Atunci când oamenii au vrut să mă doboare din invidie că eram vesel și încrezător, m-am retras din preajma lor, am trăit izolat și mi-am amintit cine sunt, de câte sunt capabil sau care este motivul pentru care mă aflu acum aici.

Atunci când oamenii au vrut să mă doboare mi-am amintit

Atunci când oamenii au vrut să mă doboare din invidie că eram vesel și încrezător, m-am retras din preajma lor, am trăit izolat și mi-am amintit cine sunt, de câte sunt capabil sau care este motivul pentru care mă aflu acum aici. Sunt convins că nu ţi s-a spus o singură dată să revii cu picioarele pe pământ, să fii un om normal, să nu te mai manifești aşa sau maturizează-te, taci din gură, o să regreți tu.

Dacă ți-a trecut prin minte gândul să mă acuzi pe Facebook de faptul că am folosit titlul de față pentru a obține accesări nu te mai obosi, ai dreptate. Aceasta nu înseamnă totuși că articolul nu este adevărat și util. Începem!

Ce dacă cei mai mulți te judecă pentru curajul de a gândi liber atâta vreme cât ți-ai asumat riscul de a rămâne fără prieteni? Important este că ești tu împăcat cu tine. Ce dacă vor spune că ai înnebunit atâta vreme cât ei sunt nemulţumiţi iar tu trăieşti fericit?

În scurtele momente în care te simți fericit iar cineva te întreabă de ce ești astfel și tu nu ştii ce să răspunzi, calmează-te, nu ai înnebunit, te confrunţi cu cea mai lipsită de sens întrebare. Te simţi fericit deoarece ţi-ai amintit că ea este natura ta. Nu căuta motive ca să îți justifici fericirea, doar nemulţumiţii le tot inventează. Care sunt motivele care îți răpesc fericirea, ea este de fapt întrebarea.

Când totul parcă ţi se opune şi nu te lasă să ieşi la lumină, caută soluţii în inima ta, uneşte-te cu ea și vei evada din închisoarea mentală care pare atât de reală. Încrede-te în tine, caută să descoperi eroul din interiorul tău.

Transformă sfârșitul de săptămână într-o pauză pe care o iei de la ceea ce iubeşti să faci, odihneşte-te și pornește săptămâna cu pasiune. Atunci când abia aştepţi să se facă luni ca să faci ceea ce iubești să faci timpul trece mai greu şi te odihneşti mai mult.

Fii bun cu oamenii pe care îi întâlneşti în viaţă şi iubeşte-i, numai oamenii care nu sunt iubiţi urăsc. Atunci când oamenii au vrut să mă doboare mi-am amintit că dacă îi urăsc vor şi reuşi, căci astfel intru în jocul lor din care nu voi mai putea ieși. Iubindu-i pe cei care nu îţi răspund înapoi cu iubire întrerupi circuitul, rupi lanţuri de oţel cu mâinile goale.

Când spui că ierți dar nu uiți nu dovedeşti putere, dai dovadă de slăbiciune şi venerezi laşitatea. Tu nu eşti îndeajuns de puternic ca să ierţi și nu depășești blocajul emoțional, duci încărcătura trecutului cu tine în viitor.

În realitate a uita nu înseamnă a ierta, iertarea înseamnă iertare şi nimic nu se uită. Dacă nu am fi fost capabili să memorăm o experienţă am fi trăit-o în zadar. Soluția este să fii recunoscător pentru fiecare provocare care te-a făcut omul înțelept care ai devenit.

Astăzi oamenii învaţă să aprecieze oameni, nu funcţii sau posesii. Noi am depăşit etapa ataşamentelor și a nevoii de completare ori afişare. Astăzi iubim liber, cu inima, fără aşteptări. Și ne preţuim, suntem privilegiaţi şi atât de importanţi, nici nu știi.

Mulți încă adoră să fie chemaţi, rugaţi, aşteptaţi, băgați în seamă, deoarece aceasta îi face să simtă că dețin controlul. Nu că nu ai însemna totul pentru ei, dar au nevoie de atenţie şi o imploră.

În opinia mea violenţa nu ar trebui să existe, iar dacă există aceasta ar fi bine să fie evitată. Singurele situaţii în care aş tolera violenţa sunt atunci când eşti nevoit să te aperi și nu ai posibilitatea de a părăsi conflictul prin alte modalităţi, când intervi pentru o persoană care are nevoie de ajutor sau când aperi onoarea unei femei care este umilită.

Nevoia m-a învățat că este de zece ori mai greu să transformi 0 lei în 10 lei, decât să transformi 10 lei în 100 de lei. Este de o sută de ori mai greu să transformi 100 de lei în 1000 de lei, decât să transformi 1000 de lei în 1.000.000 de lei. Începuturile sunt groaznice.

Mi-am amintit libertatea

Pe Pământ oamenilor religioşi le lipseşte puritatea, credinţa, speranţa și iubirea, iar celor nereligioși le lipseşte raţionamentul, discernământul, logica și viziunea, exact ceea ce se laudă că deţin. Aici totul funcţionează pe dos, îmi amintesc.

Atunci când oamenii au vrut să mă doboare mi-am amintit că şi în trecut despre cei care propovăduiau iubirea s-a spus că sunt diavoli, dar despre cei care torturau s-a spus că omoară în numele lui Dumnezeu, că sacrifică după voia vreunui zeu sau a unui rege. Tot aşa precum a pornit religia cruciadele, ucigând oameni ca să își întărească autoritatea asupra lor. Aşa au fost ucişi adevăraţii martiri și protestanţii care au încercat să elibereze umanitatea de sub robia ei.

Cel mai mare rău pe care poţi să mi-l faci nu este să mă contrazici sau să mă jigneşti, ci să mă ignori. Ţi-am oferit arma pe care o poţi folosi împotriva mea dacă vei vrea. Îmi place să inspir oamenii dar nu intenţionez să îi controlez. Eu îţi ofer viziunea, tu eşti liber să asimilezi atât cât reușești din ea și să îţi colorezi destinul cu propriile nuanţe.

Cel mai mare ajutor pe care poţi să mi-l oferi este să mă sprijini distribuind articolele și recomandând cărţile. În felul acesta contribui la dezvoltarea proiectului căruia mi-am dedicat viața.

Ceva îmi șoptește că acesta va fi ultimul articol pe care îl voi scrie, dar nu vreau să mă grăbesc trăgând concluzii. Mă stabilesc în Grecia pentru o perioadă. Atunci când oamenii au vrut să mă doboare am reuşit să mă descopăr și să mă depăşesc. Astăzi viziunea mea este mai clară, voi m-aţi învăţat să sper.

Atâta vreme cât pot să îţi scriu înseamnă că ai nevoie de ceea ce ofer. În ziua în care nu vei mai primi mesaje de la mine înseamnă că nu mai ai nevoie de ele. Înseamnă că ai devenit stăpânul tău şi că alţii au nevoie de sprijinul pe care îl oferi, ca să depășească dificultăţile vieţii.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments