Despre iubire şi felul cum iubesc oamenii va fi mereu de vorbit.

Despre iubire şi felul cum iubesc oamenii

Despre iubire şi felul cum iubesc oamenii va fi mereu de vorbit. Astăzi vreau să fiu scurt şi concis, aşa că voi începe cu întrebarea pentru ce te-ai născut, pentru ce trăieşti și munceşti, de ce îţi întemeiezi o familie ca apoi să îmbătrâneşti, dacă nu iubeşti? Cine ţi-a adormit minţile?

Universul funcţionează prin iubire, îţi vorbeşte despre iubire și este iubirea însăşi, sursa tuturor lucrurilor și a fiinţelor care există. Iubirea este scopul şi destinaţia creaţiei aşa cum o cunoaştem. Nu uita să mă urmărești pe Instagram sau pe Facebook, în felul acesta te țin la curent cu cele mai noi postări.

Există oameni care sunt iubiţi în mod necondiţionat pur şi simplu pentru că există. Ei sunt iubiţi de familiile lor, de colegi și prieteni, şi nu sunt obligaţi să facă ceva ieşit din comun ca să obţină apreciere și respect. Eu sunt.

Sunt nevoit să readuc lumea pe linia ei de mers doar ca oamenii să îmi dea bună ziua. Oftez, totuşi nu mă plâng. Mi-am dobândit respectul și am primit iubirea, eu îţi redau încrederea. Nu încerca să înţelegi toţi oamenii, caută în schimb să îi accepţi, chiar dacă aceasta constă în a trăi separat de ei din cauza preferinţelor lor.

Am cunoscut oameni care au fost învăţaţi să trăiască cu frica în suflet. Lor nu li s-a vorbit despre iubire sau frumos și au ajuns la concluzia că viaţa este grea, că fiecare luptă pentru interesul personal, că nu mai există dragoste și că împlinirea de sine constă în a îl înşela pe altul. Și au sfârşit în puşcării.

Dar am întâlnit şi părinți care şi-au educat copiii cu dragoste şi înţelepciune, demonstrându-le că viaţa este minunată chiar şi când e greu, că nu pot fi mai sus decât ceilalţi deoarece nu suntem toţi la fel și că prin colaborare se dobândeşte succesul, nu prin competiţie. Cei despre care îţi vorbesc sunt oameni cu caracter puternic. Ei au devenit doctori, psihologi, scriitori, artişti, analişti, mediatori, fondatori de ONG-uri, iubitori de viaţă şi de tot ce le oferă ea.

Dragostea este ca un glonţ care îţi străpunge pieptul în căutarea inimii. Ai rămas înmărmurit, te prăbuşeşti, crezând că mai ai câteva secunde de trăit, dar prin rană dragostea îţi curăţă sângele care a fost otrăvit. Ea este furia îngerilor.

Personal cea mai mare parte din viaţă mi-am petrecut-o plângând pe interior, cu toate că în faţa oamenilor mă făceam că râd şi am ruginit. Astăzi zâmbesc în interior, dar o fac discret, în aşa fel încât să nu îi rănesc pe ceilalţi cu fericirea mea.

Prima dată când o persoană necunoscută s-a purtat frumos cu mine m-am întrebat nedumerit de ce o face. Trăiam experienţa dar nu reușeam să cred în ea. Eram sceptic și totodată curios să aflu de ce îi este drag să stea în prezenţa mea, oare ce simte. Nu am primit răspuns, dar mai târziu am realizat că nu puneam întrebarea potrivită.

Întrebarea potrivită era de ce majoritatea oamenilor care m-au cunoscut m-au urât? Eu nu le-am provocat niciun rău, nu i-am deranjat niciodată și nici dacă intenţionam nu o puteam face, eram doar un copil. Atunci am înţeles.

Am înţeles că acolo de unde am venit guverna iubirea și ceea ce nu era iubire nu avea autoritate. Am înțeles că eu nu puteam trăi experienţa de a nu fi iubit în sânul iubirii înseşi. Astăzi ştiu ce simte unul care nu este iubit față de cel care nu iubeşte. În lumea aceasta nu poţi tânji să fii iubit şi să fii iubit, dar poţi iubi pe oricine, oricând, în mod necondiţionat, adică pe gratis.

Când un om pe care nu îl cunoști și care nu te-a întâlnit niciodată îți spune că te iubește, înseamnă că ai făcut ceva bun cândva chiar dacă ai uitat. Poate ai dăruit fără să judeci sau să ții socoteală.

Despre iubire, îndemnuri şi idei

Oamenii care luminează și inspiră sunt iubiți mai mult din umbră. Ei nu sunt invitați pe la emisiuni cu audiență extinsă și nu conduc mașini de lux, ci sunt modești și își petrec timpul liber în natură. Oamenii care iubesc astăzi salvează iubirea de mâine.

Ești gata să renunţi la persoana iubită dacă ai afla că altcineva o poate face cu adevărat fericită? Așa procedezi când iubeşti cu inima, mintea vrea totul pentru ea. În viaţă bucură-te de tot dar nu îţi lipi inima de nimic, fie de lucruri, de locuri, trăiri sau oameni, nici măcar de identitatea ta. Aici totul este trecător, inclusiv trupul și mintea care ți s-au dat.

Există oameni care îşi trăiesc vieţile la parter, există oameni care trăiesc la etajul unu și oameni care trăiesc pe acoperişul lumii. În funcţie de măsura în care iubesc Universul îi plasează undeva. El este automatismul prin care funcţionează mintea, inima nu are nevoie de reguli.

Ai observat că în prezența anumitor persoane te simți încordat, iar tensiunea crește odată cu secundele care trec parcă ar fi ore? Lor nu le poți vorbi despre iubire, pace și frumos, căci compară, condamnă, disprețuiesc și judecă cu fiecare prilej. Totuşi nu ele se fac vinovate pentru suferinţa ta, tu eşti singurul responsabil pentru felul în care îți trăiești viața, fericirea ta depinde doar de tine.

Nu te mai critica, nu te mai teroriza, acceptă-te aşa cum eşti, nu ai nevoie să fii altfel decât eşti. Iubește-te, respectă-ţi corpul mâncând sănătos și odihnindu-te la timp. La ce ţi-ar folosi toate bogăţiile lumii trăind ca pacient într-un sanatoriu sau ca un deţinut într-un penitenciar? Ce alinare îţi aduc proprietăţile dacă locuieşti de unul singur? Cui îi vorbeşti despre iubire spunându-i te iubesc, noapte bună, la mulţi ani sau Crăciun fericit?

În urmă cu câteva zile am întâlnit un bătrân care s-a vindecat de cancer, cu care am purtat o discuție scurtă de mai puțin de cinci minute. În el am văzut o atitudine de învingător și o stare frumoasă de spirit. Înainte să plece m-a întrebat, râzând, cu o expresie luminată pe față:

–  Nu vrei o maşină, fără bani? Eu nu mai conduc, copiii mei au maşinile lor.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un comentariu