Iubirea bate inteligenţa, viaţa bate filmul

Iubirea bate inteligenţa, viaţa bate filmul

Iubirea bate inteligenţa, viaţa bate filmul

Iubirea bate inteligenţa, viaţa bate filmul, iertarea învinge judecata, înţelepciunea te ajută să devii conştient de aceste adevăruri, să le accepţi şi să le trăieşti ca experienţă. Finalizarea cu succes a acestui proces necesită răbdare, voinţă şi sacrificiu. Ai nevoie să permiţi vechiului tu să moară ca noul să înflorească în inima ta, apoi să se facă simţit şi să te urmeze peste tot.

Citeşte mai mult, nu trăi limitat. Evadează din mintea ta. În interior te aşteaptă milioane de posibilităţi.

Până să mă hotărăsc să renunţ la ea, viaţa nu a fost deloc prietenoasă cu mine. Mă străduiam să mulţumesc pe toată lumea şi totuşi nimeni nu era mulţumit. Oamenii nu vor să fie mulţumiţi. Astăzi, în schimb, oferindu-le sprijinul de care au nevoie dar nu ştiu că au, mă mulţumesc pe mine. Altfel mi-aş fi trăit întreaga viaţă risipind firimituri de pâine într-un lac fără peşti.

Nu trăi după gura lumii. Iubirea bate inteligenţa, oamenii se înşeală în masă, indiferent de formarea pe care au primit-o. În special cei cărora li s-a aplicat un program educaţional bogat ci nu variat, fiind lipsiţi în felul acesta de experienţă, au devenit astăzi victime ale societăţii fără voia lor ori a părinţilor lor.

Aţi absolvit masterul şi aţi depus eforturi imense în acest scop. Părinţii voştri, de asemenea, au plătit bani grei pentru asta, ca după finalizarea studiilor să ştergeţi mesele într-o cafenea al cărei proprietar nici nu a terminat liceul. Uaaau! Iar în loc să investiţi în voi aţi investit în corporaţiile şi instituţiile ai căror pioni aţi devenit.

Când eşti puţin mai răsărit, isteţ şi priceput sau rupt de tipare, nu prea mai ai subiecte de dezbătut atunci când intenţionezi să socializezi. La fotbal nu te uiţi, politica nu există pentru tine iar mofturile privind ceea ce bagi în gură încetează să îţi mai stimuleze intelectul. Atunci rişti să rămâi singur şi să trăieşti aşa. El este preţul pe care eşti nevoit să îl plăteşti în schimb.

Vine o vreme când nu mai ai ce învăţa din prezumţiile oamenilor ori din teoriile lor. Însă poţi extrage informaţii valoroase din comportamentele lor. În mod special exemplele negative sunt cel mai bun profesor, la fel sunt şi durerea, frica, suferinţa, deci experienţa. Nu regreta nimic, iubirea bate inteligenţa.

Iertarea învinge judecata

Fii un soldat al iubirii, iubirea bate inteligenţa. Trăieşte cu ochii deschişi. Gândeşte! Nu susţine războiul şi nu îi încuraja pe cei care ucid sub pretextul păcii, care omoară familii, ruinând comunităţi de oameni pentru a le confisca resursele, care le desconsideră valorile. Tot ucigaşii se plâng apoi că numărul atentatelor din ţările occidentale a crescut şi că situaţia scapă de sub control. Surpriză!

Dacă valorile unor popoare sunt desconsiderate în faţa altor popoare, popoarele vor deveni rivale şi vor încerca să se convingă reciproc că valorile proprii sunt bune iar cele ale popoarelor rivale sunt un gunoi. Şi vor lupta aşa până la autodistrugere.

De pildă, dacă tu pleci la război ca să ucizi oameni, în vreme ce valorile tale îţi spun să nu ucizi, dar tu o faci sub diverse pretexte în oarecare măsură logice pentru o minte limitată, eşti un gunoi ci nu un erou, precum îşi consideră societatea actuală soldaţii, pionii, spălaţii pe creier. Soldaţii sunt proprietatea oamenilor cu bani, care îşi urmăresc interesele, punând la bătaie vieţile oamenilor cinstiţi.

Adevărul e că ţările arabe se apără. Statele Unite împreună cu ţările europene atacă. Doctrinele se sabotează. Avem de-a face cu aşezări de oameni care au fost dresate de stăpâni diferiţi, asemeni câinilor de luptă care sunt urcaţi în ring, pe care se pariază sume grele. Dogmele se sabotează între ele, vor cât mai multă putere ca să controleze tot. Nu vor conduce nimic! Iubirea bate inteligenţa.

Iubirea bate inteligenţa

Simbolul curcubeului ne aminteşte promisiunea că lumea nu va mai fi distrusă. Dar această explicaţie nu este îndeajuns de convingătoare pentru unii ca noi. Ei bine, el ne mai arată arta prin care culorile, în ciuda faptului că sunt diferite, co-există împreună şi formează lumina. Roşu nu îl elimină pe albastru sau pe violet, nici invers, nici nu sunt geloase sau invidioase pe gloria şi pe scopul celeilalte.

Tot aşa avem nevoie şi noi să trăim oricât am crede că suntem de diferiţi. Avem nevoie să învăţăm să lucrăm împreună în pace şi în armonie, ca împreună să Îl formăm pe Unu, organismul numit umanitate. Îţi mulţumesc că mă urmăreşti aici sau pe Facebook.

Întâlnesc tot mai mulţi oameni care doresc să se dezvolte, să socializeze simpatetic şi să se raporteze la viaţă cu intenţii pure. Din nefericire majoritatea dintre ei se întorc din drum la prima pietricică de care se împiedică. Tu fii gata să mergi până la capăt în direcţia visului tău! Simte liber!

„Iubirea este cea mai mare forţă a omenirii şi totuşi cea mai modestă pe care ne-am putea-o închipui“.
Mahatma Gandhi.

Lasă un răspuns