citeşti şi câştigi

Citeşti şi câştigi, dezvoltare personală spirituală

Citeşti şi câştigi. Dacă faci din a citi un obicei vei deveni bogat în cunoştinţe, iar experimentând te vei îmbogăţi spiritual şi nu în ultimul rând material. Identifică un obiectiv sau o activitate despre care te-ai convins că merită să investeşti în ea şi investeşte fără frică. În fond e vital să ai o pasiune, o plăcere, o responsabilitate, altfel te învârţi prin lume fără un scop.

Niciun om nu ar trebui să își pună întrebarea care este scopul său în viață. Scopul nostru este să ne iubim unii pe alții lăsând dragostea să se manifeste prin noi. Ce ar fi bine să ne preocupe este cum ne manifestăm dragostea, prin ce mod? Ea poate lua forma unei cărți, a unei melodii, a unei prezențe.

Nu lăsa ceea ce cred alţii despre tine să te împiedice să faci ceea ce îţi doreşti să faci. Ignoră gurile oamenilor și concentrează-te pe creativitate, ca să te dezvolţi şi să te descoperi, indiferent de domeniu.

Mulţi tineri mă felicită pentru ceea ce fac pe internet. Ei spun că ce fac este minunat şi ar vrea să facă acelaşi lucru. Eu le spun că ceea ce fac pe internet este nimic în comparaţie cu cărţile pe care le-am scris, despre ele este vorba. Dacă prin postări și prin articole te-am inspirat şi ţi-am dovedit cinstea sau respectul, imaginează-ţi ce ţi-aş putea dărui prin cărţi.

Aici facem dezvoltare personală dintr-o perspectivă spirituală, din cea mai înaltă şi la cel mai înălţat nivel. Nu doar vindem cărţi ori căutăm metode pentru a dobândi like-uri. Citeşti şi câştigi. Cu toate acestea şi aprecierile sunt importante. Pe Facebook o postare care nu înregistrează aprecieri din primele minute nu ajunge la fel de departe precum cele mai apreciate. Cele mai apreciate postări devin virale şi sunt cele mai citite.

Mai ţineţi minte sloganul te uiţi şi câştigi? Cum ar fi să îl revizuim și să îl aducem cât mai aproape de adevăr? Atunci l-am transforma în citeşti şi câştigi. Acesta din urmă chiar funcţionează, deoarece niciun om nu citeşte pentru altcineva, fiecare citeşte pentru el însuşi şi se ajută pe sine însuşi.

Aici nimeni nu depinde de noroc ori de astre ca să fie ales, prin şanse atât de mici ca la loterie. Orice om care citeşte câştigă, creşte, se dezvoltă, capătă curaj, înţelege scopul tuturor experienţelor. El lasă trecutul în urmă şi caută soluţii pentru a îi alina pe cei care se confruntă cu situații ca a sa.

Cu toţii ştim că nu câştigăm nimic dacă stăm supăraţi, îngrijoraţi, stresaţi, nemulţumiţi. Când experimentăm aceste stări nimic bun nu se întâmplă. Însă chiar dacă ştim aceste lucruri câteodată nu le putem controla.

1). Odată ce te sustragi treptat din tiparele societăţii încep să dispară regretele că nu ai făcut cutare lucru sau că nu ai trăit într-un anume fel. Cine a spus că trebuie să trăim într-un anume fel ori să facem cutare lucru? În viaţă nu suntem obligaţi să facem nimic din ceea ce nu vrem să facem, noi facem doar ce alegem. Asumarea unei responsabilităţi este o alegere, punct.

Citeşti şi câştigi, înfruntă temerile

2). Nu există judecată după moarte, nici iad şi nici pedeapsă. Există totuşi conştienţa ta (spiritul) care rămâne vie. Atunci tu poţi să fii mulţumit de faptele tale ori poţi să fii dezamăgit într-o oarecare măsură de tine. Totuşi, dezamăgirea ta nu va fi veşnică fiindcă orice lucru poate fi îmbunătăţit la infinit. Citeşti şi câştigi, înţelegi, afli şi pui în aplicare ca să experimentezi. Aceasta este de fapt minunea.

3). Atunci când mori nu se stinge lumina, ci abia atunci se aprinde. Când mori nu este ca şi cum ai sta cu ochii închişi, nu vei dormi nici nu vei suferi. Vei fi în altă formă şi în altă parte sau vei trăi din nou aici, cu scopul de a experimenta şi altceva.

Dacă prin moarte te referi la un sfârşit definitiv te asigur că nu există aşa ceva. Însă există treceri dintr-un grad de conştienţă într-un altul, iar de multe ori transformarea este resimţită ca o mângâiere.

Câtă vreme trăim presaţi şi îngrijoraţi tot timpul, nu avem nevoie de o credinţă astronomică pentru a realiza că atunci când ieşim din corp şi din minte ne eliberăm de toate aceste neplăceri.

Fii conştient că ceea ce citeşti acum nu s-a mai relatat de la Isus Hristos încoace. Da, trăiesc mulţi oameni pe Pământ care s-au născut ca să îţi aducă mângâierea care ţi-a fost promisă cândva. Realizează dar importanţa fenomenului şi observă privilegiul pe care l-ai primit odată cu accesul la astfel de viziuni şi de înţelegeri.

Citeşti şi câştigi, scapi de blocaje

Dificultăţile există şi vor rămâne, provocările ţi le adresezi chiar tu ca să te depăşeşti. Când simţi că te sufoci, reţine că orice lucru căruia îi opui rezistenţă creşte în intensitate. Atunci îl accentuezi și te copleşeşte. În acel moment universul tău se învârte în jurul acelei probleme şi nu mai poți vedea altceva.

Trăieşte ca şi cum nu ai avea nicio problemă chiar dacă ceva te frământă. Nu insista prea mult pe o vindecare rapidă deoarece se vor ivi mereu aspecte de reglat şi lucruri de schimbat. Nu vei putea niciodată să faci să fie totul perfect, nici la interior nici la exterior, pentru că te afli în proces de creştere, eşti o fiinţă aflată în continuă schimbare. Ceea ce ieri ţi se părea bun, astăzi ai hotărât să îmbunătăţeşti.

Cineva m-a întrebat dacă oamenii pot fi buni şi fără Isus. I-am răspuns că da, oamenii pot fi buni şi fără El. De cele mai multe ori ateii sunt mai buni şi dau dovadă de discernământ în comparaţie cu religioşii, care se fălesc cu cruciuliţele lor, lipite pe parbrizele maşinilor lor. Ceea ce nu reuşesc nici creştinii şi nici ateii este să devină puri în intenţie. Intenţia este totul şi altceva este nimic.

Cei uniţi în intenţie cu Universul au devenit Isus. Ei nu urmează pe cineva, se încred în ei înşişi, cunosc faptul că noi toţi suntem Unul iar astăzi îl experimentează.

Eu îţi ofer înţelepciunea, tu iei atât cât poţi din ceea ce îţi ofer şi mergi înainte. Citeşti şi câştigi, apoi îţi continui drumul oriunde te va purta viaţa. Aşa este, aşa şi trebuie să fie. Te iubesc, am avut nevoie să fac asta!

Cei uniţi în intenţie cu Universul nu urmează pe cineva, se urmează pe ei înşişi,
deoarece cunosc faptul că noi toţi suntem Unul iar astăzi îl experimentează.
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments