Fii liber şi învaţă să devii independent

Fii liber şi învaţă să devii independent

Fii liber şi învaţă să devii independent

Fii liber şi învaţă să devii independent! În prezent, oamenii au nevoie de detaşare, iar în perioada următoare de vindecare, de adevăr şi de alinare. Dacă te cunoşti şi te accepţi, haosul se va întâmpla în jurul tău, nu ţi se va întâmpla ţie. Fii liber şi munceşte pentru fericirea ta oricare ar fi aceea!

Nu, nu te răzvrăti, nu intenţionez să te învăţ ceva prin intermediul articolului pe care ai hotărât să îl citeşti, nici nu te aştepta să primeşti fericirea pe tavă, ca şi cum ai câştiga la loto. Cu toate acestea, conţinutul îţi poate fi folositor. Chiar şi ideile pe care nu le accepţi te pot inspira ori determina să îţi reanalizezi Valorile, să renunţi la unele iar pe celalte să le întăreşti. Începem!

Oamenii nu vor să fie liberi, ei vor să fie verificaţi, urmăriţi, amendaţi, pedepsiţi, până la ultimul. Măsurile luate, născute în urma lipsei unimii, îi forţează dar să se ferească unul de celălalt ori să se considere duşmani; ei nu au încredere unul în celălalt, soţ în soţ, frate în frate, părinte în copil, şi invers. Lipsa unimii dezbină căsnicii şi familii, grupuri şi chiar popoare.

Detaşează-te de cutumele societăţii, fii liber! Orice lucru căruia îi opui rezistenţă creşte. El devine mai puternic şi îşi manifestă autoritatea asupra ta. Când îl ignori pur şi simplu realizezi că acel lucru nu există. Cel puţin nu pentru tine. Dacă fiecare om ar proceda astfel, fiecare om ar deveni Propiul Său Stăpân. Cu toate acestea, din nefericire nu toţi oamenii doresc să fie liberi, fiindcă libertatea vine la pachet cu responsabilitatea, cu munca şi cu asumarea riscurilor.

Tinerii care în copilărie au fost minţiţi în mod involuntar de către părinţi sau de profesorii care au fost minţiţi de guverne, în final vor accepta tot o minciună. Ei o vor căuta şi se vor adăposti la picioarele ei, în ea îşi vor găsi alinare şi le va fi frică să iasă la lumină ca să îşi înfrunte slăbiciunile.

Fii liber, nu urî! Ura nu e o Soluţie constructivă, este un Act distructiv. Dacă ura era soluţia, umanitatea nu mai cobora la nivelul la care se află acum, deoarece conflictele se rezolvau încă de acum două mii de ani, însă nu numai de atunci, dintotdeauna.

Fii liber şi munceşte pentru fericirea ta

În viaţă lucrurile nu se întâmplă exact aşa cum ţi-ai imaginat. Şi totuşi, aceasta nu ar trebui să te oprească să trăieşti aşa cum ai visat. Fii liber! Viaţa este un mister, iar evenimentele care spui că ţi se întâmplă sunt exact alegerile pe care le-ai ales cândva, undeva departe de imaginea cu care te asociezi în prezent.

Oamenii care nu au un scop, o pasiune ori o „misiune“, mor încă din primii ani de viaţă, chiar dacă continuă să trăiască în trup şi după aceea. Vorbesc de spiritul ucis, de moartea libertăţii, a bucuriei şi a entuziasmului care le-au fost dăruite ca să păşească prin această viaţă, care îi învaţă să crească şi să se iubească.

Dacă prietenii tăi nu fac nimic şi, au dovedit-o, începe tu să faci! Fă acel ceva (orice) care îţi aduce mulţumire în interior, dar în tot ceea ce faci bazeză-te pe intuiţia ta! Fii liber şi independent de judecăţile oamenilor care ţi le înaintează.

În general, oamenii nu se bazează pe ei. Ei iau o decizie, apoi se uită în jur ca să observe ce părere au ceilalţi oameni despre decizia lor. În funcţie de părerile oamenilor din jur ei vor afla dacă decizia pe care au luat-o este corectă sau greşită. Ceea ce este total fals.

Există câteva criterii prin care te poţi convinge că decizia de a face ceva care îţi aduce fericire în interior, este cu adevărat bună, ca nu cumva satisfacţia dobândită să îţi hrănească ego-ul, după cum mă acuzau unii cititori pe pagina de Facebook.

Criteriile alegerilor înalte sau benefice

1). Să nu răneşti pe nimeni prin acţiunea ta. Dacă decizia ta nu aduce beneficii celorlalţi e în regulă, atâta timp cât te face pe tine fericit. Dar, repet, să nu îi răneşti pe ceilalţi prin acţiunea ta! E vital!

2). Oamenii pot fi ajutaţi şi indirect, nu doar în modul milostiv bisericesc. De exemplu, dacă trăieşti detaşat ori liniştit, dacă eşti fericit şi mulţumit de realizarile tale, chiar dacă nu obişnuieşti să ajuţi pe cineva, cineva te va observa, te va admira apoi îţi va urma exemplul. Există mulţi oameni care au cazut victime jocului societăţii şi nu se mai pot ridica. Tu pur şi simplu i-ai ajutat prin existenţa ta. Fii liber!

3). Oamenii care nu pot ierta nu pot fi liniştiţi. Când un om este neliniştit provoacă haos mai departe, rănind pe oricine, oricând şi prin orice modalitate. Unul rănit nu răneşte de fiecare dată în mod intenţionat. Şi totuşi el nu ar putea mângâia nici dacă ar vrea. Acela are nevoie de protecţie, nu este încă în măsură să o poată oferi.

Oamenii accentuează negativul, îl hrănesc. Adevăratele dificultăţi sunt neînţelegerile apărute în familie şi între prietenii apropiaţi. Dar în realitate nu este nimic care să nu poată fi remediat, nu este conflict care să nu poată fi anihilat cu o îmbrăţişare. Doar că, de multe ori nu vrem să o facem. În schimb dramatizăm, demonstrăm, ne mândrim şi avem nevoie să ne facem dreptate, ca să urcăm sus, atât de sus încât atunci când vom cădea să fim siguri că va fi pentru totdeauna.

Prietenii au devenit Experţi în a te determina să te închizi în tine, să trăieşti pentru tine, în lumea ta, jucând în filmul tău. Dacă ştii să te controlezi şi să te accepţi haosul se va întâmpla în jurul tău, nu ţi se va întâmpla ţie.

Fii liber, învaţă cum să fii independent

Nu mai reprezintă o noutate faptul că oamenii pot influenţa alţi oameni şi cu cât un grup este mai mare cu atât el influenţează mai uşor, în orice direcţie. El este spiritul de turmă care conduce masele şi care, face ca tiranii să iasă victorioşi. Citeşte şi articolul Gândirea de turmă, cea mai proastă reţetă.

Viaţa este incredibil de frumoasă. Fii liber şi independent şi împarte şi altora puţin din fericirea ta! Oameni buni şi pricepuţi sau săritori, găseşti la tot pasul. Nu ai nimic de câştigat şi de luptat aici. Iar toate cunoştinţele tale, toată logica şi dreptatea aşa cum le înţelegi tu, fără să iubeşti sunt nimic. Pentru că dacă nu iubeşti nu poţi să fii fericit, nu te vizitează liniştea, nu te satură abundenţa, nu te mângâie libertatea.

Lumea aşa cum o cunoaştem în prezent este bolnavă, a dovedit-o. Tu fii doctorul care o însănătoşeşte şi liantul care o uneşte. Permite-i dragostei să respire prin tine! Deoarece, te întreb eu, dacă mâine ai pleca te-ai răzbuna pe cineva ori ţi-ai îmbrăţişa familia?

Fii liber şi fericit! Fiindcă viaţa nu este doar frumoasă, e şi prietenoasă, iar Universul este protector. El, a creat o latură susţinătoare care să te încurajeze în călătoria ta. Nu refuza ajutorul! Foloseşte-te de el şi vei putea să schimbi lumea, începând cu tine. Eu mai am de lucrat la mine şi mă bucur că putem creşte împreună.

„Dacă libertatea înseamnă ceva, ea înseamnă dreptul de a spune oamenilor ceea ce ei nu vor să audă“.
George Orwell.

Lasă un răspuns