Ascultă-ţi inima, încrede-te în tine şi trăieşte prin ea

Ascultă-ţi inima, încrede-te în tine şi trăieşte prin ea

Ascultă-ţi inima, încrede-te în tine şi trăieşte prin ea

Ascultă-ţi inima, încrede-te în tine şi trăieşte prin ea. Atunci când facem ce simţim întreaga lume înfloreşte și apare frumosul, ne îndrăgostim de viaţă iar viaţa se îndrăgosteşte de noi şi ne mângâie. Pentru că noi simţim să iubim. Natura umană este iubirea, recunoştinţa, mulţumirea şi fericirea. Doar mintea este predispusă să se prăbuşească din cauza lăcomiei şi a invidiei, factori care definesc individualitatea bazată pe ego.

Inima nu va vorbi niciodată de rău pe cineva, nici măcar pe cei care au rănit-o în trecut. În special pe aceia îi iartă şi îi iubeşte din ce în ce mai mult. În viaţă nu ai nevoie să fii cel mai frumos, cel mai atrăgător, cel mai popular sau cel mai bogat dintre oameni. E de ajuns să trăieşti frumos, fericit şi împlinit, alături de cei care te iubesc şi te apreciază. Îţi mulţumesc că mă urmăreşti pe Facebook.

Pe mine mă fac fericit zilele în care pot să ofer oamenilor câte puţin din mine, din cunoştinţele mele sau din experienţele mele, ori doi lei în drum spre serviciu oferiţi celor a căror bucurie este să aibă ce mânca pentru o zi. Ascultă-ţi inima, fiindcă ea nu îţi va permite să calci peste cadavre ca să obţii pentru tine. Această reacţie stă în opoziţie cu ceea ce eşti tu în realitate. Tot ce ţi-a mai rămas de făcut este să te descoperi.

Eu îmi iau din timpul meu şi din resursele mele, fac eforturi şi plătesc bani lunar ca mesajele educaţionale şi de încurajare să ajungă la tine. Cu toate astea vreau să iubesc mai mult, să iert mai repede şi să încurajez cât mai tare pe cât mai mulţi. Este îndemnul pe care mi-l şopteşte inima în fiecare dimineaţă.

În urmă cu câteva zile am ajutat doi bătrânei să îşi ducă cumpărăturile spre casă. Am fost drăguţ cu ei, mi-au părut simpatici şi extrem de respectuoşi. La final, după ce mi-au mulţumit unul dintre ei mi-a băgat o bancnotă de cinci lei în buzunar. Nu am vrut să o accept, ba chiar am opus rezistenţă în ciuda insistenţelor lor. Au spus că e plăcerea lor şi s-au urcat în autobuz.

Întreaga după-amiază m-am frământat, întrebându-mă de ce acum ori ce să fac cu cinci lei când eu am acasă câteva sute? De ce nu am primit această sumă pe vremea când nu am avut cu ce să mă hrănesc aproape paisprezece zile legate între ele? Nu am nevoie de ei acum, care e scopul? Şi m-am grăbit.

După câteva ore am intrat într-un magazin alimentar ca să îmi cumpăr o gustare rapidă şi ceva de băut. Mi-am luat ce mi-a trebuit în funcţie de câţi bani aveam la mine, iar după ce am plătit am rămas cu cinci lei în buzunar. Ştiam că îmi mai pot cumpăra câte ceva, un suc, o bere, însă în momentul acela am simţit că nu mai am poftă de nimic.

La ieşirea din magazin aşteptau doi soţi lângă câteva bagaje, ambii suferind de Sindromul Down. După şapte paşi m-am oprit brusc, le-am dăruit bancnota iar el mi-a mulţumit, spunând că strânge bani ca să îşi interneze soţia în spital. Deci aşa funcţionează Universul. Ascultă-ţi inima!

Ascultă-ţi inima, lumea e minunată

Tot ce îţi scriu în fiecare zi este despre mine, despre ce simt şi ce trăiesc acum, despre cum văd eu lumea şi despre ce aleg. Tot ce înţelegi, ce accepţi şi trăieşti ori ce pui în aplicare, este despre tine, despre ce simţi tu că se întâmplă cu lumea în funcţie de perspectiva ta.

Dacă mă vei îndemna să nu mai scriu cuvinte frumoase despre omenire şi îmi atragi atenţia că natura umană este inumană, e despre tine, despre ceea ce ai descoperit înăuntrul tău şi înăuntrul celor alături de care trăieşti. Omenirea nu e aşa, eu nu sunt astfel şi nici cei pe care îi cunosc eu nu sunt.

Şi nu eu sunt special, lumea este specială dacă reuşim să o privim cu inima, adică să o analizăm din afara minţii. Frază la care scepticii vor întreba, cu ce i-ar ajuta această înalţare spirituală pe copiii din africa sau pe cei din întreaga lume, care mor de inaniţie, al căror număr se ridică la trei milioane de cazuri anual?

Dacă am reuşi această performanţă nu ar mai exista invidii, ambiţii şi conflicte provenite din frustrări şi ideologii limitate. Atunci nu am mai irosi miliarde de dolari pe armament, ci am hrăni întreaga planetă acum. Am construi centre de învăţământ reale, nu şcoli de formare și îndobitocire, în scopul intereselor deţinătorilor de imperii. Atunci am transforma bisericile actuale inutile în centre de ajutor, destinate oamenilor fără adăpost. Acolo ei să doarmă, să fie hrăniţi și îngrijiţi şi pregătiţi spre a fi de folos societăţii cu ceva. Ascultă-ţi inima, ea îţi va confirma toate aceste cuvinte.

Eşti puternic, unic, frumos şi preţios

Ascultă-ţi inima, ea nu se înşeală niciodată. Simţind şi aplicând ceea ce simţim, trăim cu adevărat. Ajutându-i pe cei care au nevoie de ajutorul nostru aşternem fericirea şi împlinirea în vieţile noastre, asemeni fulgilor care se aşează iarna pe câmpii.

Vrei să fii ca mine, îţi doreşti să simţi şi să cunoşti atât? Ascultă-ţi inima, experimentează chiar dacă greşeşti, dar fă-o în aşa fel încât să nu îi răneşti pe alţii. Greşeşte pentru tine şi iartă-i pe ceilalţi pentru acţiunile lor.

Eu mi-aş putea opri întreaga suferinţă rostind un singur cuvânt şi mi-ar fi bine şi totuşi, nu aş fi fericit. Suferinţa mea este o alegere pe care o aleg în fiecare zi cu acelaşi scop. E o schimbare pe care atunci când voi pleca o vei vedea şi îţi vei aminti de mine. Pe toate le fac pentru că te iubesc şi pentru că ştiu încotro te îndrepţi sau de unde vii.

Mai ştiu despre noi că suntem Unul şi Acelaşi, indiferent de faptul că trăim acum aşa, considerând că suntem diferiţi cu scopul de a experimenta individualitatea. Ceea ce ne separă e măsura în care ne reamintim sau nu de magnifica experienţă de a fi Unul.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

„Ascultă-ţi inima, ea te cheamă să ai încredere în tine.
Ascult-o, pentru că la sfârşitul zilei este vocea care nu te va uita“.
Kemmy Nola

Un gând pentru “Ascultă-ţi inima, încrede-te în tine şi trăieşte prin ea

Lasă un răspuns