Puterea pozitivă răzbate într-un final. Viaţa are un scop și o destinaţie, nimic nu este la întâmplare.

Puterea pozitivă, scopul, voinţa şi negativitatea

Puterea pozitivă răzbate într-un final. Viaţa are un scop și o destinaţie, nimic nu este la întâmplare. Destinul tău stă în mâinile tale iar totul este alegerea ta. În conştientizare se ascunde puterea care se dezlănţuie la asfinţit. Puterea pozitivă se face simţită atunci când crezi că nu mai poţi şi dai drumul la tot. Atunci când renunţi, crezând că nu mai ai nimic de pierdut şi plângi, de fapt ai câştigat.

Negativitatea e peste tot, te înconjoară şi te apasă, ca să te stingă. Ea îţi transmite că nu eşti bun, că nu eşti frumos, nici valoros şi că nimeni nu are nevoie de tine. Tu eşti nevoit să o îndepărtezi, prin puterile tale şi prin voinţa ta. Eu nu te pot ajuta, dar îţi pot transmite un impuls prin cuvinte, puterea pozitivă străluceşte în tine.

Ridică-te, eşti mai presus de toate obstacolele care îţi apar în cale pe durata vieţii. Eşti mai puternic decât tristeţea, decât dezamăgirea, nemulţumirea ori monotonia. Observă lucrurile pozitive care se ascund în tot ce este negativ şi te vei convinge că toate au avut un scop. Nu încerca să ameliorezi durerea ori să o elimini, deoarece nu vei putea, o vei amplifica şi vei cădea. Comportă-te ca şi cum nu ar exista şi aşa se va întâmpla.

Şi eu sunt răpus de eşec în fiecare zi. Rare sunt zilele când am bani și acelea în care sunt răsplătit pentru eforturile pe care le depun pentru oameni. Și îmi rup din timpul meu, mă dedic și stăruiesc și cred. În regulă, să o luăm altfel:

Acești oameni, aproximativ un milion la număr, citesc ce am scris în vreme ce stăteam supărat la mine pe balcon şi se minunează? Ei îmi trimit mesaje de mulțumire și spun că cu ajutorul articolelor mele şi-au schimbat obiceiurile, s-au debarasat de ceea ce le răpea energia și apoi şi-au îmbunătăţit relaţiile cu cei apropiaţi. Aceiaşi oameni, m-au invitat în casele lor şi mi-au trimis bani. Îţi mulţumesc că mă urmăreşti pe Instagram sau pe Facebook.

Nu eu am făcut toate acestea, Alberto, omul care multă vreme nu a înţeles prea multe, altcineva. Un altfel de mine, care a fost mișcat de puterea pozitivă. Am pregătit un exemplu uşor ca să înţelegi modul în care funcţionăm:

Copacul se mişcă atunci când este bătut de vânt. Şi totuşi, nu copacul se mişcă, vântul se mişcă, clătinând crengile copacului încotro voieşte. Ideea că coroana copacului s-ar mişca este o iluzie, coroana nu se mişcă, ea este mişcată.

La fel se întâmplă și în cazul omului care este condus (mişcat) de spiritul său, care se ascultă şi îşi urmează intuiţia. Nu omul se mişcă, ci spiritul îl mişcă. Dar spiritul suntem adevăraţii noi, energia pozitivă care a coborât aici cândva dar pe care am uitat-o atunci când am început să experimentăm realitatea cu mintea.

Puterea pozitivă se face simţită peste tot. Să fii deştept nu înseamnă să înveţi lecţia ca să obţii nota zece. Ea este o iluzie uşoară, destinată copiilor de şase ani. Deştept înseamnă să creezi tu însuţi o lecţie, pe care să o studieze zeci de generaţii după tine. Să memorezi ceva care după cinci, zece sau douăzeci de ani nu mai este valabil, nu este cea mai înţeleaptă decizie, luând în considerare faptul că trăim într-o lume aflată în prag de dezvoltare. Suntem supuşi unei realităţi atât de schimbătoare. Puterea pozitivă te va ajuta să conştientizezi toate aceste lucruri.

De aceea îţi scriu, nu accepta absolut nicio regulă, fii bun, corect, iertător şi iubitor, din proprie iniţiativă şi vei avea de câştigat. Nu asculta de mine sau de altcineva, ci explorează tu, atinge această concluzie. Gustă puterea pozitivă eliberatoare, evadează de sub tipare. Ridică-te deasupra celor care au construit legea, fiindcă nu te vei putea ridica deasupra lumii respectând legile ei. Jocul a fost construit în aşa fel încât pionii să nu se ridice deasupra regelui.

Puterea pozitivă şi recunoştinţa

Nu îţi trăi viaţa ca un pion neînsemnat care poate fi eliminat. Tu fii regele vieţii tale, fii constructorul jocului tău, fii magicianul care îşi mişcă universul său, cel care îl poate influenţa şi pe cel din afara sa. Nu renuța înainte să începi iar dacă începi mergi până la capăt în direcția visului tău.

Îndrăzneşte! Spune nu umanităţii, comportamentului și obiceiurilor ei, simte puterea pozitivă, înalţă-te în iubire, în înțelepciune ori vizionarism. Ridică-te deasupra ei ca să poată veni după tine, altfel nu ar avea după cine să vină şi s-ar îneca. Și ar fi păcat să dispară lumea aceasta bogată și completă, cu toate minunile și frumusețile ei.

Dacă omenirea urăşte, tu iubeşte. Dacă minte, tu spune adevărul. Dacă lucrează pentru ea, tu lucrează pentru ea ci nu pentru tine şi astfel vei deveni cârma ei. Atunci cu toţii te vor urma, vor dori să înveţe de la tine, ca tine încă nu s-a născut niciunul. Raiul se clădeşte prin efort și sacrificiu şi o ştii.

Fii un om bun, lasă o urmă caldă pe Pământ câtă vreme trăieşti pe el, împrieteneşte-te cu Universul, devino una cu el. Acceptă ceea ce vine către tine ca şi cum ar fi exact ce ai nevoie să primeşti! Lasă viața să curgă. Somnul nu are niciun efect atunci când ai sufletul încărcat cu frica de viaţă, cu grijile pentru ziua de mâine sau cu teama de a iubi din nou. Puterea pozitivă dizolvă toate aceste piedici.

Eu sunt recunoscător şi mulţumit de mine, de faptul că m-am descurcat în cea mai cenuşie perioadă din viața mea, dar şi atunci când am primit peste merit. Am supravieţuit când am fost singur și nu am avut serviciu, dar şi când m-am bucurat de faimă şi de bani, am ştiut să îi menajez.

Nu te îngrijora din cauză că acum eşti singur, că nu sunt mulţi la număr oamenii care se dau în vânt după prezenţa ta, căci toate formele sunt concepute în aşa fel încât la un moment dat să se întâlnească, să se ciocnească la fel ca galaxiile care ating vârsta maturităţii, ca să se completeze şi să funcţioneze. La fel se întâmplă şi cu oamenii.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments