Despre oameni şi viaţă, putere, laşitate, sfaturi utile

Despre oameni şi viaţă, putere, laşitate, sfaturi utile

Despre oameni şi viaţă, putere, laşitate, sfaturi utile

Despre oameni am învăţat că se tem să să îşi înfrunte problemele, ei se ascund de ele, dar se mint, trăiesc în alertă. Nu este o ruşine, nu trebuie să o recunoşti în faţa nimănui, ai nevoie să faci pace cu tine, să nu te mai minţi pe tine. Ai obosit, scrâşneşti din dinţi nemulţumit. Majoritatea dintre ei sunt atât de fragili încât îşi trăiesc vieţile în cochilii, ca nu cumva cineva să îi rănească cumva. Învelişul ei le oferă iluzia că sunt puternici însă în realitate rămân goi. Tu fii curajos, deschide-ţi inima și trăieşte viața cu adevărat.

Un om vindecat de trecutul său poate vorbi liber despre experienţele sale, cunoaşte că ele i-au format caracterul şi devine un sprijin pentru ceilalţi. Omul care nu îşi poate depăşi condiţia va fugi întreaga viaţă, el e frustrat, se laudă și devine violent frecvent.

Opreşte-te şi îmbrăţişează viaţa, nu te mai tot lupta ca să elimini o parte din ea. Încetează să încerci să îi determini pe ceilalți să creadă că trăieşti aşa cum au văzut ei prin filme, fiindcă viaţa nu este despre oameni, este despre tine.

1). Nu încerca să anihilezi un conflict cu mai multă violenţă chiar dacă primul instinct al tău e să potoleşti spiritele. Căci este ca şi cum ai turna benzină pe jar, în speranța că vei stinge focul. Ignoră cuvintele răutăcioase pe care ţi le adresează oamenii mai puţin fericiţi.

2). De multe ori mă întreb cum ai putea să nu respecţi femeia? Ea îţi oferă totul, inclusiv trupul ei şi şansa de a lăsa ceva în urma ta, o fiinţă. Dacă nu ar fi existat femeia am fi uitat demult faptul că suntem oameni.

3). Bătrânilor ar trebui să li se acorde întâietate, în general. Lor nu ar trebui să li se ceară trimitere și programare la analize, bani. Nu ar trebui să stea la cozi, când abia se ţin pe picioare. Aceste servicii ar trebui să fie gratuite pentru ei. Bătrâneţea nu se tratează, sănătatea nu se cumpără cu bani.

4). Despre oameni mai ştim faptul că sunt proşti, mai puţin înţelepţi, căci istoria a dovedit-o. Tu fii un om matur, nu judeca oamenii, învaţă-i, pentru că învățarea este iubire. Mustrarea este iubire.

5). Nu ai putea niciodată să dai o definiţie exactă despre oameni, nimeni nu ar putea. În viaţă, unii vor încerca să te împiedice să fii fericit dar alţii îţi vor dărui fericirea fără ca tu să o fi cerut. El este cursul vieţii, e oportunitatea de a experimenta.

6). Viaţa e mai mult decât a promova examenele, a intra la facutate, a deveni inginer ori a obţine un job bine plătit, ca să îţi poţi plăti facturile și apoi, a naşte copii şi a îi trimite la şcoală să facă acelaşi lucru. Vorbesc despre oameni care pornesc în căutarea unei pasiuni, ceva ce îi împlineşte. Găseşte acel ceva pe care îl iubeşti, pentru care ţi-ai da viaţa în clipa aceasta, pe loc, apoi trăieşte pentru el.

7). Ce contează cel mai mult pentru tine? Ce câştigi când te frămânţi, te îngrijorezi ori când te cerţi cu toată lumea? Viaţa este prea scurtă ca să nu oferi atenţie momentelor frumoase sau unice, acelea de neînlocuit. Priveşte în ochii unui animal şi vei vedea fericirea, oare nu eşti tu mai de preţ decât el? Crezi că nu ţi se cuvine? Cine ţi-a spus că ai fost condamnat la nefericire?

Nu îi ridica în slăvi pe alţii, admiră-i pe cei care te inspiră, însă trăieşte pentru tine şi fii exemplu pentru alţii, alege să fii tu pe scenă. Descoperă eroul din interiorul tău. Suferinţa este cel mai bun profesor.

8). Caută să fii deschis şi liber. Acceptă toate evenimentele care vin spre tine, căci ele te întăresc. Chiar şi suferinţa! Nu fugi de ea, nu te ascunde de ea, înfrunt-o. Nu o nega, nu o muşamaliza fiindcă nu aşa va dispărea, ci astfel o vei amplifica. Fii ca un copil care s-a săturat să stea ascuns sub pătură, coboară din pat şi aprinde becul și vei vedea că suferinţa este doar o închipuire.

Despre oameni care fac și pot

Vorbeşte liber despre suferinţele tale, ca să dovedeşti putere și nu te feri de ele. Cine e mai puternic, un tânăr care se întoarce de la război dar care poate să zâmbească și să iubească sau unul răsfăţat, care nu a fost rănit niciodată, dar care plânge şi loveşte pe motiv că de Crăciun nu a primit nu ştiu ce consolă?

9). Nu te lăsa demoralizat de cei care forţează treaba cu gândirea pozitivă și care se laudă cu beneficiile, povestind cum i-a ajutat să trăiască astăzi pe picior mare, când tu nu reuşeşti să te păstrezi motivat mai mult de zece minute. Ţine minte că în viaţă nu te vei veseli mai tot timpul iar fuga şi laşitatea nu sunt chiar soluţii profitabile pe termen lung. Din contră.

Dacă ţi-e frică de apă stai în apă până atunci când înveţi să înoţi. În caz că fugi, viaţa te va trimite din nou la mare. Gândirea pozitivă înseamnă să observi beneficiile pe care ţi le aduce fiecare experienţă, ci nu să te fereşti de orice provocare care te scoate din confort.

10). Fii sincer, cu un leu nu poţi să lupţi, de leu nu poţi să fugi însă am citit despre oameni care s-au împrietenit cu leii. În ea constă puterea. Aceasta este soluţia. Viaţa este un mister pătruns de experienţe minunate. Acceptă-le pe toate, învaţă din fiecare, fii tare, nu te mai lăsa influenţat.

Suferinţa e aleasă de spiritele puternice, de cele mai multe ori cu scopul de a o experimenta în locul altora. Atunci când vezi un copil surdomut sau un nefericit în scaun cu rotile, să cunoşti faptul că acela e un lider.

Despre oameni mai ştiu că s-au obişnuit ca de fiecare dată când îi doare capul să îşi administreze o pastilă şi spun că sunt sănătoşi, dar se mint, e clar că ceva le tot provoacă migrena. Ce vor face dacă nu vor mai exista pastile sau atunci când ele nu îşi vor mai face efectul? Acceptarea îţi ia durerea cu mâna. Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.