Încetează să fugi, simte liber și neîncătuşat, o vei face pentru tine.

Încetează să fugi de tine

Încetează să fugi, simte liber și neîncătuşat, o vei face pentru tine. Astfel îi vei bucura şi pe ceilalți cu pacea ta care va deveni molipsitoare. Fericirea este acea stare de gratitudine pe care o descoperi în clipa în care te oprești din a mai încerca să le faci pe plac tuturor oamenilor și începi să te ocupi de tine.

Dacă sensibilitatea sufletului ar fi vizibilă, ca un fulg de zăpadă care cade în noroi, un partener violent sau alcoolizat nu ar mai deschide gura întreaga viață. Atunci când cineva te tratează cu răutate, amintește-ți faptul că ai îndeajuns de multă iubire în inima ta încât să îți mai oferi și ție însuți, din când în când, o firimitură.

Nimănui nu i se cuvine să te întristeze, să te terorizeze, să te şantajeze, detaşează-te de cei care nu te respectă ca fiinţă. Ai dreptul să trăieşti natural, adică liber şi fericit aşa cum te-ai născut. Nu căra trecutul după tine, încetează să fugi de liniște, opreşte-te în ploaie şi permite-i să te ude.

În clipa în care vei ieși din ascunzătoare ca să înfrunți provocările vieții, cu riscul de a pierde totul, vei realiza că viața nu este o luptă, este un prilej de bucurie. Te ascunzi de ploaie până când te uzi, apoi dansezi printre picături ca un nebun liber. Frica este doar o senzație! Notează pe un bilețel afirmația mea și poartă-l cu tine ca să ți-o amintești în zilele mai puțin bune.

Te temi să te desparţi de partenerul care ți-a făcut viața amară, gândind că în felul acesta vei rămâne fără sprijin financiar? Câţi bani ai avut atunci când ai venit pe lume ori pe numele cui era trecută locuința? La ce benzinărie îți alimentai maşina? Ce localuri frecventai ori câte vei lua cu tine după ce vei părăsi lumea, în cazul în care ar mai exista o lume pe undeva uitată, care te-a uitat?

Adevărat îți spun, eşti mai copil decât în vremea când erai copil, dar tu crezi că eşti un om matur și te încăpățânezi. Ți-ai vândut fericirea pe o garanție falsă, îți înstrăinezi libertatea cu fiecare zi trăită în doi, terorizat.

Te macină faptul că a zburat timpul și nu te-ai mai bucurat demult. Îţi analizezi viață măsurând micile realizări și regreți. Bucuriile țin tot mai puțin și vin din ce în ce mai rar, încât ai început să îi idolatrizezi pe alții. În realitate nu contează în ce ipostaze au fost fotografiate Kylie Jenner sau Kardashian, doar tu contezi. Încetează să fugi de tine, acordă-ți atenția pe care o meriți.

Priveşte cerul mai des, căci el este oglinda sufletului tău. Cerul îţi arată ce ai plantat în inima ta. Dacă în interiorul tău persistă ura cerul îţi transmite teama şi nu îl vei putea privi niciodată liniştit. Dacă în inima ta se adăpostește iubirea cerul îţi transmite pacea chiar şi dacă vei fi crucificat.

Atunci când îţi transferi durerea în planul subtil al subconştientului prin diverse activităţi, alcool şi alte substanţe, nu îi diminuezi intensitatea, ci îi dai şi mai mult control asupra ta. Soluţia este înfruntarea, deoarece presiunea se acumulează, iar viitorul este dezastrul.

Este o calitate şi o dovadă de putere să simţi, doar că atunci când te deschizi doare. De aceea cei mai mulţi dintre oameni sunt slabi, ei renunţă la iubire, îşi împietresc inimile şi astfel ratează orice bucurie.

Toate ideile pe care le ai despre tine însuţi vor deveni realitate mai devreme sau mai târziu. În viață nu ai nevoie de doctori sau psihologi, ai nevoie de tine. Tu eşti cel care lipseşte din viaţa ta, căci te-a luat prizonier gândirea.

Cărțile pe care le-am scris nu sunt despre mine. Ele îți oferă câteva metode de dobândire a încrederii în sine care au funcționat în cazul meu și al altor câteva mii de suflete descurajate. Cei care mă roagă să le ofer soluția la toată suferința în două cuvinte, ca ei să nu mai fie nevoiți să studieze atât, sunt ca niște copii leneși care își roagă părinții să le spună tot ce vor învăța în doisprezece ani de școală, ca ei să nu se mai obosească să treacă prin ea.

Simte liber și neîncătușat

Viața nu funcționează astfel, aici fiecare are nevoie să își trăiască experiența. Dar tu vrei să te sustragi de la orice responsabilitate și nu îți dorești independența. Nemulțumirea te apasă indiferent de atitudinea pozitivă pe care o afişezi.

Dacă în urmă cu ceva timp ai luat o decizie bună și ai depăşit anumite stări prăpăstioase, nu înseamnă că ai ajuns la capăt. Tu habar nu ai câte sentimente minunate există. Soarele este întotdeauna pe cer, dar nu se zăreşte din cauza negurii care îţi împresoară inima. Iar tu spui că nu există un soare pentru că nu îi simţi razele calde pe pielea ta și nu îl poţi vedea.

Scutură-te de frica pe care o proiectează oamenii asupra ta și înțelege că nu există nimic rău în exterior. Ceea ce nu te lasă să respiri este percepţia negativă despre lume, care din fericire poate fi transformată. Căci cum se face că unora nu le lipsește nimic și trăiesc în armonie, într-o lume care la prima vedere se năruie?

Evident, cei care nu cred în puterea imaginației și în stăruință vor spune că toate lucrurile frumoase și bune de care te bucuri ar fi venit la tine oricum. Ei nu recunosc puterea interioară prin care le-ai obținut, de care s-ar putea folosi și ei.

Încetează să fugi de situaţia ta actuală de viață, nici nu aştepta să se întâmple ceva extraordinar ca să începi să te bucuri. Călătoria este magnifică dacă înțelegi rostul fiecărei trăiri. În ceea ce mă privește orice aș face și prin oricâte provocări aş trece, rămân recunoscător faptului că mă aflu acum aici și că fac ceea ce am ales să fac.

Sărbătorește schimbarea! Nu trăi cu impresia că ai o problemă, trăieşte ca şi cum ai avea o soluţie sau mai multe, frumosul există peste tot. Așadar nu îndepărta, îmbrăţişează. Nu răni, încălzeşte. Nu aduna regrete, ci preţuieşte momentele care nu se mai întorc.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments