fii sincer cu tine

Fii sincer cu tine, nu purta măşti atunci când stai cu tine

Fii sincer cu tine, nu purta măşti atunci când stai cu tine. Nu contează ce cred oamenii despre tine, încrederea în sine se măsoară în funcţie de ceea ce simţi atunci când stai doar cu tine, de unul singur, la tine în dormitor. Acceptă nivelul la care te afli şi acţionează ca să te ridici cât mai sus. Cunoaşterea, încrederea şi sinceritatea sunt atragătoare. Studiază, smart is the new sexy sau cum era expresia aceea?

Nimeni nu este în măsură să îţi spună care sunt capacităţile tale ori cât de mult vei realiza în viaţă. Eşti nevoit să te descoperi tu de unul singur.

Dacă vrei să ai succes, să devii cunoscut şi apreciat sau căutat ori pur şi simplu te-ai săturat să te simţi inutil şi să trăieşti aşa, învaţă de la cei mai buni. Informează-te, citeşte, pune în aplicare ceea ce citeşti. Nu aştepta, ci îndrăzneşte să creşti. Viaţa este o hârtie, mintea este stiloul iar tu eşti autorul. Începe naibii şi scrie!

Alege-ţi un domeniu, fixează-ţi un obiectiv, investeşte în tine citind, apoi cunoscând oameni care te-ar putea inspira în domeniul ales. Unii te vor ajuta, alţii îţi vor pune beţe în roate. Fii sincer cu tine şi cu ceilalţi. Nu ai nevoie să fii pe locul întâi, nimeni nu este. Încrede-te în tine şi mergi pe drumul tău până la sfârşit. Nu fii gelos pe lucrarea altcuiva fiindcă invidia te va degrada. Munceşte tu aşa cum poţi, inspiră-te de la toţi!

După fiecare lovitură primită devii capabil să faci un salt uriaş. Depinde de tine dacă vei accepta provocările şi vei îmbrăţişa oportunităţile pe care viaţa ţi le oferă.

Ai observat entuziasmul cu care păşeşti de fiecare dată înspre un nou început, un nou imobil în care ai hotărât să locuieşti, un nou loc de muncă, o nouă sală de fitness ori de dansuri, unde cunoşti oameni noi, cum dispare odată ce cunoşti oamenii şi îi vezi cât sunt de reci?

Ei bine, poţi schimba oamenii, locaţia şi relaţia de fiecare dată, ca să te păstrezi motivat. Ceea ce vei înţelege la final este că starea ta de bine nu e un factor influenţat de modul în care se raportează ceilalţi la persoana ta (poate doar în proporţie de 10%). Starea ta de bine este despre ce simţi tu atunci când stai cu tine însuţi.

Secretul este să fii sincer cu tine, nu purta măşti atunci când eşti doar tu cu tine, deoarece te vei obişnui cu masca şi te vei judeca şi desconsidera atunci când vei realiza că tu nu eşti aşa. Vei fugi de tine toată viaţa. Alţi oameni te pot confunda cu masca sau cu imaginea ta, tu nu te poţi minţi pe tine. Fii sincer cu tine!

Fii sincer cu tine ca să creşti

Dacă astăzi nu eşti chiar aşa cum doreşti să fii nu te judeca. Învaţă din trecut, acceptă prezentul şi schimbă-ţi viitorul. Fii sincer cu tine, foloseşte-te de imaginaţie şi proiectează imagini fericite cu tine. Apoi acţionează în conformitate cu puterea imaginaţiei. Eu te asigur că funcţionează, uite-te la mine! Imaginează-ţi şi acţionează! Imaginează-ţi şi acţionează! Funcţionează!

În anumite zile mintea trebuie păcălită ori stimulată ca să ne permită să mergem înainte. Din nefericire suntem nevoiţi să procedăm astfel pentru că mintea ne înşeală uşor. Realitatea nu este negativă, nici pozitivă, ea, pur şi simplu este. Ceea ce înseamnă că realitatea este un punct neutru, iar noi, în funcţie de convingerile noastre dăm culoare percepţiei.

În ultimul timp, din cauza încărcării emoţionale ori a mai multor factori asemănători, evident, avem senzaţia că tot ceea ce facem şi ce ni se întâmplă este rău sau că experimentăm evenimente lipsite de scop şi nu ne mai bucură aproape nimic. Atunci, ca să ne păstrăm echilibrul îi reamintim minţii că suntem bucuroşi pentru faptul că trăim, că ne-am trezit şi în dimineaţa aceasta şi că ne simţim minunat. Ea nu este o minciună, este o stare naturală pe care din cauza slăbiciunii riscăm să o pierdem definitiv.

Foloseşte puterea imaginaţiei

Dacă eşti un proaspăt cititor pe acest Blog sau dacă l-ai întâlnit întâmplător, îţi atrag atenţia că nu există legea atracţiei, însă există legea creaţiei prin puterea imaginaţiei. În funcţie de domeniul ales şi de realizări pe parcurs ţi se vor alătura alţi oameni, oameni cu care te afli pe aceeaşi undă, care te admiră sau care se simt bine în prezenţa ta. Fii sincer cu tine, renunţă la măşti ca să ai timp să te cunoşti şi să te dezvolţi.

În lume există foarte multe informaţii bune, adică folositoare şi care te dezvoltă, totuşi care nu ajung la tine din cauza etichetelor. I-ai văzut pe cei care umblă pe stradă împărţind cărţulii, afişe şi Biblii, care intenţionează să te ajute pe gratis dar tu nu vrei, refuzi politicos, ba câteodată chiar violent?

Ei bine, eroarea constă în abordarea lor, în atitudinea lor şi în încercarea de a îţi vârî în subconţient faptul că ai nevoie de ajutor şi că ei deţin salvarea sau soluţia. Aceasta în ciuda faptului că multe dintre informaţiile lor sunt bune şi merită studiate. Chiar şi de la Adolf Hitler poţi învăţa cel mai mult, prin studiu, analizându-i psihologia şi lund-o ca pe un exemplu negativ.

Dacă l-ai găsit util, distribuie articolul şi prietenilor tăi. Îţi mulţumesc că mă urmăreşti pe Facebook.

Viaţa este o hârtie, mintea este stiloul iar tu eşti autorul. Începe naibii şi scrie!
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments