Când oamenii au vrut să mă doboare, mi-am amintit

Când oamenii au vrut să mă doboare, mi-am amintit

Când oamenii au vrut să mă doboare, mi-am amintit

Atunci când oamenii au vrut să mă doboare, din invidie că eram vesel și încrezător, m-am retras din preajma lor, am trăit izolat și totuși nu am uitat niciodată cine sunt, de câte sunt capabil sau care este motivul pentru care am venit acum aici. Sunt convins că nu ţi s-a spus o singură dată să stai cuminte, să revii cu picioarele pe pământ ori să fii un om normal. Să nu te mai manifești aşa, maturizează-te, taci din gură, o să vezi tu, o să îţi pară rău, începem!

1). Ce dacă majoritatea oamenilor te vor urî? Important e că ești tu împăcat cu tine însuţi. Și ce dacă vor spune că ai înnebunit, atâta vreme cât ei sunt nemulţumiţi iar tu trăieşti fericit?

2). Atunci când exclami că eşti fericit iar cineva te întreabă de ce și tu nu ştii ce să îi răspunzi, calmează-te, nu ai înnebunit, te confrunţi cu cea mai lipsită de sens întrebare. Te simţi fericit pentru că ţi-ai amintit că aşa eşti tu în realitate. Nu căuta motive ca să îți justifici fericirea, doar nemulţumiţii le tot inventează. Întrebarea potrivită ar fi ce motive ai să fii nefericit? Pe aceasta ar fi bine să ţi-o adresezi în fiecare dimineaţă.

3). Când totul parcă ţi se opune şi nu te lasă să ieşi la lumină, caută soluţii în inima ta. Uneşte-te cu ea iar astfel vei evada. Încrede-te în tine, caută să descoperi eroul din interiorul tău. Eu l-am descoperit.

4). Transformă sfârșitul de săptămână într-o pauză pe care o iei de la ceea ce iubeşti să faci. Odihneşte-te, pornește apoi săptămâna cu pasiune. Atunci când abia aştepţi să se facă luni ca să faci ceea ce iubești, weekend-ul trece mai greu şi te odihneşti mai mult.

5). Fii bun cu oamenii pe care îi întâlneşti în viaţă şi iubeşte-i, numai oamenii care nu sunt iubiţi urăsc. Atunci când oamenii au vrut să mă doboare, mi-am amintit că dacă îi urăsc vor şi reuşi. Ceea ce nu te doboară azi, se va întoarce la tine mai târziu ca să te încerce din nou. Iubindu-i pe cei care nu îţi răspund înapoi cu iubire, tu întrerupi circuitul, rupi lanţuri de oţel cu mâinile goale.

6). Când spui că ierți dar nu uiți, nu dovedeşti putere, dai dovadă de slăbiciune şi chiar venerezi laşitatea. Tu nu eşti îndeajuns de puternic ca să ierţi și continui să trăieşti neliniştit. Aceasta înseamnă că nu ai promovat examenul, dar te învârţi frustrat în curtea şcolii şi te lauzi că fumezi. În tot acest timp alţii îşi clădesc cariere.

În realitate, a uita nu înseamnă a ierta, căci iertarea înseamnă iertare şi nimic nu se uită. Dacă am uita o experienţă înseamnă că am trăit-o în zadar. Secretul e să îţi aminteşti cu drag de fiecare provocare. Chiar şi de cele mai dificile dintre ele, acelea te-au făcut om.

7). Astăzi oamenii se îndrăgostesc de oameni cu adevărat. Oamenii învaţă să aprecieze oameni, nu funcţii și posesii! Am depăşit dependenţele, ataşamentele sau nevoia de completare ori de afişare. Am scăpat de dorinţa de împlinire individuală pe spatele altora. Astăzi, putem iubi liber, fără aşteptări, cu inima. Astăzi ne preţuim. Suntem privilegiaţi şi atât de importanţi. Oamenii sunt minunaţi.

8). Unii oameni adoră să fie chemaţi, rugaţi ori aşteptaţi, deoarece aceasta îi face să se simtă importanţi. Nu că nu ai însemna totul pentru ei, dar au nevoie de atenţie şi o imploră.

9). În opinia mea violenţa nu ar trebui să existe, dar dacă există, ea ar fi bine să fie evitată. Singurele situaţii în care aş tolera violenţa sunt, când eşti nevoit să te aperi însă nu ai posibilitatea de a părăsi conflictul prin alte modalităţi, când iei apărarea cuiva care nu se poate apăra singur ori atunci când aperi onoarea unei femei care este umilită.

10). Este de zece ori mai greu să transformi 0 lei în 10 lei, decât să transformi 10 lei în 100 de lei. Este de o sută de ori mai greu să transformi 100 de lei în 1000 de lei, decât să transformi 1000 de lei în 1.000.000 de lei. Fiindcă, aşa se întâmplă de fiecare dată, în orice domeniu, începuturile sunt groaznice.

11). Pe Pământ, celor religioşi le lipseşte inocenţa, credinţa, speranţa și iubirea, iar ateilor le lipseşte raţionamentul, discernământul, logica şi viziunea, exact ceea ce se laudă că deţin. Aici totul funcţionează pe dos.

Ajutorul necondiționat e răsplata

12). Când oamenii au vrut să mă doboare mi-am amintit că, şi înainte, celor care au propovăduit iubirea li s-a zis că sunt diavoli. Dar despre aceia care ucideau s-a spus că omoară în numele lui Dumnezeu, că sacrifică după voia unui zeu ori a vreunui rege. Tot aşa precum a pornit religia cruciadele, ucigând oameni, ca să întărească autoritatea unei doctrine asupra lor. Tot aşa au fost ucişi adevăraţii martiri sau protestanţii, care au încercat să elibereze umanitatea de sub robia ei.

13). Cel mai mare rău pe care poţi să mi-l faci nu e să mă contrazici sau să mă jigneşti, ci să mă ignori. Ţi-am oferit arma pe care o poţi folosi împotriva mea dacă vei vrea. Îmi place să inspir oamenii, căci pentru asta trăiesc. Însă nu intenţionez să îi controlez. Eu îţi ofer viziunea mea, tu eşti liber să iei ce doreşti din ea, ca să îţi colorezi destinul cu propriile nuanţe.

14). Cel mai mare ajutor pe care poţi să mi-l oferi e să mă sprijini, distribuind articole și comandând cărţile. În felul acesta contribui la dezvoltarea acestui proiect. Banii obţinuţi din vânzări sunt investiţi în promovare și totuşi, nimic nu este obligatoriu, nici măcar să citeşti.

15). Ceva îmi șoptește că acesta va fi ultimul articol pe care îl scriu, însă, nu vreau să mă grăbesc trăgând concluzii! Poate el e doar începutul. Când oamenii au vrut să mă doboare şi au creat confuzii, am reuşit să mă depăşesc şi să mă descopăr sau invers. Acum privesc totul mult mai clar, voi m-aţi învăţat să sper.

Atâta vreme cât pot să îţi scriu înseamnă că ai nevoie de ceea ce ofer. Că voi pleca nu este un prilej de tristeţe, este o mare bucurie. În ziua în care nu vei mai primi mesaje de la mine înseamnă dar că nu mai ai nevoie de ele. Așadar înseamnă că ai devenit puternic, că eşti stăpân pe tine însuţi şi că alţii au nevoie de sprijinul pe care îl oferi. Atunci ai devenit îndrumător pentru cei care se confruntă cu dificultăţile vieţii. Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

5 Comentarii

  1. Amalia

    Oamenii ne doboară în fiecare zi cu atitudinea lor. Și tot în fiecare zi noi renaștem mai puternici, mai pregătiți pentru adevărata viață cu fiecare „palmă” pe care o primim. Și asta nu se termină niciodată în viața asta. Aceasta e experiența noastră. Să învățăm ce este viața și să ne bucurăm , să fim fericiți că o trăim. Cine o înțelege, învață.
    Îți doresc să-ti trăiești experiența cu seninătate acolo unde mergi, atâta timp cât vei decide . Îmi doresc să te întorci pentru că îmi vor lipsi cuvintele tale dar poate că alți oameni au nevoie mai mare de ele și de prezența ta.

  2. Iuliana

    Offf!!! E un oftat din suflet! Invatam ce este viata din experiente, din esecuri, din suisuri si caderi de pamant.Motivant articolul, multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.