Bărbaţi şi femei, relaţii, devotament şi înţelepciune

Bărbaţi şi femei, relaţii, devotament şi înţelepciune

Bărbaţi şi femei, relaţii, devotament şi înţelepciune

Bărbaţi şi femei este un subiect din categoria grea, dat fiind faptul că relaţia dintre ei reprezintă cea mai dificilă legătură, un nod căruia sunt nevoiţi să i se dedice pentru tot restul vieţii, începând dar din clipa în care aleg să trăiască împreună. Aşează-te confortabil, ia-ţi o băutură rece şi respiră adânc. Începem!

Un procent de 80% dintre bărbaţi şi femei sunt oameni obişnuiţi. Ei vor admira fotografia articolului şi vor trece mai departe. Un procent de 15% sunt oameni speciali. Ei vor citi primul paragraf şi totuşi la un moment dat vor percepe textul ca fiind unul deranjant, influenţaţi de dezamăgirile lor. Se vor enerva apoi vor renunţa. Doar 5% dintre bărbaţi şi femei vor citi conţinutul integral, din proprie iniţiativă. Ei nu vor semnala senzaţii de disconfort deschizându-şi inimile, citind sau analizându-se. Aceştia din urmă sunt aşa cum aleg ei să fie.

Unei femei nu îi este de ajuns să fie frumoasă sau seducătoare, ea „trebuie să aibă şi ceva în cap“. Aceasta e cea mai des întâlnită expresie la bărbaţi şi femei în ultimul timp şi le dau dreptate. Însă nu înainte de a contura câteva aspecte cu privire la subiectul pe care l-am deschis.

Dacă o femeie gândeşte diferit, dacă are alte gusturi la bărbaţi sau dacă pur şi simplu nu este interesată, asta nu înseamnă că nu are nimic în cap, ci, pur şi simplu nu este interesată. E posibil ca ea să nu fi observat prea multe calităţi la tine, analizând gândirea ta, exprimată prin comportamentul tău şi astfel tu să o fi determinat să îşi vadă de drum. Exemplul se aplică la bărbaţi şi femei în aceeaşi măsură.

Prima impresie contează, în funcţie de ce dorim să afişăm. Totuşi, prima impresie nu îl defineşte pe un om. Nu diplomele de absolvire ori capacitatea de a memora informaţii defineşte înţelepciunea, pe sistemul prezintă-mi cv-ul ca să ştiu cine eşti. Excesul de cunoştinţe, lipsa de experienţă sau de analiză, de fapt o înlătură. Valorile primitive au căzut. Avem nevoie de oameni frumoşi în adevăratul sens al cuvântului, nu de produse expuse la vânzare, care au fost ambalate într-un mod atrăgător şi atât.

Un înţelept nu cataloghează o persoană în funcţie de funcţie, de studii sau de aspectul fizic. Diferenţele dintre oameni nu sunt o greşeală iar diversitatea nu este un aspect al civilizaţiei ce necesită să fie corectat. Chiar ea este harul şi bucuria, atunci apare minunea.

Minunea se produce atunci când în urma unei neînţelegeri apărute între voi acorzi libertate partenerei tale, dar ea decide să se întoarcă la voi şi invers, fără să fie şantajată ori ademenită. Nu există bucurie mai mare decât alegerea liberă a iubirii necondiţionate.

Înţelepciunea nu se învaţă în şcoală, la liceu sau la facultate. Nici creativitatea şi nici iubirea. Ba absolvindu-le te obişnuieşti exact cu opusul şi devii ca ei. Tu nu eşti ei, oricât de egoistă ar părea afirmaţia mea. Tu nu eşti lumea, eşti doar un musafir pe Pământ. El este motivul pentru care nu te-ai regăsit niciodată aici şi aşa, trăind pe Pământ. La fel se întâmplă în cazul fiecărui om în raport cu lumea pe care o descoperă în afara sa.

Experienţă de la bărbaţi şi femei

Apoi, chiar dacă în esenţă suntem cu toţii Unul, organismul numit umanitate, în formă am fost construiţi pentru a fi diferiţi. Aceasta ca să dobândească un sens şi o direcţie Planul, iar cu toţii să creştem, să comunicăm sau să experimentăm pe toate planurile.

Fii exemplu pentru copilul tău, nu juca rolul unui profesor sever ori plictisit de viaţă. Exemplul este cel mai bun profesor. Nu presa, nu şantaja, nu determina, ci iubeşte cu toată fiinţa ta. Uneori, viaţa te va învăţa să iubeşti chiar şi la distanţă, chiar şi în tăcere sau ascuns. Procedând astfel vei avea numai de câştigat. Vei deveni un stâlp de sprijin pentru cei care te cunosc şi ţărm afectiv disponibil partenerului care te iubeşte.

Tulburarea în relaţii apare în urma evenimentelor neplăcute prin care ai trecut în trecut, pe care nu le-ai depăşit şi pe care nu le înţelegi ori nu le poţi accepta. Trecutul e trecut şi e perfect aşa cum este. Lasă bagajele jos şi mergi înainte. Problemele nu ni le poate rezolva cineva, ci avem nevoie să lucrăm noi cu noi şi să renunţăm la orgoliu. Orgoliul ne îmbătrâneşte.

În acelaşi timp putem trăi cât mai atent, în aşa fel încât să rănim cât mai puţin. Dacă am face-o lumea ar fi un loc mai bun. Ce mă bucură e faptul că unii au început să se străduiască.

Întrebări pentru bărbaţi şi femei

În loc de încheiere îţi adresez o provocare. Răspunde la întrebările mele în scris sau analizează-le doar pentru tine şi află ce te ţine pe loc sau ce te-a tras înapoi de fiecare dată. Îţi mulţumesc că mă urmăreşti pe Facebook. Acordă-ţi atenţia de care ai nevoie, simte liber!

1). Care sunt intenţiile tale atunci când intri în contact cu un bărbat sau cu o femeie, dar aşteptările?

2). Consideri că dacă permiţi unei persoane să intre în viaţa ta, odată cu sosirea ei e obligată să îţi transforme viaţa într-o poveste romantică ce se va bucura de un final fericit? Ce realizări personale te-au convins că toate aceste beneficii ţi se cuvin, pur şi simplu?

3). Crezi că întemeierea unei familii te limitează sau îţi deschide orizonturi cu noi senzaţii şi emoţii, cu noi trăiri, percepţii, vise şi posibilităţi?

„Dacă nu te poţi simţi împăcat atunci când eşti singur, vei căuta o relaţie pentru a îţi acoperi sentimentul de disconfort. Poţi fi sigur că această formă de disconfort va apărea într-o formă sau alta în relaţie şi că îţi vei considera partenerul răspunzător pentru acest lucru“.
Eckhart Tolle

2 gânduri pentru “Bărbaţi şi femei, relaţii, devotament şi înţelepciune

 1. gabriela butca

  Buna Alberto si te iubesc.Atunci cand intalnesc un barbat singurul lucru ce il doresc e sa ma lase sa-l iubesc,iar ca asteptari ce-as putea sa-mi doresc decat firescul,sa ma iubeasca si el.Persoana care intra in viata mea nu e obligata sa ma faca fericita sau sa faca ceva special pentru mine,o va face pentru ca va vrea sa ma rasplateasca pentru cata fericire ii aduc.Familia e cel mai frumos lucru ce ti se intampla pe lumea asta,ea este rostul tau si implinirea ta.Omul nu e facut sa traiasca singur,fiecare are perechea lui pe care si-o va afla atunci cand a randuit Dumnezeu.Iubeste si vei fi iubit inapoi!

 2. Gabriela

  1. Nu am asteptari si nici pretentii . Imi doresc doar sa pot fii eu .
  2. Pentru fericirea mea sunt responsabila doar eu . Fara sacrificii nu simti fericirea adusa de produsul finit ….
  3. Pentru mine familia reprezinta nava spatiala cu care voi ajunge sa cunosc o alta lume . Crede-ma ….cand ai copii intri in alt cerc . Socializezi cu persoane straine mult mai usor .Inveti o multitudine de lucruri noi .
  Iti multumesc ca ai aparut in viata mea !

Lasă un răspuns