Despre oameni am învăţat că se tem să să îşi înfrunte problemele, ei se ascund de ele dar se mint, trăiesc în alertă.

Despre oameni şi viaţă, sfaturi utile

Despre oameni am învăţat că se tem să să îşi înfrunte problemele, ei se ascund de ele dar se mint, trăiesc în alertă. Nu este o ruşine, nu trebuie să recunoşti în faţa nimănui, ai nevoie să faci pace cu tine, să nu te mai minţi pe tine. Ai obosit, scrâşneşti din dinţi nemulţumit.

Majoritatea oamenilor sunt atât de fragili încât îşi trăiesc vieţile în cochilii emoționale, ca nu cumva cineva să îi rănească sau să le fure ceva. Acest înveliş le oferă senzația că sunt puternici, dar în realitate rămân singuri și goi. Tu fii curajos, deschide-ţi inima și trăieşte cu adevărat.

Un om vindecat de trecutul său vorbește liber despre experienţele sale, cunoaşte că ele i-au format caracterul şi devine un sprijin pentru ceilalţi. Cel care nu îşi poate depăşi condiţia va fugi întreaga viaţă, e frustrat, se laudă, devine violent.

Opreşte-te şi îmbrăţişează viaţa, nu te mai tot lupta ca să elimini o parte din ea. Încetează să încerci să îi determini pe alții să creadă că trăieşti aşa cum au văzut prin filme, fiindcă viaţa nu este despre oameni, este despre tine.

Nu încerca să anihilezi un conflict adăugând și mai multă violenţă, chiar dacă primul instinct e să potoleşti spiritele astfel. Este ca şi cum ai turna benzină pe jar în speranța că vei stinge focul. Ignoră cuvintele răutăcioase pe care ţi le adresează oamenii mai puţin fericiţi ca să nu îți strici pacea din interior.

De multe ori mă întreb cum ai putea să nu respecţi femeia! Ea îţi oferă totul, inclusiv trupul ei şi şansa de a lăsa ceva în urma ta: o fiinţă. Dacă nu ar fi existat femeia am fi uitat demult faptul că suntem oameni.

Bătrânilor ar trebui să li se acorde întâietate în general. Lor nu ar trebui să li se ceară trimitere sau programare la analize, sume astronomice de bani. Aceste servicii ar trebui să fie gratuite pentru ei. Și nu ar trebui să stea la coadă ore în șir când abia se ţin pe picioare. Bătrâneţea nu se tratează, sănătatea nu se cumpără cu bani.

Despre oameni mai ştim faptul că sunt mai puţin înţelepţi, istoria a dovedit-o. Tu fii un om matur, nu judeca oamenii, învaţă-i, pentru că învățarea este cea mai înaltă formă de iubire.

Nu ai putea să dai o definiţie exactă despre oameni, nimeni nu ar putea. În viaţă, unii vor încerca să te împiedice să fii fericit, alţii ţi-o vor dărui fără ca tu să o fi cerut. El este cursul vieţii și oportunitatea de a experimenta relativitatea pe pielea ta.

Viaţa înseamnă mai mult decât a promova examenele, a intra la facutate, a deveni inginer și a obţine un job bine plătit ca să îți plătești facturile, apoi a naşte copii şi a îi trimite la şcoală să facă acelaşi lucru. Vorbesc despre oamenii care pornesc în căutarea unei pasiuni care îi împlineşte. Găseşte acel ceva pentru care ţi-ai da viaţa în clipa aceasta și trăieşte pentru visul tău.

Ce contează cu adevărat pentru tine? Ce câştigi atunci când te frămânţi și te cerţi cu toată lumea? Viaţa este prea scurtă ca să nu oferi atenţie momentelor frumoase și unice. Priveşte în ochii unui animal şi ai să vezi fericirea, oare nu eşti tu mai de preţ decât el?

Nu îi ridica în slăvi pe alţii, admiră-i pe cei care te inspiră dar trăieşte pentru tine şi fii un exemplu pozitiv pentru ceilalţi. Alege să fii tu pe scenă. Descoperă eroul din interiorul tău, eu l-am descoperit.

Acceptă toate evenimentele care ajung la tine ca și cum ar fi daruri trimise de Dumnezeu, căci chiar sunt. Durerea te întărește, suferința te stabilizează. Nu te ascunde de ea, înfrunt-o. Nu o muşamaliza deoarece nu aşa va dispărea, ci astfel o vei amplifica. Fii ca un copil care s-a săturat să stea ascuns sub pătură, coboară din pat şi aprinde becul.

Despre oamenii care pot

Nu te căsători din cauză că așa trebuie, alege să trăiești alături de persoana pe care o iubești pentru că o iubești. Nu hotărî să faci un copil din cauză că îți lipsește ceva, adu-l pe lume ca să îi dăruiești iubirea.

Vorbeşte liber despre suferinţele tale ca să dovedeşti putere. Un tânăr care se întoarce de la război dar care poate să zâmbească și să iubească este de o mie de ori mai puternic decât unul răsfăţat, care nu a fost rănit niciodată, dar care plânge pe motiv că de Crăciun nu a primit în dar nu ştiu ce consolă.

Nu te lăsa demoralizat de cei care forţează treaba cu gândirea pozitivă și se laudă povestind cum i-a ajutat, iar astăzi trăiesc pe picior mare, atât timp cât tu nu reuşeşti să te păstrezi motivat mai mult de zece minute. Ţine minte că în viaţă nu te vei veseli mai tot timpul, iar fuga şi laşitatea nu sunt chiar soluţii benefice pe termen lung.

Dacă ţi-e frică de apă stai în apă până atunci când înveţi să înoţi. În cazul în care vei fugi de responsabilitate viaţa te va trimite din nou la mare. Gândirea pozitivă înseamnă să observi beneficiile pe care ţi le aduce fiecare experienţă, nu să te fereşti de orice provocare care te scoate din starea de confort.

Fii sincer, cu un leu nu poţi să lupţi, de leu nu poţi să fugi, dar am citit despre oameni care s-au împrietenit cu leii. Aici este puterea, acceptarea este soluția. Viaţa este un mister de experienţe minunate, tu acceptă-le pe toate și învaţă din fiecare. Suferinţa este aleasă de spiritele puternice cu scopul de a o experimenta în locul altora. Atunci când vezi un copil surdomut sau care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile cunoaște faptul că sufletul lui este un lider.

Despre oameni mai ştiu că s-au obişnuit ca de fiecare dată când îi doare capul să îşi administreze o pastilă şi spun că sunt sănătoşi, dar se mint, ceva le tot provoacă migrena. Ce vor face dacă nu vor mai exista pastile sau atunci când ele nu îşi vor mai face efectul? Acceptarea îţi ia durerea cu mâna.

Credit foto freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments