pentru femei

Articol bun pentru femei dacă îl citesc bărbaţii

Un articol bun pentru femei dacă îl citesc bărbaţii şi femeile, evident. Am selectat câteva dintre ideile pe care le folosesc în şedinţele de consiliere personală pe care le susţin frecvent şi sunt nevoit să recunosc, a ieşit un articol necesar. Astăzi scriu pentru femei singure, pentru femei depresive, pentru femei care au devenit mame, pentru femei divorţate, pentru femei cu stima de sine afectată şi aşa mai departe. Desigur, scriu pentru bărbaţii care îşi părăsesc familiile căutând aventuri ori pentru cei care au rămas singuri. Începem!

1). Toate evenimentele care se întâmplă se întâmplă în scopul creşterii noastre, chiar şi o despărţire. Nimic nu este la întâmplare. Pășind prin viață nu întâlnim persoane în mod accidental. Nimeni nu intră în vieţile noastre fără consimţământul nostru şi nu pleacă până nu îi dăm acordul. Aici este puţin mai greu de crezut, însă nimic nu este imposibil, aşa cum ne-am convins deja hrănindu-ne mintea.

2). Nu alerga întreaga viaţă după un bărbat, fie el chiar tatăl copiilor tăi. Chiar dacă astăzi simţi acest lucru în străfundul inimii tale, gândurile care te copleşesc sunt influenţe ale fricii, din care izvorăşte slăbiciunea. Nu ea este soluţia.

Nu îţi vei aduce bărbatul înapoi procedând astfel, ba în felul acesta îl vei îndepărta şi mai mult, poate definitiv. Un bărbat nu se întoarce la soţia sa atunci când îi este milă de ea. El poate veni o zi sau două fiindcă are o inimă, dar gândul îi va fi în altă parte. Dacă vrei ca bărbatul tău să se întoarcă la tine arată-i că nu ai nevoie de el şi va veni, dar atunci nu ştiu dacă îl vei mai dori. Important e să fii sinceră cu tine în orice circumstanţă.

Cu toate acestea viaţa nu este o întrecere între sexe pentru femei, pentru femeile care ştiu să trăiască frumos şi care îşi recunosc calităţile sau nu omit să le pună în valoare. Doar cele slabe încearcă a demonstra că sunt ceva ce nu sunt. Nu confunda lucrurile, esenţa este să îţi demonstrezi că poţi, ţie.

3). Tu ai nevoie să redevii femeie, să îţi recapeţi încrederea şi independenţa, trebuie să te tu ridici prin puterile tale. Atunci când va observa că eşti independentă sau că nu ai nevoie de el din punct de vedere emoţional, se va simţi neliniştit şi va veni ca să obţină puterea pe care a pierdut-o. E absurd faptul că mintea funcţionează în felul acesta, dar aşa funcţionează la nivelul la care se află.

Bărbaţii sunt ca nişte copii, sunt victime în jocul alergării şi obţinerii. Unii dintre ei depun eforturi uriaşe pentru femei. În special refuzul subtil şi posibilitatea de intrare le aprind călcâiele şi îi determină să contruiască o relaţie cu orice preţ, apoi se plictisesc. Ceea ce ar fi bine să înţeleagă e faptul că o femeie este mai mult decât un machiaj frumos şi o siluetă de invidiat. Femeia este o personalitate atent definită.

4). Tu ai nevoie să îţi schimbi convingerile despre tine. Repetă în mintea ta, în fiecare zi, cu încredere ori cu o dorinţă de nebun, ceea ce îţi voi spune acum. Eu sunt o femeie puternică, sunt perfectă şi completă aşa cum sunt, sunt unică. Indiferent de starea mea de acum şi de situaţia prin care trec în prezent, nu mă pierd. Nu am nevoie de nimic, am tot ceea ce am nevoie ca să trăiesc şi să mă descurc în mine însămi. Eu sunt cea care ia deciziile.

Chiar şi dacă voi rămâne singură pentru totdeauna, chiar dacă voi fi nevoită să îmi cresc copiii aşa ori dacă aş muri, sunt mulţumită de realizările şi de experienţa trăită. În cele mai negre momente, eu aleg să mă bazez pe mine. Şi dacă voi greşi nu mă voi dezamăgi ştiind că dacă am greşit am greşit eu, nu a greşit altcineva pentru mine și în locul meu.

5). Rezervă-ţi cinci minute dimineaţa sau seara ca să rosteşti noua părere pe care ai căpătat-o despre tine. Nu fugi de tine, stai o clipă doar tu cu tine. Reflectează la existenţa ta privind spre cer, îţi garantez că te vei simţi minunat. Atunci grijile şi presiunea prin care treci cu familia ta şi cu prietenii tăi sau cu colegii, se diminuează, apoi dispare. Iar pentru prima dată vei observa importanţa ta sau minunea prin care ai reuşit să ajungi aici şi aşa.

Psihologia fericirii pentru femei

6). Ideea că starea naturală a unui om este fericirea nu este un mit, după cum au fost învăţaţi cei mai implicaţi dintre psihologi. Starea naturală a unui om este fericirea. Fiindcă fericirea nu este o emoţie schimbătoare, aşa cum au crezut cei care au confundat-o cu veselia. Repet, fericirea este o stare. În interiorul acestei stări sunt experimentate (vin şi pleacă) toate emoţiile, fie veselia, tristeţea, extazul ori mânia. Evident, dacă consideri că fericirea constă într-o stare de plăcere simţită continuu şi o viaţă trăită în confort absolut, te-ai ars.

7). În viaţă, la fel ca în natură, o dată este însorit, altă dată este mohorât şi plouă. În unele zile bate vântul, iar în alte zile au loc nenumărate schimbări ale vremii în acelaşi timp. Toate se întâmplă însă sub emblema stării fericirii primordiale, cea care a ales să ofere pământului tot ce are nevoie atunci când are nevoie. Şi toate sunt benefice în ansamblu, niciuna nu este mai puţin importantă decât cealaltă.

Dacă astăzi plângi, nu înseamnă că eşti o persoană nefericită, un om cu adevărat fericit plânge mai des. Este ceva rău ori urât atunci când plouă? Dacă consideri că este rău sau urât când plouă, te întreb cine ţi-a spus-o? Permite-mi să împărtăşesc un secret cu tine, acolo unde plouă cel mai des creşte cea mai frumoasă iarbă.

Eu nu scriu ca să demonstrez că ştiu şi pot, eu scriu ca să ajut. Cu toate astea nu toţi primesc ajutorul. Cei din urmă mă acuză că încerc să demonstrez. În majoritatea cazurilor scriu pentru femei, deoarece femeile citesc mai mult, reflectă mai des şi au dovedit o dorinţă mai mare de a se îmbunătăţi sau a se depăși. Celor care mă susţin pe Facebook le rămân recunoscător până la sfârşit.

„Istoria Pământului, din toate timpurile, dar mai ales cea prezentă, ne
învaţă că femeile sunt uitate dacă uită să se gândească la ele însele“.
Louise Otto

5 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dan
10 februarie 2017 13:44

Te felicit pentru postarile tale! Chiar daca exprimi mai mult pentru femei, nu-i rau, ba chiar e indicat, ca si barbatii sa rumege un pic din “iarba cunoasterii”. In familie si implicit in societate, rolul femeii este covarsitor, ea fiind in fapt inima, barbatul fiind protectia sa si coimplinitor al celor existentiale. Edrept ca viata femeii, intr-o paradigma a patriarhatului, nu-i una usoara dar timpul inseamna schimbare, crestere, evolutie si noi trebuie sa credem in asta. Cu stima!

Dodi
11 februarie 2017 1:09

Noi femeile am fost inca din vechi timpuri, puse si tinute in umbra barbatilor, poate ca in sfarsit a ajus vremea ca lumea sa inteleaga si sa vada…. ce fiinte minunate si importante suntem…. complimente pentru articol

Anca
11 februarie 2017 23:08

Frumos, Frumos, Frumos as scrie tot timpul..Cata antelepciune si pasiune an scrierile tale, Cata dragoste pentru semeni tai..Multumesc.

Amalia
13 februarie 2017 10:24

De cate ori te citesc imi arati , imi confirmi ce importanta e viata , experienta vietii. Iti multumesc. Mi-ar placea sa cred in egoul meu ca femeia e mai importanta decat barbatul, chiar daca avem in spate secole de asuprire. Dar delimitandu-ma de ego eu cred ca si femeia si barbatul sunt importanti deopotriva. Nu suntem completi ca fiinte unul fara altul. Pana la urma experienta vietii, impreuna sau nu, este importata , ne face sa ne cunoastem mai bine unii pe altii si sa dezvoltam armonia dintre noi , o armonie lipsita de ego. Eu cred ca asa… Read more »