Vreau să fiu fericit împreună cu tine

Vreau să fiu fericit împreună cu tine

Vreau să fiu fericit împreună cu tine

Vreau să fiu fericit alături de tine, iar ca acest rezultat să devină posibil avem nevoie să lucrăm împreună. Pentru început îţi scriu pe scurt câte ceva despre mine. Aşează-te confortabil şi răsuflă uşor, începem!

În urmă cu patru ani am scris şi am publicat patru cărţi de dezvoltare personală şi spirituală, titluri care au ajuns la peste două sute de mii de oameni până în prezent. De un an de zile scriu pe Blog, postez aproape zilnic pe pagina de Facebook, consiliez cititorii în scopul vindecării sau dezvoltării lor, organizez întâlniri dar şi lucrez în domeniul vânzărilor. În continuare voi lista câteva dintre dorinţele mele.

Vreau să fiu fericit, vreau să fiu mai frumos, vreau să fiu mai popular şi mai bogat. Vreau să fiu mai interesant sau mai şarmant. Vreau să călătoresc mai mult şi să trăiesc mai mult, să cheltui și să mă bucur cât mai tare. Atingerea acestor obiective îmi vor aduce odată cu ele fericirea. Glumesc, în oarecare măsură, listând atât de multe dorinţe. Totuşi, mulţi ne trăim vieţile tânjind după aceste închipuiri, despre care credem că ne vor aduce fericirea.

Salut, te confrunţi cu oameni limitaţi în viziune sau în comportament? Puteam ghici răspunsul. Şi nu, aceasta nu se întâmplă din cauză că te-ai născut în România, te confrunţi cu oameni limitaţi fiindcă te afli pe planeta Pământ, în lumea veche. Civilizaţia de aici se află în prag de dezvoltare şi revizuire, deoarece valorile primitive au căzut.

Vreau să fiu fericit aflând mai mult. Singurul fenomen pe care mintea primitivă nu a reuşit să îl controleze niciodată este iubirea. El este şi motivul pentru care orice doctrină, instituţie, regim şi orice împărat, dictator, preşedinte sau conducător, a încercat să o elimine și să o înlocuiască, în întreaga istorie, ca să controleze tot și nu a reuşit.

Pentru societatea de astăzi iubirea este o ameninţare, iar oamenii care iartă sunt consideraţi trădători. Fiindcă iertarea poate prăbuşi sistemul actual în secunde ce pot fi numărate. Însă libertatea şi iubirea sunt surori. Ele nu se elimină una pe cealaltă, ci ambele trăiesc îmbrăţişate până când dispare orice urmă de ameninţare.

Vreau să fiu fericit iubind mai mult

Libertatea poate mângâia sau poate da o palmă, ceea ce faci cu libertatea te defineşte ca fiinţă. De acolo vine fericirea. Eu vreau să fiu fericit învăţând să ofer mai mult, nu să obţin cât mai mult, iar pe toate le îndeplinesc alături de tine.

Iubesc oamenii aşa cum ştiu și aşa cum pot, nu neapărat aşa cum îşi doresc ei să fie iubiţi sau apreciaţi. Vreau să fiu fericit iubind aşa cum sunt. Admir şi îi respect pe toţi oamenii, chiar şi pe aceia care îmi comandă cărţile dar care nu le plătesc sau nu le ridică. Îi iubesc chiar şi pe cei care urăsc faptul că am apărut în vieţile lor. Pe voi vă păstrez la loc de cinste.

Învaţă din greşelile altora ca tu să nu fii nevoit să fii rănit. În ziua de astăzi avem atât de multe exemple negative încât şansele să eşuezi în viaţă coboară la 1%. Cu ajutorul technologiei aceste informaţii ajung la cât mai mulţi dintre noi. Dacă ne-a trezit vreo dimineaţă cu aceleaşi gânduri, vreau să fiu fericit este de fapt răspunsul la întrebarea ce îţi doreşti?

Nu prea m-ai luat în serios, te simt, aşa că te mai întreb o dată. Ce îţi doreşti tu pentru tine? Oare ce contează pentru tine? Ce ai face acum dacă ai fi liber? Gândeşte-te la întrebarea mea preţ de câteva minute, apoi citeşte afirmaţia, eşti liber deja.

Vreau să fiu fericit citind mai mult

Am zile în care mă uimesc prin ceea ce fac. Mă bucur că reuşesc să scriu pentru tine, aceasta mă împlineşte negreşit. Miracolul nu constă în faptul că îţi scriu săptâmânal şi din inimă, în ciuda jignirilor sau a mesajelor de ameninţare pe care le-am primit pe parcursul călătoriei trăite aici. Ci în faptul că sunt la fel de entuziasmat şi sunt bucuros de fiecare dată. Dezamăgirea mea e mare însă nu îţi cer să mă înţelegi, am nevoie să cobor cât mai jos ca să ajung până sus, precum un copac cât mai înalt, ale cărui rădăcini cresc tot mai adânc. Aceasta este cheia succesului şi e arta de a trăi frumos, nu neapărat bine.

Vreau să fiu fericit, sunt liniştit, mulţumit şi sunt alături de tine prin orice mijloace. Chiar în acest moment mă aflu la tine în casă, în camera ta, pe ecranul tău, în mintea ta, iar tu tremuri, tocmai ai tresărit când m-ai auzit. Te iubesc, mi-ar plăcea ca acest sentiment să nu dispară niciodată.

Oameni care îmi citesc cărţile vin alături de mine spunându-mi că nu mai reuşesc nici să plângă, că nu mai au lacrimi să o facă, sunt goi şi că ceva în interiorul lor parcă s-a stins. Eu sunt mişcat de apariţia fiecăruia, îi privesc în ochi şi plâng. Îi recunosc de parcă îi cunosc dintotdeauna. Unii sunt oameni cu familii numeroase şi frumoase, cu averi, având posesii sau funcţii, responsabilităţi ori imagini. Aceşti oameni au obţinut totul dar în acelaşi timp nu au nimic.

Îndrăgosteşte-te de oameni, iubeşte viaţa, trăieşte momente, simte clipe, adulmecă peisaje şi priveşte cerul. Creşte animale, udă flori, plantează copaci, urcă pe munte şi respiră aerul ci nu îl polua. Visează, vreau să fiu fericit se rezumă la simplitate. Şi cine ţi-a spus ţie că nu vei reuşi să îţi trăieşti visele? Nimeni nu are puterea să ţi-o spună, ba chiar tu o spui de fiecare dată când te împiedici de o pietricică.

Fericirea după care tânjeşti o întunecă pe cea pe care o ai.

Jacques Deval

Lasă un răspuns