Despre oameni am învăţat că se tem să să îşi înfrunte problemele, ei se ascund de ele dar se mint, trăiesc în alertă.

Despre oameni şi viaţă, sfaturi utile

Despre oameni am învăţat că se tem să să îşi înfrunte problemele, ei se ascund de ele dar se mint, trăiesc în alertă. Nu este o ruşine, nu trebuie să recunoşti în faţa nimănui, ai nevoie să faci pace cu tine, să nu te mai minţi pe tine. Ai obosit, scrâşneşti din dinţi nemulţumit.

Majoritatea dintre oameni sunt atât de fragili încât îşi trăiesc vieţile în cochilii, ca nu cumva cineva să îi rănească sau să le fure ceva. Învelişul le oferă senzația că sunt puternici, dar în realitate rămân singuri și goi. Tu fii curajos, deschide-ţi inima și trăieşte cu adevărat.

Un om vindecat de trecutul său vorbește liber despre experienţele sale, cunoaşte că ele i-au format caracterul şi devine un sprijin pentru ceilalţi. Cel care nu îşi poate depăşi condiţia va fugi întreaga viaţă, e frustrat, se laudă, devine violent.

Opreşte-te şi îmbrăţişează viaţa, nu mai tot lupta ca să elimini o parte din ea. Încetează să încerci să îi determini pe alții să creadă că trăieşti aşa cum au văzut ei prin filme, fiindcă viaţa nu este despre oameni, este despre tine.

Nu încerca să anihilezi un conflict adăugând și mai multă violenţă, chiar dacă primul tău instinct e să potoleşti spiritele. Este ca şi cum ai turna benzină pe jar în speranța că vei stinge focul. Ignoră cuvintele răutăcioase pe care ţi le adresează oamenii mai puţin fericiţi.

De multe ori mă întreb cum ai putea să nu respecţi femeia, ea îţi oferă totul, inclusiv trupul ei şi şansa de a lăsa ceva în urma ta, o fiinţă. Dacă nu ar fi existat femeia am fi uitat demult faptul că suntem oameni.

Bătrânilor ar trebui să li se acorde întâietate în general. Lor nu ar trebui să li se ceară trimitere sau programare la analize, sume astronomice. Și nu ar trebui să stea la coadă ore în șir când abia se ţin pe picioare. Aceste servicii ar trebui să fie gratuite pentru ei. Bătrâneţea nu se tratează, sănătatea nu se cumpără cu bani.

Despre oameni mai ştim faptul că sunt mai puţin înţelepţi, istoria a dovedit-o. Tu fii un om matur, nu judeca oamenii, învaţă-i, pentru că învățarea este cea mai înaltă formă de iubire.

Nu ai putea niciodată să dai o definiţie exactă despre oameni, nimeni nu ar putea. În viaţă, unii vor încerca să te împiedice să fii fericit, alţii îţi vor dărui fericirea fără ca tu să o fi cerut. El este cursul vieţii, e oportunitatea de a experimenta relativitatea pe pielea ta.

Viaţa înseamnă mai mult decât a promova examenele, a intra la facutate, a deveni inginer și a obţine un job bine plătit ca să îţi poţi achita facturile, apoi a naşte copii şi a îi trimite la şcoală ca să facă acelaşi lucru. Vorbesc despre oamenii care pornesc în căutarea unei pasiuni, ceva ce îi împlineşte. Găseşte acel ceva pentru care ţi-ai da viaţa în clipa aceasta, pe loc, și trăieşte pentru visul tău.

Ce contează cu adevărat pentru tine? Ce câştigi atunci când te frămânţi și te cerţi cu toată lumea? Viaţa e prea scurtă ca să nu oferi atenţie momentelor frumoase și unice, acelea de neînlocuit. Priveşte în ochii unui animal şi vei vedea fericirea, oare nu eşti tu mai de preţ decât el?

Nu îi ridica în slăvi pe alţii, admiră-i pe cei care te inspiră, trăieşte pentru tine şi fii un exemplu pentru alţii. Alege să fii tu pe scenă. Descoperă eroul din interiorul tău, eu l-am descoperit.

Acceptă toate evenimentele care ajung la tine ca și cum ar fi daruri trimise de Dumnezeu, căci chiar sunt. Durerea te întărește, suferința te stabilizează. Nu te ascunde de ea, înfrunt-o. Nu o muşamaliza, deoarece nu aşa va dispărea, ci astfel o vei amplifica. Fii ca un copil care s-a săturat să stea ascuns sub pătură, coboară din pat şi aprinde becul.

În viață nu te căsătorești din cauză că așa trebuie, tu alegi să trăiești alături de o persoană pentru că o iubești. Nu hotărăști să faci un copil din cauză că îți lipsește ceva, îl aduci pe lume ca să îi dăruiești iubirea ta.

Despre oameni care fac și pot

Vorbeşte liber despre suferinţele tale ca să dovedeşti putere. Un tânăr care se întoarce de la război dar care poate să zâmbească și să iubească este de o mie de ori mai puternic decât unul răsfăţat, care nu a fost rănit niciodată, dar care plânge pe motiv că de Crăciun nu a primit în dar nu ştiu ce consolă.

Nu te lăsa demoralizat de cei care forţează treaba cu gândirea pozitivă și se laudă povestind cum i-a ajutat, iar astăzi trăiesc pe picior mare, când tu nu reuşeşti să te păstrezi motivat mai mult de zece minute. Ţine minte că în viaţă nu te vei veseli tot timpul, iar fuga şi laşitatea nu sunt chiar soluţii profitabile pe termen lung, dimpotrivă.

Dacă ţi-e frică de apă stai în apă până atunci când înveţi să înoţi. În cazul în care vei fugi de responsabilitate viaţa te va trimite din nou la mare. Gândirea pozitivă înseamnă să observi beneficiile pe care ţi le aduce fiecare experienţă, nu să te fereşti de orice provocare care te scoate din starea de confort.

Fii sincer, cu un leu nu poţi să lupţi, de un leu nu poţi să fugi, dar am citit despre oameni care s-au împrietenit cu leii. Aici este puterea, acceptarea este soluția. Viaţa este un mister de experienţe minunate, tu acceptă-le pe toate și învaţă din fiecare, fii tare.

Suferinţa este aleasă de spiritele puternice, de cele mai multe ori cu scopul de a o experimenta în locul altora. Atunci când vezi un copil surdomut sau care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, să cunoşti că acel suflet este un lider.

Despre oameni mai ştiu că s-au obişnuit ca de fiecare dată când îi doare capul să îşi administreze o pastilă şi spun că sunt sănătoşi, dar se mint, ceva le tot provoacă migrena. Ce vor face dacă nu vor mai exista pastile sau atunci când ele nu îşi vor mai face efectul? Acceptarea îţi ia durerea cu mâna.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Comandă cărți
Acest site web folosește cookie-uri ca tu să obții cea mai bună experiență de navigare.