Toamna aduce recunoştinţa şi iubirea, vindecarea. Tot ea aşterne liniștea în inimile noastre.

Toamna aduce recunoştinţa şi iubirea

Toamna aduce recunoştinţa şi iubirea, vindecarea. Tot ea aşterne liniștea în inimile noastre. Căci, viaţa se trăieşte în perechi. Conştientizarea mă ajută să constat că suntem prea încărcaţi. Există prea multă trudă în vieţile noastre sau prea mult stres. Sunt prea multe păreri şi obiceiuri care ne irosesc energia. Cu un click pe Facebook şi o apreciere a paginii îmi arăţi că mă susţii, că te-ai regăsit citind şi că mă răsplăteşti astfel pentru eforturile depuse.

Preocupat cu aspecte umane mai puţin materiale, la un moment dat va deveni dificil să trăieşti împreună cu ceilalţi. Cea mai uşoară explicaţie a cauzei pentru care oamenii sunt nefericiţi e faptul că trăiesc respectând anumite tipare, care le promit că anumite realizări vor ajunge la ei împreună cu starea de fericire şi împlinire odată ce vor bifa lista până jos.

Când oamenii ajung la maturitate osteniţi din cauza eforturile depuse, observând că realităţile nu se potrivesc şi că practica bate teoria, se prăbuşesc. Atunci unii se revoltă, majoritatea se resemnează, iar cei mai puţini evadează din lumea care le-a fost trasă peste ochi, ca să nu mai gândească, ba să execute şi să îmbătrânească, supuşi şi lipsiţi de vitalitate şi de individualitate.

Toamna aduce recunoştinţa, toamna te ajută să vezi, să analizezi, ori să critici constructiv atunci când e cazul. Ţi s-a întâmplat vreodată ca în mijlocul unei discuţii purtată cu o persoană ea să te oprească și să îți zică pe un ton răstit:

–  Despre ce te întrebi tu a scris cutare autor. Citeşte cartea respectivă. Ascultă ce spune preotul din sat și uite-te la Mircea Badea, citeşte ziarul sau citeşte Biblia şi, alătură-te grupului nostru, îndemnuri care în realitate înseamnă nu gândi tu, memorează ce au gândit alţii, ca şi cum ţie nu ţi s-ar fi dat simţuri, nici putere de decizie!?

În realitate adevărata înţelepciune este cea care îndeamnă fiecare om să gândească pentru el, care îl motivează dar să trăiască experienţe proprii, ca să sustragă din ele convingeri proprii indiferent că sunt dureroase ori frumoase. În felul acesta fiecare să dobândească libertatea și să dezvolte o relație personală cu Creatorul ca să se desăvârșească.

Înţelepciunea se dăruiește. Ea nu se păstrează în secret ca să fie folosită în interese personale. În lume unii maeştri au vândut cu ţârâita ca nu cumva să li se termine ceva, apoi s-au îmbogăţit, dar li s-a terminat şi s-au uscat. În final au dispărut. Succesul dobândit peste noapte este timpuriu, dar o viaţă de succes e aceea căreia i te dedici, muncind cu pasiune până la sfârşit.

Dacă un vânzător actual, prin natura lui, are de oferit lămâi, însă publicul preferă mere, el îşi va vinde lămâile ca să le ofere mere, deoarece cu mere a fost învăţată să trăiască majoritatea. Însă, un înţelept va oferi lămâi până la final, chiar dacă va vinde mai puţin, spre deloc. Totuși prin decizia sa va susţine diversitatea, iar prin intenţie se va uni cu Universul şi vor lucra pe aceeaşi frecvență. El a devenit conştient că acesta este în realitate ori că, asta are de oferit, indiferent de cozile care s-au strâns la celelalte tarabe.

Poate că unul dintr-o mie va hotărî să își prepare o salată însă nu va găsi ingredientele necesare. Ei bine, înţeleptul tocmai a făcut posibilă opţiunea de a se prepara salată. Și, așa arată lumea pe care să o tot iubești. Dacă ți-a plăcut povestea ți-am pregătit și altele asemănătoare pe Blog.

Toamna aduce recunoştinţa

În fiecare an, la sfârșit de vară, privesc de la fereastra mea la asfințit păsările cum zboară în stoluri. Mă imaginez pe mine cu ghiozdanul în spate, călătorind spre Madrid. Iubesc copacii galbeni și roșiatici, îmi vine să mă tăvălesc prin păduri. Sunt recunoscător pentru toate luptele prin care am fost tărât, astăzi nu mai am nevoie să înving pe nimeni.

De obicei toamna aduce recunoştinţa, însă şi melancolia, pe ambele la pachet. Tristețea pe care o accentuezi crește și te va împresora mai târziu. Mesajele mele sunt directe, poate dure. Și totuşi te asigur că fragmentul pe care îl vei citi îţi va îndrepta atenţia către puterea pe care ai uitat că o deţii.

În primul rând nu te mai ferii să plângi. Plângi atât cât ai nevoie şi atât cât poţi. Plânsul nu este o slăbiciune ori un defect, ci este un proces prin care creierul elimină încărcăturile acumulate pe parcursul timpului şi se regenerează! Ferice de oamenii care pot plânge, căci a lor este sănătatea psihică şi discernământul, emoţia şi simţământul.

În urmă cu câţiva ani am dat peste o fotografie cu actorul Keanu Reeves pe care era scrisă o frază pe care a rostit-o la interviu pentru un ziar de scandal, unii oameni spun că trebuie să fii fericit ca să trăieşti, eu pot să trăiesc şi aşa!

Vreau să îţi transmit acceptarea. Bucuria. Îmbrăţişarea. Împrieteneşte-te cu viaţa. Toamna aduce recunoştinţa. Dacă viaţa ta nu este aşa cum ţi-ai imaginat, ce? Dacă eşti trist ce? Ce dacă eşti nevoit să treci prin diferite încercări şi să depăşeşti obstacole aparent monstruoase? Poate chiar acolo se ascunde sâmburele creşterii tale.

Poate tot ce ţi-a mai rămas de făcut e să realizezi că ai devenit un erou deja. Eşti eroul filmului vieţii tale, cunoaşte faptul că în fiecare zi îţi depăşeşti limitele şi te vei bucura. El este miracolul vieţii şi al fiecărei zile. Veselește-te cu această ocazie, simte mai mult și mai liber, iubeşte mai intens, nu te mai lăsa purtat de val, lasă neputinţa, toamna aduce recunoştinţa.

Viaţa este mai importantă decât locuinţele, carierele sau conturile. Natura este vie,
acasă este acolo unde cineva te aşteaptă ca să te iubească.
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Acest site web folosește cookie-uri ca tu să obții cea mai bună experiență de navigare.