Un nou început, încetează să mai fii victimă şi deschide ochii, alegerile influenţate de frică devin iraţionale, cu toate că tu le numeşti mature.

Un nou început, încetează să mai fii victimă

Un nou început, încetează să mai fii victimă şi deschide ochii, alegerile influenţate de frică devin iraţionale, cu toate că tu le numeşti mature. Adoptă o nouă atitudine cu ajutorul căreia să priveşti evenimentele și tot așa să îţi trăieşti viaţa. Înalţă-ţi perspectiva şi răspunde la întrebarea: cum elimin răul din lume fără să rănesc omul, atunci când omul alege răul în mod inconştient, chiar dacă în realitate el nu este rău, doar se lasă controlat de slăbiciunea minţii în absenţa înţelepciunii inimii?

Aceasta da întrebare ori mai bine zis ce provocare. Eşti curios să îi afli răspunsul sau vrei să îţi întăreşti convingerile? Citeşte ultima mea carte pe care ţi-am pus-o la dispoziţie la sfârșitul articolului. Facebook, Instagram, știi tu, nu mai este necesar să îți reamintesc. Începem!

Încheie capitolul suferinţă şi fii liber să plângi, dar de această dată plângi cu lacrimi de fericire. Încetează să mai fii victimă și îmbrăţişează un nou început. Mintea are nevoie de împrospătare, inima de preţuire iar cei dragi de multă iubire. Valorile care te conduc au nevoie de revizuire, traumele trebuie vindecate și dramele părăsite, obstacolele imploră să fie depăşite, oamenii au nevoie să fie iertaţi și înțeleși de tine. Noile relaţii vor fi consolidate şi toate cunoştinţele adunate.

Nu te mai minţi și chinui cu imaginea de sine, nu îți mai etala egoul când abia stai pe picioare, tu eşti un erou dar nu ştii că eşti. Ești eroul ascuns despre care nu ştii mare lucru, despre care am scris în cartea pe care am transformat-o în impulsul care îţi va schimba viaţa.

În viaţă evenimentele nu se întâmplă aşa cum ţi-ai imaginat, așa că fii gata să accepţi toate provocările şi bucură-te de fiecare experienţă indiferent de modul prin care aceasta ajunge la tine, poate spontan şi prea rapid, de multe ori lent sau extrem de plictisitor, crud și dezamăgitor.

În vremea în care am hotărât să public prima carte nu mi-a aşezat nimeni covorul roşu la picioare, nici nu m-a invitat la emisiunile de la televizor, cu toate că la început aşa am crezut că se va întâmpla. Iar criticii încercau să mă convingă de faptul că textele mele sunt lipsite de valoare. Atunci când argumentele lor nu se ridicau la nivelul afirmațiilor mele acuzau și spuneau că mă inspiră diavolul să scriu cărţi. Și m-au durut reacţiile lor.

Realitatea pe care o experimentam era opusă faţă de modul în care mi-am încuipuit eu că se vor desfăşura lucrurile. Aceasta nu m-a împiedicat totuși să fac tot ceea ce am reuşit să fac.

În adolescență, când m-am îndrăgostit ca un copil nebun de fata care m-a acceptat în viaţa ei, nu m-a alinat nimeni, nu dormeam împreună cu nimeni, nu mă consola nimeni și nici nu făceam dragoste de seara până dimineaţa aşa cum am văzut în filme. În schimb stăteam şi clarificam situaţii la telefon câte şase ore pe zi, degeaba.

În zilele în care ne iubeam căutam modalităţi de furişare ca să nu ne prindă părinţii. Cumva iubirea era considerată imorală într-o lume în care cei mai educați dintre oameni se certau în stradă ca la ușa cortului, se mândreau cu rușinea și erau admirați pentru ea. Aceasta nu m-a oprit să îmi trăiesc emoţia şi să simt fiorul ei cu fiecare fir de păr al trupului.

Îţi scriu deoarece am fost acolo jos, am trăit ce ai trăit tu iar dezamăgirile m-au secat de lacrimi. Ultimele cuvinte pe care le-am auzit din gura tatălui meu au fost:

–  Alberto, vei realiza lucruri măreţe mai târziu, dar eu nu voi mai fi aici ca să te pot susţine, şi avea dreptate.

În acea perioadă eram prea ocupat cu prietenii şi anturajul din zona în care locuiam. Abandonasem școala demult, îmi petreceam marea parte din timp jucându-mă afară sau pe internet până la miezul nopții. În zilele mai triste în care nu mă jucam beam şi uitam, dar astfel muream și nu știam.

Alege un nou început și fii fericit

Și m-am trezit în ziua în care am fost chemat să îmi îngrop tatăl, omul pe care l-am ignorat în ultimii trei ani, unde aproape că m-au lăsat genunchii. Eram analizat cu amănuntul de mulţimea care se adunase la priveghi și aştepta să îi recunosc chipul rănit în accident, o frântură de secundă care a durat mai mult decât o viaţă întreagă de om. Și m-a tulburat, dar am învins. Şi tu o poţi face.

Iar dacă eu, cel mai sensibil și mai greoi la minte om, mai negativist și mai sceptic, am reușit să îmi clădesc o viață frumoasă, o carieră și un viitor promițător, nu cu atât mai mult ai putea să o faci tu? Tu ești mai minunat decât mine, ești curajos, pragmatic și strategic, ești disciplinat, ambițios și mult mai motivat.

Viaţa este frumoasă, tinereţea este al naibii de scurtă iar evenimentele pur şi simplu se întâmplă. Schimbările care te întâmpină sunt necesare, un nou început bate la uşă după fiecare prăbușire. Durerea te sculptează, suferinţa te şlefuieşte, acceptarea care aduce pacea te vindecă, apoi adevărata bucurie se face observabilă. Atunci când ai inima curată dragostea se face simţită, întreg Universul a lucrat în avantajul tău ca tu să fii acum aici și așa, în poziţia aceasta.

Eu nu îţi scriu cu scopul de a căpăta credibilitate înaintea ta, intenţia mea este să te fac mai puternic. Vreau să descoperi forţa din interiorul tău, ea te înalţă peste orice problemă și te ajută să mergi mai departe. Este un nou început, schimbă-ți atitudinea cu care priveşti viaţa şi realizează că din victimă ai devenit învingător. În perioada următoare te voi căuta ca să mă fotografiez cu tine.

Transformă fiecare zi într-o treaptă către desăvârşirea ta ca să o atingi și să cunoști satisfacția. Încetează să mai fii victimă şi îmbrăţişează aventura, lasă viața să curgă, alege pacea.

Cărţile mele sunt un miracol, un miracol înseamnă ceva ce vezi și nu îţi vine să crezi, ceva ce nu poţi înţelege nici accepta. Când recomanzi materialele mele nu mă ajuți pe mine, nu te ajuți pe tine, îi ajuți pe cei ce au nevoie de ajutor și nu știu unde să îl caute. Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lucian Bălășete
30 august 2019 19:18

Este absolut minunat, chiar divin pot spune. Complimente pentru voință, putere și succes. Am avut multe de învățat din ce am citit. Puterea este în noi, dar noi trebuie să găsim drumul spre ea. După fiecare ridicare realizăm că am devenit mai puternici decât am fost până să cădem.