Neînţelegerea te face nefericit, însă, acceptarea te eliberează iar iubirea te uşurează de poverile vieţii şi te mângâie.

Neînţelegerea te face nefericit, acceptarea te eliberează

Neînţelegerea te face nefericit, însă, acceptarea te eliberează iar iubirea te uşurează de poverile vieţii şi te mângâie. Natura îţi oferă odihna. Realizările îţi revigorează sufletul și te încarcă. Bătrâneţea te sensibilizează, iar gratitudinea te ridică la cer. Pentru început permite-mi să te întâmpin cu o întrebare:

Eşti obosit, ai fost dezamăgit ori trăieşti cu impresia că ai nevoie de un miracol în viața ta? Aminteşte-ţi faptul că tu eşti un miracol. Opreşte-te un minut şi gândeşte-te la afirmaţia mea. Ai încredere în viață, tu ești viața. Nu te speria că vei fi nevoit să muncești, munceşte dar iubeşte ceea ce munceşti.

Încă din născare ți-a fost implementată în ființă nevoia de a fi salvat, totuși salvarea nu a venit, iar neînțelegerea te face nefericit. Salvarea vine din interiorul tău nu din afară, ca să descoperi eroul din interiorul tău nu din afară, căci eroul care va interveni pentru tine, ești. Mă urmărești? Recitește te rog ultimul fragment.

Ca să devii un om admirat şi de succes, nu este vorba de cum gândeşti, contează ceea ce simţi. În funcţie de ceea ce simţi pui procesul creației în mişcare. Rezultatele pozitive îţi pot aduce fericire, totuși aşteptarea rezultatelor te vor face nefericit. Neînţelegerea te face nefericit. Tu fii recunoscător pentru ce ai şi fă ceea ce îţi place, e cea mai sigură cale către a atinge împlinirea. Și nu îţi pierde încrederea, într-o lume plină de pesimişti tu păstrează-ţi speranţa. Fii puternic. Ce ai tu de împărţit cu lumea?

Pe o scară imaginară a desăvârșirii umane care pleacă de la unu şi continuă la infinit, unii oameni se află pe a doua treaptă. De acolo încearcă din răsputeri să îi convingă pe ceilalţi că legea lor este cea mai clară, cea mai logică, mai raţională sau mai profitabilă şi nu înţeleg de ce nu sunt toţi de acord cu ea. Între timp, ceilalţi se înalţă spre etajele superioare. Acolo, nu îi vor putea ridica pe cei ce se află pe treapta a doua, câtă vreme nu se vor înălţa ei însişi, prin puterile lor.

Nu mai încerca să determini toţi oamenii să gândească la fel ca tine, lasă-i să zboare. Nu există gândiri diferite. Dar există oameni care înțeleg mai mult și oameni care înțeleg mai putin, adevărul este unul singur. Însă invidia te face nefericit, neînţelegerea te face nefericit, doar acceptarea te eliberează. Nu uita să mă urmăreşti pe Facebook.

Dacă frecventezi o biserică de tip organizaţie religioasă şi consideri că te simţi bine astfel, și crezi că în felul acesta existenţa ta capătă un sens, frecventeaz-o în continuare. Și totuși nu încerca să-i convingi pe ceilalţi să trăiască aşa cum trăieşti tu. Este posibil ca ceilalţi oameni să fi depăşit această etapă deja, iar în desăvârşirea lor ceea ce trăieşti tu să nu mai reprezinte de multă vreme un scop.

Obiceiurile lumești nu mai reprezintă demult un scop pentru un om născut din nou, în duh, unul care a fost trezit în spirit. Aşadar, un spirit desăvârșit nu se căsătoreşte, nu se îngrijorează ce mănâncă şi cu ce se îmbracă, ce carieră să îşi aleagă, la ce biserică să se ducă ori unde va fi trimis după ce moare, el nu mai moare. El nu mai caută Soarele, el a devenit Soarele, adică este una cu El. Atunci încetează să mai agonisească pentru el, prin tot ce face însă clădeşte pentru ceilalţi.

În timp oamenii au încercat să robotizeze tot, inclusiv spiritualitatea a fost coruptă, cunoașterea a fost coruptă şi au eşuat, neînţelegerea te face nefericit. Ceea ce te-ar ajuta să cunoşti e faptul că, nu îţi poţi provoca un salt, ai nevoie să experimentezi toate etapele și să le promovezi, apoi recompensa vine de la sine, adică de la sinele tău, care este spiritul care ești.

Neînţelegerea te face nefericit

Pe anumiţi oameni nu îi interesează cât de jos se află ei și devin invidioşi atunci când îi văd pe alţii că sunt mai sus decât ei; ei nu acceptă lucrurile aşa cum sunt, neînţelegerea te face nefericit. Legile omeneşti sunt construite în aşa fel încât pionii să nu se ridice niciodată deasupra regelui lumesc.

Oricât de perfect ai juca, nu te vei putea ridica deasupra constructorului jocului, însă nici nu trebuie. Tu ai nevoie să părăseşti terenul ca să realizezi faptul că sistemul omenesc este o creaţie limitată care te limitează. Abia atunci vei putea zbura peste provocările pe care oamenii nefericiți ți le adresează.

Personal, îmi amintesc că în urmă cu câţiva ani m-am prăbuşit la propriu, pe asfalt, plângând cu amar, fără să mi se întâmple ceva în mod special în acea perioadă. Ba chiar eram resemnat demult. Neînţelegerea te face nefericit. Am simţit atunci pentru prima dată faptul că spiritul meu era târâit, bătut şi batjocorit, ca o cârpă, fără încetare și lupta până la ultima răsuflare, ca să mă ţină viu. M-am mirat când am aflat cât de mult a rezistat. A dovedit o credinţă de fier până în clipa când am conştientizat.

Atunci l-am luat de mână, am devenit Unul iar lupta s-a oprit. Şi niciun rău nu îl mai căuta ca să îl stingă. Ba ambii, împreună, am pornit pe urmele înşelătorului, care dă să se ascundă şi nu ne vom opri până când nu va mai rămâne niciunul în uitare, un sclav al iluziei mai degrabă decât sărbătorind împreună cu adevărul ca stăpân.

În viaţă, ai nevoie să cobori cât mai adânc ca să poţi săvârşi cele mai mărețe lucruri. Te întrebi de ce fac ceea ce fac sau ce mă motivează? Un orb dacă s-ar vindeca şi ar vedea oare nu şi-ar folosi ochii? Recapătă-ţi încrederea în tine, încetează să fii prizonierul altor opinii, fii învingător.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Este atât de uşor să condamnăm pe cineva atunci când greşeşte, dar ne este
aproape imposibil să îi mulţumim când primim ajutor.
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments