Ce se întâmplă atunci când te îndrăgosteşti?

Ce se întâmplă atunci când te îndrăgosteşti?

Ce se întâmplă atunci când te îndrăgosteşti?

Atunci când te îndrăgosteşti viaţa ţi se colorează. Când te îndrăgosteşti, problemele care te doborau atât de ușor în trecut acum se zăresc asemeni luminiţelor satelor îndepărtate pe care îţi aminteşti că le vizitai în vremea când erai copil. Îţi mulţumesc că mă urmăreşti pe Facebook şi că recomanzi articolele preferate şi prietenilor tăi.

Atunci când te îndrăgosteşti simţi cum creşti. Când sunt doi puterea creşte, la fel şi emoţia și entuziasmul ce par că te-au uitat. Când eşti îndrăgostit renaşti, renunţi la gândul timid de a spera să joci, în schimb revii pe teren ca după o accidentare şi o recuperare completă.

Dragostea te maturizează, ea te visează şi veghează la creşterea ta. Dragostea te face să devii un om responsabil și onest, onorabil şi chiar umil atunci când este cazul. Începi prin a te îndrăgosti ca un copil, fără obligaţie şi sfârşeşti prin a trăi pentru persoana pentru care ţi-ai da viaţa. Unii învaţă să se preţuiască pe ei ieşind dintr-o relaţie în care s-au implicat cu sufletul. Majoritatea renunţă la persoana lor, învinuindu-i pe alţii pentru nefericirea lor.

Ţine minte că dragostea se îndrăgosteşte de cel care iubeşte. Adevărata iubire nu cunoaşte suferinţa. Ea este trăită de oamenii care încă nu se înţeleg, care nu se cunosc ori nu se acceptă. Există o diferență enormă în a te încredere în tine însuți privindu-te prin prisma egoului cu care te identifici și a te încrede în ființa care în realitate ești.

Nu o singură dată, în urma unei dispute aprinse ți s-a reproșat faptul că ești de nerecunoscut. În acele momente să conștientizezi că nu tu te mânii, egoul se manifestă prin tine atunci când monstrul revine. Tu doar te identifici cu el iar astfel trăiești experiența că ți s-a făcut o nedreptate. În realitate, tu nu ești el și nu ți s-a făcut nicio nedreptate!

Atunci când te îndrăgosteşti nu mai suferi de frig și tot ce simți să faci este să încălzeşti persoana pe care o iubeşti. Iubește, căci oamenii nu greşesc faţă de tine, ei doar trăiesc în felul lor şi decid în funcţie de temerile lor.

Atunci când te îndrăgosteşti te vindeci de trecutul dureros și evadezi din abisul dezamăgirii. Abia atunci înţelegi că vindecarea nu înseamnă să uiţi că ai suferit vreodată, ci înseamnă că rănile de ieri au încetat dar să îţi mai afecteze comportamentul de azi.

Adormi visând că îţi strângi la piept iubirea de parcă ai vrea să îi povesteşti pe unde ai umblat, câte văi ai străbătut desculţă şi cât ai plâns. Te vezi acum aici timidă şi credulă din nou. Pasională eşti ca de obicei, punând suflet în tot ce faci. Orice iese din mâna ta emană iubire, pentru că ai început să trăieşti în dragoste. Ai îndrăznit şi ai reuşit.

Iar dacă nu ai mai iubi ai renunţa să fii aici. Tu ești viaţa pe care o trăieşti pentru prima oară sau pentru a mia oară! Cine ştie de câte ori ai înflorit şi apoi te-ai ofilit pentru că nu ai iubit?

Flori nu mai ai nevoie să primeşti fiindcă ai devenit una dintre ele. Când te îndrăgosteşti, tu eşti pasionată de stele. Renunţi să mai vizionezi tot felul de filme, astăzi ai realizat că eşti actriţă.  Joci în propriul film şi îţi produci propria fericire. Și nu te uita la mine, omul care îți vorbește despre tine, pentru că fără tine nu m-aş mai fi bucurat. Eşti cea care aduce în lume fericirea.

Când te îndrăgosteşti îţi aminteşti că vine un moment în care vei pleca iar tot ce ţi-ai propus înainte să te naşti aici a fost să laşi doar iubire în urma ta. Ai plecat cu dorinţa de a învăţa, a simţi pe pielea ta. Ai vrut să vezi, să simţi ori să înduri şi să repari lumea cu iubirea pe care ţi-o emană inima.

Atunci când te îndrăgosteşti cu adevărat nu deţii strategii, nu ştii ce să faci, de unde să începi ori cum să plănuieşti viitorul. Fiecare dragoste este unică, ea nu vine însoţită de instrucţiuni de folosire. Dragostea de tot este sfântă, ea aduce izbăvirea și te înrolează în viaţă.

Atunci când te îndrăgosteşti îndrăzneşti

Să fii îndrăgostit este ca şi cum te-ai trezi la ora șase dimineaţa ca să priveşti răsăritul. Serveşti o cafea aromată cu lapte pe terasa unei cabane din lemn situată în vârf de munte, în plină iarnă. Simţi razele soarelui cum îţi mângâie pielea feţei iar culorile cerului îţi intră la suflet. La fel şi liniştea ori peisajul. Urmele lăsate în zăpadă de asemenea. Brazii şi ţurţurii, tot.

Atunci când te îndrăgosteşti te îndrăgosteşti de tot, inclusiv de rănile ori de amintirile tale, de forţa care ţi-a dăruit energia necesară ca să ajungi la capătul suferinței. Când te îndrăgosteşti redevii un om liber, cu gândul, departe de lumea sufocantă care a automatizat totul, inclusiv iubirea. Lumea a ucis aventura şi a secat bucuria.

Te-ai simţit vreodată vinovată în vreme ce te bucurai, din cauză că în același timp alţi oameni erau nefericiţi? Dacă da, cunoaște că rădăcina vinovățirii se ascunde în trecutul tău, atunci când ai fost pusă în situaţia de a ajuta, dar ai ales să nu o faci. Ai ales să treci mai departe îmbrăţişând indiferenţa, din diverse motive. Îndrăgostindu-te începi a îţi ajuta familia şi persoanele dragi din nou. Atunci senzaţia de vinovăţie dispare treptat şi te vei bucura aşa cum o făceai cândva, liber.

Atunci când te îndrăgosteşti trăieşti ca şi cum melodia preferată îţi răsună în minte neîncetat. Tu o fredonezi vesel, vrând parcă să o cânţi tuturor. Iubeşte, el e singurul lucru pe care ţi-ai promis să îl faci. Spune-mi povestea ta dacă simţi şi poţi, simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Uneori viaţa e amuzantă dar nu trăiesc cu ideea că este o glumă. Dragostea este reală,
fiecare om este important şi unic şi face parte din acest proces. Nu cred în coincidenţă,
ci în perfecţiunea invizibilă minţii omeneşti.
Alberto Bacoi

Lasă un răspuns