Fericirea ta depinde doar de tine a devenit un clișeu din ce în ce mai folosit în ultima vreme, iar el va rămâne astfel pentru tine până în clipa în care vei trăi procesul ca experienţă.

Fericirea ta depinde doar de tine

Fericirea ta depinde doar de tine a devenit un clișeu din ce în ce mai folosit în ultima vreme, iar el va rămâne astfel pentru tine până în clipa în care vei trăi procesul ca experienţă. În următoarea secundă vei dori să îi îndemni şi pe ceilalţi să îl trăiască, ca să simtă, dar fără rezultat. Răbdarea și intenţia pozitivă te vor ajuta să nu îţi pierzi minţile. Nu toţi oamenii îşi doresc să fie fericiţi, cei mai mulți caută doar să pară că sunt astfel.

Trăieşti o viaţă plictisitoare în care nu se întâmplă mare lucru iar din această cauză eşti posomorât și te-ai obişnuit să gândeşti prăpăstios? Fii cauza pentru care evenimentele se întâmplă în viaţa ta, fericirea ta depinde doar de tine.

Nu căuta să atragi evenimentele frumoase în viața ta dintr-o loterie imaginară a Universului, aşa cum te învaţă mai nou cei care colectează bani în schimbul sfătuirii. Creează tu oportunitățile determinând oamenii din jurul tău să reacţioneze la provocările tale. Fii combustibilul vieţii tale şi îmbunătăţeşte procesul funcţionării ei, fiindcă fericirea ta depinde doar de tine.

Nimănui nu îi face plăcere să îşi petreacă timpul liber în compania oamenilor trişti și pesimişti, aceia controlaţi de vicii, dar uneori este necesar să o facem. Aceşti oameni au nevoie să fie iubiţi şi încurajaţi ca să se ridice şi să meargă pe picioarele lor. Fii sursa care îi hrăneşte și sâmburele care rodeşte în interiorul lor, iar ei te vor căuta ca să te răsplătească atunci când vor putea şi când nu te vei aştepta.

Trezeşte-te hotărât, analizează-ți obiceiurile, planifică-ți o nouă călătorie. Visează, doreşte-ţi, entuziasmează-te, strânge bani, foloseşte-ţi imaginaţia, ia inițiativă. Motivează-te, informează-te, apucă-te de sport. Cumpără-ți o bicicletă, mergi cu trenul, întâlneşte-te cu oameni pe care nu i-ai cunoscut până astăzi și inspiră-te de la toți.

Nu mai refuza ofertele, permite oamenilor să vină la tine ca să nu ţii viața la distanţă. Fericirea ta depinde doar de tine, succesul depinde doar de tine. În regulă, să o luăm altfel.

Învaţă lucruri noi, fă cursuri, obţine diplome, compune melodii sau creează aplicaţii. Filmează-te în timp ce faci nimic şi râzi cu poftă cu acest prilej. Invită la cafea, cere în căsătorie, surprinde persoane pe care le iubeşti. Oferă amărâţilor din puţinul tău, încurajează-i că mâine va fi mai bine, iar dacă nu va fi mai bine fă tu în aşa fel ca să fie.

Vorbeşte-le copiilor tăi despre pace, spune-le că s-au născut într-o lume frumoasă în care fericirea lor depinde de ei. Bunăstarea şi liniştea sunt responsabilităţile fiecărui om. Iubeşte tot ce întâlneşti, manifestă-ţi bucuria în toate felurile și Universul îţi va răspunde înapoi negreşit.

Ce dacă oamenii sunt răutăcioşi şi te critică? Ce dacă nu ştii gramatică? Ce dacă nu ai mai mulţi bani ori nu arăţi ca în revistele glamour? Fii tu însuţi, celebrează individualitatea, dezvoltă-ţi încrederea în tine, cineva are nevoie de tine și nu știi. Acel cineva te visează şi aşteaptă să te întâlnească de multă vreme.

Consideri că viaţa ta este un eşec din cauză că orice început de relaţie se rezumă doar la sex și se termină înainte să fi început? Nu te pricepi să comunici cu oamenii și îţi este dificil să te integrezi undeva? Ce naiba ai fost învăţat în şaisprezece de ani de şcoală, gramatică? Şi la ce îţi foloseşte? Gramatica te face arogant şi de o mie de ori mai nefericit. Poţi să mă contrazici cât vrei, de unul singur, la tine în casă, cu faţa în pernă.

În viaţă nu ai nevoie să ştii gramatică sau matematică, ai nevoie să înveți să comunici cu oamenii, să fii capabil să creşti un copil în mod sănătos fizic şi psihic, să înveţi să duci o căsnicie la bun sfârşit și să reuşeşti să îţi deschizi şi să întreţii o afacere, să îţi găseşti o pasiune şi să o fructifici, iar astfel să rămâi în istorie.

Liniştea interioară depinde de tine

Ai nevoie să ştii să te bucuri de fiecare clipă ca să trăieşti fericit, nu să îi corectezi pe cei care uită să folosească acuzativul, pentru că în felul acesta ratezi fericirea, în cazul în care nu ai făcut-o deja. Eu nu am fost la şcoală dar am învăţat să scriu, să citesc şi să socotesc, tu ai fost la şcoală dar nu ai fost învăţat să trăieşti.

În viaţă ne bucurăm de zilele bune mulţumită zilelor mai puţin bune. Fii recunoscător că ai şi zile rele, zilele rele fac zilele bune să fie atât de speciale. Comportă-te în mod remarcabil, lasă doar zâmbete pe feţele celor pe care îi întâlneşti pe acolo pe unde treci. Încălzeşte lumea, îmbrăţişeaz-o și fă-o să îţi simtă lipsa din iubire, nu din egoism.

Există atâtea lucruri de care poţi să te bucuri pe Pământ. Eu iubesc dulceaţa de gutui, plăcinta cu dovleac, zilele ploioase, peisajele cu frunzele galbene și roșiatice, castanele, porumbul copt pe jar cu sare şi vinul fiert cu felii de gutui, zahăr, piper şi scorţişoară. Ador serile petrecute lângă foc, căţăratul în copaci, plimbatul prin pădure şi imortalizarea acestor momente în fotografie.

Iubesc să dezvolt relaţii noi cu oameni noi, sunt pasionat de funcţionalitatea psihicului uman și de programarea mentală pe care am reuşit să o elimin cu succes. Eliberarea de ea este tichetul pe care îl obţii de la mine. Îmbogăţirea, mai puţin. Tu poți trăi aşa cum vrei, fericirea ta depinde doar de tine.

Și cum ai putea să alergi dacă ţi-ar lipsi un picior, cum ai putea să zbori dacă nu ai avea aripi? Cum te-ai putea bucura de tot ce este mai frumos dacă nu l-ai putea privi și mirosi? Dacă nu ai avea mâini ţi-ai dori să le ai ca să poţi îmbrăţişa toţi oamenii, să îi mângâi sau să îi baţi pe umăr. Având le foloseşti lovind şi gesticulând, zbierând la persoana care ţi-a dat viaţă. Opreşte-te, iubeşte-te mai întâi pe tine ca să îi poţi iubi și pe ceilalţi.

Încetează să mai dai vina pe unul sau pe altul, pe alimentaţie sau pe mediul înconjurător. Acel ceva care te omoară cu adevărat este invizibil, la fel ca ura. Când ai senzaţia că mângâierea sufletului, evoluţia minţii şi înălţarea spiritului, nu mai au atât de multă valoare şi treci peste aceste articole fără să le citeşti, în realitate te-ai pierdut pe tine. Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

Lasă un comentariu