Fericirea ta depinde doar de tine

Fericirea ta depinde doar de tine

Fericirea ta depinde doar de tine

Fericirea ta depinde doar de tine a devenit un clișeu pe care îl auzi din ce în ce mai des în ultima vreme. Şi da, este adevărat, el va rămâne astfel până în clipa când vei trăi procesul ca experienţă. În următoarea secundă vei dori să-i îndemni şi pe ceilalţi să îl trăiască, ca să simtă. Totuşi fără rezultat. Răbdarea, intenţia pozitivă, te vor ajuta să nu îţi pierzi minţile. Nu toţi oamenii îşi doresc să fie fericiţi, mulți caută doar să pară.

Trăieşti o viaţă plictisitoare în care nu se întâmplă mare lucru, iar pentru aceasta eşti posomorât și te-ai obişnuit să gândeşti prăpăstios? Fii cauza pentru care evenimentele se întâmplă în viaţa ta, fericirea ta depinde doar de tine.

Nu căuta să atragi evenimentele dintr-o loterie a Universului aşa cum te învaţă mai nou cei care colectează bani în schimbul sfătuirii. Creează-le tu, determină oamenii din jurul tău să acţioneze ori să reacţioneze la provocările tale. Fii combustibilul vieţii tale şi îmbunătăţeşte procesul funcţionării ei, fericirea ta depinde doar de tine.

Nimănui nu îi face plăcere să îşi petreacă timpul liber în compania oamenilor trişti ori pesimişti, aceia controlaţi de vicii, însă uneori e necesar să o facem. Aceşti oameni au nevoie să fie iubiţi şi încurajaţi ca să se ridice şi să meargă pe picioarele lor. Fii sursa care îi hrăneşte și fii sâmburele care rodeşte în interiorul lor, apoi ei te vor căuta ca să te răsplătească atunci când vor putea şi când nu te vei aştepta.

Trezeşte-te, hotărăşte-te, călătoreşte, analizează sau plănuieşte. Visează, doreşte-ţi, entuziasmează-te, strânge bani, atinge-ţi obiectivele şi foloseşte-ţi imaginaţia. Motivează-te, informează-te, apucă-te de sport. Cumpără o bicicletă, mergi cu trenul, întâlneşte-te cu oameni pe care nu i-ai cunoscut până acum și inspiră-te de la toți.

Nu mai refuza ofertele, permite oamenilor să vină la tine, nu ţine viața la distanţă, fericirea ta depinde doar de tine. Succesul tău depinde doar de tine. În regulă, să o luam altfel.

Învaţă lucruri noi, fă cursuri, obţine diplome, compune melodii sau creează aplicaţii. Filmează-te dar în timp ce faci nimic şi râzi cu poftă cu acest prilej. Invită la cafea, cere în căsătorie, surprinde persoanele pe care le iubeşti. Oferă amărâţilor din puţinul tău, încurajează-i că mâine va fi mai bine și dacă nu va fi, fă tu în aşa fel ca să fie.

Vorbeşte copiilor tăi despre pace ori spune-le că s-au născut într-o lume frumoasă, dar în care fericirea lor depinde de ei. Bunăstarea şi liniştea sunt responsabilităţile fiecărui om. Iubeşte tot ce întâlneşti, tu manifestă-ţi bucuria, iar Universul îţi va răspunde la fel negreşit.

Ce dacă oamenii sunt răutăcioşi şi te critică? Ce dacă nu ştii gramatică? Ce dacă nu ai mai mulţi bani ori nu arăţi ca în revistele glamour? Fii tu însuţi. Celebrează individualitatea, dezvoltă-ţi încrederea în tine, căci cineva are nevoie de tine dar tu nu știi. Acel cineva te visează şi aşteaptă să te întâlnească de atâta timp.

Consideri că viaţa ta este un eşec, din cauză că orice început de relaţie se rezumă doar la sex ori se termină înainte să fi început? Nu te pricepi să comunici cu oamenii, îţi este dificil să te integrezi undeva? Ce naiba ai fost învăţat în şaisprezece de ani de şcoală, gramatică? Şi la ce îţi foloseşte? Gramatica te face mai arogant şi de o mie de ori mai nefericit. Poţi să mă contrazici cât vrei, de unul singur, la tine în casă, cu faţa în pernă.

În viaţă, nu ai nevoie să ştii gramatică și matematică, tu ai nevoie să înveți să comunici cu oamenii, să fii capabil să creşti un copil în mod sănătos fizic şi psihic, să înveţi să duci o căsnicie la bun sfârşit și să reuşeşti să îţi deschizi şi să întreţii o afacere, să îţi găseşti o pasiune şi să o fructifici, iar astfel să rămâi în istorie. Uau!

Tu ai nevoie să ştii să te bucuri de fiecare clipă, ca să trăieşti fericit, nu să îi corectezi pe cei care uită să folosească acuzativul, pentru că te ratezi, aceasta în cazul în care nu ai făcut-o deja. Eu nu am fost la şcoală, dar am învăţat să scriu, să citesc şi să socotesc, tu ai fost la şcoală dar nu ai fost învăţat să trăieşti.

Liniştea interioară depinde de tine

În viaţă, ne bucurăm de zilele bune mulţumită zilelor mai puţin bune. Așadar, fii recunoscător că ai şi zile rele, căci, zilele rele fac zilele bune să fie atât de speciale. Comportă-te în mod remarcabil, lasă doar zâmbete pe feţele celor pe care îi întâlneşti pe acolo pe unde treci. Încălzeşte lumea, îmbrăţişeaz-o, fă-o să îţi simtă lipsa din iubire, nu din egoism.

Sunt atâtea lucruri de care poţi să te bucuri. Eu personal iubesc dulceaţa de gutui, plăcinta cu dovleac, dar şi zilele ploioase, peisajele cu frunzele galbene sau portocalii, castanele, porumbul copt pe jar, cu sare, şi vinul fiert cu felii de gutui, cu zahăr, cu piper şi scorţişoară; serile petrecute lângă foc, căţăratul în copaci, apoi mersul prin pădure şi imortalizarea tututor acestor momente în fotografie.

Iubesc viaţa, ador să dezvolt relaţii noi cu diverşi oameni, sunt pasionat de funcţionalitatea psihicului uman sau de programarea mentală pe care reuşesc să o elimin cu succes. Eliberarea este tichetul tău pe care îl obţii de la mine! Îmbogăţirea, mai puţin. Tu poți trăi aşa cum vrei, fericirea ta depinde doar de tine.

Și cum ai putea să alergi dacă ţi-ar lipsi un picior, cum ai putea să zbori dacă nu ai avea aripi? Cum te-ai mai putea bucura de peisaje dacă nu le-ai putea privi sau mirosi? Dacă nu ai avea mâini ţi-ai dori să le ai ca să poţi îmbrăţişa toţi oamenii, tot timpul, să îi poţi mângâia sau să îi baţi pe umăr. Având, le foloseşti mai mult lovind şi gesticulând, zbierând la persoana care ţi-a dat viaţă. Opreşte-te, iubeşte-te ca să îi poţi iubi pe ceilalţi.

Încetează să mai dai vina pe unul sau pe altul, pe alimentaţie sau pe mediul înconjurător. Acel ceva care te omoară cu adevărat e invizibil, la fel ca ura. Când ai senzaţia că mângâierea sufletului, evoluţia minţii şi înălţarea spiritului, nu mai au atât de multă valoare şi treci peste aceste articole fără să le citeşti, în realitate te-ai pierdut pe tine. Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.