate cu piatră de marmură îmi recită poveşti. Felinarele, sunetul valurilor și nisipul, tot. Și totuşi, nimic din toate acestea nu aş fi simţit dacă nu aş fi iubit. Iubirea e în noi, conştientizarea ei mă linişteşte.

Mă plimb desculţ pe malul mării ca să îmi vindec rănile degetelor. Nisipul și, apa sărată, s-au dovedit a fi tratament natural, parcă aş păși pe un covor din mătase. Am găsit o plajă sălbatică şi o colibă, ele mi-au transmis sentimentul că iubirea e în noi. Am început să scriu, e linişte, temperatura apei este extrem de scăzută și apa e curată, cristalină.

Afară e înorat şi bate vântul. Întâlnesc doi bătrânei ce par a fi turişti italieni și le spun bună dimineaţa. A început să plouă, iar într-o oră intru la serviciu. Savurez un cocktail de pepene roşu, pe care l-am cumpărat cu ultimii doi euro. La naiba, arunc telefonul pe nisip şi sar în apă.

Zăresc o insulă la mai bine de un kilometru distanţă și dau din mâini în speranța că voi ajunge la ea, însă este prea departe. Sunt înconjurat de câteva bărci în depărtare şi mare. Am urcat câteva fotografii de vis pe Instagram.

Iubirea e în noi, devino conştient de ea

Iubirea e în noi, ea se revarsă din inimă de om, apoi se împrăştie în lume pe Pământ, peste Ceruri și în abis. Ceea ce cunoaştem că există este aşa cum am ales noi ca să fie, totul e aşa cum îl modelăm noi, aşa cum îl înţelegem şi aşa cum îl iubim, după cum îl altoim.

Copiii ne sunt rezultatul. Urmaşii lor sunt recolta a ceea ce am sădit prima oară. Cum suntem noi tot aşa vor deveni şi generaţiile care vor trece pe aici. De multe ori ai impresia că eşti prea mic, că, tu nu ai puterea să schimbi ceva și că viaţa ta cu adevărat nu contează. Atunci când gândeşti astfel dai dovadă de necredinţă, te îndoieşti de tine şi de importanţa ta, despre care erai conştient înainte să vii aici. Fără tine nimic nu poate fi, fără tine nimic nu este. Treci peste, nu te mai îngrijora.

Iubirea înseamnă mai mult decât o relaţie, decât un partener perfect ori decât o familie bună. Iubirea, îţi descoperă Universul. Fericirea e în noi, ea nu este dependentă de părerile oamenilor ori de criticile tuturor, cu toţii aţi întâlnit oameni care se comportă asemeni unor animale, căci asta sunt. Îşi manifestă natura animalică care a pus stăpânire pe omul mort din punct de vedere spiritual. Voi v-aţi înălțat demult peste conflicte, plutiţi deasupra limitelor oricât de înalte ar părea că sunt.

Zbori deasupra zgârienorilor de păcate care s-au ridicat încât aproape că au atins cerul și toţi privesc înspăimântaţi lumea, de parcă i-ar vedea sfârşitul. Apoi, te văd pe tine şi se miră, eşti singurul care pluteşte uşor, zâmbind, iubind, ştiind încotro se îndreaptă lumea, înspre acolo unde o vei conduce. Lumea stă agăţată de degetul tău mic, iubirea e în noi şi aşteaptă să o descoperim. Tu ai devenit iubirea şi ai primit puterea.

Oricât de greu ţi-ar fi şi, prin orice dezamăgiri ai trece, în familie sau la locul de muncă, nu uita că nu eşti singur, că suntem împreună în lumea aceasta sau că iubirea e în noi. Tu poţi transforma totul printr-un singur cuvânt și tot ce ţi-a rămas de făcut este să îți amintești cine ești. Simte liber!

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments