Puterea pozitivă, scopul, voinţa şi negativitatea

Puterea pozitivă, scopul, voinţa şi negativitatea

Puterea pozitivă, scopul, voinţa şi negativitatea

Puterea pozitivă răzbate într-un final. Viaţa are un scop, o destinaţie, nimic nu este la întâmplare. Destinul stă în mâinile tale. Totul este alegerea ta. În conştientizare se ascunde puterea. Aceasta se dezlănţuie la asfinţit. Puterea pozitivă se face simţită atunci când crezi că nu mai poţi şi dai drumul la tot. Când renunţi, crezând că nu mai ai nimic de pierdut şi plângi, atunci de fapt ai câştigat.

Negativitatea e peste tot, te înconjoară şi te apasă, ca să te stingă. Ea îţi transmite că nu eşti bun, că nu eşti frumos, nici valoros şi că nimeni nu are nevoie de tine. Tu eşti nevoit să o îndepărtezi prin puterile tale şi prin voinţa ta. Eu nu te pot ajuta, însă îţi pot transmite un impuls prin cuvinte. Puterea pozitivă străluceşte în tine.

Ridică-te, eşti mai presus de toate obstacolele care îţi apar în cale pe parcursul vieţii. Eşti mai puternic decât tristeţea, decât dezamăgirea, nemulţumirea ori monotonia. Observă lucrurile pozitive care se ascund în tot ce este negativ şi te vei convinge dar că toate au avut un scop. Nu încerca să ameliorezi durerea ori să o elimini fiindcă nu vei putea, o vei amplifica şi vei cădea. Comportă-te ca şi cum nu ar exista şi aşa se va întâmpla.

Şi eu sunt răpus de eşec în fiecare zi. Puţine sunt zilele când am bani sau acelea în care sunt răsplătit pentru eforturile pe care le depun pentru oameni. Stai puţin, hai să o luăm altfel.

Oamenii ăştia, aproximativ douăzeci de mii la număr, citesc ce am scris eu în vreme ce stăteam supărat la mine pe balcon şi se minunează? Uau! Îmi trimit mesaje de reunoştinţă, spunându-mi că cu ajutorul scrierilor mele şi-au schimbat obiceiurile, că s-au debarasat de ceea ce le irosea energia şi că şi-au îmbunătăţit relaţiile cu cei apropiaţi? Aceiaşi oameni m-au invitat în casele lor şi mi-au trimis bani? Îţi mulţumesc că mă urmăreşti pe Instagram sau pe Facebook.

Nu, nu eu am făcut toate acestea, Alberto, omul care multă vreme nu a înţeles prea multe, altcineva. Eu, prin puterea pozitivă, dar un altfel de mine. Am pregătit un exemplu uşor ca să înţelegi modul în care funcţionăm:

Copacul se mişcă atunci când este bătut de vânt. Şi totuşi nu copacul se mişcă ci, vântul se mişcă, clătinând crengile copacului încotro voieşte. Ideea că coroana copacului s-ar mişca este o iluzie. Coroana nu se mişcă, ea este mişcată. La fel se întâmplă în cazul omului care este condus (mişcat) de spiritul său, care se ascultă şi îşi urmează intuiţia. Nu omul se mişcă, spiritul îl mişcă. Dar spiritul suntem adevăraţii noi, energia pozitivă care a coborât aici cândva, pe care am uitat-o atunci când am început să experimentăm realitatea cu mintea.

Puterea pozitivă se face simţită

Să fii deştept nu înseamnă să înveţi lecţia ca să obţii nota 10. Aceasta este o iluzie uşoară destinată copiilor de şase ani. Deştept înseamnă să creezi tu însuţi o lecţie pe care să o studieze zeci de generaţii după tine. Să memorezi ceva care după cinci, zece sau douăzeci de ani nu mai este valabil, nu este cea mai înţeleaptă decizie ţinând cont de faptul că trăim într-o lume aflată în prag de dezvoltare, fiind supuşi unei realităţi atât de schimbătoare. Puterea pozitivă te va ajuta să conştientizezi toate aceste lucruri.

De aceea îţi scriu, nu accepta absolut nicio regulă. Fii bun, corect şi iubitor din proprie iniţiativă şi vei avea de câştigat. Nu asculta de mine ori de altcineva, explorează tu, atinge această concluzie. Gustă puterea pozitivă eliberatoare, evadează de sub tipare. Ridică-te deasupra celor care au construit legea, fiindcă nu te vei putea ridica deasupra lumii respectând legea ei. Jocul a fost construit în aşa fel încât pionii să nu se ridice vreodată deasupra regelui.

Nu îţi trăi viaţa ca un pion neînsemnat care poate fi eliminat. Fii regele vieţii tale, fii constructorul jocului tău. Fii magicianul care îşi mişcă universul, acela care îl poate influenţa şi pe cel din afara sa. Îndrăzneşte!

Spune nu umanităţii, comportamentului sau obiceiurilor ei. Simte puterea pozitivă. Înalţă-te în iubire, ridică-te deasupra ei ca să poată veni după tine. Altfel nu ar avea după cine să vină şi s-ar îneca.

Puterea pozitivă şi recunoştinţa

Dacă omenirea urăşte tu iubeşte. Dacă minte, tu spune adevărul. Dacă lucrează pentru ea, tu lucrează pentru ea ci nu pentru tine şi astfel vei deveni cârma ei. Atunci cu toţii te vor urma şi vor dori să înveţe de la tine. Ca tine nu s-a mai născut niciunul. Raiul se clădeşte prin sacrificiu şi o ştii.

Fii un om mai bun, lasă o urmă caldă pe Pământ câtă vreme trăieşti pe el. Împrieteneşte-te cu Universul, devino una cu el. Acceptă ceea ce vine către tine ca şi cum ar fi exact ce ai nevoie să primeşti.

Eu sunt recunoscător şi sunt mulţumit de mine pentru faptul că m-am descurcat în cea mai cenuşie perioadă, însă şi atunci când am primit peste merit. Am supravieţuit când am fost singur, când nu am avut serviciu, dar şi când m-am bucurat de faimă şi de bani. Am ştiut să îi menajez.

Şi nu te îngrijora din cauză că acum eşti singur şi că nu sunt mulţi aceia care se dau în vânt după prezenţa ta. Toate formele sunt concepute în aşa fel încât la un moment dat să se întâlnească, să se ciocnească la fel ca galaxiile care ating vârsta maturităţii, ca să se completeze şi să funcţioneze. La fel se întâmplă şi cu oamenii.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Somnul nu are niciun efect atunci când ai sufletul încărcat cu frica de viaţă, cu grijile pentru
ziua de mâine sau cu teama de a iubi din nou. Puterea pozitivă dizolvă toate aceste piedici.
Alberto Bacoi

6 gânduri pentru “Puterea pozitivă, scopul, voinţa şi negativitatea

Lasă un răspuns