Vreau să fiu fericit împreună cu tine, iar ca acest rezultat să devină posibil avem nevoie să lucrăm împreună.

Vreau să fiu fericit împreună cu tine

Vreau să fiu fericit împreună cu tine, iar ca acest rezultat să devină posibil avem nevoie să lucrăm împreună. Pentru început am să îţi scriu pe scurt câte ceva despre mine. Aşează-te confortabil şi răsuflă uşor, începem!

În urmă cu patru ani am scris şi publicat patru cărţi din categoria dezvoltare spirituală, titluri care au ajuns la peste jumătate de milion de suflete până astăzi. Scriu săptămânal pe Blog, postez zilnic pe pagina de Facebook, consiliez cititorii în scopul vindecării sau dezvoltării lor, organizez întâlniri şi lucrez în domeniul vânzărilor. În continuare voi lista câteva dintre dorinţele mele.

Vreau să fiu fericit, vreau să fiu popular şi bogat, vreau să fiu interesant și şarmant, vreau să călătoresc mai mult, să cheltui mai mult și să mă bucur mai tare. Atingerea acestor obiective îmi va aduce totodată și fericirea. Glumesc, în oarecare măsură, listând atât de multe dorinţe, dar mulţi ne trăim vieţile tânjind după aceste închipuiri despre care credem că ne vor face fericiți odată cu apariția. Nu uita că fericirea este trecătoare, pacea este veșnică.

Salut, te confrunţi cu oameni limitaţi în viziune sau în comportament? Puteam ghici răspunsul. Şi nu, aceasta nu se întâmplă din cauză că te-ai născut în România, țara tuturor înșelăciunilor, te confrunţi cu oameni limitaţi din cauză că te afli pe planeta Pământ, în lumea veche. Această civilizaţie se află în plin prag de creștere şi revizuire. Valorile primitive au căzut însă în continuare mintea colectivă funcționează pe sistemul învechit.

Lumea e rea, crudă și nu îți oferă nimic, nu merită nici măcar o piatră aruncată spre ea. Cu toate acestea Dumnezeu i-a dăruit totul, inclusiv pe Sine. Aceasta este adevărata putere și inspirația care ne oferă motivația să iertăm, ca să înaintăm. Nu desconsiderăm oamenii de la care nu mai avem niciun interes, după ce ne-am folosit de ei. Nu!

Vreau să fiu fericit citind mai mult. Singurul fenomen pe care mintea primitivă nu a reuşit să îl controleze niciodată este iubirea. El este motivul pentru care orice doctrină, instituţie sau regim şi orice împărat, dictator, preşedinte ori conducător, a încercat să o înlocuiască, în întreaga istorie, ca să controleze tot și nu a reuşit.

Pentru societatea de astăzi iubirea este o ameninţare iar oamenii care iartă sunt consideraţi trădători. Căci iertarea poate prăbuşi sistemul actual în secunde ce pot fi numărate. Însă libertatea şi iubirea sunt surori. Ele nu se elimină una pe cealaltă, ci trăiesc îmbrăţişate până când dispare orice urmă de ameninţare.

Vreau să fiu fericit iubind mai mult. Așa cum știm deja, libertatea poate mângâia ori poate da o palmă. Ceea ce faci cu libertatea ta te defineşte ca fiinţă. De acolo vine fericirea. Eu vreau să fiu fericit învăţând să ofer mai mult, nu să obţin cât mai mult, iar pe toate le împlinesc alături de tine.

Iubesc oamenii aşa cum ştiu ori aşa cum pot, nu neapărat aşa cum îşi doresc ei să fie iubiţi și apreciaţi. Vreau să fiu fericit iubind aşa cum sunt. Îi admir şi îi respect pe toţi oamenii, chiar şi pe aceia care îmi comandă cărţile dar care nu le plătesc și nu le ridică. Îi iubesc chiar şi pe cei care urăsc faptul că am apărut în vieţile lor, pe voi vă păstrez la loc de cinste.

Învaţă din greşelile altora, ca tu să nu te mai rănești. Astăzi, avem atâtea exemple negative încât şansele de a eşua au devenit nule, cu ajutorul technologiei digitale orice informaţie prețioasă ajunge la cât mai mulţi oameni în timp real. Dacă ne-au trezit într-o dimineaţă aceleaşi gânduri răspunde la întrebarea ce îţi doreşti?

Nu m-ai luat în serios, te simt, de aceea te întreb a doua oară:

Ce îţi doreşti tu pentru tine sau ce contează pentru tine? Ce ai face acum dacă ai fi liber? Gândeşte-te la întrebarea mea preţ de câteva minute, apoi conștientizează că ești liber deja. Secretul este să înveți să îți menții echilibrul de fiecare dată când traversezi un pod mișcător.

Vreau să fiu fericit citind mai mult

Am zile în care mă uimesc prin ceea ce fac. Dar miracolul nu constă în faptul că îţi scriu săptâmânal şi din inimă, în ciuda jignirilor sau a mesajelor de ameninţare pe care le-am primit pe parcursul călătoriei trăite aici, ci în faptul că sunt la fel de entuziasmat de fiecare dată. Dezamăgirea e mare dar nu îţi cer să mă înţelegi, am nevoie să cobor cât mai jos ca să ajung până sus, ca un copac înalt ale cărui rădăcini cresc tot mai adânc. Aceasta este cheia succesului şi arta de a trăi frumos, nu neapărat confortabil.

Vreau să fiu fericit, sunt mulţumit şi îți sunt alături mereu. Chiar în acest moment mă aflu în casa ta și în camera ta, pe ecranul tău, în mintea ta, însă tu tocmai ai tresărit când m-ai auzit. Te iubesc, mi-ar plăcea ca acest sentiment să nu dispară niciodată.

Oameni care îmi citesc cărţile spun că nu mai reuşesc nici să plângă, că nu mai au lacrimi să o facă, că sunt goi, iar ceva în interiorul lor parcă s-a rupt. Eu sunt mișcat de apariţia fiecăruia și îi recunosc, parcă i-aș ști dintotdeauna. Unii sunt oameni cu familii numeroase şi frumoase, având posesii ori funcţii, multe responsabilităţi, imagini. Aceşti oameni au obţinut totul dar în acelaşi timp simt că nu au nimic.

Spunea cineva că adevărul te va elibera. Totuși primul contact cu el te va deranja, însă nu te mai îngrijora. Oamenii slabi se refugiază în minciună. Doar cu sufletul rănit pătrunzi în lumină. În felul acesta vei cunoaște vindecarea. Ea aduce fericirea.

Îndrăgosteşte-te de oameni, iubeşte viaţa, trăieşte momente, simte clipe, adulmecă peisaje și, priveşte cerul. Creşte animale, udă flori, plantează copaci, urcă pe munte şi respiră aerul, nu îl polua, căci vreau să fiu fericit se rezumă la simplitate. Şi cine ţi-a spus că nu vei reuşi să îţi trăieşti visele? Nimeni nu are puterea să ţi-o spună, chiar tu o spui, de fiecare dată când te împiedici de o pietricică. Mă bucur că te inspir!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments