Toamna nu aşteaptă să fii fericit

Toamna nu aşteaptă să fii fericit

Toamna nu aşteaptă să fii fericit

Toamna nu aşteaptă să fii fericit dacă nu iei decizia să schimbi câteva aspecte prin viaţa ta. Şi nu adăuga, nu pipera, elimină surplusul din ea. Altfel te vei încărca, apoi te vei îneca prematur precum o facem majoritatea. Arată-mi partea frumoasă a lumii, natura îţi poate ridica sufletul la gură simţind-o. Începem!

În viaţă, lasă-te şlefuit de viaţă nu de oameni, fii aşa cum te cunoşti! Nu te schimba la fiecare două minute, în funcţie de părerile şi de mofturile lumii. Eşti un stâlp pe care suflul uraganului nu îl poate clătina. Nu te lăsa influenţat, nu deveni produsul televizorului şi al alcoolului, al falsului ori al trendurilor nefolositoare. Ai răbdare.

Dacă saluţi un grup de colegi iar ei te vor ignora, indiferent cât de rău te vei simţi, salută-i în fiecare dimineaţă până când îţi vor răspunde şi astfel îi vei educa. Fii aşa cum te cunoşti şi vei câştiga.

Tu cum te motivezi, ce te emoţionează în sens pozitiv sau ce te linişteşte? Toamna nu aşteaptă să fii fericit! Pe mine toamna mă îmbogăţeşte cu misterul ei. Toamna nu aşteaptă, ea se comportă ca o femeie pe care nu o cunoşti, când tu arzi de nerăbdare ca să îi afli povestea.

M-au copleşit pădurile cu liniştea şi foşnetul frunzelor pe care le calc încet. Dealurile mă inspiră cu priveliştea şi câmpurile îmi oferă bunătăţile lor. Adierea mă mângâie cu mireasma, cerul cu iubirea, amintirile cu iertarea.

Sunt fericit, nu am nevoie de nimic. Îmi petrec verile visând iar toamna meditând. Toamna nu aşteaptă, eu am încetat să mai alerg după ea. Astăzi o simt, deoarece s-a aşternut în interiorul meu. Mă simt complet şi plâng, însă de această dată plâng de fericire. Simt iubire, mi-e dor de locurile în care am copilărit. Totuşi, vizitându-le realizez că de fapt mi-e dor de adevărata Casă a noastră.

Mă apropii încet de natura mea, mă unesc cu ea şi plec fără să iau cu mine ceva de aici. Totuşi, voi lăsa ceva acelora care mă vor urma, le voi lăsa viziunea mea, înţelegerea, puterea, dorinţa şi apoi libertatea. Toamna ne aşteaptă pe toţi, iar fiecare se va întoarce după cum i-a fost hărăzit.

Nu te poate urî întreaga lume, aşa cum obişnuieşti să spui că ţi s-a întâmplat, atunci când eşti supărat. Aceia care te rănesc de fapt te iubesc, aceasta îi frustrează şi îi determină să îşi manifeste furia asupra ta. Oamenii care nu te iubesc te ignoră de ca şi cum nu te-ar vedea. Întinde-ţi braţele şi primeşte lumina, simte dragostea şi transmite-o la rândul tău, precum şi eu o fac la rândul meu. Citeşte şi articolul Flori şi iubire de toamnă.

Toamna nu aşteaptă

Toamna ne aşteaptă, toamna ne mângâie. Nu doresc ca mesajele mele să sune ca o rugăciune. Toamna este o viziune ce ne roagă să o ascultăm ca să o auzim şi să o simţim, apoi să o putem crea şi vedea pentru a ne mângâia. Iată că natura a început să se roage omului şi îi este fidelă până în ultimul ceas. Tot aşa avem nevoie şi noi să trăim ca să ne redobândim. Viitorul e al nostru dacă reuşim să ne atribuim prezentul cu tot cu bucuriile şi cu provocările.

Eu ador să trăiesc acum aici şi aşa, şi mă doare atunci când suferiţi, dar ştiu unde o să veniţi şi imediat devin recunoscător. Ceva mai fermecător nu am trăit niciodată!

Simt gustul strugurilor de ţară şi adierea îmbietoare. Porumbul proaspăt copt pe jar, plăcinta cu dovleac, dar şi dulceaţa de gutui. Borcanele cu murături m-au fermecat la gust şi la figurat. Imagini îmi străbat acum în minte de parcă le-aş putea controla ori derula, ca să mă întorc în cadrele trăite în copilărie. Arunc spre cer cu frunze uscate, însă mă împiedic de o rădăcină. Cad, mă prăbuşesc şi mă trezesc din vis. Acesta nu a fost un vis, o frunză tocmai s-a aşezat la picioarele mele, în camera mea, dormind cu geamul deschis. Toamna nu aşteaptă, dar imploră să ne trezim ca să ne iubim.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

„Fiecare frunză îmi vorbeşte despre fericire, planând uşor către pământ din copacul toamnei“.
Emily Bronte

2 gânduri pentru “Toamna nu aşteaptă să fii fericit

  1. Gabriela

    Superb mesajul transmis !!!! :*
    Te-ai rezemat vreodată cu spatele de trunchiul unui copac si sa stai sa privesti coroana lui ? Eu am făcut acest lucru, si am văzut cum se schimba totul privind din alt unghi ….ai impresia ca esti in alta poveste .Recomand cu căldura 🙂

Lasă un răspuns