Toamna nu aşteaptă să fii fericit, dacă nu iei decizia să schimbi ceva în viaţa ta.

Toamna nu aşteaptă să fii fericit

Toamna nu aşteaptă să fii fericit, dacă nu iei decizia să schimbi ceva în viaţa ta. Şi nu, nu adăuga, nu pipera, elimină surplusul din ea! Altfel te vei încărca și te vei îneca prematur așa cum facem majoritatea. Arată-mi partea frumoasă a lumii, natura îţi poate ridica sufletul la cer simţind-o.

Albert Camus scria despre toamnă că este o a doua primăvară, în care fiecare frunză este de fapt o floare. Eu supun tabloul toamnei unei expertize amănunțite și îi confirm autenticitatea. Nu îmi spune că ești melancolic ori răpus de amărăciunea din suflet, că trăiești zile posace, când afară totul este minunat. Trăiește puțin!

Uneori răsuflu ușurat, amintindu-mi că în iubire nu e vorba despre merit, dacă am fi măsurat meritul fiecăruia nu ar mai fi fost iubit niciunul. Îmi reproşa cineva faptul că dacă postez zilnic pe pagina de Facebook înseamnă că nu am o viaţă a mea. Adevărul este că eu chiar dacă aş avea o viaţă a mea, scopul ei ar fi să ţi-o îndulcesc pe a ta.

În viaţa trăită pe Pământ lasă-te şlefuit de viaţă nu de oameni, fii aşa cum te cunoşti. Nu te schimba la fiecare două minute în funcţie de părerile ori mofturile lumii. Tu eşti un stâlp pe care suflul uraganului nu îl poate clătina. Nu te lăsa influenţat, nu deveni produsul televizorului şi al alcoolului, al falsului și al trendurilor nefolositoare! Ceea ce e al tău e pus de-o parte, așa cum mormăie în trolebuz bătrânii.

Într-o zi, m-am întrebat descurajat de ce nu reușesc să fiu ca ceilalți oameni, oare nu mi se cuvine? Apoi am înțeles faptul că sunt unic și că trebuie să îmi doresc să fiu ca mine. Și în următoarea secundă m-a inundat bucuria.

Dacă saluţi un grup nou de colegi, iar ei te vor ignora, indiferent cât de rău te vei simţi salută-i în fiecare dimineaţă până când îţi vor răspunde iar astfel îi vei educa. Fii aşa cum te cunoşti, vei câştiga. Eu așa am procedat câtă vreme am lucrat în lanțul magazinelor de bricolaj Leroy Merlin România. Diferențele sunt construcții mentale însă în ochii iubirii suntem la fel de minunați cu toții.

Tu cum te motivezi, ce te emoţionează în sens pozitiv ori, ce te linişteşte? Toamna nu aşteaptă să fii fericit. Pe mine toamna mă îmbogăţeşte cu misterul ei. Ea se comportă precum o femeie necunoscută căreia arzi de nerăbdare să îi afli povestea.

M-au copleşit pădurile cu liniştea şi foşnetul frunzelor pe care le calc încet, dealurile mă inspiră cu priveliştea apoi câmpurile îmi oferă bunătăţile lor. Adierea mă mângâie cu mireasma, cerul cu iubirea și amintirile cu iertarea. Ador ploaia, sunt un romantic privilegiat, un îndrăgostit de viață pe cale de dispariție. Viața nu așteaptă să fii fericit.

Sunt fericit. Nu am nevoie de nimic. Îmi petrec zilele de vară visând, toamna meditând. Toamna nu aşteaptă. Eu am încetat să mai alerg după fericire, căci, pot să trăiesc și așa, precum scria minunatul actor Keanu Reeves. Fericirea a venit la mine, s-a aşternut în interiorul meu și trăim bine.

Mă simt complet şi plâng. Mi-e dor de meleagurile copilăriei. Totuși vizitându-le realizez că nu simt nimic. Mi-e dor de adevărata mea casă sau de iubirea Celui care ne-a trimis aici pe fiecare. În viață pierzi oameni, pierzi clipe, toate acestea ca să te regăsești pe tine. Nu purta ură nimănui, eliberează-te de resentimente și mergi înainte.

Mă apropii încet de natura mea, mă unesc cu ea şi plec fără să iau ceva cu mine de aici. Totuşi voi lăsa ceva acelora care mă vor urma, le voi lăsa viziunea mea, înţelegerea, puterea, dorinţa, eliberarea. Toamna ne aşteaptă pe toţi, iar fiecare se va întoarce precum i-a fost hărăzit.

Personal, dacă mi-ai cere să descriu ceva ce îmi defineşte cariera ţi-aş dărui cartea MIKEL. Dar dacă m-ai întreba ce îmi defineşte existenţa ţi-aş demonstra iubirea.

Toamna nu aşteaptă, fii hotărât

Toamna nu așteaptă să fii fericit, așa că fii hotărât! Nu te poate urî întreaga lume aşa cum obişnuieşti să afirmi că ţi se întâmplă în zilele în care eşti supărat. Cei care te rănesc de fapt te iubesc, aceasta îi frustrează şi îi determină să îşi manifeste furia asupra ta. Oamenii care nu te iubesc, de fapt te ignoră. Întinde-ţi braţele, primeşte lumina, simte dragostea şi transmite-o altora la rândul tău.

Singurul lucru pe care îl poţi controla în această viaţă este mintea ta. Nu este uşor, însă, este adevărat! Majoritatea oamenilor nu doar că nu se străduiesc în această direcţie, ei încearcă să îi repare pe alţii din cauza insatisfacţiei de sine care izvorăște din interior.

Toamna ne aşteaptă, ea ne mângâie. Nu vreau ca mesajele mele să sune ca o rugăciune. Toamna este viziunea care ne roagă să o ascultăm, ca să o auzim şi simţim, apoi să putem crea ceva în viețile pe care le trăim. Iată că natura a început să se roage omului şi îi este fidelă până în ultimul ceas. Toamna ne învață să trăim! Tot aşa avem nevoie să procedăm ca să ne redobândim.

Viitorul ne aparține dacă reuşim să ne atribuim prezentul, cu bucuriile şi cu provocările lui. Eu ador să trăiesc acum aici şi aşa. Mă doare atunci când suferiţi dar ştiu unde o să veniţi şi devin recunoscător. Ceva mai fermecător nu am trăit niciodată.

Simt gustul strugurilor de ţară şi adierea! Porumbul proaspăt copt pe jar. Plăcinta cu dovleac sau dulceaţa de gutui. Borcanele cu murături m-au fermecat. Imagini pe care parcă le-aş putea controla îmi trec prin minte. Ele mă duc în cadrele fermecate ale copilărie.

Arunc cu frunze uscate spre cer însă mă împiedic de o rădăcină, mă prăbuşesc şi mă trezesc din vis. Acesta nu a fost doar un vis, o frunză s-a aşezat la picioarele mele, în camera mea, dormind cu geamul deschis. Toamna nu aşteaptă, dar imploră să ne trezim și să ne iubim.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments