Conştientizarea viselor te aduce mai aproape de fiinţa ta, de scopul și împlinirea ta, pe toate planurile.

Conştientizarea viselor şi nevoia de devenire

Conştientizarea viselor te aduce mai aproape de fiinţa ta, de scopul și împlinirea ta, pe toate planurile. Ce înseamnă ea mai exact? Permite-mi să mă folosesc de câteva experienţe personale pentru a contura articolul prin intermediul căruia am ales să dezbat un subiect atât de solemn.

Pe parcursul vieţii omul este îndemnat înspre anumite direcţii de către intuiţia sa, care în majoritatea cazurilor pare aberantă, imatură şi extrem de slab informată în privinţa situaţiei sau a posibilităţilor. Din acest motiv cei mai mulţi o ignorăm. Intuiţia se face simţită de cele mai multe ori prin vise. Conştientizarea viselor te susține să atingi treptat toate obiectivele prezentate în vis, indiferent de nivelul la care te afli la început. Stăruinţa joacă un rol important în acest proces.

Majoritatea viselor pe care le avem sunt rezultatul minții noastre delirante, supusă forțat amalgamului lumii. Totuși Dumnezeu poate strecura mesaje importante printre ele. Odată ce se creează o legătură între om și Esența lui, care este Dumnezeu, aproape fiecare vis capătă o însemnătate.

Iar odată ce accepţi realitatea prezentată în vis şi îţi urmezi calea, încep să apară semnele periodice şi soluţiile care te vor ajuta să ajungi acolo unde ai acceptat deja că eşti. Întâi îți imaginezi roata, apoi, începi să o construiești. Căci toţi avem nevoie să ajungem undeva, să construim ceva, să devenim utili, să fim apreciaţi sau respectaţi de oamenii oneşti ca noi. Dacă împărtășim aceleași convingeri te invit să mă urmăreşti pe Facebook.

Pe parcursul vieţii, oamenii trăiesc controlaţi și sunt motivaţi de nevoia de devenire, ceea ce este bine. Problema cu care ne confruntăm nu este dorinţa arzătoare a oamenilor de a deveni, ba faptul că nu îi interesează în mod special să devină oameni remarcabili, doresc mai degrabă să îşi construiască o imagine interesantă, mai mult sau mai puţin adevărată, despre ei, ceea ce este rău.

Incapacitatea de a te uni cu tine însuţi, a suprapune cele trei părţi care te alcătuiesc (suflet, minte și trup), îţi vor da bătăi de cap până la sfârşit. Vei duce o viaţă din care nu vei înţelege mare lucru și vei trăi tot timpul nemulţumit.

De aceea, trebuie să fii mai întâi bolnav ca să apreciezi sănătatea. Trebuie să fii mai întâi singur ca să te poți bucura atunci când trăieşti viaţa în doi. Trebuie să fii infertilă ca să îţi doreşti cu toată fiinţa un copil. Tu ai nevoie să fii mai întâi orb ca să realizezi că eşti vizionar, odată ce începi să creşti în cunoştinţă şi în conștiență.

Miracolul care s-a produs în viaţa mea a fost că nu mi-am dorit niciodată să devin un om important, remarcabil. Nu am avut curajul să mai sper, nici acum nu mă consider unul, cu toate că mulţi mă tratează așa. Am zile în care afirm despre mine că sunt astfel, influențat de atitudinile oamenilor mai puțin fericiți. Cu toate acestea eu fac ceea ce am venit aici ca să fac, nimic mai mult și nimic mai puțin.

Spuneam că nu mi-am dorit vreodată să mă înalț deasupra celorlalți cu ceva, chiar m-am întrebat printre lacrimi de ce nu pot fi ca ceilalţi oameni, oare nu mi se cuvine? Apoi am visat că sunt mai mult decât mi-am imaginat și totuși realitatea era total opusă faţă de ceea ce îmi şoptea visul. Și mi-am dorit să mor ca să nu mai fiu, dar astăzi aş muri de o mie de ori doar pentru a mai exista o dată.

Atunci, Universul s-a îndurat de mine şi mi-a acordat a doua şansă. Nimeni nu reuşeşte din prima dată. Cel puţin eu nu am reuşit, alţii ar putea probabil să o facă. Cu cât credeam mai tare, visul devenea cât mai real. Noi de încredere avem nevoie, restul apare treptat atunci când avem nevoie. O viaţă de succes este cea pe parcursul căreia îţi asculţi inima. Eşecul apare atunci când te laşi influențat de mintea înfricoşată şi încetezi.

Conştientizarea viselor

Dacă eşti cântăreţ cântă, nu desena dacă eşti cântăreţ, ci cântă. Dacă eşti un bun vorbitor vorbeşte oamenilor peste tot, prezintă idei inovatoare şi mângâie-i cu priceperea ta de a uni cuvintele. Organizează întâlniri ori susţine cauze, motivează oameni descurajaţi și vorbeşte la radio. Nu cânta dacă eşti un bun vorbitor în public, fiindcă nu îţi va ieşi.

Dacă eşti un om bun fii un om bun până la capăt. Iar dacă eşti invidios sau orgolios, vei rămâne astfel indiferent de eforturile tale de a demonstra lumii că ai devenit alt om. Universul are nevoie de ambii în aceeaşi măsură, cel puţin încă puţin va mai avea, apoi va renunţa şi îşi va schimba traiectoria.

În viață oamenii cu care vei trăi în armonie sunt cei care nu vor nimic de la tine. Ei vor deveni prietenii tăi. Prietenii sunt modul lui Dumnezeu de a îți umple golul lăsat de familia ta. Golul se umple atunci când sunteți sinceri unii cu alții și râdeți până dimineața.

Astăzi îmbrăţişez natura și ador relaţiile cu oamenii. Iubesc chiar şi proştii de la care învăţ atât de mult pe gratis, le zâmbesc. Pe înşelători încerc să-i accept aşa cum sunt tot așa cum am fost și eu acceptat de alţii la rândul meu. Din fiecare dezamăgire am învăţat câte ceva şi am lăsat învăţătura şi altora. Conştientizarea viselor mă determină să fiu recunoscător, uite câte am făcut şi pe unde am ajuns. Pe toate le-am visat mai întâi.

Salvarea omului vine prin eşec, prin suferinţă, prin cataclism, prin urgie, printr-o criză financiară sau emoţională, ea nu se naşte din starea de confort. Din confort apare zăbovirea, ignoranţa, boala și în final extincția, ele sunt ceea ce prin conştientizarea viselor am înţeles, ceva ce nu ai mai auzit până astăzi, simte liber.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Fericirea ta depinde doar de tine nu constă în posibilitatea de a controla acţiunile celorlalţi sau reacţiile lor la acţiunile tale, ci în capacitatea ta de a nu te lăsa influenţat de comportamentul lor.
Alberto Bacoi

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elena
21 ianuarie 2017 18:19

Salvarea omului vine prin eşec, prin suferinţă, prin cataclism, prin urgie, printr-o criză financiară ori emoţională. Ea nu se naşte din confort. Prin confort apare zăbovirea şi ignoranţa, boala, iar, la final moartea. Este ceea ce prin conştientizarea viselor am înţeles. Ceva ce nu ai auzit vreodată până astăzi. Şi aşa este