Toamna nu aşteaptă să fii fericit

Toamna nu aşteaptă să fii fericit

Toamna nu aşteaptă să fii fericit

Toamna nu aşteaptă să fii fericit, dacă nu iei decizia să schimbi ceva în viaţa ta. Şi nu, nu adăuga, nu pipera, elimină surplusul din ea. Căci altfel te vei încărca. Apoi te vei îneca prematur așa cum o facem majoritatea. Arată-mi partea frumoasă a lumii, natura îţi poate ridica sufletul la cer simţind-o.

Albert Camus scria despre toamnă că este o a doua primăvară, în care fiecare frunză este de fapt o floare. Eu supun tabloul toamnei unei expertize mai amănunțită și îi confirm autenticitatea, nu îmi spune că ești melancolic și răpus de amărăciunea din suflet, că trăiești zile posace, când afară totul este minunat și colorat. Trăiește puțin!

Uneori răsuflu ușurat, amintindu-mi că în iubire nu e vorba despre merit. Dacă am fi măsurat meritul fiecăruia nu ar mai fi fost iubit niciunul. Îmi reproşa cineva faptul că dacă postez zilnic pe pagina de Facebook, înseamnă că nu am o viaţă a mea. Chiar dacă aş avea o viaţă a mea, scopul ei ar fi să ţi-o îndulcesc pe a ta.

În viaţa trăită pe Pământ lasă-te şlefuit de viaţă nu de oameni, fii aşa cum te cunoşti. Nu te schimba la fiecare două minute în funcţie de părerile ori de mofturile lumii. Eşti un stâlp pe care suflul uraganului nu îl poate clătina. Nu te lăsa influenţat, nu deveni produsul televizorului şi al alcoolului, al falsului și trendurilor nefolositoare, adormitoare. Ai răbdare, ceea ce este al tău e pus de-o parte, așa cum mormăie oftând în trolebuz bătrânii.

Dacă saluţi un grup nou de colegi iar ei te vor ignora, indiferent cât de rău te vei simţi, salută-i în fiecare dimineaţă până când îţi vor răspunde şi astfel îi vei educa, fii aşa cum te cunoşti şi vei câştiga. Eu așa am procedat câtă vreme am lucrat în lanțul magazinelor de bricolaj Leroy Merlin România. Diferențele le creează oamenii, în ochii iubirii cu toții suntem minunați.

Tu cum te motivezi, ce te emoţionează în sens pozitiv, ori ce te linişteşte? Toamna nu aşteaptă să fii fericit. Pe mine toamna mă îmbogăţeşte cu misterul ei, toamna nu aşteaptă. Ea se comportă ca o femeie pe care nu o cunoşti, când tu arzi de nerăbdare să îi afli povestea.

M-au copleşit pădurile cu liniştea şi foşnetul frunzelor pe care le calc încet, dealurile mă inspiră cu priveliştea apoi câmpurile îmi oferă bunătăţile lor. Adierea mă mângâie cu mireasma, cerul cu iubirea și amintirile cu iertarea. Ador ploaia, sunt un romantic privilegiat, un îndrăgostit de viață pe cale de dispariție. Viața nu așteaptă să fii fericit.

Sunt fericit. Nu am nevoie de nimic. Îmi petrec zilele de vară visând, toamna meditând. Toamna nu aşteaptă. Eu am încetat să mai alerg după fericire, deoarece pot să trăiesc și așa, așa cum scria minunatul actor Keanu Reeves. Și de aceea fericirea a venit la mine, astăzi s-a aşternut în interiorul meu și trăim bine. Ne dăruim împlinire.

Mă simt complet şi plâng, plâng de fericire, simt iubire. Mi-e dor de locurile în care am copilărit. Totuşi, vizitându-le realizez că de fapt mi-e dor de adevărata noastră casă ori de iubirea Aceluia care ne-a trimis pe fiecare aici. În viață pierzi oameni, pierzi prieteni, pierzi clipe, toate acestea ca să te găsești pe tine. Nu purta ură nimănui, eliberează-te de resentimente și mergi înainte.

Mă apropii încet de natura mea, mă unesc cu ea şi plec fără să iau ceva cu mine de aici. Totuşi voi lăsa ceva acelora care mă vor urma, le voi lăsa viziunea mea, înţelegerea, puterea, dorinţa, eliberarea. Toamna ne aşteaptă pe toţi, iar fiecare se va întoarce precum i-a fost hărăzit. Personal, dacă mi-ai cere să descriu ceva ce îmi defineşte cariera ţi-aş dărui cartea MIKEL. Dacă m-ai întreba ce îmi defineşte existenţa ţi-aş demonstra iubirea.

Toamna nu aşteaptă, fii hotărât

Toamna nu așteaptă să fii fericit, așa că fii hotărât. Nu te poate urî întreaga lume aşa cum obişnuieşti să afirmi că ţi s-a întâmplat atunci când eşti supărat. Aceia care te rănesc de fapt te iubesc, aceasta îi frustrează şi îi determină să îşi manifeste furia asupra ta. Oamenii care nu te iubesc te ignoră, ca şi cum nu te-ar vedea. Întinde-ţi dar braţele și, primeşte lumina, simte dragostea şi transmite-o altora la rândul tău, așa cum o fac şi eu la rândul meu.

Toamna ne aşteaptă, ea ne mângâie. Nu vreau ca mesajele mele să sune ca o rugăciune, toamna este viziunea care ne roagă să o ascultăm ca să o auzim şi simţim, apoi să putem crea ceva în viețile pe care le trăim. Iată că natura a început să se roage omului şi îi este fidelă până în ultimul ceas. Ea ne învață să trăim. Fiindcă, tot aşa avem nevoie şi noi să procedăm ca să ne redobândim independența.

Viitorul ne aparține dacă reuşim să ne atribuim prezentul cu bucuriile şi cu provocările lui. Eu ador să trăiesc acum aici şi aşa, şi mă doare atunci când suferiţi, însă ştiu unde o să veniţi şi devin recunoscător. Ceva mai fermecător nu am trăit niciodată.

Simt gustul strugurilor de ţară şi adierea. Porumbul proaspăt copt pe jar, plăcinta cu dovleac sau dulceaţa de gutui. Borcanele cu murături m-au fermecat la gust însă și la figurat. Imagini îmi străbat în minte acum, încât, parcă le-aş putea controla și derula, ca să mă întorc în cadrele fermecate ale copilărie.

Arunc spre cer cu frunze uscate, însă mă împiedic de o rădăcină. Cad, mă prăbuşesc şi mă trezesc din vis. Acesta nu a fost un vis, o frunză tocmai s-a aşezat la picioarele mele, în camera mea, dormind cu geamul deschis. Toamna nu aşteaptă, dar imploră să ne trezim și să ne iubim.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Fiecare frunză îmi vorbeşte despre fericire, planând uşor către pământ din copacul toamnei.
Emily Bronte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.