o poveste impresionantă

O poveste impresionantă de viaţă

Astăzi te întâmpin cu o poveste impresionantă, urmată de o învăţătură pe măsură. Cu toţii am făcut lucruri demne de admirat în viaţă, toţi ne sacrificăm pentru cineva, spre aceasta ne îndeamnă iubirea. Avem o poveste impresionantă de viaţă fiecare. Îţi mulţumesc că te afli acum aici. Începem!

Mulţi nu am întâlnit în viaţa noastră de oameni oameni cu adevărat oameni, de aceea nu avem încredere în ei. Aceasta nu înseamnă că adevăraţii oameni nu există cu adevărat. Adevărul este că ei există aşa cum existăm noi şi sunt aşa cum îi simţim noi. În măsura în care creştem îi întâlnim şi îi cunoaştem.

În lume trăiesc oameni pe care i-a despărţit un câştig la loto și oameni pe care i-a unit pe viaţă un accident. Există părinţi care au donat organe copiilor lor. Am văzut tineri care au rămas imobilizaţi dar care au uimit apoi Pământul, care au înveselit Cerul, au motivat oameni sănătoşi (întregi) îndemnându-i să aprecieze ceea ce au şi în primul rând ceea ce sunt.

Atunci când exprimi un sentiment de milă faţă de cineva experimentezi starea prin care percepi faptul că altă persoană a fost rănită şi îţi pare rău. Când simţi compasiune faţă de cineva, devii conştient că rănirea aceleia te afectează în aceeaşi măsură. Atunci tu te uneşti cu ea ca să experimentaţi împreună. Eu mă unesc cu tine, iau jumătate din durerea ta, trecem amândoi prin asta, noi toţi suntem Unul. Reciteşte te rog ultimul fragment.

Marii învățați au înţeles în urmă cu câteva mii de ani că nu poţi să fii fericit în mod individual, aceasta înseamnă indiferenţă. Ei au ştiu că fericirea este o stare aplicabilă întregului şi că există o fericire mai mică, o satisfacţie parţială care ne ajută să trecem cu succes prin viaţă. Există un sentiment magnific de mulţumire, pe care îl trăieşti atunci când iubeşti şi când ajuţi pe cineva.

Nu poţi să fii fericit pe deplin în timp ce tu trăieşti bine iar un pedofil ucide un copil. Nu poţi să trăieşti împăcat cu ideea că ţie nu îţi lipseşte nimic, timp în care zeci de mii de copii mor de foame pe planetă în fiecare zi. Ar fi bine să ştii însă că ea nu este responsabilitatea unui singur om, ci a tuturor oamenilor la un loc.

Faptul că eşti nemulţumit de situaţia ta din prezent nu este chiar un lucru rău. Este impulsul cu ajutorul căruia îţi poţi îmbunătăţi viitorul. Când răsufli uşurat, crezând că ai ajuns acolo unde ţi-ai dorit, te opreşti, stagnezi. Aceasta dacă nu îţi priveşti reuşita ca pe o pauză pe care o primeşti ca să te odihneşti, apoi să mergi mai departe. În viaţă nu există destinaţii, satisfacţia este călătoria, o poveste impresionantă.

Ai plătit vreodată pentru greşeala cuiva care a fost îndreptăţit să fie pedepsit, dar care a fost graţiat deoarece tu ai suportat consecinţele inevitabil sau din pură alegere? Eu da şi nu doar odată. Consider că o facem cu toţii destul de des, suferim în locul familiei, al prietenilor. Iar ca să mă fac cât mai clar înţeles, am să îţi povestesc o experienţă pe care am trăit-o în copilărie.

Mă aflam în tramvai, în zona din spate, lângă uşă. Stăteam pe scaun liniştit. Nu depăşisem cu mult vârsta de zece ani. Tramvaiul era aproape gol la ora la care ieşeam eu de la şcoală. Pe la uşa de lângă scaunul meu au urcat şase elevi pe care nu îi cunoşteam. Erau extrem de agitaţi, gălăgioşi, distraţi şi răi, de nestăpânit. Ţipau şi se jucau la uşă, urcau şi coborau şi nu îi permiteau să se închidă. Înjurau, se urcau cu picioarele pe scaune şi tot aşa.

Eu stăteam liniştit pe scaunul meu, eram uimit de comportamentul lor. M-am gândit să cobor, totuşi ceva m-a îndemnat să rămân. Urma să experimentez o poveste impresionantă care avea să îmi schimbe viaţa. Eram un copil obişnuit, dar, vezi tu, sosise clipa să mi se arate lucruri mai înalte chiar dacă nu eram pregătit. Niciodată nu am fost pregătit, viaţa m-a luat prin surprindere de fiecare dată.

O poveste impresionantă

Ţinând cu piciorul uşa ca să nu se închidă, cei şase au reuşit să coboare atunci când vatmanul a venit nervos cu gândul să le aplice o lecţie pe care să nu o uite niciodată. Singurul care mai stătea pe scaun eram eu şi cu o doamnă în vârstă. Imediat, vatmanul m-a apucat de gulerul de la geacă, s-a răstit la mine şi m-a lovit de am ameţit. Apoi am coborât.

Privind cele întâmplate, cum vatmanul m-a confundat cu unul dintre ei, cei şase s-au oprit, au amuţit, iar doamna în vârstă nu a zis nimic. În interiorul lor s-a produs o schimbare bruscă, unul începuse să plângă, altul a spus colegilor săi că altcineva a încasat pedeapsa în locul lor. Începând cu acel moment au devenit oameni.

Dacă şi tu eşti om, vei înţelege esenţa povestirii mele. Dacă eşti creştin, vei înţelege că asta înseamnă să iei păcatele lumii asupra ta. El este un exemplu mic, care te ajută să înţelegi lucruri atât de mari. Acelaşi lucru experimentezi şi tu de fiecare dată când alegi să fii bun şi să rămâi puternic. Tocmai din acest motiv cei slabi spun că atunci când eşti bun eşti luat de prost. În realitate atunci când eşti bun ajuţi această civilizaţie să ajungă la destinaţie. Şi dacă nu poate să ajungă alegi tu ca să o duci.

Şi care este cea mai mare realizare ori cea mai demnă de laudă lucrare? Faptul că ai contribuit la salvare, că faci lumea să fie un loc mai bun odată cu sosirea ta în ea. Şi nimic nu se uită, nu trăieşti evenimente în zadar sau din greşeală. Ele îţi confirmă faptul că eşti un lider al spiritelor, că comanzi îngerilor, că tot ceea ce există există mulţumită ţie, că tu nu deţii un început şi că nu există sfârşit. Tu te ridici deasupra norilor de ori de câte ori voieşti, iar după toate câte le trăieşti poţi să zâmbeşti. Şi iubeşti, fiindcă îţi aminteşti Cine eşti, străluceşti.

Nu contează ce cred oamenii despre tine, important e că Dumnezeu te iubeşte.
Oamenii nu ştiu nimic despre ei, tu iubeşte-te aşa cum te iubeşte Dumnezeu.
Alberto Bacoi.

3 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anca
4 aprilie 2017 8:55

Intr-adevar impresionanta si cu talc povestea. Ce nu am inteles este care a fost reactia/starea ta imediata.
cu multumiri,
Anca

Amalia
4 aprilie 2017 9:18

Cunosc sentimentul. Intr-un gest aparent neinsemnat se aduna toate emotiile lumii. Sentimentul ca ai facut ce trebuia. Constientizezi ca tu trebuia sa fii acolo la momentul acela, ca ai facut parte din planul lui Dumnezeu, ca esti o particica importanta din Univers. Compasiunea, bucuria, fericirea, multumirea, linistea ca ai facut parte pentru o clipa din scanteia aceea de divinitate. E minunat…. daca intelegi.