Încetează să fugi, simte liber și neîncătuşat, o vei face pentru tine, apoi îi vei bucura şi pe ceilalți cu fericirea ta care a devenit molipsitoare.

Încetează să fugi, simte pentru tine

Încetează să fugi, simte liber și neîncătuşat, o vei face pentru tine, apoi îi vei bucura şi pe ceilalți cu fericirea ta care a devenit molipsitoare. Liniștea este acea stare pe care o descoperi atunci când te oprești din a le mai face pe plac tuturor oamenilor.

Dacă sensibilitatea sufletului de copil ar fi vizibilă, ca un fulg de zăpadă care cade în noroi, un părinte violent sau bețiv nu ar mai deschide gura pe durata întregii vieți. Ai îndeajuns de multă iubire în inima ta încât să îți mai oferi și ție însuți, din când în când, o firimitură. Îți promit că diferența se va face simțită. Începem!

Nimănui nu i se cuvine să te terorizeze, să te întristeze, să te şantajeze, detaşează-te de tot ceea ce nu te respectă ca fiinţă. Ai dreptul să trăieşti natural, adică liber şi fericit aşa cum te-ai născut. Nu târî trecutul după tine, încetează să fugi, opreşte-te în ploaie şi permite-i să te ude.

Atunci când vei renunța la frică și vei ieși din ascunzătoare ca să înfrunți provocările vieții, cu riscul de a pierde totul, vei realiza că viața nu este o luptă, pentru cei curajoși este un prilej de bucurie. Te ascunzi de ploaie până când te uzi, apoi dansezi prin ea ca un nebun liber. Te întrebi descurajat ce facem cu răutatea care persistă totuși în lume? Ne folosim de ea ca să strălucim.

Dacă te desparţi de persoana care îți face viața amară vei rămâne fără bani, maşină sau locuință? Câţi ai avut atunci când te-ai născut ori pe numele cui era trecută locuința? De la ce benzinărie îți alimentai maşina? Cât era dolarul pe atunci, dar leul în raport cu euro? La ce intreprinderi deţineai acţiuni? Câte din toate acestea vei lua cu tine după ce vei pleca în partea cealaltă, în cazul în care ar exista o lume pe undeva uitată, care te-a uitat?

Eşti mai copil decât în vremea când erai copil, iar tu crezi că eşti un om matur, dar eşti un prost. Ți-ai vândut fericirea pe nimic, iar dificultatea constă în faptul că o înstrăinezi în fiecare zi. Arunci bucăţi din ea de parcă ai avea un izvor strălucitor infinit.

Te frustrează faptul că a zburat timpul și nu te-ai mai bucurat demult. Îţi analizezi viaţa, măsurând neînsemnatele rezultate și te îndrepți spre eşec. Nu contează în ce ipostază a fost fotografiată Madona sau Bill Gates, tu contezi. Încetează să fugi de tine, eşti mai important decât ţi-ai putea imagina.

Priveşte cerul, el este oglinda inimii tale. Cerul îţi arată ce ai plantat în inima ta. Dacă în inima ta se ascund ura, frustrările provenite din conflictele de cuplu sau regretul, cerul îţi transmite teama şi nu îl vei putea privi niciodată liniştit. Vei găsi alte ocupaţii, fugind de tine, minţindu-te până la sfârşit că totul este bine, ruginind. Dacă în inima ta este dragoste cerul îţi transmite pacea şi iubirea chiar şi dacă vei fi crucificat.

În ziua în care te vei împăca cu tine însuţi vei înceta să mai fugi de iarnă și pentru prima dată te vei putea bucura de vară. Când vei înţelege sensul afirmaţiei mele vei fi liber deja. Fără iertare nu există înaintare, doar irosire şi staţionare. Îţi mulţumesc că mă urmăreşti pe Instagram sau pe Facebook.

Orice idee pe care o ai despre tine însuţi se va transforma în realitate instantaneu. Tu nu ai nevoie de doctori și psihologi, ai nevoie de tine. Tu eşti cel care lipseşte din viaţa ta, o călătorie din care eşti absent de mai bine de zece ani cu gândul.

Oamenii care mă roagă să îi ajut să dobândească pacea și încrederea, cărora le recomand cărțile mele, mă întreabă mai întâi ce vor învăța din ele, ca să se asigure. Nu mai bine le spun eu secretul în două cuvinte, ca să nu mai fie nevoiți să citească atât? Acești oameni sunt ca niște copii puturoși care își roagă părinții să le spună tot ce vor învăța în doisprezece ani de școală, în două cuvinte, ca ei să nu mai fie nevoiți să treacă prin ea.

Încetează să fugi de tine însuţi

Ai devenit vulnerabil, eşti mereu dependent de ceva. Neliniştea te apasă din interior indiferent de starea pe care o afişezi în serile când te vezi cu prietenii. Nu mai ştii să fii natural din cauză că ţi s-a impus de prea multe ori să te comporţi normal și să nu te abați de la tipar.

Dacă în urmă cu ceva timp ai luat o decizie bună sau ai depăşit anumite stări prăpăstioase, nu înseamnă că ai ajuns la capăt, habar nu ai câte bucurii există și cât de dulce este libertatea psihică, Paradisul interior care nu poate fi cumpărat cu bani. Soarele este întotdeauna pe cer, dar nu se zăreşte din pricina negurii care îţi împresoară inima. Și tu spui că nu există un soare pentru că nu îl simţi şi nu îl poţi vedea.

Ai dreptul să fii fericit și vei fi. Este necesar mai întâi să vrei, apoi să porți o bătălie continuă cu ceea ce crezi despre tine că ești. Eliberează-te de teama care s-a instalat în tine, căci nu este nimic rău în exterior, cea care nu te lasă să respiri este percepţia ta despre lume. Convingerile rămase din experienţele care te-au rănit în trecut sunt acel ceva care iese la suprafaţă şi te sperie de fiecare dată când hotărăşti să te bucuri.

Încetează să fugi de situaţia din prezent, trăiește acum. Nu aştepta să se întâmple ceva neobișnuit ca să fii fericit, însăşi călătoria este magnifică. Te copleşeşte euforia atunci când afli ceva nou, când înțelegi mai mult, când îţi descoperi calităţile sau când povara se ușurează treptat.

La fel ca atunci când te pregăteşti să pleci în vacanţa mult aşteptată, bucuria te invadează încă de când îţi pregăteşti bagajul, nu te bucuri decât atunci când ajungi la destinație. Aşadar sărbătorește transformarea ta. Nu trăi cu impresia că ai o problemă, trăieşte ca şi cum ai avea o soluţie sau mai multe, frumosul există peste tot. Orice aș face și prin oricâte schimbări aş trece, rămân unit cu mine în intenţie, cinstind scopul pentru care mă aflu acum aici și fac ceea ce am ales să fac. Încetează să fugi, simte liber!

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments