Iubirea bate inteligenţa, viaţa bate filmul, iertarea învinge judecata, înţelepciunea te ajută dar să devii conştient de toate aceste adevăruri şi să le trăieşti ca experienţă.

Iubirea bate inteligenţa, viaţa bate filmul

Iubirea bate inteligenţa, viaţa bate filmul, iertarea învinge judecata, înţelepciunea te ajută să devii conştient dar de toate aceste adevăruri şi să le trăieşti ca experienţă. Finalizarea cu succes a acestui proces necesită: răbdare, voinţă şi sacrificiu. Ai nevoie să permiţi vechiului tu să moară ca noul să înflorească în inima ta, apoi să se facă simţit şi să te urmeze peste tot.

Unii oameni pot renunţa atât de uşor la zece ani, la un an sau la o zi, în care au fost cu adevărat fericiţi şi sinceri, şi te întrebi cine sunt aceştia pentru care frumuseţea nu înseamnă nimic? Însă, nu te întrista, citeşte printre cuvintele pe care oamenii le rostesc pe pilot automat, nu trăi limitat. Evadează din mintea ta, în interior te aşteaptă milioane de posibilităţi.

Până să mă hotărăsc să renunţ la ea, viaţa nu a fost deloc prietenoasă. Mă străduiam să mulţumesc pe toată lumea şi totuşi nimeni nu era mulţumit, oamenii nu vor să fie mulţumiţi. Astăzi, în schimb, oferindu-le sprijinul de care au nevoie și nu ştiu că au, mă mulţumesc pe mine, altfel mi-aş fi trăit întreaga viaţă risipind firimituri de pâine într-un lac fără peşti.

Nu trăi după gura lumii, iubirea bate inteligenţa, totuși oamenii care nu cunosc iubirea se înşală în masă indiferent de formarea pe care au primit-o. În special cei cărora li s-a aplicat un program educaţional bogat, ci nu variat, fiind lipsiţi în felul acesta de experienţă, au devenit astăzi victime ale societăţii fără voia lor ori a părinţilor lor.

Aţi absolvit masterul şi aţi depus eforturi în acest scop. Părinţii voştri, de asemenea, au plătit bani grei pentru asta, ca după finalizarea studiilor să ştergeţi mesele într-o cafenea al cărei proprietar nici măcar nu a terminat liceul. Iar în loc să investiţi în voi aţi investit în corporaţiile şi instituţiile ai căror pioni aţi devenit.

Când eşti mai răsărit, isteţ, priceput ori rupt de tipare, nu prea mai ai subiecte de dezbătut atunci când intenţionezi să socializezi. La fotbal nu te uiţi, politica nu există pentru tine, iar mofturile privind ceea ce bagi în gură încetează să îţi mai servească drept scop. Astfel tu rişti să rămâi singur şi să trăieşti aşa, el este preţul pe care eşti nevoit să-l plăteşti în schimb.

Vine o vreme când nu mai ai ce învăţa din prezumţiile oamenilor ori din teoriile lor și totuși poţi extrage informaţii valoroase din comportamentele lor. În mod special, exemplele negative și suferința sunt cei mai buni profesori. Tot așa este şi frica, experienţa. Nu regreta nimic, iubirea bate inteligenţa.

Fii un soldat al iubirii, trăieşte cu ochii deschişi, gândeşte, fiindcă iubirea bate inteligenţa. Mulțumește pe cine vrei, luptă pentru cine vrei, urmează tu pe cine vrei, dar reține, nu uita de tine. Obișnuiește să îți împrospătezi gândurile dacă vrei să dezvolți aspecte noi, să trăiești etape noi și să cunoști oameni noi.

Nu susţine războiul şi nu îi încuraja pe cei care ucid sub pretextul păcii, care omoară familii, ruinând comunităţi de oameni pentru a le confisca resursele, care le desconsideră valorile. Tot ucigaşii se plâng că numărul atentatelor în ţările occidentale a crescut şi că situaţia a scăpat de sub control.

Dacă valorile unor popoare sunt desconsiderate în faţa altor popoare popoarele vor deveni rivale, vor încerca să se convingă reciproc că valorile proprii sunt bune, iar cele ale popoarelor rivale trebuie îndepărtate. Și vor lupta până la autodistrugere, adică vor contribui la extincție.

De pildă, dacă tu pleci la război ca să ucizi oameni, în vreme ce valorile tale îţi spun să nu ucizi și totuși, o faci, sub diverse pretexte în oarecare măsură logice pentru orice minte limitată, eşti un surplus, nicidecum un erou, așa cum îşi consideră societatea actuală soldaţii, pionii, spălaţii pe creier. Soldaţii, sunt proprietatea oamenilor cu bani, care îşi urmăresc interesele, punând la bătaie vieţile oamenilor cinstiţi.

Adevărul e că ţările arabe se apără. Statele Unite, împreună cu ţările europene, atacă. Doctrinele se sabotează. Noi avem de-a face cu aşezări de oameni care au fost dresate de stăpâni diferiţi. Dogmele se sabotează între ele și, vor cât mai multă putere, ca să controleze tot; nu vor conduce nimic. Iubirea bate inteligenţa.

Iubirea bate inteligenţa

Ne atrag cu atâta forţă ambalajele şi ignorăm conţinuturile, încât am devenit ambalaj, nu conţinut, sperând că vom trece neobservați prin scanerul divin al interiorului nostru, care a rămas gol şi provoacă instabilitate sau nefericire! Vopsim lemnul putrezit în speranţa că gardul va rămâne în picioare. Rămâi calm şi optimist, dar fii vigilent.

Oamenii sunt răi, lacomi și controlați de teama că nu este de ajuns pentru toți, deoarece că se supun convingerii că omul trăiește o singură viață, deci are o singură șansă. Dacă am desființa acest mit ar răsări dragostea în toți.

Simbolul curcubeului ne reaminteşte că lumea nu va mai fi distrusă. Totuși, această explicaţie nu este îndeajuns de convingătoare pentru unul ca mine. Ei bine, el ne mai arată arta prin care culorile, în ciuda faptului că sunt diferite, co-există împreună şi formează lumina. Roşu nu îl elimină pe albastru ori pe violet, nici invers, nici nu sunt geloase pe scopul și pe gloria celorlalte.

Aşa avem nevoie şi noi să trăim oricât am crede că suntem de diferiţi. Avem nevoie să învăţăm să lucrăm împreună în pace şi armonie, ca să Îl formăm pe Unu, organismul numit umanitate. Sunt onorat să îți fiu prieten pe Facebook.

În fiecare zi întâlnesc tot mai mulţi oameni care doresc să se dezvolte, să socializeze simpatetic ori să se raporteze la viaţă cu intenţii pure. Din nefericire majoritatea se întorc din drum la prima pietricică de care se împiedică. Tu fii gata să mergi până la capăt în direcţia visului tău, iubirea a trimis oameni în lume.

Îndrăznește, și începe adoptând un copil, hrănind un animal, salutând un sărman, sperând la mai bine, aranjându-ţi părul în oglindă, rezervând o vacanță, răsplătindu-te cu un pahar de vin, mulţumind Soarelui. Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments