Despre iubire şi felul cum iubesc oamenii

Despre iubire şi felul cum iubesc oamenii

Despre iubire şi felul cum iubesc oamenii

Despre iubire şi despre felul cum iubesc oamenii va fi mereu de vorbit. Astăzi vreau să fiu scurt şi concis, aşa că voi începe cu întrebarea pentru ce te-ai născut, pentru ce trăieşti, de ce munceşti, de ce îţi întemeiezi o familie ca, apoi să îmbătrâneşti, dacă nu iubeşti? Care este logica gândirii tale, oare cine ţi-a adormit minţile?

Universul funcţionează prin iubire, îţi vorbeşte despre iubire şi e iubirea însăşi, sursa tuturor lucrurilor sau fiinţelor care există. Iubirea este scopul şi destinaţia creaţiei aşa cum o cunoaştem.

Există oameni care sunt iubiţi în mod necondiţionat, ei sunt iubiţi pur şi simplu pentru că există. Da, ei sunt iubiţi de către familiile lor, de colegi sau prieteni, şi nu sunt obligaţi să facă ceva ieşit din comun ca să obţină apreciere sau respect. Eu sunt.

Eu sunt nevoit să readuc lumea pe linia ei de mers doar ca oamenii să îmi dea bună ziua. Oftez, totuşi nu mă plâng. Mi-am dobândit respectul, am primit iubirea, îţi redau siguranţa. În viaţă, nu încerca să înţelegi toţi oamenii, încearcă în schimb să îi accepţi, chiar dacă aceasta constă în a trăi cumva separat de ei din cauza preferinţelor lor.

Am cunoscut oameni care au fost învăţaţi să trăiască cu frica în suflet, lor nu li s-a vorbit despre iubire. Ei au înţeles că viaţa este deosebit de grea, că fiecare luptă pentru binele propriu, că nu mai există dragoste sau că mulţumirea de sine constă în a înşela pe altul. Şi au sfârşit prin puşcării.

Totuşi, am întâlnit şi familii care şi-au educat copiii cu dragoste şi cu înţelepciune, demonstrându-le că viaţa este minunată chiar şi când e greu, că nu pot fi mai sus ca ceilalţi deoarece nu suntem toţi la fel și că prin colaborare se dobândeşte succesul, nu prin competiţie.

Cei despre care îţi vorbesc sunt acum oameni cu caracter puternic, ei au devenit doctori, psihologi, scriitori, artişti și analişti, mediatori, fondatori de ONG-uri, iubitori de viaţă şi de tot ce ne oferă ea.

Dragostea este ca un glonţ care îţi străpunge pieptul în căutarea inimii. Ai rămas înmărmurit, te prăbuşeşti, crezând că mai ai câteva secunde de trăit. Însă prin rană dragostea îţi curăţă sângele care a fost otrăvit. Este furia îngerilor.

Poveşti adevărate despre iubire

Personal, cea mai mare parte din viaţă mi-am petrecut-o plângând pe interior, cu toate că în faţa oamenilor mă făceam că râd şi am ruginit. Astăzi zâmbesc în interior, însă o fac discret, în aşa fel încât să nu îi rănesc pe ceilalţi cu fericirea mea.

Prima dată când o persoană necunoscută s-a purtat frumos cu mine, m-am întrebat uimit de ce o face. Trăiam experienţa şi totuşi nu credeam în ea. Era incredibil, mă întrebam de ce mă iubeşte, de ce îi este drag să stea în prezenţa mea (nu am primit răspuns). Mai târziu am realizat că nu puneam întrebarea potrivită. Aceasta era, de ce majoritatea oamenilor care m-au cunoscut m-au urât? Eu nu le-am provocat rău, nici nu i-am deranjat în vreun fel. Nici dacă aş fi intenţionat să o fac nu o puteam face, eram doar un copil. Şi atunci am înţeles.

Am înţeles că acolo de unde am venit guverna iubirea şi că ceea ce nu era iubire nu avea autoritate. Că eu nu puteam trăi experienţa de a nu fi iubit în sânul iubirii înseşi. Acum ştiu ce simte unul care nu este iubit faţă de cel care nu iubeşte şi invers. În lumea aceasta nu poţi tânji să fii iubit şi să fii iubit. Şi totuşi poţi iubi pe oricine, oriunde şi oricând, în mod necondiţionat, pe gratis.

Ai fi gata să renunţi la persoana iubită dacă ai şti că altcineva o poate face cu adevărat fericită? Asta înseamnă să iubeşti cu inima, mintea vrea totul pentru ea. În viaţă, bucură-te de tot, însă nu îţi lipi inima de nimic, fie de lucruri, de oameni, de trăiri ori nici măcar de tine. Aici totul este trecător, aşa a fost proiectat ca să fie.

Despre iubire, îndemnuri şi idei

Există oameni care îşi trăiesc vieţile la parter, există oameni care trăiesc la etajul unu și oameni care trăiesc pe acoperişul lumii. În funcţie de felul cum iubesc, se plasează undeva. Acesta despre care îţi vorbesc e automatismul prin care funcţionează mintea. Inima nu are nevoie de reguli.

Ai observat faptul că în prezenţa anumitor persoane te simţi încordat, apoi tensiunea creşte odată cu minutele care trec parcă ar fi ore? Acestor tipuri de persoane nu le poţi vorbi despre iubire, despre pace sau frumos. Ele compară, condamnă, emit judecăţi de valoare, dispreţuiesc, desconsideră. Totuşi, nu ele se fac vinovate de suferinţa ta. Tu eşti singurul responsabil pentru fericirea ta. Fericirea ta depinde doar de tine.

Nu te mai critica şi nu te mai teroriza, acceptă-te aşa cum eşti. Nu ai nevoie să fii altfel decât eşti. Iubeşte-te, respectă-ţi corpul mâncând sănătos, odihnindu-te la timp. La ce ţi-ar folosi bogăţiile lumii trăind ca pacient într-un sanatoriu ori ca un deţinut în penitenciar? Ce alinare îţi aduc proprietăţile când locuieşti de unul singur? Cui îi vorbeşti despre iubire, spunându-i te iubesc, noapte bună, la mulţi ani sau Crăciun fericit?

În urmă cu câteva zile am întâlnit un bătrân care a scăpat de cancer. După primele trei minute de când ne-am cunoscut m-a întrebat râzând: „Nu vrei o maşină? Fără bani! Eu nu mai conduc, copiii mei au maşinile lor“. Ahaaa, deci aceasta este starea de spirit. Dezvoltă-ţi o atitudine de învingător şi vei deveni unul! Simte liber!

Iubirea aleargă spre iubire aşa cum aleargă şcolarul de cărţile sale; şi aşa cum tot el
se îndreaptă către şcoală încruntat, se desparte şi iubirea de iubire.
William Shakespeare

2 gânduri pentru “Despre iubire şi felul cum iubesc oamenii

Lasă un răspuns