Vindecarea se produce treptat, transformarea este continuă, noul om îşi face apariţia iar cel vechi este îndepărtat.

Vindecarea se produce treptat, transformarea este continuă

Vindecarea se produce treptat, transformarea este continuă, noul om îşi face apariţia iar cel vechi este îndepărtat. În viață victoriile trebuie celebrate, înfrângerile au nevoie să fie înţelese şi acceptate, apoi lăsate în urmă. Simte-te bine în corpul tău câtă vreme trăieşti în el şi învaţă să îţi supui mintea, fii stăpânul ei ca să trăieşti liber. Nu îi permite să te controleze cu iluzia și slăbiciunea, mintea este un instrument minunat, care te poate înălţa și te poate pune la pământ într-o secundă.

Noul om nu este invidios, el nu bârfeşte, nu se răsteşte și nu se răzbună, în schimb este atent, iubeşte şi îşi manifestă atenţia faţă de persoanele dragi. El îi apreciază pe ceilalţi oameni și le respectă deciziile. Noul om nu se lasă afectat de comportamentul celorlalți, nici nu pleacă urechea la răutăţile lor, căci se cunoaşte pe sine, se acceptă şi are încredere în sine. Este cinstit şi responsabil și nu caută să fie înaintea tuturor, deoarece cunoaşte faptul că nu suntem toţi la fel şi că în acelaşi timp este nevoie de toţi.

La fel ca în orice domeniu competiţia între părţile participante la viaţă aduce eşecul, colaborarea naşte succesul și bucuria finală va fi gustată de toţi. Evoluţia nu constă în a promova clasa întâi și a te așeza pe spate cu burta în sus, ea înseamnă a înainta înspre direcția către care te îndeamnă inima să te duci. Călătoria sufletelor nu se oprește Harvard sau ASE, abia după moartea minții primitive începe.

În vremea când s-a reuşit pentru prima dată stocarea curentului electric cei mai mulţi oameni au crezut că nu a mai rămas nimic de descoperit și s-au oprit. Aceasta deoarece nimeni nu şi-a putut imagina ceva mai important și mai inovator. Mult mai târziu ei au înţeles că adevărata aventură nici nu începuse, așa au acceptat provocările și obstacolele și au pornit la drum. Tot aşa se întâmplă cu omul aflat în proces de vindecare.

O cititoare a spus că ceea ce construiesc eu în inima ei timp de o lună dărâmă alţii într-o secundă. Dar vindecarea se produce treptat și transformarea este continuă. De pildă, dacă ţi-au trecut arsurile nu te poţi juca asemeni unui nebun în foc fără să ţi se întâmple ceva, dar poţi intra acolo precaut de fiecare dată când vrei să salvezi pe cineva drag. Căci ai căpătat curajul, ai devenit eroul.

De fiecare dată când îţi aminteşti o întâmplare nedorită şi plângi ca şi cum o trăieşti pe loc, vindecarea se produce, transformarea are loc, iar tu devii mai puternic şi mai sănătos. Atunci durerea dispare și traumele devin simple experienţe pe care le înţelegi şi le accepţi ca etape din creşterea ta. Şi te opreşti ca să respiri.

Oamenii care te-au luat în râs în trecut te caută astăzi ca să le alini rănile provocate de alţii sau chiar de către ei înşişi. Cei din urmă au devenit cei dintâi, tot ce ne-a mai rămas de făcut este să ne dăm seama de aceasta și să o recunoaştem. Unii dintre noi am înflorit deja.

Eşti gata să devii administratorul gândurilor tale? Încetează să mai fii cârpa lor şi devino coordonatorul lor, renunţă la ceea ce îţi este dăunător şi nefolositor. Selectează-ţi prietenii şi obiceiurile chiar dacă vei rămâne cu unul sau cu niciunul. La ce folos să defilezi printre atâţia dacă e sincer doar unul?

Dacă citești acum acest mesaj e primul semn că vei avea o zi specială. Caută să le identifici şi pe următoarele. Fii deschis şi trăieşte-o la maximum, poate frumuseţea vine mai rar.

Cu fiecare acceptare și înţelegere devii mai uşor, mai pur și mai liber. Vindecarea se produce și te apropii din ce în ce mai mult de esenţa ta până te unești cu ea. Să nu te temi că vei mai şi suferi, când vindecarea se produce atingi ţinte cerești și lași în urma ta realități pământești. Există oameni pe care greutăţile îi determină să devină mai răi, pe alții greutăţile îi fac să fie mai buni. Aceştia din urmă nu mor niciodată.

Vindecarea se produce treptat

Extinde-ţi cercurile, stabileşte-ţi noi obiective, priveşte spre cer și mai sus, nu trăi limitat. Dacă viaţa ta se desfăşoară între patru pereţi, respectiv cei de acasă şi cei de la serviciu, alături de unul sau maximum doi colegi, este absolut normal să fii stresat. Trăind astfel vei răbufni, crezând că din cauza lor nu poţi reuşi. Urcă pe podium, vei realiza că inima ta este de aur, mintea e de argint și trupul de bronz.

Dacă trăieşti sub presiunea că trebuie să ajungi un om special, remarcabil, cunoscut și bogat sau cu influenţă asupra celorlalţi, permite-mi să îţi amintesc faptul că eşti special deja. Eşti unic şi unit pentru că aşa ai fost creat și apoi născut de a ta mamă. Atâta vreme cât nu mai este altul ca tine lumea are nevoie de tine, nici nu știi.

Simte privilegiul, gustă bucuria, ai devenit un element important odată cu apariţia dorinţei de a îți pune amprenta. Un om remarcabil este cel care îşi susţine moral sau financiar familia, care îşi încurajează prietenii la greu şi ajută un necunoscut în mod necondiţionat în ascuns.

Tuturor oamenilor care te-au cunoscut le-ai rămas în inimă în mod plăcut. Atâta vreme cât îşi amintesc de tine şi zâmbesc nu este necesar să devii o vedetă. Eşti bogat în primul rând pentru că vezi, că auzi şi simţi şi poţi. Ai mâini şi picioare, rezistență fizică și psihică, iar în unele dimineţi te trezeşti cu un entuziasm de fier. Poţi planifica, poţi construi, îţi poţi imagina şi aplica.

Îi poţi inspira pe ceilalţi prin exemplul care ești, omul care își trăiește viața la cel mai înalt nivel. Și indiferent de provocările care ţi-au tulburat o perioadă liniştea, nu ţi-ai pierdut încrederea, astăzi a venit timpul să simți bucuria.

Fii nepăsător atunci când ţi se adresează jigniri şi apreciază complimentele. Conflictele apar din cauză că ignorăm complimentele şi accentuăm cuvintele pe care nu vrem să le auzim ca şi cum am şti că sunt adevărate, ele nu sunt adevărate. Citește cât mai mult și nu uita că toate poveștile sunt minunate, dar la final rămân doar cele adevărate.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un comentariu