Bărbaţi şi femei, el a devenit subiectul categoriei grele dat fiind faptul că relaţiile dintre ei se tot împiedică de ceva, tot timpul.

Bărbaţi şi femei, relaţii, devotament şi înţelepciune

Bărbaţi şi femei, el a devenit subiectul categoriei grele, dat fiind faptul că relaţiile dintre ei se tot împiedică de ceva tot timpul. Atunci când cunoști o persoană și o iubești tu o iubești pentru ceea ce este și nu îți lași iubirea pe care o simți față de ea să moară atunci când greșește. Aşează-te confortabil, ia-ţi o băutură rece şi respiră adânc.

Când un prieten publică o fotografie în care este împreună cu persoana iubită, frumoși și zâmbitori, de parcă, pentru ei încă nu au fost inventate taxele și locurile de muncă și te simți deranjat, o faci din cauză că ești gelos. Poate ceva nu a funcționat în cazul tău, de aceea nu ai, ori poate ai dar nu prețuiești ceea ce ai.

Ține minte că oamenii se hrănesc cu râvna ta, tocmai ea le umple goliciunea pe care și ei o simt la rândul lor atunci când un prieten de-al lor face publică o fotografie în care este împreună cu persoana iubită, frumoși și zâmbitori, de parcă pentru ei încă nu au fost inventate taxele și locurile de muncă încă.

Unei femei nu îi este de ajuns să fie frumoasă sau seducătoare, ea trebuie să aibă şi ceva în cap, ea este cea mai des întâlnită expresie la bărbaţi şi femei în ultimul timp şi le dau dreptate, totuși nu înainte de a contura câteva aspecte cu privire la subiectul pe care l-am deschis.

Dacă o femeie gândeşte diferit, dacă are alte gusturi la bărbaţi sau dacă pur şi simplu nu este interesată, aceasta nu înseamnă că nu are nimic în cap, înseamnă că pur şi simplu nu este interesată. E posibil ca ea să nu fi observat prea multe calităţi la tine, analizând gândirea ta, exprimată prin comportamentul tău şi astfel, tu să o fi determinat să îşi vadă de drum. Exemplul se aplică la bărbaţi şi femei în aceeaşi măsură.

Prima impresie contează, în funcţie de ceea ce ne dorim să afişăm și totuşi, prima impresie nu îl defineşte pe un om. Nu diplomele de absolvire sau capacitatea de a memora informaţii defineşte înţelepciunea, pe sistemul prezintă-mi cv-ul ca să ştiu cine eşti. Excesul de cunoştinţe, lipsa de experienţă și de analiză, de fapt o înlătură. Fiindcă valorile primitive au căzut, astăzi avem nevoie de oameni frumoşi în adevăratul sens al cuvântului, nu de produse expuse la vânzare, care au fost ambalate într-un mod atrăgător şi atât.

Un înţelept nu cataloghează o persoană în funcţie de funcţie, de studii ori de aspectul ei fizic. Diferenţele nu sunt o greşeală iar diversitatea nu este un aspect al civilizaţiei care necesită să fie corectat. Ba chiar ea este harul, bucuria, atunci se naște minunea.

Minunea se produce atunci când în urma unei neînţelegeri apărute între voi acorzi libertate partenerei tale și totuși ea decide să se întoarcă la voi şi invers, fără să fie şantajată, ademenită. Nu există bucurie mai mare decât alegerea liberă a iubirii necondiţionate.

Înţelepciunea nu se învaţă la liceu sau la facultate. Nici creativitatea şi nici iubirea. Ba, absolvindu-le, te vei obişnui exact cu opusul şi devii ca ei. Tu nu eşti ei, oricât de egoistă ar părea afirmaţia mea. Căci, tu nu eşti lumea, eşti doar un musafir pe Pământ. El este motivul pentru care nu te-ai regăsit niciodată aici şi aşa, trăind pe Pământ. Tot așa se întâmplă în cazul fiecărui om în raport cu lumea pe care o descoperă în afara sa.

Apoi, chiar dacă în esenţă suntem cu toţii Unul, organismul numit umanitate, în formă am fost construiţi pentru a fi diferiţi, ca să dobândească un sens şi o direcţie Planul, iar cu toţii să creştem, să comunicăm și să experimentăm pe toate planurile.

Fii un exemplu pentru copilul tău, nu juca rolul unui profesor sever sau plictisit de viaţă. Exemplul este cel mai bun profesor. Nu presa, nu şantaja, nu determina ci iubeşte cu toată fiinţa ta. Uneori viaţa te va învăţa să iubeşti chiar şi la distanţă, chiar şi în tăcere sau ascuns. Procedând astfel, vei avea numai de câştigat. Vei deveni un stâlp de sprijin pentru cei care te cunosc şi ţărm afectiv disponibil partenerului care te iubeşte.

Experienţă de la bărbaţi şi femei

Tulburarea în relaţii apare în urma evenimentelor neplăcute prin care ai trecut în trecut, pe care nu le-ai depăşit ori pe care nu le înţelegi și nu le poţi accepta. Trecutul e trecut, el este perfect aşa cum este. Lasă bagajele jos şi mergi înainte. Problemele nu ni le poate rezolva cineva ci avem nevoie să lucrăm noi cu noi ca să renunţăm la orgoliu. Pe noi orgoliul ne îmbătrâneşte.

Și totodată putem trăi cât mai atent în aşa fel încât să rănim cât mai puţin, dacă am face-o lumea noastră ar deveni un loc mai bun. Ce mă bucură este faptul că unii oameni au început să se străduiască, căci până acum câțiva ani nu s-a străduit niciunul. Grupuri de copii și adolescenți sau bărbați și femei, toți se străduiau să trăiască doar pentru ei.

În loc de încheiere îţi adresez o provocare, răspunde la întrebările mele în scris ori analizează-le numai pentru tine şi află ce te ţine pe loc ori ce te-a tras înapoi de fiecare dată. Îţi mulţumesc că mă urmăreşti pe Facebook. Acordă-ţi atenţia de care ai nevoie, fii indulgent cu tine și nu te mai persecuta că nu poți mai mult. Simte liber.

1). Care sunt intenţiile tale atunci când intri în contact cu un bărbat sau cu o femeie, dar aşteptările?

2). Consideri că dacă permiţi unei persoane să intre în viaţa ta odată cu sosirea este obligată să îţi transforme viaţa într-o poveste romantică și care, se va bucura de un sfârșit fericit? Dar, ce realizări personale te-au convins că toate aceste beneficii ţi se cuvin pur şi simplu?

3). Crezi că întemeierea unei familii te limitează ori îţi deschide orizonturi, cu noi senzaţii şi emoţii, cu noi trăiri sau percepţii, viziuni inovatoare, vise şi posibilităţi?

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Dacă nu te poţi simţi împăcat atunci când eşti singur, vei căuta o relaţie pentru a îţi acoperi sentimentul
de disconfort. Fii sigur că această formă de disconfort va apărea într-o formă sau alta în relaţie şi că îţi vei considera partenerul răspunzător pentru acest lucru.
Eckhart Tolle

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments