Sfaturi care te ajută să nu rămâi jos

Sfaturi care te ajută să nu rămâi jos

Sfaturi care te ajută să nu rămâi jos

Să nu rămâi jos, îndemnul care se mulează tot mai bine pe moralul fiecărui tânăr. Ne concentrăm prea mult pe trecut şi pe viitor, suntem legaţi de cum eram, de cine am vrea să devenim sau de gurile celor care vor judeca sau nu reuşita noastră. Plănuim şi zidim cariere sau traiuri de diferite feluri însă de cele mai multe ori uităm să ne bucurăm. Şi nu ne-a mai rămas timp pentru răsplata noastră, ea e recunoştinţa pentru tot ceea ce am creat până acum.

Dacă părinţii tăi au încercat dar au eşuat, dacă părinţii lor sau părinţii părinţilor lor au încercat dar au eşuat, nu înseamnă că eşecul este o realitate deja scrisă, tu îţi colorează destinul cu propriile nuanţe. Nu renunţa înainte să încerci. Te invit să citeşti lista cu douăzeci de sfaturi care te ajută să nu rămâi jos.

1). Cuvintele sunt limbajul minţii, gesturile sunt limbajul trupului şi sentimentele sunt limbajul sufletului. Aşadar ascultă, preţuieşte, simte şi acordă libertate celor trei. Manifestarea liberă îţi clădeşte caracterul.

2). Nu lăsa oamenii să te doboare, nu permite grijilor să te pună la pământ. Nu deveni cârpa emoţiilor tale, eşti administratorul gândurilor tale. Fă tot ce îţi stă în putere să nu rămâi jos. Totuşi, procedează în aşa fel încât să nu răneşti pe nimeni.

3). În unele zile realizezi că singura variantă care ţi-a mai rămas e să îţi usuci ghetele şi să mergi înainte, aşa şi trebuie să fie. În sfârşit ai înţeles sensul vieţii cu adevărat.

4). Viaţa experimentată în trup nu durează o veşnicie, precum ţi se părea că va dura în vremea când erai copil! Cel puţin nu durează mai mult de şaptezeci sau optzeci de ani în forma actuală şi nici nu trebuie. Nu te lega de trecut, nici nu te ancora în viitor, adulmecă prezentul şi fii acum aici aşa cum eşti. Trăieşte aşa cum îţi place.

5). Doar tu poţi să te faci pe tine fericit. Tu eşti cel de care depinde succesul tău, bucuria ori plăcerea pe care o găsesc oamenii la tine. Nu renunţa înainte să încerci, învaţă să rămâi pozitiv ca să nu rămâi jos.

6). Nu toţi oamenii îşi doresc să devină fericiţi în adevăratul sens al cuvântului. Cei mai mulţi se chinuie să îşi construiască o imagine a fericirii, în spatele căreia se ascund de ochii prietenilor şi cunoştinţelor. Acest scut le oferă o senzaţie de satisfacţie provizorie şi se mulţumesc, un timp.

7). Când cineva mă întreabă ce fac îi spun că mă ocup cu o mare de gânduri pe care încerc să le selectez. Şi cern frica de gândurile constructive, pe care le şterg de praf şi le aştern pe raftul de sus, pe cel al trofeelor.

8). Dacă fraţii, prietenii sau colegii te jignesc şi se amuză din pricina faptului că eşti special, o fac deoarece ei nu deţin această calitate. Iar cei care o deţin nu şi-au descoperit-o încă. Relaxează-te şi fii calm şi încrezător! Cu toţii vor ajunge acolo unde te afli tu acum, acolo unde au ajuns şi alţii înaintea ta. Încă nu a sosit timpul lor, iar tot ce poţi tu să faci este să le pregăteşti calea.

9). Munceşte ca să trăieşti, agoniseşte ca să călătoreşti, cumpără-ţi tot ce e mai frumos pentru că meriţi. Dar nu îţi irosi prima jumătate din viaţă vrând să îţi asiguri cealaltă jumătate. E posibil să le pierzi pe amândouă.

10). Aproape toţi te îndeamnă zicând fă ceea ce iubeşti, însă nu toţi îţi spun să o faci cu toată inima ta. Astfel, dacă îţi vopseşti locuinţa vopseşte cu zâmbetul pe buze fiecare colţişor. Dacă vrei să dezvolţi o pasiune ori o afacere, implică-te. Dacă ai hotărât să începi antrenamentul la sala de forţă, obişnuieşte-te cu disciplina, apoi antrenează-te până cazi din picioare. Altfel doar îţi vei pierde timpul şi energia.

11). Exerciţiile efectuate în mod regulat sunt bune la orice vârstă şi totuşi, nu le transforma într-o obligaţie, pur şi simplu mergi pe jos. Plimbă-te prin parcuri, urcă şi coboară pe scări şi mergi mai des la munte sau la ţară la bunici. Stai cât mai mult la plajă şi nu te speria de zăpadă. Cel care fuge de iarnă răceşte la primul norişor.

12). Mănâncă sănătos, dar nu te hrăni vreodată în exces. Sistemul imunitar a fost conceput în aşa fel încât să răspundă pozitiv atunci când corpul e înfometat, mai degrabă decât atunci când asimilează hrană în exces. În caz contrar, funcţionalitatea lui va fi afectată. Oamenii nu se îmbolnăvesc din cauza alimentaţiei nesănătoase, ci mai degrabă din cauza excesului şi a proastei administrări.

13). Telefoanele smartphone sunt bune iar internetul este valoros. Dealtfel, oare cum te-aş fi îndemnat să laşi telefonul din mână şi să începi să îmbrăţişezi oamenii reali mai des? Prin ce mod ar fi ajuns informaţia mea la inima ta? Nu uita, te poţi abona cu un singur click pe Facebook.

14). Oamenii ţi-au spus că anii, iubirile şi paharele de vin, nu se numără niciodată. Eu te sfătuiesc să le notezi în calendar. Sărbătoreşte de fiecare dată când ai ocazia şi fii prezent acolo cu toată fiinţa ta.

15). Fă tot ce îţi stă în putere ca să nu răneşti oamenii. Oamenii au opinii diferite, stări diferite şi interese care variază în funcţie de formarea lor. Ei pot reacţiona oricum, oricând şi cu oricine. Încearcă să accepţi libertatea fiecăruia şi stai pe lângă cei care au dovedit că ţi-o respectă pe a ta.

16). Nu respecta doar oamenii cu funcţii de vârf, acei oameni care au influenţă, respectă-i şi pe cei cu sufletul cald. Mulţumită lor lumea stă încă în picioare. Societatea pe care oamenii au construit-o e un sistem artificial creat în avantajul celor lacomi după control şi de putere. Acest sistem devine duşmanul fiecărui suflet care se naşte aici.

17). Nimeni nu a murit vreodată citind Vedele, Biblia, Tao Te Ching sau Coranul. Totuşi, există instituţii care au sclavagit întreaga civilizaţie prin intermediul lor. Motivul este faptul că oamenii nu citesc, iar celor care citesc li se spune ce să înţeleagă.

18). În viaţă, nu fii preocupat cu dorinţa de a fi iertat, caută să îi ierţi tu pe ceilalţi şi ai câştigat.

19). Te nelinişteşte un gând timid care te îndeamnă să intri într-o relaţie? Începe orice relaţie vrei, fără să eziţi. Nicio experienţă neplăcută din relaţiile anterioare nu te va urmări atâta timp cât laşi trecutul în urmă. Încearcă din nou, învaţă să rămâi pozitiv ca să nu rămâi jos.

Dedică-te iubirii şi nu irosi clipe de aur pe ani petrecuţi în noroi. Dragostea nu apune niciodată, timpul nu poate şterge sentimentele care se nasc împreună. Ele rămân vii până la sfârşit.

20). Dacă lumea ar fi fost proiectată în aşa fel încât să te dărâme de fiecare dată, în mod intenţionat, secretul succesului este să îi fii recunoscător. Este lumea care te-a învăţat să nu rămâi jos.

Citeşte mai multe articole pe Blog.

„Dacă vei fi nevoit să treci prin iad, nu te opri“.
Winston Churchill

Lasă un răspuns