Ascultă-ţi inima, încrede-te în tine şi trăieşte prin ea.

Ascultă-ţi inima, încrede-te în tine şi trăieşte prin ea

Ascultă-ţi inima, încrede-te în tine şi trăieşte prin ea. Atunci când facem ce simţim întreaga lume înfloreşte și apare frumosul, ne îndrăgostim de viaţă, dar viaţa se îndrăgosteşte de noi înapoi şi ne mângâie. Căci noi simţim să iubim! Natura umană este iubirea, recunoştinţa și fericirea, doar mintea e predispusă să se prăbuşească din cauza lăcomiei şi a invidiei, factori care definesc individualitatea bazată pe ego.

Inima nu va vorbi vreodată de rău pe cineva, nici măcar pe cei care au rănit-o în trecut. În special pe aceia îi iartă şi îi iubeşte din ce în ce mai mult. În viaţă nu ai nevoie să fii cel mai frumos, cel mai atrăgător, cel mai popular sau cel mai bogat dintre oameni, e de ajuns să trăieşti frumos, fericit şi împlinit, alături de cei care te iubesc şi te apreciază.

Pe mine mă fac fericit zilele în care pot dărui oamenilor puţin din mine, din cunoştinţele dobândite prin experienţa mea ori doi lei în drum spre serviciu, oferiţi celor a căror bucurie este să aibă ce mânca pentru o zi. Ascultă-ţi inima căci ea nu îţi va permite să calci peste cadavre ca să obţii pentru tine, această reacţie stă în opoziţie cu ce eşti tu în realitate. Tot ce ţi-a mai rămas de făcut este să te descoperi.

Eu iau din timpul şi resursele mele, fac eforturi mari şi plătesc bani lunar ca mesajele educaţionale şi de încurajare să ajungă la tine. Cu toate acestea vreau să iubesc mai mult, să iert mai repede ori să încurajez mai tare, pe cât mai mulţi. Este îndemnul pe care mi-l şopteşte inima în fiecare dimineaţă.

În urmă cu câteva zile am ajutat doi bătrânei să îşi ducă cumpărăturile către casă. Am fost drăguţ cu ei, mi-au părut simpatici ori extrem de respectuoşi. La final, după ce mi-au mulţumit, unul dintre ei mi-a băgat o bancnotă de cinci lei în buzunar. Nu am vrut să accept, ba chiar am opus rezistenţă în ciuda insistenţelor lor. Au spus că este plăcerea lor şi s-au urcat grăbiți în autobuz.

M-am frământat câteva ore, întrebându-mă de ce acum și ce să fac cu cinci lei când eu am acasă câteva sute? De ce nu am primit această sumă pe vremea când nu am avut cu ce să mă hrănesc aproape paisprezece zile? M-am grăbit să judec întâmplarea.

Pe seară am intrat într-un magazin alimentar ca să îmi cumpăr o gustare şi o băutură. Mi-am luat ce mi-a trebuit în funcţie de câţi bani aveam la mine și după ce am plătit am rămas cu cinci lei în buzunar. Ştiam că mai pot cumpăra câte ceva, un suc, o bere, însă în momentul acela am simţit că nu mai am poftă de nimic.

La ieşirea din magazin aşteptau doi soţi, alături de câteva bagaje, ambii suferind de sindromul down. După trei paşi m-am oprit brusc, am dăruit bancnota, iar el mi-a mulţumit, zicând că strânge bani ca să îşi interneze soţia în spital. Deci aşa funcţionează Universul. Ascultă-ţi inima!

Tot ce îţi scriu în fiecare zi este despre mine, despre ce simt şi trăiesc acum, despre cum văd eu lumea ori despre ce aleg. Tot ce înţelegi, ce accepţi şi trăieşti ori ce pui în aplicare este despre tine, despre ce simţi tu că se întâmplă cu lumea în funcţie de perspectiva ta.

Dacă mă vei îndemna să nu mai scriu cuvinte frumoase despre omenire, pe motiv că natura umană este inumană, e despre tine, despre ceea ce ai descoperit tu înăuntrul tău sau al celor alături de care trăieşti. Omenirea nu e aşa, eu nu sunt astfel şi nici cei pe care îi cunosc nu sunt.

Educația poate fi strâmbă, valorile pot masca țelurile egotice, tradiția este păgână, dacă nu cunoști adevărul îți poți pune speranța într-o iluzie. Ascultă-ți inima, caută să schimbi felul în care percepi lucrurile, nu lucrurile, și vezi ce iese, ai putea să fii surprins. Învață să fii fericit și pentru alți oameni, atunci când reușesc, nu doar pentru tine, când tu reușești iar ei se împiedică.

Ascultă-ţi inima, lumea este minunată

Și nu eu sunt special, lumea este specială dacă reuşim să o privim cu inima, să o analizăm din afara minţii. Frază la care scepticii vor întreba cu ce i-ar ajuta această înalţare spirituală pe copiii din Africa sau pe cei din întreaga lume, care mor de inaniţie și de boli, al căror număr se ridică la trei milioane de cazuri anual?

Dacă am reuşi această performanţă, nu ar mai exista invidii, ambiţii şi conflicte, provenite din frustrări sau ideologii limitate. Atunci nu am mai irosi miliarde de dolari pe armament, însă am hrăni întreaga planetă astăzi. Am construi centre de învăţământ reale, nu şcoli de formare și îndobitocire, în scopul intereselor deţinătorilor de imperii.

Atunci am transforma bisericile actuale inutile în centre de ajutor, destinate celor fără adăpost. Acolo, ei să doarmă, să fie hrăniţi și îngrijiţi ori pregătiţi pentru a fi de folos societăţii cu ceva. Ascultă-ţi inima, căci îţi va confirma toate aceste cuvinte.

Eşti unic, frumos şi preţios, nu te mai comporta ca și cum nu ar fi așa. Ascultă-ţi inima, ea nu te va înşela niciodată! Simţind şi aplicând ceea ce simţim, trăim cu adevărat. Ajutându-i pe cei care au nevoie de ajutorul nostru aşternem fericirea şi împlinirea în vieţile noastre, asemeni fulgilor care se aşază iarna pe câmpii.

Vrei să fii ca mine, îţi doreşti să simţi sau să cunoşti atât? Ascultă-ţi inima, experimentează chiar dacă greşeşti, fă-o în aşa fel încât să nu îi răneşti pe alţii. Greşeşte pentru tine şi iartă-i pe ceilalţi pentru greșelile lor.

Eu mi-aş putea opri întreaga suferinţă rostind un cuvânt şi mi-ar fi bine. Și totuşi nu aş fi fericit. Suferinţa mea este o alegere pe care o iau în fiecare zi, cu acelaşi scop. Este schimbarea pe care atunci când voi pleca o vei vedea şi îţi va aminti de mine. Pe toate le fac pentru că te iubesc şi pentru că ştiu de unde vii și încotro te îndrepţi.

Mai ştiu despre noi că toți suntem Unul indiferent de faptul că trăim acum, aici, aşa, considerând că suntem diferiţi, cu scopul de a experimenta individualitatea. Ceea ce ne separă e măsura în care ne reamintim sau nu de magnifica senzație de a fi Unul.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Acest site web folosește cookie-uri ca tu să obții cea mai bună experiență de navigare.