Ascultă-ţi inima, lasă-te inspirat și încrede-te în tine.

Ascultă-ţi inima și încrede-te în tine

Ascultă-ţi inima, lasă-te inspirat și încrede-te în tine. Atunci când facem ce simţim lumea înfloreşte și apare frumosul, ne îndrăgostim de viaţă iar viaţa se îndrăgosteşte de noi şi ne mângâie. Căci noi simţim să iubim. Natura umană este iubirea, libertatea și fericirea, dar mintea este predispusă să se prăbuşească din cauza lăcomiei şi a invidiei, factori care definesc individualitatea bazată pe ego.

Încep articolul prin a clarifica faptul că inima nu va vorbi niciodată de rău pe cineva, nici măcar pe cei care au rănit-o în trecut. În special pe aceia îi iartă şi îi iubeşte mai mult. În viaţă nu ai nevoie să fii cel mai frumos, cel mai popular sau mai bogat dintre oameni, este de ajuns să trăieşti fericit şi împlinit, alături de cei care te iubesc şi te apreciază.

Pe mine mă fac fericit zilele în care pot dărui oamenilor din cunoașterea mea dobândită prin experiență sau doi lei în drum spre serviciu celor a căror bucurie este să aibă cu ce să se hrănească în acea zi. Ascultă-ţi inima, ea nu îţi va permite să calci peste cadavre ca să obţii ceva pentru tine. Această reacţie stă în opoziţie cu ceea ce eşti tu în esență, tot ce ţi-a mai rămas de făcut este să te descoperi.

Dacă citești acest mesaj ești un om minunat și bun, să nu te îndoiești niciodată de frumusețea ta. Eu iau din timpul şi resursele mele ca mesajele educaţionale şi de încurajare să ajungă la tine. Cu toate acestea vreau să iubesc mai mult, să iert mai repede și să îi încurajez mai tare pe cât mai mulţi. El este îndemnul pe care mi-l şopteşte inima.

În urmă cu o zi am ajutat doi bătrânei să îşi care cumpărăturile. Am fost drăguţ cu ei deoarece mi-au părut simpatici și respectuoşi. La final, după ce mi-au mulţumit, unul dintre ei mi-a băgat o bancnotă de cinci lei în buzunar. Am refuzat să o accept, în ciuda insistenţei lor. Au spus că este plăcerea lor să mă răsplătească şi s-au urcat în autobuz.

M-am frământat câteva ore, căutând să identific scopul pentru care am primit cinci lei din moment ce acasă am câteva mii. De ce nu am primit această sumă pe vremea când nu am avut cu ce să mă hrănesc aproape paisprezece zile legate între ele? Și am judecat întâmplarea.

La întoarcere am intrat într-un magazin alimentar ca să îmi cumpăr o gustare rapidă şi ceva de băut. Mi-am luat ce mi-a trebuit în funcţie de câţi bani aveam la mine, iar după ce am efectuat plata am rămas cu cinci lei în buzunar. Ştiam că îmi mai pot cumpăra ceva, dar am simţit că nu mai am poftă de nimic.

La ieşirea din magazin, alături de câteva bagaje, aşteptau doi soţi, ambii suferind de sindromul Down. M-am oprit brusc, le-am dăruit bancnota, iar el mi-a mulţumit zicând că strânge bani ca să îşi interneze soţia în spital. Deci aşa funcţionează Universul! Ascultă-ţi inima, ea știe dinainte calea căci privește de sus.

În lumea aceasta mare educația poate fi strâmbă, valorile pot masca țelurile egotice, tradiția este păgână. Dacă nu cunoști adevărul îți poți pune speranța într-o iluzie. Caută să schimbi felul în care percepi lucrurile, nu lucrurile, și vezi ce iese. Învață să te bucuri și pentru alți oameni atunci când reușesc, nu doar pentru tine, atunci când tu reușești iar ei se împiedică.

Aici nu toți oamenii își schimbă încălțămintea pentru simplu fapt că s-au plictisit de ea. Mulți au o singură pereche de pantofi rea, folosită. Nu toți aprind lumânări seara pentru a crea o atmosferă romantică, le aprind din cauză că nu au curent electric. În ceea ce mă privește nu mai suport niciun tip de băutură scumpă, colorată și îndulcită, prefer apa după care tânjesc atâția.

Dacă aș putea da timpul înapoi aș avea mai multă grijă de mine, aș fi mai îngăduitor cu mine și m-aș critica mai puțin. Nu m-aș mai împiedica atât de des de răutățile oamenilor, aș ști cum să îi tratez. Dar fără greșelile și râul meu de lacrimi nu mi-aș mai fi dezvoltat viziunea, înțelegerea. Așa că las lucrurile așa cum sunt și mă bucur.

Ascultă-ţi inima și fii fericit

Viața este minunată dacă reuşim să o percepem prin prisma iubirii, fără a o judeca și urî mai tot timpul cu unealta rațiunii. Frază la care scepticii mă vor întreba cu ce i-ar ajuta această înalţare spirituală pe copiii din Africa, care mor de inaniţie și de boli, al căror număr se ridică la trei milioane de cazuri anual?

Dacă am reuşi această performanţă nu ar mai exista invidii, ambiţii egotice şi conflicte provenite din frustrări sau ideologii depășite. Atunci nu am mai irosi miliarde de dolari pe armament, ci am hrăni întreaga planetă. Am construi centre reale de învăţământ, nu şcoli de formare și îndobitocire în scopul intereselor deţinătorilor.

Atunci am transforma bisericile actuale inutile în centre de ajutor destinate oamenilor fără adăpost. Acolo ei să doarmă, să fie hrăniţi și îngrijiţi ori pregătiţi pentru a fi de folos societăţii cu ceva. Ascultă-ţi inima, ea îţi va confirma toate aceste cuvinte.

Tu eşti unic, frumos şi preţios, nu te mai comporta ca și cum nu ar fi așa. Ascultă-ţi inima, ea nu te va înşela. Simţind şi aplicând ceea ce simţim, trăim cu adevărat. Ajutându-i pe cei care au nevoie de ajutor aducem satisfacția în vieţile noastre. Uneori deranjezi oameni cu binele pe care îl faci altor oameni, dar nu renunța.

Îți dorești să devii asemeni mie, să simţi și să cunoşti atât? Ascultă-ţi inima și încrede-te în tine. Dacă o mie de oameni îți spun că ești ciudat, ei sunt ciudații, tu ești așa cum ești. Și nu te teme să greşeşti. Greşeşte pentru tine şi iartă-i pe ceilalţi pentru greșelile lor. Căci În loc să dăm vina pe întuneric, mai bine aducem lumina.

Mai ştiu despre noi că toți suntem Unul indiferent de faptul că trăim acum aici și aşa, considerând că suntem diferiţi, cu scopul de a experimenta individualitatea. Ceea ce ne separă este măsura în care ne reamintim sau nu de magnificul sentiment de a fi Unul.

Credit foto freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments