Dacă dragostea crește, nu o opri. Nu căuta justificări, obstacole sau frici ca să nu iubeşti. Nu construi ziduri între oameni.

Dacă dragostea crește, nu o opri

Dacă dragostea crește, nu o opri. Nu căuta justificări, obstacole sau frici ca să nu iubeşti. Nu construi ziduri între oameni. Iubirea este ca un copil, ea creşte doar dacă o hrăneşti, indiferent că este vorba despre afinitatea pe care o simţi față de o persoană, de un proiect sau un obiect. Dacă dragostea încolțește nu te împotrivi, fiindcă vei muri împreună cu entuziasmul tău, cu bucuria și speranţa din care izvorăşte viaţa.

Salut, ai fost criticat, considerat ciudat sau luat peste picior din cauza felului tău de a fi, a aspectului fizic, a cărţilor pe care le citeşti și a modului în care gândeşti? Felicitări, ai dovedit faptul că nu mărșăluiești vesel în rând cu trupa, că ai curaj şi personalitate şi că eşti un campion!

În lumea aceasta mare există oameni mai frumoşi decât tine, dar care se sting fără să strălucească cu adevărat. Ei nu au șansa să contribuie din proprie inițiativă la binele comun. Atunci când dragostea crește în inimile lor frica intervine și nu o lasă să se dezvolte. Ei se ascund o perioadă, iar în final mor. În ceea ce mă privește eu nu reuşesc să mă fac plăcut prin prezenţă şi totuşi am reușit atâtea.

Tinerii de astăzi sunt înzestrați cu capacităţi de genii, iar oportunităţile le stau la dispoziție. Ei pot colora viitorul acestei aşezări. Așa că ieși în față, încalcă regulile, promovează-ți ideile chiar dacă cei mai mulți le vor considera ciudate. Ciudaţi sunt ei dat fiind faptul că urmează același tipar, în timp ce tu ești unic și unit.

Femeile care nu și-au altoit caracterul, ci au rămas vânzătoare de suprafață, îşi irosesc tinereţea căutând să îl atragă în plasele lor pe bărbatul pe care după pragul vârstei a doua realizează că nu şi l-au dorit. Anii trec și prăpastia devine din ce în ce mai adâncă. Mrejele iubirii feminine pot fi rupte cu sălbăticie de unul care nu a fost învățat să iubească.

Oamenii care au trecut prin patima iubirii terestre fără să acuze au devenit îngeri. Ei au înțeles că există o iubire care se întinde dincolo de cea dintre un bărbat și o femeie, acea iubire de tot din care provine tot. Așadar, nu aștepta să apară cineva în viața ta ca să ți-o facă mai bună, ea este bună pur și simplu.

Poate acea persoană pe care o cauți este chiar lângă tine, dar te-ai obișnuit să îi cauți defecte sau pur și simplu nu o vezi. Tot așa se întâmplă în cazul soluțiilor la probleme, dar tu te îngrijorezi.

Cele mai joase gânduri, fie invidia, comparația sau teama că Dumnezeu nu îți ajută, nu vin de la tine, ele provin din mintea colectivă a unei societăți lipsită de conștientizare și valori. Însă tu ești prea ocupat cu mica ta suferinţă, ca să o mai observi pe cea uriașă a celor din jur.

Mergând pe stradă întâlnesc o tânără de care am fost îndrăgostit în adolescență, iar în interiorul meu se trezește acea iubire care încă nu a trecut. Nu îndrăznesc să o salut, ea considerând că nu vreau să o bag în seamă sau că am uitat-o, dar dragostea nu s-a oprit.

Dacă iubirea ar fi de hârtie ai păstra-o, unde? Ai scoate-o în ploaie ca să te mândrești cu ea? Ai ține-o în vânt ca să își învețe lecția? Sau ai pune-o la loc sigur, în casă sau undeva în inima ta?

Astăzi sunt fericit, căci am făcut atâtea lucruri importante de care sunt mulţumit, nicidecum mândru, încât dacă m-aş ascunde într-o pădure tot restul vieţii, ca să trăiesc acolo izolat, tot aș deveni cunoscut, iar oamenii m-ar căuta ca pe mângâierea care se lasă dimineața.

În viață nu privi pe nimeni de sus, dar în același timp nu te uita în sus la nimeni, ca în felul acesta să te faci inferior. Fii tu însuți în orice situație, dar fă în așa fel încât greșelile tale să nu cântărească mai mult decât faptele bune. Ține realitatea în balanță ca să nu te condamne ea pe tine.

Dragostea crește în tăcere

Este ușor să dai sfaturi de pe un vârf de munte despre cum ar trebui trăită viața în orașe. Dacă ar fi coborât în ele mulți maeștri istorici și-ar fi pierdut cumpătul în prima zi. Acceptă cu capul plecat fiecare sfat, dar ai grijă să decizi tu pentru tine.

Dacă ți-ai consumat resursele și ai folosit toate metodele, care la prima vedere nu au funcționat, un singur lucru ți-a mai rămas de făcut: să ai răbdare. Poate a venit timpul să te dezlegi de anumite persoane din viața ta, ca să faci loc altora. Omul cu adevărat fericit este cel care nu urăște și nu judecă.

Și bărbații dar și femeile, indiferent, întâlnesc o persoană iubitoare, de casă, la un moment dat în viață, care ar da orice pentru iubirea lor. Dar această persoană este prea simplă și ușor de cucerit, și nu prezintă interes chiar dacă este bună. De aceea ei aleg să treacă mai departe, în speranța că vor întâlni ceva mai sofisticat, cu care să se mândrească mai tare.

Apoi îndrăgosteala trece, iar împreună cu ea dispar visurile și energia tinereții, care sunt înlocuite de nevoia de a întemeia ceva stabil, dar parcă nu se mai aliniază planetele. Anii se duc și ei sunt în căutare, căci tabieturile nu înlocuiesc îmbrățișările și treptat apar regretele. Tu apreciază ceea ce ai, dacă ai.

Se spune că pe oamenii care sunt acuzați pe nedrept, care sunt înșelați de partenerii de viață, de autorități și semeni, ori sunt taxați mai mult decât consumă, dragostea îi va răsplăti în Cer. Și chiar dacă nu ar fi așa, ei părăsesc această lume cu conștiința curată.

Adevărul este că toți suntem oameni simpli, supuși fricilor și tuturor slăbiciunilor, noi ne temem chiar și de iubire. Ura este ca un drog de care mulți am devenit dependenți, dar în interiorul nostru există o ființă curată care așteaptă să fie chemată la viață; pe ea nu o poate atinge nimic.

4 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ana Cosmina
16 iunie 2016 10:45

Îmi place ceea ce ai scris. Nu te urmăresc, recunosc, dar acest articol mi-a picat în mână astăzi. Poate datorită faptului că și eu sunt un ambasador al iubirii și rezonez cu ceea ce trăiesc alți iubitori. Iubirea să fie cu tine la tot pasul. Îți mulțumesc!

Lucia Tănase
19 iunie 2016 6:55

Eu nu știu să mă exprim atât de frumos ca tine, dar astăzi m-ai făcut fericită.

Csobot Tímea
29 octombrie 2016 12:10

Foarte frumos și adevărat, mi-a plăcut enorm.