Încetează să fugi, simte pentru tine

Încetează să fugi, simte pentru tine

Încetează să fugi, simte pentru tine

Încetează să fugi, simte liber și neîncătuşat, o vei face pentru tine și apoi îi vei bucura şi pe cei din jur cu fericirea ta ce a devenit molipsitoare. Liniștea e acea stare pe care o descoperi atunci când te oprești din a mai încerca să îi faci pe toți oamenii să te placă. Începem.

Nimănui nu i se cuvine să te terorizeze, să te întristeze și să te şantajeze. Detaşează-te de tot ceea ce nu te respectă ca fiinţă, ai dreptul să trăieşti natural, adică liber şi fericit aşa cum te-ai născut. Nu târî trecutul după tine, încetează să fugi, opreşte-te în ploaie şi permite-i să te ude.

Când vei renunța la frică și vei ieși din ascunzătoare ca să înfrunți provocările, cu riscul de a pierde totul, vei realiza uimit că viața nu este o luptă, este un prilej de bucurie. Te ascunzi de ploaie până când te udă, apoi, dansezi prin ea ca un nebun liber. Te întrebi descurajat ce facem cu răutatea care persistă totuși prin jurul nostru? Ne folosim de ea ca să strălucim.

Dacă te desparţi de persoana care te ignoră vei rămâne fără bani, fără maşină sau locuință? Câţi ai avut atunci când te-ai născut sau pe numele cui era trecută casa? De la ce benzinărie alimentai maşina, de la Lukoil sau Petrom? Cât era dolarul pe atunci? Dar leul în raport cu euro? La ce intreprinderi deţineai acţiuni? Câte din toate acestea vei lua cu tine atunci când vei pleca în partea cealaltă, în cazul în care ar exista vreo altă parte, o lume pe undeva uitată, și care te-a uitat?

Eşti mai copil decât în vremea când erai copil iar tu crezi că eşti un om mare şi matur. Dar eşti un prost, ți-ai vândut fericirea pe nimic iar dificultatea cu care te confrunţi este faptul că ţi-o înstrăinezi în fiecare zi. Arunci bucăţi din ea de parcă ai deţine strălucirea la nesfârşit. Încetează să minţi.

Te frustrează faptul că a zburat timpul și nu te-ai mai bucurat demult și îţi analizezi viaţa, măsurând neînsemnatele tale repere, îndreptându-te către eşec. Nu contează în ce ipostază a fost fotografiată Madona sau Bill Gates, doar tu contezi. Încetează să fugi de tine, tu eşti mai important decât ţi-ai imaginat că ești.

Priveşte cerul, el este oglinda inimii tale. Cerul îţi arată ceea ce ai plantat în inima ta, ceea ce se află in inima ta, aia vei vedea. Dacă în inima ta se ascund traume, ură, frustrări, provenite din neînţelegeri sau regret, Cerul îţi transmite teamă şi nu îl vei putea privi vreodată liniştit. Vei găsi alte ocupaţii fugind de tine, minţindu-te până la sfârşit. Dacă în inima ta găsește dragoste Cerul îţi transmite pace şi iubire chiar şi atunci când vei fi crucificat.

În clipa când te vei împăca cu tine însuţi, vei înceta să mai fugi de iarnă și pentru prima dată te vei putea bucura de vară. Când vei înţelege sensul afirmaţiei mele te vei fi eliberat deja. Apoi fără iertare nu există înaintare, există doar irosire şi staţionare. Îţi mulţumesc că mă urmăreşti pe Instagram sau pe Facebook.

Orice idee pe care o ai despre tine însuţi se va transforma în realitate, instantaneu. Tu nu ai nevoie de doctori ori de psihologi, ci ai nevoie de tine. Tu eşti acela care lipseşte din viaţa ta, o călătorie din care eşti absent de mai bine de zece ani cu gândul.

Oamenii care mă roagă să îi ajut să dobândească pacea, încrederea, și cărora le recomand cărțile mele, mă întreabă ce vor învăța din ele, nu mai bine le spun eu secretul, în două cuvinte, ca ei să nu mai fie nevoiți să citească? Acești oameni sunt ca niște copii leneși, care își roagă părinții să le spună tot ce vor învăța în doisprezece ani de școală, în două cuvinte, ca ei să nu mai fie nevoiți să treacă prin ea.

Încetează să fugi de tine însuţi

Ai devenit vulnerabil și eşti mereu dependent de ceva, neliniştea te apasă din interior indiferent de starea pe care o afişezi în serile când te revezi cu prietenii. Nu mai ştii să fii natural, fiindcă ţi s-a impus de prea mult timp cum să te comporţi şi ce să devii.

Indiferent de faptul că în urmă cu ceva timp ai luat vreo decizie bună și că, ai depăşit anumite stări prăpăstioase, ea nu înseamnă că ai ajuns la capăt, tu habar nu ai câte bucurii există ori cât de dulce este libertatea psihică, Paradisul din interior care nu poate fi cumpărat cu bani. Soarele este întotdeauna pe cer, însă nu se zăreşte din pricina negurii care îţi împresoară inima. Iar tu spui că nu există un Soare pentru că nu îl simţi şi nu îl poţi vedea, însă îl poţi gusta.

Tu ai dreptul să o faci şi o vei face, tot ce vei fi nevoit să faci este să vrei, apoi să porți o bătălie continuă cu ceea ce crezi despre tine că ești. Eşti duşmanul tău cel mai de temut. Eliberează-te de teama care s-a aşezat în tine, căci, nu este nimic rău în exterior. Cea care nu te lasă să respiri este percepţia ta. Convingerile rămase din experienţele care te-au rănit în trecut sunt acel ceva care iese la suprafaţă şi te sperie atunci când hotărăşti să te bucuri.

Trăieşte acum, încetează să fugi de situaţia ta din prezent. Nu aştepta un rezultat final şi rapid ca să fii fericit. Însăşi călătoria este magnifică, te copleşeşte euforia atunci când afli ceva nou, când înțelegi mai mult și când îţi descoperi calităţile sau când te eliberezi de povară treptat.

La fel ca atunci când te pregăteşti să pleci în vacanţa mult aşteptată, bucuria te invadează încă de când începi să îţi pregăteşti bagajul, tu nu te bucuri doar când ajungi la destinație. Aşadar, sărbătorește transformarea ta începând de astăzi. Nu trăi cu impresia că ai o problemă, trăieşte ca şi cum ai avea o soluţie sau mai multe. Căci, frumosul există peste tot. Orice aș face și prin oricâte schimbări aş trece, rămân unit cu mine în intenţie, cinstind scopul pentru care mă aflu acum aici. Încetează să fugi, simte liber!

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.