spre succes

Paşi înceţi şi siguri, trepte spre succes

Spre succes ne îndreptăm cu toţii chiar dacă de cele mai multe ori lumea aparentă ne prezintă opusul. Unii ajung la destinație prin merit, alţii din greşeală. În ciuda diferenţelor pe care le adorăm ori la care nu vrem să renunţăm, toţi venim dintr-unul iar la final ne întoarcem la el. Un bebeluș se naște gol și aparent pleacă la fel.

Pentru unii succesul înseamnă ca umanitatea să îi adore, pentru mine înseamnă ca lumea să adere la iubire, să facă pasul următor din punct de vedere spiritual şi intelectual, al cercetării ori unificării. Printre toate încercările noastre de a crea, de a ne afirma sau de a dezvolta ceva, acţiuni nesemnificative şi care în realitate nu contează, intenţia cu care păşim prin viaţă este tot ce contează. Aşa m-a învăţat Cineva, Prietenul meu care mi-a dăruit cinci cărţi fără să cer niciuna, pe care ți le-am pus la dispoziție aici Citește online.

Astăzi scriu pentru cei care vor să facă ceva, pentru cei care vor să îşi îmbunătăţească viaţa personală însă şi lumea pe care o lasă în spatele lor. În realitate nimeni nu trebuie să facă nimic, tot ceea ce facem sunt alegeri despre care credem că ne propulsează spre succes şi împlinire de sine, ca mine.

Pasul 1 spre succes este recunoştinţa. Evident că nu poţi să fii recunoscător atunci când nu ai pentru ce, când nimic bun nu se întâmplă sau când crezi nu ai realizat nimic măreţ, încă. Greşit, în orice moment al zilei se întâmplă ceva minunat. Exişti, ascultă!

Te-ai simţit vreodată atât de recunoscător încât parcă nu ai mai tânjit după nimic, încât în sfârşit totul era în regulă indiferent de situaţia ta? Ai observat cât de bine te-ai simţit, cum lucrurile au început să funcţioneze de la sine fără ca tu să fii nevoit să le pui în mişcare?

Pasul 2 către succes este să le câştigi oamenilor încrederea. Arată-le că eşti sincer, că nu te dai mare, că eşti un om care se confruntă cu dificultăţi financiare și emoționale asemeni lor. Învăţaţi împreună să treceţi peste.

Un maestru retras în munţi, dar care învaţă oamenii despre iubire, despre relaţii şi comunicare, nu are nicio putere! Maestre, trăieşte în mijlocul oamenilor, lasă-te rănit sau umilit, iartă și arată-ţi iubirea, evident numai dacă poţi.

Pasul 3 spre succes e să le oferi oamenilor informaţii reale, soluţii ajutătoare care pot fi aplicate în orice situaţie ori de către oricine. Nu oferi doar cuvinte frumoase, siropoase și aşezate pe hârtie, oamenii nu au ce face cu ele. Fii un om matur, emoţia pe care o simţi tu nu o simte toată lumea. Regula stă în picioare în orice domeniu.

Pasul 4 către succes e să îţi motivezi audiența, oferă-le conţinut gratuit pe lângă postările zilnice. Tu nu te îngrijora, nici nu te considera bunul samaritean, căruia, la un moment dat, i se va goli traista. Oamenii nu citesc gratuit. Ei te răsplătesc cu aprecieri, cu distribuiri şi comentarii şi plătesc cu timpul pe care îl petrec pe pagina ta. Mulțumește-le periodic pentru asta.

Pasul 5 spre succes e să nu te mai compari cu oamenii pe care îi întâlneşti în drum, care au o pasiune sau o afacere asemănătoare cu a ta. Niciun om nu este mai bun decât tine, nici tu nu eşti mai bun ca ceilalţi. Toți suntem frumoşi, unici și de neînlocuit, la fel este şi conţinutul pe care îl creăm.

Pasul 6 spre succes constă în achiziționarea unei platforme de găzduire web, care să îţi pună la dispoziţie asistenţă online şi un sistem securizat, plus câteva modalităţi de backup. Tu nu ai dori ca eforturile pe care le-ai depus atâţia ani să fi fost în zadar iar conţinutul să dispară.

Pasul 7 spre succes este să zbori peste toate obstacolele pe care le întâlneşti în drum. 75% dintre haterii care te vor asalta când îţi vor observa valoarea sunt oameni care nu fac nimic, care nu cunosc absolut nimic, aceştia sunt lipsiţi de putere. 20% dintre ei îţi vor face o critică bună, dacă eşti răbdător şi înţelept vei creşte pe spatele lor, te vor face mai puternic. Cu 5% dintre hateri vei intra în conflict, le vei face jocul și le va reuşi, nu ai ce face.

Și totuşi nu lua pe nimeni prea în serios, există oameni care detestă și un clip video cu animăluţe drăgălaşe care se joacă. Când oamenii spun ceva rău despre tine în realitate vorbesc despre ei fără să realizeze.

Dacă eşti hoţ vei bănui că în prezenţa cuiva vei putea fi furat, vei lua măsuri în privinţa aceasta. Dacă eşti o victimă, vei vedea suferinţa ta în toţi. Orice carte deschizi, orice melodie asculţi, orice film vizionezi ori despre orice poveste de viaţă citeşti, te întristează, te sperie, ea te face să fugi. Fiindcă te vezi pe tine în ea şi refuzi să îţi accepţi situaţia. Atunci te copleşeşte o stare precum claustrofobia, ea îți scoate la lumină slăbiciunea.

Fii autentic, nu la modă

Pasul 8 spre succes e să inspiri oamenii pe termen lung. Alege-ți subiecte interesante, care nu îşi pierd actualitatea. Ceea ce astăzi e la modă dispare în câteva zile. Studiază funcţionalitatea psihicului uman. Spune oamenilor cum să se autodepăşească, cum să îşi privească evenimentele, problemele, cum să devină eficienţi, să iubească mai mult şi să se bucure mai tare.

Pasul 9 spre succes este să investeşti în visul tău. Perfecţionează-te, bagă bani, fă treaba calumea!

Pasul 10 spre succes e să reuşeşti să îţi dezvolţi abilitatea de a privi dincolo de măşti. Priveşte sufletele oamenilor! Îmi amintesc şi o replică genială dintr-un film celebru „it’s my job to know what you’re thinking“.

În fiecare zi întâlnesc oameni care la prima vedere par serioşi, sobri, emanând un aer superior prin gesturi sau prin cuvintele la care fac economie, oameni cărora în realitate le e ruşine să meargă pe stradă, să intre într-un magazin. Acest tip de oameni se judecă prin fiecare gest, fiecare mişcare, orice privire. Ei sunt preocupați de felul în care par nu de felul în care se simt sau sunt.

În lume există trei categorii de oameni. Cei care nu vor să îşi părăsească starea de confort şi trăiesc vieţi mediocre. Cei care ies din ea şi realizează ceva ori cei care aleargă după confort, însă confortul fuge de ei. Oamenii de succes fac lucrurile pe care ceilalţi refuză să le facă deoarece le găsesc a fi neplăcute. Tu din ce categorie faci parte?

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Pune-te la treabă din toată inima şi vei reuşi, competiţia este atât de mică.

Elbert Hubbard

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments