Vindecarea se produce treptat, transformarea este continuă, noul om îşi face apariţia iar cel vechi este îndepărtat.

Vindecarea se produce treptat, transformarea este continuă

Vindecarea se produce treptat, transformarea este continuă, noul om îşi face apariţia iar cel vechi este îndepărtat. În viață victoriile trebuie celebrate, înfrângerile au nevoie să fie înţelese şi acceptate, apoi lăsate în urmă. Simte-te bine în corpul tău atâta vreme cât te găzduiește şi învaţă să îţi supui mintea, fii stăpânul ei ca să trăieşti frumos și liber. Nu îi permite să te controleze cu iluzia, mintea este un instrument minunat care te poate înălţa și te poate pune la pământ într-o secundă.

Noul om nu este invidios. El nu bârfeşte, nu se răsteşte și nu se răzbună, ci este atent, iubeşte şi îşi manifestă atenţia faţă de persoanele dragi, îi apreciază pe ceilalţi și le respectă deciziile. Noul om nu se lasă afectat de comportamentul celorlalți, nici nu pleacă urechea la răutăţile lor, căci se cunoaşte, se acceptă şi are încredere în sine. Este cinstit şi responsabil și nu caută să fie înaintea altora deoarece cunoaşte faptul că nu suntem toţi la fel şi că în acelaşi timp este nevoie de toţi.

La fel ca în orice domeniu competiţia între părţile participante la viaţă aduce cu ea eşecul, în schimb colaborarea naşte succesul iar bucuria finală va fi gustată de toţi. Evoluţia nu constă în a promova clasa întâi și atât, ea înseamnă a înainta în direcția către care te îndeamnă inima să te duci. Evoluția unui suflet nu se oprește Harvard sau ASE, ci abia după transcenderea intelectului începe.

Atunci când s-a reuşit pentru prima dată stocarea curentului electric cei mai mulţi dintre oameni au crezut că nu a mai rămas nimic de descoperit și s-au oprit. Aceasta deoarece nimeni nu şi-a putut imagina ceva mai important și mai inovator. Mai târziu ei au înţeles că adevărata aventură abia avea să înceapă, așa că au acceptat provocările și obstacolele și au pornit la drum.

O cititoare mi-a spus că ceea ce construiesc eu în inima ei, timp de o lună, lumea reușește să dărâme într-o secundă, dar vindecarea se produce treptat și transformarea este continuă.

Un îndrumător adevărat nu îţi oferă niciodată soluţii de vindecare rapidă, terapii costisitoare, pierderi de vreme, amăgiri, ci îţi deschide apetitul pentru un nou stil de viaţă. Acest stil de viaţă diminuează nemulţumirea pentru ceea ce nu ai şi te face să observi darurile pe care le ai dar pentru care nu ştii să te bucuri.

De fiecare dată când îţi aminteşti o întâmplare nedorită şi plângi ca şi cum o trăieşti pe loc, vindecarea se produce, transformarea are loc, iar tu devii mai puternic şi mai sănătos. Atunci durerea dispare și traumele devin simple experienţe pe care le înţelegi şi le accepţi ca etape din creşterea ta.

Oamenii care te-au luat în râs în trecut te caută astăzi ca să le alini rănile provocate de alţii sau chiar de către ei înşişi. Cei din urmă au devenit cei dintâi, tot ce ți-a mai rămas de făcut este să îți dai seama de aceasta și să o recunoşti.

Eşti gata să devii administratorul gândurilor tale? Încetează să mai fii cârpa lor şi devino coordonatorul lor, renunţă la ceea ce îţi este dăunător. Selectează-ţi prietenii şi obiceiurile chiar dacă vei rămâne cu unul sau cu niciunul. La ce folos să defilezi printre atâţia dacă este sincer doar unul?

Dacă citești acum acest mesaj este semn că vei avea o zi specială, caută să le identifici şi pe următoarele. Fii deschis şi trăieşte la maximum, poate frumuseţea vine mai rar.

Cu fiecare acceptare și înţelegere devii mai uşor, mai pur și mai liber, vindecarea se produce și te apropii din ce în ce mai mult de esenţa ta. Să nu te temi că vei mai şi suferi, când vindecarea se produce atingi ţinte cerești și lași în urma ta realități pământești. Există oameni pe care greutăţile îi determină să devină mai răi, pe alții greutăţile îi fac să fie mai buni. Aceştia din urmă nu mor niciodată.

Dacă te vei percepe ca fiind un om mic, singur şi neajutorat, fără un scop şi fără Dumnezeu, aşa te vor vedea şi ceilalţi. Însă dacă vei crede că eşti puternic şi încrezător şi că indiferent de criticile celorlalţi eşti un om mare, aşa va fi, aşa şi este.

Vindecarea se produce treptat

Extinde-ţi cercurile, stabileşte-ţi noi obiective, nu trăi limitat, priveşte cerul și mai sus. Dacă viaţa ta se desfăşoară între patru pereţi, respectiv cei de acasă şi cei de la serviciu, alături de unul sau doi colegi, este normal să fii stresat. Trăind astfel vei răbufni, crezând că din cauza lor nu poţi reuşi. Urcând pe podium vei realiza că inima ta este de aur, mintea e de argint și trupul de bronz.

Dacă trăieşti sub presiunea că trebuie să ajungi un om remarcabil, cunoscut, bogat sau cu influenţă, permite-mi să îţi amintesc faptul că eşti unic prin prezența ta. Atâta vreme cât nu mai este altul ca tine lumea are nevoie de tine, nici nu știi.

Simte privilegiul, ai devenit un element important odată cu apariţia dorinţei de a îți pune amprenta. Un om remarcabil este cel care îşi susţine moral sau financiar familia, care îşi susține prietenii la greu şi ajută un necunoscut în mod necondiţionat în ascuns.

Tuturor oamenilor care te-au cunoscut le-ai rămas în inimă în mod plăcut. Ei îşi amintesc de tine şi zâmbesc, așa că nu este necesar să devii vedetă. Eşti bogat în primul rând pentru că vezi, auzi şi simţi şi poţi. Ai mâini şi picioare, rezistență fizică și psihică, iar în unele dimineţi te trezeşti cu un entuziasm de fier. Tu poţi planifica și construi, îţi poţi imagina şi aplica.

Îi poţi inspira pe ceilalţi prin exemplul care ești, un om simplu care își trăiește viața la cel mai înalt nivel. Și indiferent de provocările care ţi-au tulburat o perioadă liniştea, nu ţi-ai pierdut încrederea.

Fii nepăsător atunci când ţi se adresează jigniri şi apreciază complimentele. Conflictele apar din cauză că ignorăm complimentele şi accentuăm cuvintele pe care nu vrem să le auzim ca şi cum am şti că sunt adevărate, ele nu sunt adevărate. Nu uita că toate poveștile sunt minunate, dar la final rămân doar cele adevărate.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments