Vindecarea se produce treptat, transformarea este continuă

Vindecarea se produce treptat, transformarea este continuă

Vindecarea se produce treptat, transformarea este continuă

Vindecarea se produce treptat, transformarea este continuă, noul om îşi face apariţia iar cel vechi e îndepărtat. Victoriile trebuie celebrate, înfrângerile au nevoie să fie înţelese şi acceptate sau lăsate în urmă. Simte-te bine în corpul tău câtă vreme trăieşti în trup şi învaţă să îţi supui mintea. Fii stăpânul ei ca să trăieşti sănătos, nu îi permite să te controleze cu iluziile şi cu slăbiciunea. Mintea e un instrument minunat, ea te poate înălţa sau te poate pune la pământ într-o secundă.

Noul om nu este invidios. El nu bârfeşte, nu se răsteşte, nu se răzbună, ba este atent, iubeşte şi îşi manifestă afecţiunea faţă de persoanele dragi. Îi apreciază pe ceilalţi oameni ori le respectă deciziile. Noul om nu se lasă afectat de comportamentul altora, nici nu pleacă urechea la răutăţile lor. El se cunoaşte pe sine, se acceptă şi are încredere în persoana sa. Este cinstit şi responsabil şi nu caută să fie înaintea tuturor, deoarece cunoaşte faptul că nu suntem toţi la fel şi că în acelaşi timp este nevoie de toţi.

La fel ca în orice alt domeniu competiţia între părţile participante la viaţă aduce eşecul. În schimb, colaborarea naşte succesul iar bucuria finală va fi gustată de toţi. Evoluţia nu constă în a promova clasa a I-a şi gata, ci în a înainta din ce în ce înspre acolo unde te îndeamnă inima să te duci.

Atunci când s-a reuşit pentru prima dată stocarea electricităţii cei mai mulţi au crezut că nu a mai rămas nimic de descoperit şi s-au oprit. Aceasta pentru că nimeni nu şi-a putut imagina ceva mai important şi mai inovator. Mult mai târziu oamenii au înţeles că adevărata aventură abia începuse. Au acceptat noile provocări, noile idei şi obstacole şi au pornit la drum. Tot aşa se întâmplă cu omul aflat în proces de vindecare.

O cititoare mi-a spus că ceea ce construiesc eu în inima ei timp de o lună, dărâmă alţii într-o secundă. Ei bine, vindecarea se produce treptat şi transformarea este continuă. De pildă dacă ţi-au trecut arsurile nu te poţi juca asemeni unui nebun în foc fără să ţi se întâmple ceva. Dar poţi intra acolo de fiecare dată când vrei să salvezi pe cineva drag.

De fiecare dată când îţi aminteşti o întâmplare nedorită şi plângi, ca şi cum o trăieşti pe loc, transformarea are loc, vindecarea se produce, iar tu devii mai puternic şi mai sănătos. Durerea dispare iar traumele devin simple experienţe pe care le înţelegi şi le accepţi ca etape din creşterea ta. Şi te opreşti să respiri.

Oamenii care te-au luat în râs te caută acum, ca să le alini rănile provocate de alţii sau chiar de către ei înşişi! Cei din urmă au devenit cei dintâi, tot ce ne-a mai rămas de făcut este să ne dăm seama de aceasta sau să o recunoaştem. Unii am început.

Vindecarea se produce treptat

Eşti gata să devii administratorul gândurilor tale? Încetează să fii cârpa lor şi devino coordonatorul lor. Renunţă la ceea ce îţi este dăunător şi nefolositor. Selectează-ţi prietenii şi obiceiurile chiar dacă vei rămâne cu unul ori cu niciunul. La ce folos să defilezi printre atâţia dacă nu te cunoaşte niciunul şi te mângâie doar unul?

Cu fiecare nouă înţelegere şi detaşare de trecut devii mai uşor, mai pur şi mai fericit. Vindecarea se produce şi te vei apropia din ce în ce mai mult de esenţa ta, până te vei uni cu ea. Şi să nu te temi că vei trăi şi suferinţe, atunci când vindecarea se produce atingi ţinte. Există oameni pe care greutăţile îi determină să devină mai răi! Pe alţii greutăţile îi fac să fac să fie mai buni. Aceştia din urmă nu mor niciodată.

Extinde-ţi cercurile, stabileşte-ţi obiectivele, priveşte orizontul, nu trăi limitat. Dacă viaţa ta se desfăşoară între patru pereţi, respectiv cei de acasă şi cei de la serviciu, alături de unul ori doi colegi, este absolut normal să fii stresat. Trăind astfel vei răbufni, crezând că din cauza lor nu poţi reuşi. Urcă pe podium şi vei realiza că inima ta este de aur, mintea e de argint iar trupul de bronz.

Miracolul vieţii trăite conştient

Trăieşti cumva sub presiunea că trebuie să ajungi un om special, remarcabil, cunoscut, bogat, sau cu influenţă asupra celorlalţi? Permite-mi să îţi amintesc că eşti astfel deja.

Eşti special şi unic pentru că aşa ai fost creat, iar mai apoi ai fost născut de a ta mamă. Atâta timp cât nu mai este altul ca tine, lumea are nevoie de tine. Simte privilegiul, gustă bucuria. Ai devenit un om remarcabil odată cu apariţia acestei dorinţe în inima ta. Un om remarcabil este acela care îşi susţine moral sau financiar familia. E unul care îşi încurajează prietenii la greu şi care ajută un necunoscut în mod necondiţionat.

Tuturor oamenilor care te-au cunoscut le-ai rămas în inimi într-un mod plăcut. Atâta vreme cât îşi amintesc de tine şi zâmbesc nu este necesar să fii vreo vedetă. Eşti bogat în primul rând pentru că vezi, că auzi şi simţi şi poţi. Ai mâini şi picioare, ai sănătate iar în unele dimineţi te trezeşti cu un entuziasm de fier. Poţi planifica, poţi construi, îţi poţi imagina şi apoi aplica.

Îi poţi inspira pe ceilalţi prin exemplul vieţii tale, o viaţă trăită la cel mai înalt nivel. Iar, indiferent de provocările care ţi-au tulburat o perioadă liniştea, nu ţi-ai pierdut încrederea. Felicitări, aproape că ai ajuns la capăt.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Fii nepăsător când ţi se adresează jigniri şi apreciază complimentele. Conflictele apar
din cauză că ignorăm complimentele şi accentuăm cuvintele pe care nu dorim să le auzim,
ca şi cum am şti că sunt adevărate. Nu sunt adevărate.
Alberto Bacoi

Lasă un răspuns