Integritate, virtute şi motive să fii bun şi optimist

Integritate, virtute şi motive să fii bun şi optimist

Integritate, virtute şi motive să fii bun şi optimist

De ce să fii bun şi optimist? Fii bun pentru că ea este firea ta, e starea natuală neîntinată a unui om. Fii bun şi optimist pentru că meriţi fericirea, e dreptul tău să trăieşti astfel. Dacă oamenii sunt răi şi te-au decepţionat, sub nicio formă nu te vei vindeca devenind asemeni lor, renunţând la integritatea morală.

Fii bun şi optimist pentru că lumea aşa cum este e cea mai mare realizare la care am fost prezenţi vreodată. Am tânjit să fim prezenţi acum aici şi aşa, iar glasurile ne-au fost ascultate şi dorinţele ne-au fost împlinite. Dacă ţi-am trezit interesul prepară-ţi un ceai fierbinte sau o cafea, închide uşa, respiră şi concentrează-te aici.

Salut, eşti abătut, te simţi dezamăgit, i-ai ajutat pe toţi însă nu ai primit nimic în schimb, ba ai fost desconsiderat şi rănit? Nu te îngrijora, de data aceasta ai reuşit, răsplata a venit.

La prima ninsoare, primi fulgi de nea care se aştern pe sol se topesc şi mor. Totuşi ei nu se aştern în zadar, ci răcesc pământul pentru ninsoarea care are să vină. La fel se întâmplă cu oamenii care aduc schimbarea, care pregătesc lumea pentru strălucirea celor ce urmează să vină, chiar şi prin sacrificiu.

Fii bun şi preţuieşte toate fiinţele pe care le întâlneşti, ele sunt parte din tine chiar dacă nu o ştiu. Faptul că ai simţit acest adevăr dovedeşte că eşti cea mai înaltă parte dintre ele, iar totodată eşti cea mai privilegiată. Eşti martor la acest eveniment la care majoritatea oamenilor dorm. Ei au uitat de mult cine sunt, iar ruga lor înainte de a pleca a fost să nu îi părăseşti în uitare, să fii îndeajuns de puternic încât să îi ierţi apoi să îi aduci acasă. Fii bun şi optimist, rămâi bun până la capăt ca oamenii să aibă unde să se întoarcă.

Pe parcursul vieţii, ca să îţi poţi desfăşura existenţa, ai avut nevoie de înţelegeri ca jos e jos şi sus e sus, iar în funcţie de puterea ta te-ai plasat undeva, până ai ameţit. Eu mă aflu aici ca să îţi amintesc că nu există jos, există doar sus. Josul este o proiecţie provizorie a minţii, cu ajutorul căreia ţi-ai putut justifica suferinţa.

Atunci când te simţi descurajat de tot, când oboseşti să te întrebi de ce nu ai mai mulţi prieteni, de ce nu deţii o maşină scumpă, de ce nu ai mai mulţi bani sau de ce nu te iubeşte în aceeaşi măsură persoana la care ţii, schimbă întrebările şi îţi vei reveni. Întreabă-te de ce eşti în viaţă, de ce ai o familie numeroasă sau de ce eşti frumos şi sănătos şi unic? Ai mâini şi picioare, ai haine alese şi o capacitate intelectuală fără margini. Aşadar, oare ce ai fi putut să faci într-o viaţă trecută de ţi se cuvin toate aceste calităţi?

Fii bun şi optimist, rămâi integru

Fii bun şi optimist, pesimistul moare mai repede. Imaginându-şi o insulă exotică, un paradis cu păsări şi fructe şi o apă cristalină, pesimistul se întristează în loc să se bucure. El observă locul minunat dar gândul că nu va fi niciodată acolo îi spulberă bucuria. Slăbiciunea îl copleşeşte şi mintea îl păcăleşte, prezentându-i argumente în oarecare măsură logice, cum că nu are destui bani, că nu îi sunt apreciate eforturile, că nimeni nu îi sare în ajutor la greu ori că dacă este bun e luat de prost, că nici nu mai are sens să încerce, că oamenii sunt răi, au dovedit-o, şi aşa mai departe. Apoi îmbătrâneşte şi se ofileşte.

Optimistul, în schimb, exclamă încântat zicând „ce loc minunat, abia aştept să ajung acolo“. Şi astfel zboară peste piedici, ştiind că „este de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate“, un citat înălţător scris de nemaipomenitul Jack Penn.

Nu contează ce greşeli ai făcut, pe cine ai rănit ori cum ai trăit. În realitate contează persoana care ai devenit, cât ţi-ai amintit şi care sunt intenţiile tale. Şi nu te speria dacă timpul trece, ceea ce e bun abia acum începe.

Nimic din ce ai făcut bun nu va fi dat uitării, un zâmbet, un gest cald, un ceai oferit, un sfat dăruit ori o simplă strângere de mână. Toate rămân scrise undeva ca să ştii pe unde ai trecut ori câte lumi ai străbătut. Îţi doresc un an nou minunat, unul în care să îţi aminteşti mai mult de tine, de scopul tău aici ca fiinţă şi de adevăratele comori ale vieţii, familia, speranţa, valorile adevărate şi împlinirile sufleteşti.

Motivaţie pentru un nou început

Încetează să trăieşti cu părere de rău, trăieşte în stare de bine, foloseşte-te de puterea imaginaţiei ca să naşti idei, apoi să le dezvolţi în disciplină cu o dorinţă de nebun. Începe din nou, nimeni nu reuşeşte de prima dată. Recapătă-ţi încrederea în tine. Respectă şi vei fi respectat, admiră şi vei fi admirat, şi dorit, iubit şi împlinit.

Fii bun şi optimist, ieşi învingător în lupta cu tine şi părăseşte tiparul, nu te lăsa transformat. Zbori peste gura lumii, planează deasupra părerilor şi limitărilor ei. Rupe lanţurile, fii propriul tău stăpân, învie eroul din interiorul tău şi păşeşte liniştit către asfinţit. Îţi promit că atunci când vei pleca vei radia, iar cei care te-au cunoscut sau care au auzit de tine se vor aduna la colţuri de stradă ca să te vorbească de bine.

Copiii te vor lua drept exemplu şi îţi vor fi recunoscători, le-ai redat curajul şi libertatea. Înfrânează-ţi instinctul şi lasă-te condus de intuiţia ta. Căci doar aşa vei fi mulţumit şi împlinit. Devino fericit! Fii un lider! Simte liber!

Dacă l-ai găsit util recomandă articolul prietenilor tăi. Nu uita să mă urmăreşti pe pagina Truth and Healing sau adaugă-mă în lista ta de prieteni. Împreună găsim soluţii la probleme, cu drag Alberto.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Încetează să te tot plângi şi să gândeşti în defensivă. Fii bun şi optimist,
împrieteneşte-te cu timpul şi zboară cu aceeaşi viteză.
Alberto Bacoi

3 gânduri pentru “Integritate, virtute şi motive să fii bun şi optimist

Lasă un răspuns