Să nu rămâi jos este îndemnul care se mulează tot mai bine pe moralul fiecărui tânăr.

Sfaturi care te ajută să nu rămâi jos

Să nu rămâi jos este îndemnul care se mulează tot mai bine pe moralul fiecărui tânăr. Noi ne concentrăm prea mult pe trecut şi pe viitor. Suntem legaţi de cum eram, de cum dorim să devenim ori de gurile celor ce vor judeca reuşita noastră. Plănuim şi zidim cariere sau traiuri, de diferite feluri, însă de cele mai multe ori uităm să ne bucurăm, și nu ne-a mai rămas timp pentru răsplata noastră. Ea este recunoştinţa pentru tot ce am creat până acum.

Dacă părinţii tăi au încercat dar au eşuat, dacă părinţii lor ori părinţii părinţilor lor au încercat dar au eşuat, asta nu înseamnă că eşecul este o realitate scrisă, tu îţi colorează destinul cu propriile nuanţe, așa că nu renunţa înainte să încerci. Eu te invit să citeşti lista cu douăzeci de sfaturi care te ajută să nu rămâi jos. Începem!

1). Cuvintele sunt limbajul minţii, gesturile sunt limbajul trupului, iar sentimentele sunt limbajul sufletului. Ascultă și preţuieşte, simte liber şi acordă libertate celor trei. Manifestarea lor îţi construiește spiritul care rămâne.

2). Nu lăsa oamenii să te doboare. Nu permite îndoielilor să te pună la pământ. Nu te transforma în cârpa emoţiilor tale, eşti administratorul gândurilor tale. Fă tot ce îţi stă în putere ca să nu rămâi jos. Procedează în aşa fel încât să nu răneşti pe nimeni.

3). Uneori realizezi că singura variantă care ţi-a mai rămas este să îţi usuci ghetele şi să mergi înainte. Prin urmare, aşa şi trebuie să fie, în sfârşit ai înţeles sensul vieţii cu adevărat.

4). Viaţa trăită în trup nu durează o veşnicie, așa cum ţi se părea în vremea când erai un copil. Cel puţin nu durează mai mult de şaptezeci sau optzeci de ani, în forma actuală, şi nici nu trebuie. Nu te lega de trecut, nici nu te ancora prea mult în viitor. Adulmecă prezentul şi fii acum aici aşa cum eşti și trăieşte aşa cum îţi place.

5). Doar tu poţi să te faci pe tine însuți fericit. Tu eşti cel de care depinde succesul tău, bucuria ori plăcerea pe care o găsesc oamenii la tine. Învaţă să rămâi pozitiv ca să nu rămâi jos.

6). Nu toţi oamenii îşi doresc să fie fericiți, în adevăratul sens al cuvântului. Cei mai mulţi se chinuie să clădească o imagine a fericirii, în spatele căreia se ascund de ochii prietenilor ori ai cunoştinţelor. Acest scut le oferă o senzaţie de satisfacţie provizorie şi se mulţumesc, un timp.

7). Atunci când cineva mă întreabă ce fac, spun că mă ocup cu o mare de gânduri pe care încerc să le selectez, cern frica și o separ de gândurile constructive, pe care le şterg de praf şi le aştern pe raftul de sus al trofeelor.

8). Dacă fraţii tăi, prietenii și colegii, te jignesc şi se amuză, din pricina faptului că eşti special, o fac din cauză că ei nu deţin această calitate, iar cei ce o deţin nu au devenit conștienți de ea încă. Relaxează-te și fii calm şi încrezător în faptul că toţi vor ajunge la nivelul pe care îl experimentezi tu, tot ce ai de făcut este să le pregăteşti calea.

9). Munceşte ca să trăieşti, agoniseşte ca să călătoreşti, cumpără-ţi tot ce este mai frumos pentru că meriţi. Însă nu îţi irosi prima jumătate din viaţă vrând să îţi asiguri cealaltă jumătate. E posibil să le pierzi pe amândouă.

10). Aproape toţi te îndeamnă să faci doar ceea ce place, dar nu toţi te îndeamnă să trăiești cu toată inima ta toate momentele din viața ta.

11). Exerciţiile efectuate în mod regulat sunt bune la orice vârstă. Și totuşi, nu le transforma într-o obligaţie, pur şi simplu mergi pe jos. Plimbă-te prin parcuri, urcă şi coboară pe scări şi mergi mai des la munte sau la ţară la bunici.

12). Mănâncă sănătos dar nu te hrăni în exces. Corpul a fost conceput în aşa fel încât să răspundă pozitiv când este înfometat, mai degrabă decât atunci când asimilează în exces. În caz contrar funcţionalitatea lui va fi afectată, căci oamenii nu se îmbolnăvesc din cauza alimentaţiei procesată, ea este o gândire de copil, ci oamenii se îmbolnăvesc din cauza excesului şi a proastei administrări.

13). Tehnologia este bună iar internetul este valoros. Altfel cum te-aş mai fi îndemnat să laşi telefonul din mână şi să începi să îmbrăţişezi oamenii reali mai des? Prin ce mod ar fi ajuns informaţia mea la inima ta, fără Facebook?

14). Oamenii ţi-au spus că anii, iubirile şi paharele de vin, nu se numără niciodată, eu zic să ți le notezi în calendar.

Fii pozitiv ca să nu rămâi jos

15). Fă tot ce îţi stă în putere ca să nu răneşti pe nimeni. Oamenii au opinii diferite, au stări diferite şi interese care variază în funcţie de formarea pe care au primit-o. Ei pot reacţiona oricum, oricând și cu oricine. Acceptă libertatea fiecăruia şi stai pe lângă cei care au dovedit că ţi-o respectă pe a ta.

16). Nu respecta doar oamenii cu funcţii de vârf, acei oameni care au influenţă, respectă-i şi pe cei cu sufletul cald! Mulţumită lor lumea stă încă în picioare. Societatea pe care oamenii au construit-o este un sistem artificial benefic pentru cei lacomi de putere. Acest sistem uman devine duşmanul fiecărui suflet care se naşte aici.

17). Nimeni nu a murit vreodată citind Vedele, Biblia, Tao Te Ching și Coranul. Dar există instituţii care au sclavagit întreaga civilizaţie prin intermediul lor. Motivul este faptul că oamenii nu citesc, iar celor care citesc li se spune ce să înţeleagă.

18). În viaţă nu tânji să fii iertat, caută să îi ierţi tu pe ceilalţi şi ai câştigat.

19). Intră în orice relaţie vrei, fără să eziți. Nicio experienţă neplăcută din relaţiile anterioare nu te va urmări, atâta vreme cât ai lăsat bagajul emoțional și al convingerilor trecute în urmă. Încearcă din nou! Învaţă să rămâi optimist ca să nu rămâi jos. Dedică-te! Nu îți irosi clipele de aur pe anii petrecuţi în noroi. Dragostea nu apune niciodată iar timpul nu poate să şteargă sentimentele care se nasc în noul om. Ele rămân vii până la sfârşit.

20). Dacă lumea ar fi fost proiectată în aşa fel încât să te doboare fără milă, de fiecare dată, secretul reușitei e să îi devii recunoscător, este lumea care te-a învăţat să nu rămâi jos.

Citeşte mai multe articole pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments