Fii liber şi învaţă să devii independent, oamenii au nevoie de detaşare iar în perioada următoare de vindecare.

Fii liber şi învaţă să devii independent

Fii liber şi învaţă să devii independent, oamenii au nevoie de detaşare iar în perioada următoare de vindecare. Dacă te cunoşti şi te accepţi, haosul se va întâmpla în jurul tău, nu ţi se va întâmpla ţie. Fii liber, trudeşte pentru pacea la care tânjești să ajungi de când te știi.

Oamenii nu vor să fie liberi, ei vor să fie urmăriţi, amendaţi sau pedepsiţi, până la ultimul. Măsurile luate, apărute în urma lipsei unimii, îi forţează să se considere duşmani și să nu aibă încredere unul în altul, soţ în soţie, frate în soră și părinte în copil sau invers. Lipsa unimii dezbină familii, grupuri mici şi mari sau chiar popoare.

Detaşează-te de cutumele societăţii, fii liber. Orice lucru căruia îi opui rezistenţă creşte, el devine mai puternic şi îşi manifestă autoritatea asupra ta. Când te detașezi de el realizezi că acel lucru nu există, cel puţin nu pentru tine. Nu înțelegem cu toții libertatea și nu ne-o dorim. Fiindcă libertatea vine la pachet cu responsabilitatea, cu eforturile şi cu riscurile pe și le asumă.

Fii liber de orice gând de ură, căci nu este o soluţie constructivă, e un act distructiv. Dacă ura era soluţia conflictele se rezolvau încă de acum două mii de ani și nu numai de atunci. Tinerii care în copilărie au fost minţiţi de părinţi și de profesorii care au fost minţiţi de către guverne, în final vor accepta tot o minciună. În ea îşi vor găsi alinarea.

În viaţă, lucrurile nu se întâmplă aşa cum ţi-ai imaginat, dar aceasta nu ar trebui să te împiedice să trăieşti aşa cum ai visat. Viaţa este un mister, iar evenimentele care spui că ţi se întâmplă sunt alegerile pe care le-ai ales cândva.

Oamenii care nu au un scop, o pasiune și o misiune, mor încă din primii ani de viaţă chiar dacă continuă să trăiască în trup şi după aceea. Vorbesc de moartea creativității, a libertăţii și a bucuriei, care le-au fost dăruite ca să crească şi să se iubească.

Dacă cunoștințele tale nu fac nimic cu viețile lor, începe tu să faci pentru tine ca să fii împlinit. Fă acel ceva care îţi aduce mulţumire în interior și în tot ce faci caută să te bazezi pe intuiţia ta. Fii liber de judecăţile oamenilor care ţi le înaintează. În general oamenii nu se bazează pe ei. Ei iau o decizie, apoi se uită în jur ca să observe ce părere au ceilalţi oameni despre decizia lor. În funcţie de părerile oamenilor din jur, ei vor ști dacă decizia lor este corectă ori greşită. Ceea ce este total fals.

Criteriile alegerilor înalte care te vor convinge că decizia de a face ceva care îţi aduce mulțumire în interior este cu adevărat bună, ca nu cumva satisfacţia dobândită să îţi hrănească Egoul, așa cum mă acuzau unii cititori pe pagina de Facebook, sunt:

1). Să nu răneşti pe nimeni prin acţiunea ta. Dacă decizia ta nu aduce beneficii celorlalţi este în regulă, atâta vreme te face pe tine fericit. Dar, repet, să nu îi răneşti pe ceilalţi prin acţiunea ta. Fii liber, e vital.

2). Oamenii pot fi ajutaţi şi indirect, nu doar în modul acela milostiv bisericesc. Dacă trăieşti detaşat și mulţumit de realizarile tale, chiar dacă nu obişnuieşti să ajuţi pe cineva, cineva va observa liniștea ta, te va admira și te va imita. Mulţi oameni au cazut victime jocului societăţii şi nu se mai pot ridica.

3). Cei care nu pot ierta nu pot fi liniştiţi. Atunci când un om este neliniştit răspândește teama mai departe, rănește pe oricine, oricând şi prin orice modalitate. Unul rănit nu răneşte de fiecare dată în mod intenţionat. Și totuşi, el nu ar putea mângâia nici dacă ar vrea. Acela are nevoie de protecţie, nu este încă în măsură să o poată oferi.

Prietenii tăi au devenit experţi în a te determina să te închizi în tine, să trăieşti în lumea ta, jucând în filmul tău. Tu dacă ştii să te controlezi şi te accepţi așa cum ești repet, haosul se va întâmpla în jurul tău, nu ţi se va întâmpla ţie.

Fii liber de tot ce este negativ

Oamenii moderni accentuează negativul, îl hrănesc. Adevăratele dificultăţi sunt conflictele apărute în familie, între prietenii apropiaţi. În realitate, nu există ceva care să nu poată fi remediat. Nu există un conflict care să nu poată fi anihilat cu o îmbrăţişare. De cele mai multe ori noi ne împotrivim iubirii. Și dramatizăm, demonstrăm, ne mândrim şi avem nevoie să ne facem dreptate, ca să urcăm sus, atât de sus încât atunci când vom cădea să fim siguri că va fi pentru totdeauna.

Oamenii pot influenţa alţi oameni iar astfel ei formează grupuri. Cu cât un grup este mai mare cu atât influenţează mai uşor, în orice direcţie. El este spiritul de turmă care controlează masele şi îi scoate victorioşi pe tirani.

Viaţa este incredibil de frumoasă. Tu fii liber şi independent, împarte şi altora puţin din fericirea ta. Oameni buni şi pricepuţi sau săritori, găseşti la tot pasul. Nu ai nimic de câştigat ori de luptat aici iar toate cunoştinţele tale, toată logica şi dreptatea, aşa cum le înţelegi tu, fără să iubeşti, sunt nimic. Pentru că dacă nu iubeşti nu poţi să fii fericit! Dacă nu iubești nu te umple abundența, nu te vizitează libertatea și independența, nu te mângâie pacea.

Lumea aşa cum o cunoaştem în prezent este bolnavă, a dovedit-o, fii doctorul care o însănătoşeşte şi liantul care o uneşte. Permite-i dragostei să respire prin tine. Deoarece, te întreb eu, dacă mâine ai pleca te-ai răzbuna pe cineva sau ţi-ai îmbrăţişa familia?

Fii liber şi fericit fiindcă viaţa nu este doar frumoasă, ea este şi prietenoasă, și Universul este protector. El a creat o latură susţinătoare care te încurajează în călătoria ta. Nu refuza ajutorul, foloseşte-te de el ca să transformi lumea! Începe cu tine, eu mai am de lucrat la mine şi mă bucură gândul că ne dezvoltăm împreună.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Dacă libertatea înseamnă ceva, ea înseamnă dreptul de a spune oamenilor ceea ce ei nu vor să audă.
George Orwell

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments