Fericirea ta depinde doar de tine a devenit un clișeu din ce în ce mai răspândit, iar el va rămâne astfel până în clipa în care vei trăi procesul ca experienţă.

Fericirea ta depinde doar de tine

Fericirea ta depinde doar de tine a devenit un clișeu din ce în ce mai răspândit, iar el va rămâne astfel până în clipa în care vei trăi procesul ca experienţă. În următoarea secundă vei dori să îi îndemni şi pe ceilalţi să îl trăiască, ca să simtă, dar fără rezultat. Răbdarea și intenţia pozitivă te vor ajuta să nu îţi pierzi minţile. Nu toţi oamenii îşi doresc să fie fericiţi, cei mai mulți caută doar să pară că sunt astfel.

Trăieşti o viaţă plictisitoare în care nu se întâmplă mare lucru, iar din acest motiv eşti posomorât și te-ai obişnuit să gândeşti dramatic? Fii cauza pentru care evenimentele se întâmplă în viaţa ta, cunoaște faptul că fericirea ta depinde doar de tine.

Nu căuta să atragi evenimentele frumoase în viața ta dintr-o loterie imaginară a Universului, aşa cum te învaţă cei care colectează bani în schimbul sfătuirii. Creează tu oportunitățile, determinând oamenii din jurul tău să reacţioneze la provocările tale. Fii combustibilul vieţii, îmbunătăţeşte procesul funcţionării ei, iar fericirea ta va fi pe cale să te întâmpine.

De fiecare dată când te judeci din cauza faptului că nu ai reușit să obții mai mult de la viață, te torturezi. Când crezi că nu meriți tot ce e mai bun din cauza faptelor tale din trecut, pe care le regreți, te torturezi. Când lași de la tine în speranța că certurile dintre voi vor dispărea și te stresezi, în loc să trăiești detașat și liniștit, în solitudine, te torturezi. Corpul tău încasează toate pedepsele pe care i le aplici, iar în final cade, se îmbolnăvește și se distruge.

Nimănui nu îi face plăcere să îşi petreacă timpul în compania oamenilor trişti și pesimişti, aceia controlaţi de vicii, dar uneori este necesar. Aceşti oameni au nevoie să fie încurajaţi să se ridice şi să meargă pe picioarele lor. Fii sursa care îi hrăneşte și sâmburele care rodeşte în interiorul lor, iar ei te vor căuta ca să te răsplătească atunci când nu te vei aştepta.

Trezeşte-te hotărât, analizează-ți obiceiurile, planifică-ți o nouă călătorie! Visează, doreşte-ţi, entuziasmează-te, strânge bani, foloseşte-ţi imaginaţia, ia inițiativa! Informează-te, motivează-te, apucă-te de sport! Cumpără-ți o bicicletă sau mergi cu trenul și întâlneşte oameni pe care nu i-ai cunoscut până astăzi! Inspiră-te de la toți!

Nu mai refuza ofertele, permite oamenilor să vină la tine, nu ţine viața la distanţă. Fericirea ta depinde doar de tine, succesul depinde doar de tine. În regulă, să o luăm altfel:

Învaţă lucruri noi, fă cursuri, obţine diplome, compune melodii sau creează aplicaţii! Filmează-te în timp ce faci nimic și râzi cu poftă mereu! Invită la cafea, cere în căsătorie, surprinde persoanele pe care le iubeşti! Oferă amărâţilor din puţinul tău, încurajează-i că mâine va fi mai bine, iar dacă nu va fi fă tu în aşa fel ca să fie.

Vorbeşte copiilor tăi despre pace, spune-le că s-au născut într-o lume în care fericirea lor depinde de ei. Bunăstarea şi liniştea sunt responsabilităţile fiecărui om. Manifestă-ţi bucuria în toate felurile, iar Universul îţi va răspunde înapoi negreşit.

Ce dacă oamenii sunt răutăcioşi şi te critică? Ce dacă nu ştii gramatică? Ce dacă nu ai mai mulţi bani sau nu arăţi ca în revistele glamour? Fii tu însuţi, celebrează individualitatea, dezvoltă-ţi încrederea în tine, căci cineva are nevoie de tine și nu știi. Acel cineva te visează şi aşteaptă să te întâlnească de atâta timp.

Consideri că viaţa ta este un eşec din cauză că orice început de relaţie se rezumă doar la sex și se termină înainte să fi început? Nu te pricepi să comunici cu oamenii și îţi este dificil să te integrezi undeva? Ce naiba ai fost învăţat în şaisprezece de ani de şcoală, gramatică? Gramatica este utilă, dar dacă ai inima otrăvită ea te face arogant şi de o mie de ori mai nefericit. Poţi să mă contrazici cât vrei, de unul singur, la tine în casă, cu faţa în pernă.

În viaţă nu ai nevoie să ştii gramatică sau matematică, tu ai nevoie să înveți să comunici cu oamenii, să fii capabil să creşti un copil în mod sănătos fizic şi psihic, să înveţi să duci o căsnicie la bun sfârşit, să reuşeşti să îţi deschizi şi să întreţii o afacere, să îţi găseşti o pasiune şi să o fructifici, iar astfel să rămâi în istorie.

Liniştea interioară depinde de tine

Ai nevoie să ştii să te bucuri de fiecare clipă, nu să îi corectezi pe cei care uită să folosească acuzativul, căci astfel ratezi fericirea. Eu nu am fost la şcoală dar am învăţat să scriu, să citesc şi să socotesc, tu ai fost la şcoală dar nu ai fost învăţat să trăieşti.

În viaţă ne bucurăm de zilele bune mulţumită zilelor mai puţin bune. Fii recunoscător că ai şi zile rele, zilele rele fac zilele bune să fie atât de speciale. Comportă-te în mod remarcabil, pictează zâmbete pe feţele celor pe care îi întâlneşti. Fă lumea să îţi simtă lipsa din iubire, nu din egoism.

Pe Pământ există atâtea lucruri de care poţi să te bucuri. Eu iubesc dulceaţa de gutui, plăcinta cu dovleac, zilele ploioase, peisajele de toamnă, porumbul copt pe jar şi vinul fiert cu felii de gutui, zahăr, piper şi scorţişoară. Ador serile petrecute lângă foc, căţăratul în copaci, plimbatul prin pădure şi imortalizarea acestor momente în fotografie.

Iubesc să dezvolt relaţii cu oameni noi. Sunt pasionat de funcţionalitatea psihicului uman și de programarea mentală pe care am reuşit să o elimin cu succes. Eliberarea de ea este tichetul pe care îl primești de la mine, fericirea ta este responsabilitatea ta.

Și cum ai putea alerga dacă ţi-ar lipsi un picior, cum ai putea zbura dacă nu ai avea aripi? Cum te-ai putea bucura de frumos dacă nu l-ai putea privi? Dacă te-ai fi născut fără mâini ţi-ai fi dorit să le ai ca să poţi îmbrăţişa toți oamenii. Având, tu le foloseşti lovind şi gesticulând, zbierând la persoana care ţi-a dat viaţă.

Încetează să mai dai vina pe ceilalți, pe alimentaţie sau pe mediul înconjurător. Acel ceva care te ucide e invizibil, la fel ca ura. Dacă ai senzaţia că mângâierea sufletului, vindecarea trupului, evoluţia minţii şi înălţarea spiritului, nu mai au atât de multă valoare şi treci peste aceste articole fără să le citeşti, în realitate te-ai pierdut pe tine.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Acest site web folosește cookie-uri ca tu să obții cea mai bună experiență de navigare.