adevăruri despre care nu vorbesc părinţii

Adevăruri despre care nu vorbesc părinţii

Zece adevăruri despre care nu vorbesc părinţii. Lista cu idei care te vor pune pe gânduri şi îţi vor oferi impulsul necesar pentru a trezi în tine fiecare neuron. Pe oameni de cele mai multe îi înspăimântă adevărul. Oamenii îl resping constant, preferând să îmbrăţişeze altă minciună şi altă minciună, chiar dacă sunt conştienţi de faptul că în final se vor sufoca.

Știi de ce te afectează comportamentul oamenilor ignoranți? Pentru că tu îi tratezi pe ei ca și cum le-ar păsa, iar ei te tratează ca și cum ție nu ți-ar păsa. Tu nu le răspunde tot cu ignoranță, daca vrei sa faci lumea un loc mai bun oferă-le ceva ce le lipsește. Vindecarea lor e responsabilitatea lor. În ignoranță se îneacă deja, tu aruncă-le un colac de salvare și mergi mai departe. Adică trimite-le un gând bun și vezi-ți de drum. Începem!

1). Relaxează-te, în perioada sărbătorilor de iarnă nimeni nu este atât de fericit precum încearcă să pară. Dacă era fericit nu mai încerca să arate că este, intenţionând astfel să îşi umple golul interior. Căci plăcerea se poate sprijini pe Iluzie, însă fericirea se întemeiază pe adevăr, așa cum spunea Nicolas Camfort.

2). Nu există aşa ceva ce unii dintre noi am numit „oameni normali“. Din fericire există oameni diferiţi, iar acest aspect al creaţiei este cât se poate de natural. Nu suntem toţi la fel şi totuşi suntem cât se poate de egali.

3). Oamenii nu îţi pot spune cine eşti, vei fi nevoit să descoperi tu de unul singur.

4). Religia a inventat un dumnezeu care condamnă omul şi apără religia. Adevăratul Creator desfiinţează toate religiile pentru a salva un singur om. De aceasta să fii sigur.

5). Dumnezeu nu a creat niciodată un iad, El doar a îngăduit omului să facă orice. Din nefericire, prin libertatea pe care a primit-o omul a creat iadul care persistă de câteva mii de ani pe Pământ. Nu există un alt iad în altă parte. Oricine te va atenţiona că există e doar un mincinos.

6). În viaţă, chiar dacă urmezi fără abatere tiparul social nimeni nu îţi poate garanta reuşita. În special cei care l-au ignorat şi-au dezvoltat o mulţime de calităţi cu ajutorul cărora au dobândit succesul. Nu confunda garanţia cu promisiunile. Ele sunt adevăruri despre care nu vorbesc părinţii.

7). Chiar şi oamenii care te iubesc te înşeală. Fiecare om se poate înşela în privinţa înţelegerii unei idei sau a unui lucru. Fiecare om poate privi viaţa diferit. Iar nu tot ceea ce i se potriveşte lui Mihăiţă ţi se va potrivi şi ţie. Astfel, dacă părinţii tăi se înşeală în privinţa înţelegerii unei idei ori a unui lucru îţi vor influenţa în mod negativ deciziile. Nu din cauză că nu te iubesc, ci pentru că vor tot ce e mai bun pentru cel pe care îl iubesc.

8). Treaba cu banii nu aduc fericirea este o încurajare a oamenilor copleşiţi de sărăcie, a celor care nu au reuşit să devină bogaţi. În egală măsură bogaţii sunt dependenţi de alcool şi calmante şi blesteamă ziua în care s-au născut. Personal am întâlnit săraci fericiţi şi bogaţi fericiţi, sunt cazuri extrem de rare.

9). Nu are niciun sens să rămâi într-o relaţie ori o căsnicie despre care te-ai convins că nu va merge niciodată. Copiii nu sunt vinovaţi pentru neliniştea şi pentru frustrările tale adânc înrădăcinate în trecut. În mod involuntar şi fără greşeală, copiii tăi îşi vor imita părinţii. Fă tot posibilul şi evită să îi condamni la aceeaşi soartă.

10). Niciun obicei religios de astăzi nu este menţionat în Biblie, cu îndemnul de a fi practicat. Niciunul. Absolut niciunul, cel puţin nu se adresează oamenilor care trăiesc astăzi. Astfel, ele reprezintă ceea ce au avut nevoie să experimenteze oamenii atunci. Tot Biblia susţine că Duhul îi va inspira pe cei care îi vor permite cu lucrări pe care să le săvârşească în continuare. Acest fenomen se desfăşoară chiar acum.

Adevărul aduce eliberarea

Cu toate acestea nimeni nu te poate forţa să renunţi la ceva împotriva voinţei tale. Nici măcar Dumnezeu nu o face. Naşterea lui Hristos poate fi sărbătorită în fiecare zi, de către fiecare om, exact aşa cum îi place. Însă nu cred că dovedim o gândire sănătoasă idolatrizând un elf închipuit, denumit Moş Crăciun, care nu a făcut nimic bun pentru omenire. Adevăruri despre care nu vorbesc părinţii sunt cu miile.

Prin urmare, urmează-ţi obiceiul dar fă-o fără să răneşti pe cineva. Dacă vei răni vei muri, pentru că de fiecare dată când ucizi alegi să renunţi la o parte din tine. You are everything sau noi toţi suntem Unul!

Recunoaşte valoarea din oameni şi tratează-i ca pe esenţa divină care sunt. Dacă un bătrân uită cine a fost şi ce a trăit, nu încetează să mai fie acea persoană, el doar şi-a pierdut memoria. Tratează-l la fel sau mai bine.

Îţi mulţumesc că ai fost alături de mine şi anul acesta. Sunt emoţionat. Mă bucur că îmi citeşti mesajele sau că îmi apreciezi postările pe pagina de Facebook. Sunt onorat să te întâmpin cu articole constructive, extrase din experienţe reale, trăite şi simţite pe pielea unui om la fel ca tine. Unul care are probleme asemănătoare cu ale tale şi slăbiciuni ca ale tale. Simte liber!

Maturitatea nu constă în îngrijorare sau în resemnare, ea se produce în momentul când îți concentrezi atenția pe interior și nu te mai lași ghidat de realitatea aparentă. Dacă ţi-a plăcut nu uita să recomanzi lista cu adevăruri despre care nu vorbesc părinţii şi prietenilor tăi, citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Responsabilitatea înseamnă un comportament calm, o analiză lucidă şi
o recunoaştere a soluţiilor, nu a îţi face griji şi a te văicări mai tot timpul.
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments