Libertatea este responsabilitate şi credinţă

Libertatea este responsabilitate şi credinţă

Libertatea este responsabilitate şi credinţă

Libertatea este responsabilitate şi credinţă. Fii hotărât! În viaţă, ai nevoie să ai încredere în ochii şi în urechile tale, în intuiția ta, în discernământ, acolo unde se manifestă Dumnezeu, nu în ce spun oamenii. Nu pe motiv că oamenii te-ar minţi, pentru faptul că nu toate trăirile lor se potrivesc cu ale tale. Nici nu trebuie. Îţi sunt recunoscător că mă urmăreşti Instagram sau pe Facebook. Începem!

Spiritualitatea nu este un aspect al vieţii, este suma înţelegerii tuturor aspectelor vieţii, e o dezvoltare a fiinţei care începe să îşi privească viaţa de pe vârful Masivului Kilimanjaro. Atunci fiinţa realizează că ea nu e experienţele sale ori că nicidecum, nu e definită de ele. Aceste trăiri reprezintă o mică parte din existenţa sa, care poate fi comparată cu o clipire de pleoapă pe durata unei vieţi de om. Libertatea este responsabilitate, ea aduce conştientizarea.

Nu eu pot schimba lumea, tu o poţi face. Eu te îndemn să o faci, îţi arăt cum. Libertatea este responsabilitate, ceea ce înseamnă asumarea riscurilor, recunoaşterea greşelilor tale și apoi înfruntarea slăbiciunilor pe care le-ai căpătat pe parcursul şederii aici.

Nu te lăsa convins de criticile oamenilor care ţi se opun atunci când încerci să faci ceva cu viaţa ta, oamenii nu ştiu foarte multe. Ei trăiesc limitat fără voia lor, nu e vina lor. Oamenii cunosc numai ce au fost învăţaţi. Tu ai văzut mai mult de atât. Ai capacitatea de a schimba lumea. Imaginaţia ta zboară. Dacă ceva îţi aduce bucurie în suflet, atunci trebuie să urmezi acel lucru indiferent ce vor spune oamenii despre tine. Ea e pasiunea ta care devine destinul tău.

Simte liber, nu simţi încătuşat. Nu trăi legat. Nu te lăsa controlat de mintea ta, stăpâneşte-o. Nu fii cârpa emoţiilor tale, devino administratorul gândurilor tale. Eliberează-te de frici, de etichete și de prejudecăţile societăţii care ţi-a implantat frica până în suflet. Libertatea este responsabilitate, iar alegerea este a ta. Tu deţii puterea de a schimba ceva în viaţa ta. Asumă-ţi responsabilitatea, ia decizii pentru tine.

Libertatea înseamnă să ieşi din casă atunci când plouă dar să nu ai umbrelă. Privind în jurul meu constat că nu toţi oamenii sunt liberi. Nu vorbesc de o libertate legalizată, hotărâtă de cineva, aplicabilă tuturor. Cum ar fi să priveşti la televizor o ştire în care cineva te va încuraja că dacă vei viola pe cineva vei scăpa fără să fii tras la răspundere?

Eu vorbesc de o libertate a spiritului, de o detaşare din lanţurile invizibile care ne trage fiinţa în jos. Pe aceasta nu o pot atinge cei care vor să rănească, să înşele, să nu muncească ori să batjocorească natura umană.

Dezamăgiţi vom fi în fiecare zi, evenimentele pur şi simplu se întâmplă. Cine ți-a spus că dacă eşti un om bun vei fi lăudat şi premiat? Dar cine îţi garantează faptul că dacă vei deveni rău sau indiferent, această alegere îţi va aduce totodată satisfacția?

Libertatea este responsabilitate

Libertatea este responsabilitate nicidecum ignoranţă. Sentimentul de mulţumire e despre puterea ta, e despre cum rămâi neclintit în faţa uraganului cu răutăţi pe care îl proiectează lumea asupra ta. Căderea ta într-un caracter rece și indiferent, un fenomen care s-a produs cu ceva timp în urmă, este slăbiciune.

Ai devenit o victimă gândind astfel. Tu nu ai fost îndeajuns de puternic încât să rămâi natural, adică aşa cum eşti în realitate, ci te-ai lăsat influenţat de comportamentul celor din jur şi ai devenit asemeni lor.

Dragostea nu îţi cere să fii naiv, natura umană este inocenţa dar nu naivitatea. Ai nevoie să înveţi să spui nu atunci când alegi că este cazul să îți manifești individualitatea. Și nu oamenii te rănesc, tu o faci, controlat de imaginea a ceea ce crezi despre tine că eşti, influenţat de modul în care consideri tu că funcţionează o viaţă corectă, analizată din perspectiva ta. Devenirile tale neîmplinite, ţintele neatinse, ele te dezamăgesc.

Devino un om liber. Ia decizii din nou în ceea ce priveşte fericirea ta şi liniştea, sănătatea. Nu trăi terorizat, oare ce floare ar rezista să crească și să înflorească frumos, trăind într-o grădină lângă care un muncitor tot sparge cu picamerul trotuarul în fiecare zi, neostenit, din zori şi până în seară?

Libertatea nu este dependenţă

Omul care a inventat primul automobil a declarat că maşina este libertate. Ea te duce acolo unde vrei atunci când vrei. Şi avea dreptate. Totuși, nu în totalitate. O maşină se va transforma într-o închisoare atunci când îţi vei vinde timpul, libertatea şi sănătatea, ca să o achiziţionezi. Apoi vei continua să faci eforturi ca să o întreţii, să o repari şi să o schimbi şi aşa mai departe.

Libertatea este responsabilitate, este capacitatea de a percepe lucrurile materiale la valoarea lor reală. Relaţiile cu cei apropiaţi de asemenea. Prețuiește oameni nu venera imagini sau funcții!

Tiranii se tem atunci când popoarele sunt pe cale să fie eliberate. Aceștia sunt gata să facă orice ca să nu îşi piardă autoritatea asupra supuşilor. Ei îi pot ameninţa cu moartea ori pot construi o imagine înnegrită dar falsă a libertăţii, ca să îi controleze mental.

Adevărul îţi reaminteşte că poţi tu. Minciuna îţi promite că poate altcineva pentru tine, în locul tău. El este motivul pentru care marea majoritate alege să fie minţită și în final sclavagită. Dacă vrei să trăiești liniștit și fericit caută să iubești lumea fără să încerci să o posezi. Simte liber.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

„Libertatea nu înseamnă lene şi nepăsare. Libertatea este responsabilitate.
Dacă tu nu îţi asumi responsabilitatea o va face altcineva pentru tine. Aşa devii un sclav“.
Osho

Lasă un răspuns