Despre oameni am învăţat că se tem să să îşi înfrunte problemele, ei se ascund de ele dar se mint, trăiesc în alertă.

Despre oameni şi viaţă, sfaturi utile

Despre oameni am învăţat că se tem să să îşi înfrunte problemele, ei se ascund de ele dar se mint, trăiesc în alertă. Nu este o ruşine, nu trebuie să recunoşti în faţa nimănui, ai nevoie să faci pace cu tine, să nu te mai minţi pe tine. Ai obosit, scrâşneşti din dinţi nemulţumit.

Majoritatea dintre ei sunt atât de fragili încât îşi trăiesc vieţile în cochilii, ca nu cumva cineva să îi rănească sau să le fure ceva. Învelişul lor le oferă iluzia că sunt puternici, dar în realitate rămân singuri și goi. Tu fii curajos, deschide-ţi inima și trăieşte cu adevărat.

Un om vindecat de trecutul său poate să vorbească liber despre experienţele sale, cunoaşte că ele i-au format caracterul şi devine un sprijin pentru ceilalţi. Cel care nu îşi poate depăşi condiţia va fugi întreaga viaţă, este frustrat, se laudă, devine violent.

Opreşte-te şi îmbrăţişează viaţa, nu mai tot lupta ca să elimini o parte din ea. Încetează să încerci să îi determini pe alții să creadă că trăieşti aşa cum au văzut ei prin filme, fiindcă viaţa nu este despre oameni, este despre tine.

Nu încerca să anihilezi un conflict adăugând și mai multă violenţă, chiar dacă primul instinct este să potoleşti spiritele. Căci este ca şi cum ai turna benzină pe jar în speranța că vei stinge focul. Ignoră cuvintele răutăcioase pe care ţi le adresează oamenii mai puţin fericiţi.

De multe ori mă întreb cum ai putea să nu respecţi femeia, ea îţi oferă totul, inclusiv trupul ei şi şansa de a lăsa ceva în urma ta, o fiinţă. Dacă nu ar fi existat femeia am fi uitat demult faptul că suntem oameni.

Bătrânilor ar trebui să li se acorde întâietate în general. Lor nu ar trebui să li se ceară trimitere sau programare la analize, bani. Și nu ar trebui să stea la coadă ore în șir când abia se mai ţin pe picioare. Aceste servicii ar trebui să fie gratuite pentru ei. Bătrâneţea nu se tratează, sănătatea nu se cumpără cu bani.

Despre oameni mai ştim faptul că sunt proşti mai puţin înţelepţi iar istoria a dovedit-o. Tu fii un om matur, nu judeca oamenii, învaţă-i, pentru că învățarea este cea mai înaltă formă de iubire, mustrarea este iubire.

Nu ai putea niciodată să dai o definiţie exactă despre oameni, nimeni nu ar putea. În viaţă unii vor încerca să te împiedice să fii fericit, alţii îţi vor dărui fericirea fără ca tu să o fi cerut. El este cursul vieţii, este oportunitatea de a experimenta.

Viaţa înseamnă mai mult decât a promova examenele, a intra la facutate, a deveni inginer și a obţine un job bine plătit ca să îţi poţi plăti facturile, apoi a naşte copii şi a îi trimite la şcoală ca să facă acelaşi lucru. Vorbesc despre oamenii care pornesc în căutarea unei pasiuni, ceva ce îi împlineşte. Găseşte acel ceva pentru care ţi-ai da viaţa în clipa aceasta, pe loc, și trăieşte pentru el.

Ce contează cu adevărat pentru tine? Ce câştigi atunci când te frămânţi, când te îngrijorezi și te cerţi cu toată lumea? Viaţa e prea scurtă ca să nu oferi atenţie momentelor frumoase și unice, acelea de neînlocuit. Priveşte în ochii unui animal şi vei vedea fericirea, oare nu eşti tu mai de preţ decât el? Cine ţi-a spus că ai fost condamnat la nefericire?

Nu îi ridica în slăvi pe alţii, admiră-i pe cei care te inspiră dar trăieşte pentru tine şi fii un exemplu pentru alţii, alege să fii tu pe scenă. Descoperă eroul din interiorul tău, eu l-am descoperit.

Caută să fii deschis, acceptă toate evenimentele care ajung la tine, ele te întăresc, durerea te stabilizează. Nu te ascunde de ea, înfrunt-o, nu o muşamaliza deoarece nu aşa va dispărea, astfel o vei amplifica. Fii ca un copil care s-a săturat să stea ascuns sub pătură, coboară din pat şi aprinde becul.

Nu te căsătorești din cauză că așa trebuie, alegi să trăiești alături de o persoană pentru că o iubești. Nu hotărăști să faci un copil din cauză că viața ta e seacă și îți lipsește ceva, îl aduci pe lume ca să îi dăruiești puțin din iubirea ta.

Despre oameni care fac și pot

Vorbeşte liber despre suferinţele tale ca să dovedeşti putere. Oare cine este mai puternic, un tânăr care se întoarce de la război dar care poate să zâmbească și să iubească sau unul răsfăţat care nu a fost rănit niciodată, dar care plânge pe motiv că de Crăciun nu a primit în dar nu ştiu ce consolă?

Nu te lăsa demoralizat de cei care forţează treaba cu gândirea pozitivă și se laudă povestind cum i-a ajutat și astăzi trăiesc pe picior mare, când tu nu reuşeşti să te păstrezi motivat mai mult de zece minute. Ţine minte că în viaţă nu te vei veseli mai tot timpul, iar fuga şi laşitatea nu sunt chiar soluţii profitabile pe termen lung, ci dimpotrivă.

Dacă ţi-e frică de apă stai în apă până atunci când înveţi să înoţi, în cazul în care vei fugi de responsabilitate viaţa te va trimite din nou la mare. Gândirea pozitivă înseamnă să observi beneficiile pe care ţi le aduce fiecare experienţă, nu să te fereşti de orice provocare care te scoate din confort.

Fii sincer, cu un leu nu poţi să lupţi, de leu nu poţi să fugi, dar am citit despre oameni care s-au împrietenit cu leii. Aici este puterea, soluția este înțelegerea. Viaţa este un mister de experienţe minunate, tu acceptă-le pe toate și învaţă din fiecare, fii tare.

Suferinţa este aleasă de spiritele puternice de cele mai multe ori cu scopul de a o experimenta în locul altora. Atunci când vezi un copil surdomut sau care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, să cunoşti că acel suflet este un lider.

Despre oameni mai ştiu că s-au obişnuit ca de fiecare dată când îi doare capul să îşi administreze o pastilă şi spun că sunt sănătoşi, dar se mint, ceva le tot provoacă migrena. Ce vor face dacă nu vor mai exista pastile sau atunci când ele nu îşi vor mai face efectul? Acceptarea îţi ia durerea cu mâna.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x