Fii bun şi optimist pentru că ea este firea ta, este starea natuală neîntinată a unui om.

Integritate, virtute şi motive să fii bun şi optimist

Fii bun şi optimist pentru că ea este firea ta, este starea natuală neîntinată a unui om. Fii bun şi optimist căci meriţi fericirea, este dreptul tău să trăieşti frumos și să te bucuri. Dacă oamenii mai puțin buni te-au decepţionat nu te vei vindeca devenind asemeni lor, renunţând la integritatea morală.

Fii bun şi optimist pentru că lumea, aşa cum este, este cea mai mare realizare la care am fost prezenţi vreodată, am tânjit să fim prezenţi acum aici şi aşa, dar glasurile ne-au fost ascultate şi dorinţele ne-au fost împlinite. Dacă ţi-am trezit interesul prepară-ţi un ceai fierbinte sau o cafea, închide uşa, respiră ușurat şi concentrează-te aici.

Salut, eşti abătut, te simţi dezamăgit, i-ai ajutat pe toţi însă nu ai primit nimic în schimb, ba ai fost desconsiderat şi rănit? Nu te îngrijora, de data aceasta ai reuşit, răsplata a venit. Recomandă articolul prietenilor tăi și nu uita să mă urmărești pe Instagram sau pe Facebook.

La prima ninsoare primii fulgi de nea care se aştern pe sol se topesc şi mor. Totuşi ei nu se aştern în zadar, ci răcesc pământul pentru ninsoarea care are să vină. La fel se întâmplă cu oamenii care aduc schimbarea, cei care pregătesc lumea pentru strălucirea sufletelor ce urmează să vină, chiar şi prin sacrificiu.

Fii bun, preţuieşte toate fiinţele pe care le întâlneşti. Ele sunt parte din tine, chiar dacă nu o ştiu. Faptul că ai simţit acest adevăr îți dovedeşte că eşti cea mai înaltă parte dintre ele, iar totodată și cea privilegiată. Eşti martor la acest eveniment la care majoritatea oamenilor dorm. Ruga lor înainte de a pleca a fost să nu îi părăseşti în uitare, ci să fii îndeajuns de puternic încât să îi ierţi, ca să îi aduci acasă. Fii bun şi optimist până la capăt, ca oamenii să aibă unde să se întoarcă.

Pe parcursul vieţii, ca să îţi poţi desfăşura existenţa, ai avut nevoie de înţelegeri ca jos e jos şi sus e sus, și în funcţie de puterea ta te-ai plasat undeva. Eu îţi amintesc că nu există jos, există doar sus. Josul este o proiecţie a minţii, cu ajutorul căreia ţi-ai putut justifica suferinţa. Astăzi nu mai ai nevoie de așa ceva.

În clipele când te simţi descurajat de tot, când oboseşti să te întrebi de ce nu ai și mai mulţi prieteni, de ce nu deţii o maşină și mai luxoasă, de ce nu ai și mai mulţi bani ori, de ce nu te iubeşte mai mult persoana la care ţii, schimbă întrebările şi îţi vei reveni.

Întreabă-te, de ce eşti în viaţă? De ce ai o familie numeroasă? De ce eşti frumos, sănătos, unic? Ai mâini şi picioare! Ai haine alese şi o capacitate intelectuală fără margini. Aşadar, oare ce ai fi putut să faci într-o viaţă trecută încât ţi se cuvin astăzi toate aceste calităţi și beneficii?

Fii bun şi optimist, pentru că pesimistul moare mai repede. Așadar, imaginându-şi o insulă exotică, cu păsări, fructe și apă cristalină, pesimistul se întristează în loc să se bucure. El conștientizează locul minunat, însă teama că nu va fi niciodată acolo îi spulberă bucuria. Frica îl copleşeşte iar mintea se supune ei, prezentând argumente în oarecare măsură logice, cum ar fi că nu are destui bani, că nu îi sunt apreciate eforturile, că nimeni nu îi sare în ajutor sau că dacă e bun e luat de prost, că nu mai are sens să încerce, că oamenii sunt animale, au dovedit-o. Apoi îmbătrâneşte şi se ofileşte.

Optimistul, în schimb, exclamă încântat când vede locul minunat, nerăbdător fiind să ajungă acolo. Astfel el zboară peste piedici, ştiind că e de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate, așa cum scria nemaipomenitul Jack Penn.

Fii bun şi optimist, rămâi integru

Nu contează ce greşeli ai făcut, pe cine ai rănit cu neînțelegerea și cum ai trăit. În realitate contează persoana care ai devenit, cât ţi-ai amintit și care sunt intenţiile tale. Ce faci tu de acum încolo este important, căci te-ai trezit. Nu te speria dacă timpul trece, ceea ce e bun abia acum începe.

Nicio faptă bună săvârșită nu va fi dată uitării, un zâmbet, un gest cald, un ceai oferit, vreun sfat dăruit ori o simplă strângere de mână. Toate rămân scrise undeva, ca să ştii pe unde ai trecut și câte lumi ai străbătut. Îţi doresc un an nou minunat. Unul în care să îţi aminteşti mai mult de tine, de scopul tău aici ca fiinţă şi de adevăratele comori ale vieţii, care sunt familia, valorile reale şi împlinirile sufleteşti.

Încetează să trăieşti cu părere de rău, trăieşte în stare de bine, foloseşte-te de puterea imaginaţiei ca să creezi idei, apoi să le dezvolţi în disciplină cu o dorinţă de nebun. Începe din nou, nimeni nu reuşeşte de prima dată. Recapătă-ţi încrederea în tine. Respectă şi vei fi respectat, admiră şi vei fi admirat, şi dorit, iubit şi împlinit.

Fii bun şi optimist, ieşi învingător în lupta cu tine însuți şi părăseşte tiparele. Nu te mai lăsa influențat. Zbori peste gura lumii, planează deasupra părerilor şi limitărilor ei. Rupe lanţurile și devino propriul tău stăpân, învie eroul din interiorul tău şi păşeşte liniştit spre asfinţit. Îţi promit că atunci când vei pleca vei radia, iar cei care te-au cunoscut sau care au auzit de tine se vor aduna la colţuri de stradă ca să te vorbească de bine.

Copiii te vor lua drept exemplu şi îţi vor fi recunoscători, le-ai redat curajul şi libertatea. Înfrânează-ţi instinctele şi lasă-te condus de intuiţie, doar aşa vei fi mulţumit şi împlinit. Devino fericit, fii un lider, simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Încetează să te tot plângi şi să gândeşti în defensivă. Fii bun şi optimist,
împrieteneşte-te cu timpul şi zboară cu aceeaşi viteză.
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Comandă cărți Comandă cărți
Acest site web folosește cookie-uri ca tu să obții cea mai bună experiență de navigare.