Libertatea este responsabilitate şi credinţă. În viaţă ai nevoie să ai încredere în ochii sau în urechile tale, în intuiția ta, în discernământ, acolo unde se manifestă Dumnezeu, nu în ce spun oamenii.

Libertatea este responsabilitate şi credinţă

Libertatea este responsabilitate şi credinţă. În viaţă ai nevoie să ai încredere în ochii sau în urechile tale, în intuiția ta, în discernământ, acolo unde se manifestă Dumnezeu, nu în ce spun oamenii. Nu pe motiv că oamenii te-ar minţi, ci pentru faptul că nu toate trăirile lor se potrivesc cu ale tale și nici nu trebuie. Sunt recunoscător că mă urmăreşti pe Instagram și pe Facebook, te stimez. Începem!

Spiritualitatea nu este un aspect al vieţii, este suma înţelegerii tuturor aspectelor vieţii. E o dezvoltare a fiinţei care începe să îşi privească viaţa de pe vârful Masivului Kilimanjaro. Atunci fiinţa realizează că ea nu e experienţele sale sau că nicidecum nu e definită de ele. Aceste trăiri reprezintă o mică parte din existenţa sa, care poate fi comparată cu o clipire de pleoapă pe durata unei vieţi de om. Libertatea este responsabilitate, ea aduce conştientizarea.

Nu eu pot schimba lumea, tu o poţi face, eu doar te îndrum să o faci și îţi arăt cum. Libertatea este responsabilitate, ea înseamnă asumarea riscurilor, recunoaşterea greşelilor tale și apoi înfruntarea slăbiciunilor pe care le-ai căpătat pe parcursul şederii aici.

Nu te lăsa convins de criticile oamenilor care ţi se opun atunci când încerci să faci ceva cu viaţa ta. Oamenii nu ştiu foarte multe, ei trăiesc limitat fără voia lor, nu e vina lor. Oamenii cunosc doar ce au fost învăţaţi să cunoască. Tu ai văzut mai mult de atât, tu ai capacitatea de a schimba lumea și imaginaţia ta zboară. Dacă ceva îţi aduce bucurie în suflet, atunci trebuie să urmezi acel lucru indiferent ce vor spune oamenii despre tine. Ea e pasiunea ta care devine destinul tău.

Simte liber, nu simţi încătuşat, nu trăi legat, nu te lăsa controlat de mintea ta ci stăpâneşte-o. Nu fii cârpa emoţiilor tale, devino administratorul gândurilor tale. Eliberează-te de frici, de etichete și de prejudecăţile societăţii care ţi-a implantat frica până în suflet. Libertatea este responsabilitate, iar, alegerea este a ta. Tu deţii puterea de a schimba ceva în viaţa ta. Asumă-ţi responsabilitatea, ia decizia și fii cât mai bun.

Aproape că nu îți poți imagina ce sentiment puternic îl copleșește pe un om bătrân atunci când îl privești în ochi și, îi spui, mulțumesc că exiști și că ai rămas tu însuți până la sfârșit. Miracolul dragostei constă în a nu deține absolut nimic și a dărui totul.

Libertatea înseamnă să ieşi din casă atunci când plouă dar să nu ai umbrelă. Privind în jurul meu, constat că nu toţi oamenii sunt liberi. Nu vorbesc de o libertate legalizată, hotărâtă de cineva, și aplicată tuturor. Cum ar fi să priveşti la televizor o ştire în care cineva te va încuraja că dacă vei viola vei scăpa fără să fii tras la răspundere?

Eu vorbesc de o libertate a spiritului, o detaşare din lanţurile invizibile care îți trag puritatea în jos, pe aceasta nu o pot atinge cei care vor să rănească, să înșele și să nu muncească sau să batjocorească natura umană.

Dezamăgiţi vom fi în fiecare zi. Evenimentele pur şi simplu se întâmplă. Cine ți-a spus că dacă eşti un om bun vei fi lăudat ori premiat? Dar cine îţi garantează faptul că dacă vei deveni rău sau indiferent, această alegere îţi va aduce totodată satisfacția? Nimeni nu ar putea.

Libertatea este responsabilitate nicidecum ignoranţă. Sentimentul de mulţumire e despre puterea ta, e despre cum rămâi neclintit în faţa uraganului cu răutăţi pe care îl proiectează lumea asupra ta. Căderea ta într-un caracter rece și indiferent, fenomen care s-a produs cu ceva timp în urmă, este slăbiciune. Crezi că ignoranța îți va vindeca rănile dar ești confuz și naiv, ca un copil lipsit de învățătură. Doar iubirea vindecă pe această planetă.

Ai devenit o victimă gândind astfel. Tu nu ai fost îndeajuns de puternic încât să rămâi natural, adică aşa cum eşti în realitate, ci te-ai lăsat influenţat de comportamentul celor din jur şi ai devenit asemeni lor.

Dragostea nu îţi cere să fii naiv, natura umană este inocenţa, dar nu naivitatea. Ai nevoie să înveţi să spui nu atunci când alegi că este cazul să îți manifești individualitatea. Căci nu oamenii te rănesc, tu o faci, controlat de imaginea a ceea ce crezi despre tine că eşti, influenţat de felul în care consideri că funcţionează o viaţă corectă analizată din perspectiva ta. Devenirile tale neîmplinite, ţintele neatinse, ele te dezamăgesc, iubirea te ridică atunci când cedezi.

Libertatea nu este dependenţă

Devino un om liber. Ia decizii din nou în ceea ce priveşte fericirea ta şi liniştea, sănătatea. Nu trăi terorizat. Oare ce floare ar rezista să crească ori să înflorească trăind într-o grădină lângă care un muncitor tot sparge cu pichamărul trotuarul în fiecare zi, neostenit, din zori şi până în seară?

Omul care a inventat primul automobil a declarat că maşina este Libertate, ea te duce acolo unde vrei, atunci când vrei. El avea dreptate și totuși nu în totalitate. O maşină se transformă într-o închisoare atunci când îţi vinzi timpul, libertatea şi sănătatea, ca să o achiziţionezi, apoi continui să faci eforturi ca să o întreţii, să o repari şi să o schimbi şi aşa mai departe.

Libertatea este responsabilitate, este capacitatea de a percepe lucrurile materiale la valoarea lor reală. Relaţiile cu cei apropiaţi de asemenea. Prețuiește oameni, nu venera imagini sau funcții ca să nu rămâi singur și gol.

Tiranii se tem atunci când popoarele sunt pe cale să fie eliberate. Aceștia sunt gata să facă orice ca să nu îşi piardă autoritatea asupra supuşilor. Ei îi pot ameninţa cu moartea și, pot construi o imagine înnegrită dar falsă a libertăţii, ca să îi controleze mental.

Adevărul îţi reaminteşte că poţi tu. Minciuna îţi promite că poate altcineva pentru tine, în locul tău. El este motivul pentru care marea majoritate alege să fie minţită, dar în final sclavagită. Dacă vrei să trăiești liniștit și fericit, caută să iubești lumea fără să încerci să o posezi. Osho spunea că libertatea nu înseamnă latență ori nepăsare, libertatea este responsabilitate. Dacă tu nu îţi asumi responsabilitatea o va face altcineva pentru tine, aşa devii un sclav.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments