Despre cei care urăsc au vorbit aproximativ toţi creatorii de conţinut.

Cum să nu te lași afectat de cei care urăsc

Despre cei care urăsc au vorbit aproximativ toţi creatorii de conţinut. Eu consider că avem nevoie de împrospătarea viziunii în ceea ce privește așa numiții hateri, cu scopul diminuării măsurii în care ne afectează comportamentul lor.

Oamenii, prin răutatea pe care o simt față de tine, creează un obstacol care amenință iubirea pe care o simți tu față de ei, să nu mai ajungă la ei. Nu îți manifesta pe stradă ura, nu permite nimănui să îți vadă slăbiciunea. Lucrează cu tine ca să își depășești condiția. Iubirea este puterea. Ea ne-a adus aici pe Pagină pe toți.

Încearcă să îţi păstrezi în echilibru emoţiile, gândurile. Nu crede chiar în orice, însă, nu te îndoi de tot. Nu fii sceptic în privinţa ta sau a reuşitei tale, căci de fiecare dată când spui că nu poţi mai faci doi paşi înapoi şi tot aşa. Cei care urăsc te doboară doar dacă le vei permite.

Dificultăţile cu care omenirea se confruntă pornesc de la lipsa unei viziuni morale sănătoase asupra vieţii pe care o experimentăm cu toţii aici şi aşa. Dacă ar exista ceea ce eu am numit moralitate sănătoasă problemele noastre s-ar transforma în şanse, lipsurile în impulsuri iar conflictele în oportunităţi de binefacere.

Atunci greşelile ar fi preţuite, nu pedepsite. Căci, micile greşeli ne ajută să evităm gafele mari. Greșelile ne arată ce trebuie modificat ori îmbunătăţit. Inginerii care proiectează avioane cunosc aceasta deja. El este principiul conform căruia se ghidează pe durata carierelor lor. De atenţia şi dedicarea lor depind sute de vieţi. Ea este responsabilitate și este un exemplu mic care duce în spate o lume atât de mare.

Încetează să te mai comporţi ca un prost sau să încerci să pari indiferent și superior tot timpul, tânjind să dovedeşti prin atitudine că ştii ceva ce alţii nu ştiu. Cei care urăsc nu ştiu nimic. Nu ştiu deoarece încearcă să pară că ar şti, ea este chiar dovada. În realitate cu toţii ştim câte puţin ca împreună să cunoaştem mult, până la tot.

În această lume minunată dacă tu nu eşti capabil să înţelegi un lucru, nu înseamnă că acela nu este adevărat ori că tu eşti cumva programat să te opui. Dacă tu nu înţelegi un lucru, înseamnă că numai tu nu îl înţelegi. Alţi oameni îl înţeleg, cred în el iar pentru ei chiar funcţionează.

O opinie demnă de luat în seamă se susţine cu calm și fermitate, maturitate, și cu argumente explicate pe înţelesul unui copil de şase ani. Dacă nu ştii să expui astfel o idee înseamnă că nici tu nu ai înţeles-o.

Iertarea şi iubirea ne stau la dispoziţie, ele aşteaptă să păşim împreună în era păcii, a frumosului, a adevărului ori a dezvoltării intelectului uman. Ea este era premierii spiritelor care au luptat în scop de pace. Acea stare de bine care rămâne în veac.

Renunţă să încerci să controlezi vieţile altor oameni ori reacţiile lor la acţiunile tale. Încetează să urăşti, ca să nu te distrugi pe tine. Iartă, ca să te iubeşti pe tine. Nu el are nevoie de iertarea ta, tu ai nevoie să îţi depăşeşti neputinţa. Fiindcă nu îl ierţi pentru el, îl ierţi pentru tine, el nici nu ştie, nici măcar nu ești nevoit să îi spui.

Până nu vei reuşi să ierţi vei fi frustrat şi vei trăi nefericit, deoarece trecutul te va urmări oriunde te vei duce. Mânia este povara care te îngreunează, ura e la fel. Este precum atunci când ai gripă dar te tratezi ca să te pui pe picioare. Cei care urăsc sfârşesc prin spitale.

Fă-ți un test psihologic dacă consideri că arabii, asiaticii ori negrii, trebuie să Îl cunoască pe Dumnezeu precum L-ai cunoscut tu, ca să fie iertaţi şi iubiţi, timp în care tu îi deteşti pe cei despre care crezi că sunt diferiţi. Fiindcă, arabii și asiaticii sau negrii, fie ei creştini, necreştini, ori cum doresc ei să fie, nu trebuie să Îl cunoască pe Dumnezeu, sunt Dumnezeu. Pentru că în lume nu există ceva care Dumnezeu să nu fie şi în care să nu fie.

Dacă îmi vei spune că Biblia susţine un Dumnezeu care este separat de creaţia Sa, vei fi nevoit să îmbătrânești și să mori în convingerea ta, apoi să te naşti şi tot aşa, până vei experimenta pe pielea ta convingerea mea. Atunci o să îl cunoşti pe Dumnezeu.

Cei care urăsc sunt complici la nefericirea lor

Iubitule, toţi oamenii sunt creaţi de cineva şi toţi sunt potriviţi unii pentru alţii. Nu există coincidenţă sau eroare, și nici nu au scăpat lucrurile de sub control, aşa, cum ţi s-a spus la biserică. Cei care urăsc, considerând că acţionează sub proprie alegere, de fapt contribuie la împlinirea Planului în mod inconștient, adică pe pilot automat precum au fost programați.

Nu vor mai putea exista profesori dacă nu vor mai exista elevi. Cei care urăsc sunt elevii. Tu eşti profesorul. Pune-ţi în valoare calităţile, dovedeşte-ţi aptitudinile, dobândeşte-ţi dreptul de tutelă.

Astăzi, nu banul controlează lumea. Omul o face, cu ajutorul banului și prin intermediul tehnologiei. Nu banul este puterea, iubirea este puterea. Dacă nu ar fi existat iubire sau iertare, Pământul ar fi fost spulberat demult, cu tot cu conducătorii lui, cu legile lor, cu palatele şi armamentul lor. Iubirea este cea care ţine această civilizaţie în picioare dintotdeauna. Restul sunt doar păreri limitate şi iluzii timpurii.

Sistemele umane au fost şi vor fi schimbate, interpretările despre caracterul lui Dumnezeu sau, prezumţiile ştiinţei, relatarea istoriei, medicina, tot. Absolut totul se revizuieşte, se reamintește sau reinventează, ca să ne întoarcem la adevărul final, la simplitate, ca să cunoaştem dragostea Începătorului de la care am plecat toţi.

Faptul că citeşti îmi confirmă că un sâmbure arde în inima ta, că te interesează, că îţi pasă sau că eşti curios. El îmi confirmă că eşti puternic. Fiindcă nu este uşor să ajungi aici, mai întâi eşti nevoit să treci prin lume, să o cunoşti ca să te descoperi. Abia atunci când ştii cine eşti îţi aminteşti că fără tine nimic nu poate fi, fără tine nimic nu este.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Cei care urăsc sunt lipsiţi de putere, ei îşi arată neputinţa iar uneori chiar se mândresc cu ea.
Faptul că ştii acest lucru despre ei te ajută să îi ierţi, să mergi mai departe şi să devii imun.
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments