Toamna aduce recunoştinţa şi iubirea, apoi aşterne pacea în inimile noastre.

Toamna aduce recunoştinţa

Toamna aduce recunoştinţa şi iubirea, apoi aşterne pacea în inimile noastre. Tot ea te ajută să realizezi faptul că ești prea încărcat, că te stresezi prea tare, că oferi toată atenție obiceiurilor care îți irosesc energia. În lumea aceasta mare există prea multe opinii și judecători neacreditați, care își caută dreptatea strâmbă acuzând.

Hrana nu este decât de natură materială, în măsură mai mare aceasta este de natură spirituală. Cea pe care ți-o oferă pământul îți hrănește trupul, cea spirituală îți alimentează ființa care în realitate ești. O, Doamne, dacă și relațiile umane ar fi la fel de frumoase ca hainele pe care le purtăm și mașinile pe care le conducem!

Oamenii care au fost dezamăgiţi şi au rămas buni cunosc faptul că doar iubirea te umple de vitalitate şi te face să vibrezi. Orice altceva ai alege este un înlocuitor, care îţi oferă o falsă senzaţie de satisfacţie. Urând te mulțumești cu mai puțin.

Răzbunarea nu aduce rezolvarea unui conflict, ci îl amplifică. Orice dreptate personală pe care ți-o faci prin forță îți va provoca o nedreptate mai mare, tot așa cum orice gând bun te ajută să ierți și te liniștește, ca să te vindeci de trecutul dureros și să zbori spre viitor.

Toate câte ți se întâmplă în această viață au fost îngăduite de Dumnezeu în scopul creșterii tale. Unii, sătui de suferință, s-au împrietenit cu cărțile și au făcut cunoștință cu ei înșiși. Alții s-au implicat în cauze umanitare și au contribuit la schimbare din proprie inițiativă. Un om care nu citește este ca o librărie fără cărți, ca un lac fără pești, ca o mâncare fără sare.

În viață, preocupat fiind cu aspecte mai puţin materiale, îți va fi greu să trăieşti la un loc cu ceilalţi. Principala cauză pentru care oamenii sunt nefericiţi este faptul că trăiesc respectând anumite tipare, care le promit numeroase realizări, despre care li s-a spus că îi vor face fericiți. De aceea majoritatea se străduiește să bifeze lista.

În clipa în care devine adult omul observă faptul că realitatea diferă și că practica bate teoria. Atunci se prăbuşește, iar după un timp se înrăiește. Unul se revoltă, altul se resemnează, cel mai fericit evadează din realitatea sistemului corupt care l-a format să execute ordine mai degrabă decât să se asculte pe sine, care l-a privat de vitalitate şi individualitate, și pentru prima dată se oprește buimăcit și respiră.

Toamna aduce recunoştinţa în sufletul tău. Ea te ajută să vezi realitatea așa cum este și să o critici atunci când e cazul. Înţelepciunea divină îndeamnă omul să gândească pentru el, îl inspiră și îl motivează pe tot parcursul vieții trăite în trup. Căci sufletele vor să trăiască experienţele lor, ca să asimileze în ritmul lor, indifent dacă vor fi dureroase sau frumoase.

Tu nu permite gândurilor descurajatoare să te stoarcă de energie. Hrănește corespunzător vitalitatea care curge prin tine cu speranță și pozitivism. Scutură-te de orice îndoială, trage aer în piept și continuă înainte.

Ține-te de orice informație adevărată ca de un colac de salvare, deoarece ceea ce construiești cu liantul adevărului rămâne. Rădăcinile esenței tale se întind dincolo de fundația societății în care trăiești. Din când în când aminteşte-ţi faptul că nu tot ce spun oamenii despre ei pe reţelele de socializare este adevărat.

Adevărul este un bun comun. Soluțiile la probleme și metodele eficiente nu se păstrează în secret, ca să fie folosite în interes personal. Specialiștii vând adevărul cu ţârâita, ca nu cumva să li se termine rezerva. Și se îmbogăţesc. Dar succesul dobândit în mod rapid este timpuriu, o viaţă câștigată este cea în care te dedici până la sfârşit.

Dacă un vânzător are de oferit lămâi dar cumpărătorii preferă mere, el va renunța la lămâi ca să vândă mere. Un înţelept va oferi lămâi până la sfârșit, chiar dacă va vinde mai puţin. Căci prin decizia lui independentă a susţinut diversitatea, în ciuda cozilor care s-au format la celelalte tarabe. Poate unul dintr-o mie va dori să își prepare o limonadă. Ei bine, înţeleptul a făcut posibilă această opţiune.

Recunoştinţa și iubirea

În ceea ce mă privește, în fiecare an, la sfârșit de vară, stau la fereastră și privesc păsările cum zboară în stoluri, în timp ce mă imaginez pe mine călător, cu rucsacul în spate, vizitând. Sunt recunoscător pentru toate luptele pe care le-am pierdut și pentru harul pe care l-am câștigat, astăzi nu mai am nevoie să înving pe nimeni.

Toamna aduce recunoştinţa şi melancolia, pe ambele simultan. Trecutul cu care încă te lupți te apasă, tristețea pe care nu o îmbrățișezi te sufocă. Mesajul meu este direct, poate dur, dar el îți activează puterea interioară pe care nu ai știut niciodată că o deții.

Așadar nu te ferii să plângi, plângi atât cât ai nevoie și atât cât poți. Lacrimile nu sunt o slăbiciune sau un defect, sunt un proces prin care creierul elimină încărcătura acumulată pe parcursul zilei şi se regenerează. Ferice de cei care pot plânge, căci a lor este sănătatea psihică!

În urmă cu câţiva ani am găsit o postare pe internet al cărei mesaj susținea că oamenii consideră că trebuie să fie fericiți ca să trăiască, eu mă descurc şi aşa. Simplitatea cuvintelor și adevărul ascuns mi-au transmis o putere de neimaginat. M-am regăsit pe loc și am știut că textul mi se adresează.

Îmi doresc ca prin acest articol să îţi transmit acceptarea, recunoștința și iubirea. Împrieteneşte-te cu viaţa ca să ai alături de cine să zâmbești atunci când oamenii te vor lăsa singur. Toamna aduce recunoştinţa în sufletul tău, tot așa cum aduce bogăția materială în lumea exterioară.

Înveselește-te cu fiecare prilej. Simte mai mult, trăiește mai frumos și iubeşte mai intens. Nu te mai lăsa purtat de val, lasă neputinţa, toamna aduce recunoştinţa. Viața este mai importantă decât cariera ta, contul bancar sau locuința. Hrăneşte lumina din interiorul tău, nu imaginea exterioară și râvna umană. Natura este vie, acasă este acolo unde cineva aşteaptă să te primească.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments