Eşti dezamăgit de oameni, dezamăgit de viaţă ori de relaţii? Eşti dezamăgit de lucrurile pe care le faci și de cele pe care ţi le cumperi și te-ai plictisit să trăiești nemulţumit?

Dezamăgit de oameni ori nemulţumit de tine?

Eşti dezamăgit de oameni, dezamăgit de viaţă ori de relaţii? Eşti dezamăgit de lucrurile pe care le faci și de cele pe care ţi le cumperi și te-ai plictisit să trăiești nemulţumit? Renunţă la obsesiile pe care le ai faţă de persoane, poziţii, obiecte şi locuri. Nu te mai minţi că nu eşti, că nu poţi să fii ori că nu poţi să obţii ceea ce îţi doreşti fără măcar să fi încercat.

Detaşează-te, odihnește-te pe un câmp cu flori sălbatice, mângâie un cal, nu te mai îngrijora. În viaţă nu ţi se poate întâmpla ceva mai rău decât să mori, sau să trăieşti. Minunea este că ambele variante pot fi minunate. Începem!

Încă de când ţi-ai pus prima întrebare cu privire la viaţa pe care o trăieşti sau la scopul tău aici ca fiinţă, curiozitate pricinuită de comportamentul oamenilor faţă de tine și a modului în care se raportează ei la realitate, ai simţit că e ceva în neregulă cu lumea, însă nu ai aflat ce este. Un lucru este cert, eşti dezamăgit de oameni.

Când zgomotul oraşului, haosul, dizarmonia ori goana după supravieţuire dispar, te simţi împlinit? Te copleşeşte un sentiment de pace şi de mulţumire izvorât din faptul că ai făcut ceva remarcabil cândva, că ai reacţionat într-un fel într-o situaţie și că ai ajutat atunci când ţi s-a cerut ajutorul? Ai contribuit la dezvoltarea acestei civilizaţii şi pentru asta simţi că poţi să o părăseşti cu sufletul împăcat?

Dacă nu simţi astfel înseamnă că nu te afli pe calea pe care spiritul tău îşi dorește să mergi. Înseamnă că nu faci ce în realitate simți să faci, ci faci ceea ce trebuie, iar ca să ţi-o spun mai pe româneşte, te ratezi. Tu nu eşti dezamăgit de oameni, eşti dezamăgit de tine însuţi.

Dacă scopul principal al vieţii tale se transformă într-o acţiune de pildă într-o goană după plăcerile minţii, vei avea şansa să devii unul dintre acei bătrâni morocănoşi pe care îi întâlneşti la chioşc, şapte zile din şapte și care stau cu berea la gură și cu zarurile în mână an de an. Eşti dezamăgit de oameni dar nu permite slăbiciunii să facă în aşa fel încât să devii tu cel de care alţi oameni vor fi dezamăgiţi.

Dacă crezi că în viaţă trebuie să te culci cu cât mai multe femei, pe care le privești ca pe nişte trofee, vei ajunge un ratat, aceasta dacă nu eşti deja unul. Nu te enerva, nu mă judeca şi eu iubesc femeile și totuși le admir mai întâi ca oameni, nu ca pe nişte obiecte de oferit plăcere și atât.

Ceea ce faci pentru tine dispare odată cu tine, iar ceea ce faci pentru alţii rămâne o eternitate, scria un autor căruia i-am uitat din nefericire numele. Dacă recunoşti citatul lasă-mi un comentariu pe Facebook.

Tot ce face un bărbat în viaţă este pentru o femeie sau pentru mai multe. Realizările, posesiile, imaginea, parfumul, comportamentul pe care îl exersează în oglindă, tot. Eforturile impresionante nu urmăresc scopul de a dărui femeii fericirea, ba a obţine fericirea de la ea şi prin intermediul ei, prin orice mijloace. Astfel, el caută ca să obţină de la o femeie fericirea iar femeia aşteaptă să o primească de la un bărbat.

Confortul sau cele mai râvnite plăceri te pot îngropa de tânăr. Cu cât alergi mai tare după ele cu atât acestea te vor consuma, literalmente, din ce în ce. Orice lucru pe care îl venerezi îţi ia energia, de fapt i-o oferi tu de bună voie ca să facă ce vrea cu ea atunci când vrea. Completează cu obsesia după bani, luxul material, carieră, fotbal, trenduri și stiluri, artişti și idoli. Idolatria înseamnă că nu este nimic bun în tine, trebuie să îl admiri pe altul.

Când alergi după aventuri de-o noapte, întreaga viaţă trece prin faţa ochilor tăi. La bătrâneţe, dezamăgit de tine, te vei întreba cum şi când a trecut viaţa, în ce măsură ai fost satisfăcut de ea, ori care a fost scopul pentru care ai trăit în felul acesta. Oare ai ales în cel mai înţelept mod?

Dezamăgit de oameni, ai încetat să vezi frumosul, nu observi altceva decât indiferenţă, uneori ură. Nu poţi să atingi fericirea vrând să îţi hrăneşti mintea prin prisma egoismului sau a râvnei proiectată de ceilalţi asupra ta mulţumită reuşitei individuale. Aceste alinări sunt de domeniul trecutului.

Dezamăgit de oameni şi viaţă

Astăzi ai nevoie de înţelegere, de acceptare, de răbdare și de iluminare. Tu ai nevoie să primeşti dragoste şi să oferi dragoste la rândul tău. Ai nevoie să îţi întăreşti relaţiile, să comunici mai mult, să adori sau să îmbrăţişezi mai tare!

Oamenii au nevoie de atenţie, vor să fie întrebaţi cum se simt, să le fie ascultate problemele și să fie luaţi în serios. Pe toate le poţi face descoperind înţelepciunea inimii care comandă minţii. Atunci vei putea să observi florile lumii, fluturii, frumuseţile, culorile, cerul.

Oamenii au nevoie să se cunoască pe ei, nu să îl cunoască pe dumnezeu, pe acel Tiran înaintea căruia sunt obligaţi să îngenuncheze sau să îi ofere bani. Despre acel dumnezeu au fost învăţaţi la biserică de acei oameni care au vrut să îi controleze fizic, mental şi spiritual, folosindu-se dar de acest pretext în scopul dărâmării valorilor primordiale! Dacă te numeri printre victime, te întreb, cine te-a pus să te duci la biserică?

Atunci când aprinzi lumina într-o cameră întunecată nu vezi lumina, dar vezi lucrurile din camera pe care lumina o luminează. În acel moment te afli în prezenţa Luminii. Totuşi scopul Ei nu este cel de a o vedea pe Ea. Lumina este invizibilă, Ea nu există, dar te ajută să observi lucrurile care există și să le alegi în mod conştient. Tot aşa este şi cu Dumnezeu.

Dumnezeu este Acel proces care te ajută să înţelegi lumea şi să te descoperi pe tine, ca să dobândeşti fericirea. Iar, în prezenţa lui Dumnezeu nu îl vezi pe Dumnezeu, însă începi să te observi pe tine și miracolele care te înconjoară peste tot. Așa se manifestă Dumnezeul care ți se descoperă în inima ta, Singurul care există.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

În viaţă eşti nevoit să zbori pentru a ajunge acolo unde alţii pur şi simplu ar păşi,
şi continui să trăieşti zburând.
Alberto Bacoi

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ghiga
25 martie 2017 19:13

Te iubesc suflet deosebit și…… MULȚUMESC ❗💜