Oamenii vor să fie fericiţi, jurnal de călătorie

Oamenii vor să fie fericiţi prin orice mijloace, ei caută confortul pe întreaga durată a vieţii. Mulţi nu vor să ştie ce se întâmplă în spatele scenei, câte eforturi sunt depuse. Preferă să fie duşi de nas cu rezultatul şi atât. De aceea tinerii vor bani fără să muncească, vor faimă şi renume fără să le dobândească. Începem!

Succesul e suma unor eforturi mici depuse în mod repetat, aşa, precum în povestea cu cărămida. Adaugă voinţă şi o credinţă de fier și vei lumina lumea. Caută să îţi împlineşti scopul tău cel mai înalt atâtă vreme cât trăieşti aici, atât. Oamenii vor să fie fericiţi și totuși atunci când se simt bine se plictisesc, dacă se simt rău şi-ar dori să se simtă bine pentru totdeauna. Am scris-o de nenumărate ori, cu toţii am experimentat-o în trecut.

Dacă situaţia în care te afli nu este chiar atât de bună, fă tu în aşa fel încât să o transformi, treptat, după placul tău. Ridică-te de pe canapea, tu ia decizia, nu mai tot amâna începutul. Pune-ţi ideile în aplicare. Toți oamenii vor să fie fericiţi dar amână începutul.

Oamenii vor să fie fericiţi dar uită să se bucure de ceea ce au, visează la ce nu au. Tu apreciază fiecare moment căci nu ai experimentat ceva mai rău încă. Analizează-ţi starea de care nu eşti mulţumit și apoi adaugă la ea regretul că nu ai apreciat prezentul, atunci te vei convinge că nu îţi era chiar atât de rău înainte. Oricât de greu ți-ar fi încearcă și vei vedea că poți, eu am reuşit.

Nu-ţi pot transmite prin cuvinte ce am simţit atunci când am trecut prin cea mai neagră perioadă din viaţa mea. Voi încerca totuşi să conturez o imagine pentru tine. Imaginează-ţi că te afli într-un carusel sinistru, aflat într-un orăşel părăsit, în care te învârţi de câţiva zeci de ani, din care nu poţi cu niciun chip să cobori. Totul este erodat, ca după o explozie nucleară care a contaminat totul. Eşti înconjurat de trupurile celor care au pierit. Eşti singur.

Suferinţa ta se ascunde în imposibilitatea de a muri, moartea ţi-a rămas cea mai dulce evadare. Te otrăveşte o stare de claustrofobie izvorâtă din interior. Plângi de când te ştii, apoi rosteşti în gând rotindu-te, sunt fericit, sunt fericit, sunt fericit.

Din fericire tu nu eşti nevoit să experimentezi acestea ca să devii puternic, eu sunt. Tu eşti mai puternic decât mine. Ești mai bun decât mine şi mai minunat decât mine, ai tot ajutorul de care ai nevoie în interiorul tău. Şi încurajarea, curajul și motivaţia. Eşti aşa cum am visat eu ca să fiu!

Oamenii vor să fie fericiţi bogaţi

Toţi oamenii vor să fie fericiţi, aceasta este cea mai mare slăbiciune a lor, dar cea mai de temut armă a asupritorilor. Majoritatea învățătorilor spirituali actuali sunt escroci. Dar iartă-mi modul direct de a atinge prin cuvintele folosite inima ta. Cei mai mulţi nu creează conţinut, ei citesc şi transmit mai departe ceea ce citesc contra cost, într-un mod prin care le mângâie consumatorilor egoul. Aceasta ca să prindă mai uşor. Cunoştinţa a crescut şi totuşi, oamenii se lasă păcăliţi din ce în ce mai uşor.

Tinerii vor să câştige bani fără să muncească. De aceea, au fost deschise agenţiile de pariuri. Întâlneşti casinouri la tot pasul. Toţi vor să fie în formă fizică, însă fără să depună efort fizic. De aceea au fost inventate pastilele de slăbit şi dispozitivele care îţi stimulează musculatura în timp ce stai pe canapea.

Mulţi vor să evolueze spiritual sau intelectual fiindcă este la modă. Medităm aşa cum am văzut pe internet, postăm fotografii cu galaxii, interpretări ale formelor extraterestre și icoane de tip modern, tatuate și viu colorate. Reţinem citate şmechere pe care ca teorie le înţelegem însă continuăm să trăim la fel.

Meditaţia nu constă în a te aşeza într-o poziţie stupidă ori a mima că experimentezi ceea ce muritorii nu reuşesc să simtă. Meditaţia, înseamnă să reflectezi la viaţa ta şi să devii conştient de tine şi de importanţa ta. Timpul petrecut cu tine te ajută să atingi recunoştinţa și apoi să îţi goleşti mintea de gândurile nefolositoare, care te trag în jos. Ele te împiedică să trăieşti, să fii tu însuți și să iubeşti.

Jurnal de călătorie, Insula Corfu

Oamenii vor să fie fericiţi dar au nevoie să înţeleagă că totul în lumea aceasta are un preţ, fiindcă aşa funcţionează mintea. Câştigul unuia este pierderea altuia, iar totul până intervine iubirea, iertarea. Ele reprezintă viitorul. Atunci se întâmplă minunea care ne aminteşte de forța pe care o formam cândva ca suflete unite.

Astăzi scriu de pe o insulă printre picături, la job, în situaţia în care nu credeam că voi mai publica articole timp de şapte luni. Eforturile sunt uriaşe. Oamenii vor să fie fericiţi şi au nevoie de asta. De aceea ţi-am scris despre scop şi despre încrederea în capacităţile tale, nici nu știi.

Despre mine recunosc că am reuşit să mă delectez cu câteva peisaje de vis, de care te poţi bucura, vizitându-mă pe Instagram. Ascult valurile Mării Ioniene iar briza îmi alină faţa, bărcile se leagănă uşor. Ceva mă împinge să cred că vrei să ştii de mine, sunt convins că ne-am apropiat pe parcursul celor trei ani de zile.

Vreme caldă, briză mângâietoare, păsări, trandafiri. Terase. Cafea aromată. Recunoştinţă, emoţie, sentiment. O nouă dimineaţă, privilegiu. Linişte. În ultima vreme am fost contactat de oameni minunaţi, la fel ca tine, care mi-au spus că aşteptau de ani de zile ca să mă întâlnească. Şi eu te-am aşteptat, te-am chemat și te iubesc şi iată-te alături de mine. Oamenii vor să fie fericiţi, așa că te invit să contribuim la asta. Mulțumesc că m-ai citit, pe curând!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Dacă oamenii s-ar purta cu tine aşa cum te porţi tu cu ei, ai fi trist sau fericit?
Alberto Bacoi

Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments