educaţie financiară

Educaţie financiară pentru beneficiul cetăţeanului

Educaţie financiară, idei şi valori pentru beneficiul cetăţeanului, e un articol necesar, ca să nu spun obligatoriu! Dacă nu eşti de acord cu ideile pe care le vei descoperi aici ori pe Facebook construieşte-ţi tu un blog, în care să dezvolţi subiectele după cum le înţelegi tu. Conţinutul pe care ţi l-am pus la dispoziţie nu este o conspiraţie de genul celor care circulă pe internet, un documentar ori, vreo legendă, nici o metodă modernă şi rapidă către îmbogăţire. Este o informare a audienţei mele. Începem!

Programa şcolară nu va accepta ore de educaţie financiară, în care, oamenii cu aptitudini sau cu experienţă în domeniu să instruiască elevii către cum să îşi deschidă şi să îşi întreţină propria afacere, cum să se dezvolte financiar sau să ţină piept regimului care îi înrobeşte. Din acest motiv un număr extrem de mare de tineri ieşiţi de pe băncile facultăţilor se prăbuşesc pur şi simplu. Iar în societatea de care tocmai au devenit conştienţi că sunt dependenţi nu contează în ce an s-a luptat Ştefan cel Mare sau cu cine, ori cine a fost Ion Creangă, ce a scris, ori când şi cum se foloseşte acuzativul. Aici, totul este despre supravieţuire, despre bani şi despre cum să pari că eşti înaintea celorlalţi, în orice domeniu şi prin orice mijloace, din nefericire.

Sistemul de învăţământ nu te-a învăţat cum să te dezvolţi în avantajul tău. Dar ai fost modelat să crezi că tot ceea ce e în defavoarea regimului este o infracţiune, chiar dacă ţie îţi aduce beneficii ori o stare de bine. Apoi în viaţă, plasat fiind într-o astfel de circumstanţă, îţi vei pârî competitorii care nu îşi plătesc taxele şi vei avea remuşcări dacă te vei sustrage de la lege tu. Religiile şi guvernele au numit această reacţie moralitate.

Nevoia de educaţie financiară

Trăitorii au încetat să mai discearnă abuzul de moralitate! Majoritatea va depune plângere împotriva ta, zicând că motivul pentru care nu merge nimic în ţară este pentru că ai vândut la negru. În realitate însă, tocmai faptul că respecţi ca orbul legea, adică abuzurile guvernelor la adresa umanităţii şi eliminarea Drepturilor la resursele naturale, care a fost implementată în dezavantajul tău, coboară standardele calităţii vieţii şi apoi te transformă într-un sclav inconştient.

Omul lipsit de educaţie financiară nu va lucra niciodată pentru el, însă, va trudi întreaga viaţă pentru alţii ca să supravieţuiască! Copiii, sunt crescuţi sub spiritul valorilor care servesc intereselor instituţiilor, ale guvernelor şi ale magnaţilor privaţi care deţin guverne. Ceee? Oameni ca mine şi ca tine deţin guverne? Exact! Ai citit bine! Oameni ca mine şi ca tine deţin guverne pe care le-au cumpărat cu bani. Aceştia influenţează economia tărilor predezvoltate, iar valoarea monedelor fluctuează în funcţie de implicările lor în piaţa financiară.

Aceşti deţinători de imperii, din care fac parte băncile, religiile, guvernele, armata, cei ce controlează industria, ori şefii corporaţiilor răspândite pe tot globul, nu au nevoie de tineri instruiţi cum să urmeze valori care servesc beneficiului cetăţeanului. Deoarece bunăstarea cetăţeanului intră în conflict cu planurile lor de cucerire. Atunci, pierd din putere. O educaţie financiară Sănătoasă va determina omul să observe neregulile conducerii şi să se opună apoi acestei mârşăvii planetare chiar cu preţul vieţii.

Marile forţe ale erei moderne

Marile puteri ale lumii nu au nevoie de bani. Ele îşi tipăresc atât cât au nevoie atunci când au nevoie. Evident! Bogaţii nu vor să se îmbogăţească. Ei sunt deja bogaţi! Totuşi, sunt controlaţi de pofta de control şi de putere! Atunci când imperiile ating un nivel care se bucură de o influenţă la nivel gobal încep să se saboteze unele pe altele; atâta vreme cât au avut din ce să se hrănească au mers în paralel, unele chiar au colaborat. Dacă te-ai jucat jocul online numit Agar.io vei înţelege fenomenul fără să ceri prea multe explicaţii.

Analizează acţiunile conducerii religioase creştine împotriva islamului ori, reacţiile islamiste ca răspuns înapoi. Oamenii sunt trimişi la război, convinşi că îşi apără limba, valorile sau neamul, când, de fapt sunt antrenaţi să ucidă oameni în scopuri personale prin tratate încheiate între bănci, guverne, religii şi corporaţii! Apoi cetăţenii ucid şi sunt ucişi sub pretextul păcii, al prosperităţii, ori al zeului lor. Când în realitate sunt sacrificaţi în scopul bunăstării imperiului care îi deţine, care îi flămânzeşte pe ei şi pe familiile lor.

Din lipsa de educaţie financiară oamenii nu-şi vor pune întrebarea de ce irosim sute de milioane de euro ca să facem război pe planetă, în loc să folosim un sfert din acea sumă pentru a salva planeta de foamete şi de boli.

Alt exemplu este şi devalizarea băncii religiilor, aşa numita Bancă Internaţională a Religiilor falimentată în anul 2000, chiar de către conducerea ei, un eveniment care a adus un prejudiuciu de şaptezeci de milioane de euro statului, adică locuitorilor cinstiţi ai acestei aşezări care şi-a depus averea acolo.

Statul şi guvernul nu sunt unul şi acelaşi lucru. Statul e reprezentat de cei care contribuie prin sudoarea frunţii la buget, iar, guvernul, este cel care colectează taxele, care administrează ceea ce produceţi şi consumă fără merit. Statul (locuitorii) reprezintă patronul şi compania, guvernul este un administrator pervers care o vinde şi o falimentează. El acum îşi sărbătoreşte victoria! Şi totuşi fericirea lui nu este bucuria inimii, ci a minţii care a crezut că o să conducă lumea pentru totdeauna. Inima nu are nevoie de artificii. Simte liber!

„Cel care crede că banii rezolvă orice problemă poate fi bănuit că rezolvă orice problemă pentru bani“.
Benjamin Franklin.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments